- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Linux kezdőknek
- Milyen program, ami...?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zyxel NAS326
- Milyen NAS-t vegyek?
- Synology NAS
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
Jaja, a számok alapján tényleg egy halogén izzóról lehet szó, az ár is stimmel nagyjából, bár ez csak az akciónak köszönhető. Mondjuk ez az egész péntek hajnali fél 9-kor valahogy nem tűnt fel nekem.
Mindenesetre az írásban, többször is, a kompakt fénycső szerepel. Most akkor vagy el van írva, vagy az Óbudai Egyetemen nem tudják mi a különbség egy kompakt fénycső és egy hagyományos halogén izzó között.
(#23) Lomha 8V: Valószínű az zavar téged, hogy a LED tulajdonképp csak egy bizonyos színű fényt bocsájt ki, míg egy normál izzó spektruma gyakorlatilag folytonos(bár leginkább infravörös, 90% felett, és csak a maradék a látható, de ettől még folytonos), a kompakt fénycsövek meg, ha jól tudom, valahol kettő között vannak, de azért utána kell járni.
-
Ixion77
addikt
Nálunk a lakásban sokféle led van. Az legfőbb komoly gondom velük, hogy a spektrumuk és színvisszaadásuk (CRI) meglehetősen pocsék. Ráadásul sok spotnak a fénykör széle felé más színe mint középen (zöld, kék, sárga, melyiknek milyen).
További gond, hgy sokszor egyazon ledtípusból két szállítmánynak is eltérő a színe.Színhőmérsékletben mi megszoktuk és megszerettük a magasabbakat, jobban is illik a modern lakberendezéshez. Nekünk már a hagyományos nagyonsárga a furcsa, kellemetlen.
Az optimális 4000K körül lenne. Indirekt világításnál vegyíteni szoktam a hidegfehér (6000K) és melegfehér (2800K) led szalagokat, így kb. jó a fénye. Sajnos a nem egyenletes spektrumok hatása még így is érezhető. -
Alex91
félisten
Szerintem uj epitesnel, nagyobb lakas felujitasnal erdemes LED-ben gondolkodni, de ott is jol megtervezve a szukseges fenymennyiseget, es megbizhato eszkozoket beepitve.
A hagyomanyos lampatesteknel meg ahol ritkan vilagitanak, rovid ideig maradhat a hagyomanyos. Ahol hosszabb ideig es gyakran kapcsolgatjak mehet a LED, ahol meg folyamatosan huzamosabb ideig vilagitanak mehet az energiatakarekos.
(Ja, es valoszinuleg azert nem energiatakarekossal hasonlitottak ossze, mert azzal szemben igazandibol nincs elonye a LED-nek...)
-
dabadab
titán
"Tudom nem kell kapcsolgatni. De az ember olyan, hogy kapcsolgatja és bizony a fénycső átlagban semmivel sem nagyobb élettartamú, mint a hagyományos izzó."
De. Tele van a hazunk kompakt fenycsovekkel, de amit cserelni kell, az az a par hagyomanyos ego, ami van.
(Illetve a GE kompaktok azok valamiert gyorsan megdoglottek, de aztan teljesen atalltam Philipsre, azokkal meg soha nem volt gond.) -
DRB
senior tag
Valahogy nem stimmelnek a számok. Egy hagyományos 60 Wattos izzó ugye 60 Wattot fogyaszt, az ennek megfelelő fényáramú(kb. 650 lm) kompakt fénycső, minőségtől függően, meg 10-12 W-ot és nem 40-et! Érthetetlen számomra miért 40 Wattos kompakt fénycsővel számoltak, egy ilyennek a fényárama(3000 lm felett!) minimum egy 220 Wattos hagyományos izzónak felel meg. Csak azért értetlenkedek, mert nyilván nem 40 Wattos kompakt fénycső való a 60 Wattos izzó helyére, így ezeket összehasonlítani nem életszerű és félrevezető. Ha Átlag Józsi ezt a felmérést, vagy mi a francot
, elolvassa, rögtön megindul kompakt fénycsövet venni, hiszen csak 350 forint, aztán rájön, hogy valami nagy zavar van az erőben és nem vesz, mert hogy „ez sokkal drágább(a leírtakkal ellentétben) és csak egyharmadával eszik kevesebbet, soha nem jön vissza az ára”. És ha már szóba jött az ár, igazán elárulhatnák az Óbudai Egyetem „szakemberei”, hogy hol lehet kapni 350 forintért 40 Wattos kompakt fénycsövet!?
-
DiVaD
senior tag
Régóta gondolkozok ezen a LED projecten én is otthonra, de nem tudom mi az ami megfelelne...
2db kellene, 1db egy asztali lámpába, a másik pedig a konyhai lámpába. Abban jelenleg egy "gömbös" energiatakarékos izzó van. Milyet érdemes szerintetek venni és hol? Gondolom az asztali lámpába, akár az eBay-ről is jó lenne, de a konyhai megy napi 12-16 órát is, főleg télen mikor nincs sok természetes fény. Valakinek valami tipp? -
Myers
senior tag
válasz
Feketelaszlo #10 üzenetére
Majd meglátjuk mit bírnak.
(#11) Bocha: jó, ez mondjuk jogos, de akkor is túlzónak tartom a gyártó szerinti 15 éves élettartamot. Jó lesz az pár évnek, mondjuk kicsivel több, mint 3-nak.
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Azért nem vállalnak rá 15 év garit (ahogy legjobb tudomásom szerint más sem), mert akkor a vállalatok beraknák olyan helyekre, ahol 0-24 mennének (mit tudom én, mélygarázs), majd két-három évente garanciáztatnák, mert egy év ugye közel 9000 óra. Az ipari felhasználásra szánt izzókra a gyártók több garit vállalnak, azok élettartama is hosszabb, meg nyilván drágábbak is.
-
Feketelaszlo
senior tag
LED-nél nem hat olyan mértékben az élettartam rovására a fel-le kapcsolgatás, legalábbis biztos nem fog eldurrani az egész egy hirtelen jött áramlöket után. Sok lakásban nyírja ki a feszültség ingadozás a hagyományos izzókat, a LED erre immunis.
Amúgy kicsit vicces ez a "felmérés", egy általános iskolás fizikaszakkör is komolyabbat dob össze, nem értem miért kellett az Óbudaiig menni egy marék adatért. Az egyszeri ember úgysem fog átállni a drágább izzóra, amíg nem azt nyomják az orra elé. -
zsolt501
nagyúr
Nekem van egy GE által gyártott 2D 21W-os fénycsövem ami 1997-óta használatban van minden nap és tökéletesen működik, szóval nekem jöhetnek bármilyen adattal, ez még mindig bírja. Ja napi minimum 6 órát működik.
-
Myers
senior tag
"A háztartásokba szánt izzók mindegyike 15 000 üzemórát bír, ami átlagos otthoni használat mellett a cég szerint 15 évet jelenthet. A termékekre a gyártó 3 év garanciát vállal."
Esetleg náluk a laborban. Hiszem ha látom.
Akkor miért nem vállalnak rá 15 év garit?Ez ugyanakkora kamu, mint a fénycsövek 6 ezer órás élettartama.
Tudom nem kell kapcsolgatni. De az ember olyan, hogy kapcsolgatja és bizony a fénycső átlagban semmivel sem nagyobb élettartamú, mint a hagyományos izzó. Ezt mutatja a gyakorlat. Egy kis elektronikai hiba és máris oda a sok ezer forintos csövünk/ledünk. -
mrhitoshi
veterán
48 százaléka hagyományos izzókat
Mennyi?
Szerintem nagyon sok.
-
Ruuwa
tag
Nekem az íróasztali lámpába lett LED-re cserélve az "izzó", és szabályosan furcsa volt, hogy nem sugározza a hőt, és a lámpához is hozzá lehet érni égési sérülés nélkül. 2W 90lm, 3 év garancia, 3k JMF, szerintem megérte. Ja és 4000 K felett én sem tartom jónak a ledeket, az ilyen 7000k-s csodák meg egyenesen a pokolból lettek felküldve.
-
Gusztáv
addikt
Testvéremék az álmennyezetbe szerelt spot lámpákat váltották ki led-el, náluk ez teljesen bevált. De érdekes módon csak a hagyományos ledeket használó lámpák, a smd-ek sorra döglöttek meg.
-
zsolt501
nagyúr
Engem kimondottan irritál a led lámpák fénye az okát nem tudom, de a szememet zavarja.
Új hozzászólás Aktív témák
it A dél-koreai gyártó múlt héten jelentette be az eseményt, melynek kapcsán az Óbudai Egyetem vizsgálta a Samsung LED technológiájának jellemzőit.
- Ukrajnai háború
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Xbox Series X|S
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest