Hozzászólok Aktív témák

 • TR3

  tag

  "Egyrészt valahonnan tudnia kell annak a szerencsétlen routernek, hogy milyen ip címek vannak egy földrészen (ide kell a plusz tábla), másrészt ezzel az a baj, hogy egy földrész között nem egy link van, tehát lehet, hogy két, fizikailag egymás mellett levő hálózatba más routing útvonal jó."

  Nem, a routernek csak annyit kell tudni, hogy merre küldje tovább a csomagot, itt az most mellékes, hogy az egy másik földrész. Másrészt mindegy hány link van, mivel egy hálózatot több router is hirdethet, több különböző útvonallal. Egyébként tudom, hogy a szolgáltatók aggregálják a saját címtartományukat, csak arra akartam célozni, ha egy egyébként összevonható tartományt szétszórunk a világban, akkor azt nehéz lesz bárhol is aggregálni.

  "Az ip routing az öt rétegű ip hálózati architektúra szerint ip rétegbeli feladat."

  Mivel minden mai komolyabb router képes az útválasztásnál felsőbb rétegbeli információkat is (minimum 4. réteg) figyelembe venni, megfelelő konfiguráció esetén, így ez nem feltétlenül igaz.

  "A routeremről azt a következtetést lehet levonni, hogy ha 100 sornyi konfigom sincs, akkor kicsi lesz a hirdetés, amivel magamat hirdetem, ezzel ellenvetek annak a gondolatnak, hogy a routing hirdetések érdemben. lassítják a netet."

  Ez így ok, kivéve azt az esetet, ha mondjuk egy router megtanul a szomszédjától 1000 útvonalat, majd azt tovább hirdeti még x db routernek. Ez azért okozhat némi hálózati terhelést, ellenben a konfigban lehet, hogy csak 2 sor lesz.

Hozzászólok Aktív témák