Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  többnyire egyetértek, de:

  "És pont itt jön be a képbe a földrajzi alapú címkiosztás, mert enélkül elég nehéz hatékonyan összevonni az útvonolakat a gerincrouterekben. De ehhez nem kell semmilyen másik tábla."

  Egyrészt valahonnan tudnia kell annak a szerencsétlen routernek, hogy milyen ip címek vannak egy földrészen (ide kell a plusz tábla), másrészt ezzel az a baj, hogy egy földrész között nem egy link van, tehát lehet, hogy két, fizikailag egymás mellett levő hálózatba más routing útvonal jó.

  Az aggregálást meg nem úgy szokás csinálni, hogy földrészenként, hanem úgy, hogy aki nagy hálózatot üzemeltet, a belül használt címtartományait aggregálja össze és ő kifelé egy tömörített listát hirdet meg.

  Az ip routing az öt rétegű ip hálózati architektúra szerint ip rétegbeli feladat.

  A routeremről azt a következtetést lehet levonni, hogy ha 100 sornyi konfigom sincs, akkor kicsi lesz a hirdetés, amivel magamat hirdetem, ezzel ellenvetek annak a gondolatnak, hogy a routing hirdetések érdemben. lassítják a netet.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák