Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cifu

  nagyúr

  válasz bteebi #28 üzenetére

  A 30-40 ms szerintem ma már nagyon sok. Mondjuk én el vagyok kényeztetve a Digi 3-10 ms-es pingjével, de szerintem ma már a nagyobb szolgáltatóknál (Tré, UPC) se igen több az átlagos ping 10-20 ms-nál.

  Országon belül valóban, de nemzetközibe már más a helyzet, az itteni MVM-es céges net országon belül 3ms-t tud, németbe már 20-25ms-t, angilába pedig 30-40ms között. Egy ilyen műholdas rendszernél pedig nem nagyon tudsz fizikailag lemenni ez alá. Érdekes kérdés lesz, hogy fogják majd a műholdak egymás között átadogatni a kapcsolatot, észre vehető lesz-e ez, vagy sem. Szóval technikailag azért ez nem olyan egyszerű. Közelebb áll a mobilnethez, mint a kábeleshez, szóval beigérni a 30-40ms-t még így is kicsit merednek tűnik.

  Rossz időjárás, interferencia, aztán vagy connection reset by peer, connection timeout, vagy pusztán baromira ingadozó ping/sebesség lesz.

  Igen, bár ez függ a frekvenciától is, amiben működni fog majd a rendszer. Ugyebár viharban a műholdas TV képes is szétesik...

  Ha meg majd tényleg a semmi közepén is jön mobilon a 10-20 megás net, akár 50 ms-es pinggel, na az lesz a bódottá

  Pont ebben reménykedik az összes ilyen cég, hogy oké, hogy a nagyvárosokban megvan a szélessáv, de az emberek jó részéhez nem ér el, és így ők is részesedhetnek majd ebből. Persze itt lesznek áldozatok, az olyan szolgáltató, mint az O3b, SeaTel és társai esélyesen lehúzhatják a rolót, ha elindul valamelyik globális, alacsony pályán keringő műholdhálózattal dolgozó internetszolgáltató.

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés