Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladapower
tag
Vegre valami tortenik az en szeretett szulovarosomban. Mar csak par uzem / gyar kellene mint annak idejen az Elcoteq volt, s maris nem lenne annyira halott a varos.
-
berzebub
aktív tag
Arról nem is beszélve, h a külföldi diákok mennyi pénzt költenek el a városban. Nem csak az egyetem,de a város is jól jár vele. Múlthéten egy norvég srácnak raktam össze egy "netezös" gépet 400k-ból
A régió leszakadását egy fejlesztő bázis nem nagyon tudná csökkenteni szerintem, csak ha nagy volumenű termeléssel is párosulna. Az Elkoteq mennyi embert foglalkoztatott csúcsidőben 14-15 ezret? Tudom droid munka, de az itthon maradt emberek többségének ez kell(ene). Azért én szurkolók
-
válasz
Bluesummers #3 üzenetére
A külföldi, fizetős képzésben részt vevő diákok száma nem befolyásolja az államilag finanszírzott helyek számát (legalábbis hátrányosan biztosan nem). Arról nem is beszélve, hogy még az a "potom pénz" is megfizethetetlen a magyarok kb. 80%-ának, az egyetemeknek pedig szükségük van rá, mint egy falat kenyérre, részben a magyar orvostanhallgatók oktatását is ez fedezi.
Az angol, német bérekkel versenyképes fizetést sajnos az ország nem tud nyújtani az orvosoknak, csak versenyképesebbet. Gyanúm szerint az pedig magában nem lenne elég ahhoz, hogy megakadályozza a brain draint.De a jelenlegi megalázó egészségügyi bérhelyzeten vitathatatlanul változtatni kéne, még ha nem is tudnak annyit fizetni az egészségügyi dolgozóknak, mint nyugaton.
A hír pedig örvendetes, jó lenne, ha a multik elkezdenének ilyen hosszútávú fejlesztésekben gondolkodni itt Magyarországon a rövidtávú biorobot-foglalkoztató üzemek létesítése helyett.
-
Az innovatív fejlesztèsek után a jó orvosokat (nem csak magyarokat termèszetesen) kèretik az országban marasztalni versenykèpes fizetèsekkel, mert ennek az lesz a vège, hogy a PTE-AOK-n tanuló nèmet/svèd/stb. külföldről Pècsre tèvedt diákok potom pènzből tanulnak, de az egyetem vègeztèvel elviszik a megszerzett tudást. Sőt, mivel a külföldiek fizetős, államilag nem támogatott oktatást vesznek igènybe, az egyetemnek jobban megèri őket felvenni, ergó kevesebb hely lesz a magyaroknak, de a külföldiek a tudás megszerzèse után elhagyják az országot. Na ennek nincs èrtelme!
-
camillus
tag
Gondolom ez csak az orvosit érinti.
-
leslieke
Jómunkásember
Sikeres együttműködést!
Új hozzászólás Aktív témák
it A dél-koreai vállalat és a helyi egyetem megállapodása közvetlen hasznot is hoz mindkét félnek, de ha a Samsung valóban fejlesztési centrumot visz Baranyába, az hatalmas lépés lenne a leszakadó régió számára.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XTX GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest