Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • camillus

  tag

  Az anarchizmus nem pártosodhat. Mondjuk egy kis kreativitással át lehetne hidalni ezt a problémát. clickbait

  http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg

 • D-Roy

  tag

  Oh, de megható. Szerk.: Azt kihagyta, hogy legyen világbéke.

  [ Szerkesztve ]

   Think Different.

 • Stauffenberg

  nagyúr

  A célkitűzést még tudnám támogatni, de a módszer erősen kontraproduktív. A kalózkodás hívott életre olyan új üzleti modelleket, olyan védelmeket, olyan korlátozásokat, amikkel egyre inkább kiveszik a vásárló kezéből a tényleges birtoklás jogát és az információáramlást nehezítik, kiszolgáltatottá teszik.

  Hatalmas különbség van a "nem vásárolom meg, de letöltöm illegálisan" és a "nem vásárolom meg, de máshogyan sem töltöm le" mentalitás és okozott hatásaik között.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Meteorhead

  aktív tag

  Hát... ha a piratebay célkitűzése azok voltak, amiket itt most summázott, akkor ezt a háborút már akkor elvesztették, amikor elkezdték. A játékok, zenék és a pornó letöltése mégis hogyan továbbítaná a netsemlegesség, back-door mentesség, stb. ideáit a politikusok és az ipar irányába?

  Teljesen jogosan alakultak ki a kalózkodással szemben azok a védelmi mechanizmusok, amik létrejöttek. A kalózkodás legjobb ellenszere a szolgáltatás lett, ahol a tartalmon felül egyéb járulékos előnyöket is élvez(het) az előfizető. Ilyen a Steam, hogy nem kell telepítőkkel bénázni, csak klikk+klikk és fent van a játék a régi mentésekkel, amik nem vesztek el amikor kihalt az SSD a gép alól. Ilyenek a felhős tárhely szolgáltatások, ahol a tároláson túl linkeket küldhetek a nagyszülőknek az unokájukról a játszótéren, akár az előtt, hogy hazaérnék, és nem vesznek el a hintázós képek akkor sem, ha kirúgja a kezemből a telefont ami egy pocsolyában landol... Ezekhez állandó online kapcsolat kell rendes hitelesítéssel.

  Leginkább azt a nézetet kellene terjeszteni, hogy ingyen nincs semmi, és ha fizetnek érte az emberek, akkor egyfelől jobb is lenne az a termék, amit lekalózkodta; másfelől az egy visszajelzés a piacnak, hogy erre igény van, és ez jó. Az ember nem azért veszi meg a jó offline játékot, mert jobb mint a crack-elt, hanem azért hogy ne menjen tönkre a stúdió és legyen második rész. Vagy mások is felszálljanak a vonatra.

 • SirCsimbók

  tag

  megható, egyben elgondolkodtató szavak voltak ezek, Peter Sunde részéről, de azért azt se feledjük, hogy a holivúdi könyvelést sokkal hamarabb feltalálták, mint a torrentet

  meglopják a tolvajt? leszakad a pofám, milyen világ ez...

  (szerk.) a betyárbecsület ammá semmi ebbe a velejéig rothadt világba vagy mi???

  [ Szerkesztve ]

 • Jakuu

  őstag

  A kalozkodast uldozni kell, de a korrupcio, a felhasznalok lehuzasa, a termekekbe beepitett kulonado, az nem szamit.

 • kondás

  tag

  Milyen kis naív ez a fickó :D Mégis mire számított, már az elején világos volt, hogy a torrenttel elszabadul a pokol.Sőt már azelőtt, a soulseek, edonkey, napster korszakban, csak akkor még keveseknek volt internet.

 • slashing

  senior tag

  válasz Meteorhead #5 üzenetére

  Így van új gondolkodásmód kell a szolgáltatók részéről... lehet a fene nem bajlódna nálunk sem torrenttel ha lenne egy netflix-ünk nekünk is a fizetésünkhöz képest arányos áron a saját nyelvünkön vagy legalább felirattal ellátva, nem 1-2 éves lemaradással... A most huszonévesek lehet már sose köttetnek be kábeltv-t, én legalábbis koaxot sem húznék a tv-hez ha rajtam múlna.

  Az mp3 kalózkodás is olyan nagy durrannás volt 5-10 éve... aztán jöttek az új ötletek gondolkodásmódok a stream az hogy nemkell egész albumokat megvenni stb stb... és mára nagyobb bevételt hoz mint anno a cd eladás, ezt kéne felfogniuk a Nagy mamut cégeknek hogy az emberek hajlandóak fizetni a dolgokért ha az megéri és mindenki nyer rajta, nem úgy hogy a Cég nyer rajta mert eladott 1 cd-t 10 dollárért amin 1 számot szertett a vevő. Most lehet a dupláját kifizet 10 számért amit szeret és mindenki nyert rajta....

 • camillus

  tag

  válasz kondás #8 üzenetére

  már az elején világos volt, hogy a torrenttel elszabadul a pokol

  Torrent, Dr. Betruger ajánlásával.

  http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Meteorhead #5 üzenetére

  Így van. Amikor 10-ből 9 kalózszoftver telepítő "használatija" úgy kezdődik, hogy kapcsold ki a vírusvédelmet és futtasd Admin módban, ill amikor egy sima patch-et nem lehet feltenni a kalózverzióra, elgondolkozik az ember, hogy ugyanmár, talán inkább megéri egy jobb vacsora árát kifizetni, mint ügyeskedni/csomó időt beleölni és a végén kártevőkkel szívni.

  Filmletöltés témában meg: az elmúlt 3-4évben talán 2-3 új film érdemelte ki a megnézésre szánt időt. Nomármost csak ezek kedvéért extragyors netre előfizetni sokkal többe kerül, mintha az ember megveszi a cuccot Blurayen... Ahhoz, hogy "menjen" a kalózbiznisz leginkább két faktornak kell összejátszani:

  1. kell egy túlárazott JÓ termék -> az IT árak az elmúlt 20évben reálértékben sacc/kb 10-edére estek: egy win98 anno még kb 60eFt volt, ma a win8.1 30ezer MAI forint
  -> Jó termék, ahogy fentebb írtam film témában alig akad, szoftver persze kell, de annak ott vannak a kockázatai.

  2. kell sok csóró de ügyes érdeklődő - ez sajnos mindíg adott (nem az ügyesség, hanem a csóróság a sajnos)

  Érdekes módon rossz termék is motiválhatja a kalózkodást: ha az ember nem biztos, h xy szoftver beválik, zk film érdekes lesz, akkor lehet inkább letölti, kipróbálja - aztán "elfelejti" megvenni, főleg, ha sz@r.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • KisDre

  senior tag

  válasz t72killer #11 üzenetére

  "Nomármost csak ezek kedvéért extragyors netre előfizetni sokkal többe kerül, mintha az ember megveszi a cuccot Blurayen"

  Csak hogy az ember nem csak idei filmeket szed le ÉS nem csak filmeket. Egy szó: Sorozat.
  Ha valaki megmondja hol tudtam volna nézni magyar felirattal legalább a Black Sails 1. és 2. évadát (hehe, kalózos sorozat, érted :DDD ), kap egy kekszet...

  A torrent már messze nem csak illegalitásról szól, hanem úgy ámblokk az elérhetőségről is. Persze ahogy terjednek a online szolgáltatások, ez lehet változni fog, de jelen helyzetben Európa, főleg közép és kelet része, ki van hagyva sok dologból.

  [ Szerkesztve ]

  KisDre.artstation.com

 • blackrulz

  nagyúr

  válasz t72killer #11 üzenetére

  "Érdekes módon rossz termék is motiválhatja a kalózkodást: ha az ember nem biztos, h xy szoftver beválik, zk film érdekes lesz, akkor lehet inkább letölti, kipróbálja - aztán "elfelejti" megvenni, főleg, ha sz@r"

  ez már olvasatomban nem igaz. egy darabig az volt, de már nem. a yt-n 0. nap kint van már a gameplay a játékok 99%-áról. hogy milyen azt 2-3 30 perces videó bőven elég szerintem. ha nem akkor kb második napra már komplett végigpörgetések és multi gameplay van tömegével.

  filmekre dettó. premier után már minden ismertebb oldal szénné boncolta minden irányból, ezer vélemény, fórum van ahol meg lehet keresni hogy érdemes e.

  programokkal meg dettó yt. én akármit kerestem mindig fent volt vagy ott vagy fórumon pár tutorial vagy howto. abból én meg tudtam találni mi az ami jó vagy nem

  az más kérdés hogy hogy fog futni a gépemen című körök, de amióta szinte mind konzolport, nem nagy variációk vannak általában...

  When you want a circus you exalt the clowns

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  válasz KisDre #12 üzenetére

  "A torrent már messze nem csak illegalitásról szól, hanem úgy ámblokk az elérhetőségről is." Ez így van, főleg nekünk, magyaroknak. Egy skandináv lehet, h nehezen érti meg, hogy miért nem lehet xy alkotást csak úgy megvenni az utcasarki 3emeletes médiaboltban - és miért kell külön külföldről postaktg.gel megrendelni.

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • Ispy

  veterán

  válasz t72killer #11 üzenetére

  Filmletöltés témában meg: az elmúlt 3-4évben talán 2-3 új film érdemelte ki a megnézésre szánt időt. Nomármost csak ezek kedvéért extragyors netre előfizetni sokkal többe kerül, mintha az ember megveszi a cuccot Blurayen...

