Hozzászólok Aktív témák

 • OkosTibiKing

  tag

  xd tetszik a vége

  fejlett „lélek” mellett, az emberi külsővel is rendelkező robotok megjelenése után, néhány éven belül jöhetnek majd a tüntetők, akik az ember-robot házasság elismerése mellett kampányolnak

  hát én ellene lennék :DD

  de valaki csinlhatna nekem takarito robotot :)
  ugyis én lusta leszek rá mégha mechatronikai mérnök is leszek, bár kitudja talán ép éncsinálom meg majd :)

  Okos Vok.

 • copin

  őstag

  de valaki csinálhatna nekem takaritó robotot

  Meg tudjon bevásárolni, főzni, mosni, őrzi a házat és ha ott hagyott az egésznap karriert építő és shoppingoló asszony, akkor még az ágyban is jó.

  Ez full komoly. :D

 • sztyui2

  őstag

  Ki az az elmeháborodott, aki robottal akarna összeházasodni :F :DDD Nem kétséges, sok hülye van a földön, és egyre több :DDD

 • lacyc3

  csendes tag

  Valamiért nekem az etikánál más jutott eszembe, pl. ha tényleg érzenek akkor emberi jogokat kell neki adnunk és úgymond "emberszámba" kell venni őket.

  Ha ez az utópia egyszer eljön, akkor az érző robotokat nem lehet "főzz, moss, takaríts, csináld ezt - azt..stb" módon használni mert az már megint nem etikus.

 • attila9988

  őstag

  Emotibots egyik rendezője szerint a gyerekek reakciója általában az volt, hogy átölelték a robotot, mert úgy érezték, gondoskodniuk kell róla, ugyanakkor sokszor fordult elő az is, hogy gonoszkodni próbáltak a mozgásképtelen Hearttal.

  Micsoda felfedezés!!! Ez az a két reakció amire egy gyerektől számítani lehet, egy akármilyen plüss állatka esetében is, és mindez csak attól függ hogy a gyerek épp milyen hangulatban van, vagy mit talál érdekesnek. Mindennek a világon semmi köze ahhoz, hogy ver -e a "szíve" vagy sem..:)

  Egyébként pedig az "érző gépek" valójában sosem lesznek valóban azok. A gépeket emberek alkotják, és legyenek akármilyen fejlettek is, a viselkedésformákat amit tudnak, emberektől kapják, mi mondjuk meg mire hogy reagáljanak, és azt is hogy mire legyenek alkalmasak. Persze ma is élnek normálatlan, beteg emberek, akik kirakati bábukkal töltik a napjukat, beszélgetnek velük, sőt, le is fekszenek velük... Nos, az ilyen agybeteg emberek nyilvánvalóan komolyan is vennének egy robotot is, hiszen az érzelem imitációja is több, mint amit a bábu nyújt, de ettől még egyetlen gép sem lesz érző, vagy mondjuk inkább hogy ÉLŐ lény.

  Mindazonáltal túlságosan önálló gépeket az ember nem is alkotna. Ennek pontosan a felügyelet hiányából fakadó problémák szabnak határokat, arról nem is beszélve, hogy feladatspecifikus gépeket egyszerűbb, és olcsóbb gyártani, ezenfelül hatékonyabb is egy ilyen masina, mintha valami humanoid, teljes önállóságra tervezett gépet vennénk alapul.

  És persze felmerülhetnének az önállósággal kapcsolatban olyan kérdések is, mint a software hibák. Mondjuk a kedves pincér kiszúrja a villával a szemem, mert nem jó az irányzéka..:D Soha többet nem lehetne gyártani azt a gépet.

  Végezetül megjegyezném, hogy négány scifi író kedvenc megoldása, hogy a teljesen ember formájú gépeket, emberfeletti erővel képzeli el... Nos, szerintem ilyet sem gyártanának, éppen azért nem, mert kárt tehetnének másokban. Semmi logika nem lenne benne hogy hétköznapi gépeknek iszonyú testi erőt adjunk nem igaz?

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

Hozzászólok Aktív témák