  Ez azért nem általános, én például évente kb. 20-25 új filmet nézek meg, ezeknek kb. 1/3-át moziban, szóval a maradék jön kölcsönzőből. DE. A netet nem csak emiatt fizetem ki, hanem van játék, net, email, munka stb., szóval ez akkor is ennyi lenne, ha egy filmet sem szednék le. A játékokból viszont sohasem kellett törtet leszednem, mert nagyon jó áron lehet streamen keresztül hozzájutni a legtöbbhez, ha ez végre a film iparban is elterjedne, akkor nálunk is sokan fizetnének reális összeget ki egy filmért a kvázi lopás helyett.

  "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

 • LorenzoHUN

  veterán

  válasz blackrulz #13 üzenetére

  A legtöbb ember átesik a harácsolós időszakon,és mostmár nem is extra dolog valamit letölteni.Sem időre,sem a net árában,sem hogy ne lenne szinte minden családban gép,net.
  Csak a régi időkből annyi változott,hogy elsilányult maga a termék(zene,film,játék),már nem tölt az ember éjszakákat,vagy 1 hetet torrent futtatással,hogy meglegyen valami(megvallom,sok régi dolgot máshogy NEM lehetett beszerezni se,azóta se!),és akkor ez hirtelen jött újdonság volt,és az embernek ideje és emlékei voltak,hogy ez jó film,az jó zene,nem volt ennyi ingyenes csatorna elérhető...

  És ismerősi kör alapján is mi lett,saját példa is?Van pl.160 DVD-m...szépen megvettem apránként,amiről régen azt hittem,hogy csak igy juthatok hozzá...játék dettó.Semmit nem ért a harácsolás,10-et letöltesz,1-el játszol is,és minden 100. ér annyit,hogy végégvidd.Multi felejtős ráadásul.Értelmesebb megvenni,300+ játékom van Steamen azóta,sok AAA cim...a régi lemezes mappákat kihajigáltam/még tönkre is mentek 10 év alatt a lemezek,nem is érdekelt,kidobott pénz...
  Felesleges ez az egész torrentesdi leszámitva a tényleg ritkaságokat,ki nem adott dolgokat.

  Arról nem is beszélve,mennyire aláásta az egészet,amikor szépen elterjedtek a "hostingok" itthon,ömlött a spam,bérelj seedszervert,jöttek a Fizetős FTP-k,ahol még a mezei júzerek pénzelték az egészet és adták a cuccot,mert ugye mekkora poén,bedobok egy szervert terembe,nyitok egy torrentoldalt,ahol a spéci nettel leszedem,amit az userek felpakolnak,majd az ingyen anyagot nem átallom FTP-n jó pénzért seed nélkül kinálni,DE még a torrenteseknek is felajánlom,hogy ha nem seedelni,jó pénzért adok én szervert,hogy ne legyen sz@r az arányod,de bedobom,hogy a torrentoldalon is picipénzé' lehetsz VIP,hogy 3 helyről fejjem a semmit...ejj,de sokan csinálták ezt,még főiskolai,céges szélessávú netről is,összehánytál egy közepes szervergépet,infós voltál?Egy délután,némi spam,és dőlt a lé...Sőt,ha volt kedved,kitoltad a cuccot lemezre,és terjesztetted azt is...lásd 10 éve piacokon...

  És annó mi volt?A mezei torrenteseket b..ták meg,foglalták le a szervereket,aki meg pénzt csinált ebből,azt bezzeg nem.Tényleg a rossz értelemben kalózok lettek ebből sokan,miközben azt remélték,hogy arra lesz jó,hogy otthon meglesz,ami kell,avagy jó étteremben Robin Hood-osdi,osztod-adod tovább,másnak is legyen ami kell,ha nincs pénze,lehetősége,akármije megvenni.Csakhát ez is olyan mint az alapitványosdi,hogy oké a jó cél,de azért ottvan,hogy a főnökök fullos kocsikat és lakást tudnak az adományokból fenntartani,mint "nagyjótétlélek"...kitermeli minden jónak induló dolog a maga tetveit.

  [ Szerkesztve ]

  Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 Xiaomi MI 9T 6/128

 • blackrulz

  nagyúr

  válasz LorenzoHUN #16 üzenetére

  jah azt nem írtam hgoy nekem ezzel alapvetően jóformán semmi bajom nincs. mindenki azt csinál amit akar, a véleményem senkit nem terelt még át egyik oldalról a másikba, szóval nem is célom ilyesmi :D

  csak utálom ha racionalizálunk, és álszenteskedünk, mert mostmár tényleg minden fent van a neten, kényelmesen elérhető az összes játékmenet, filmkritika, leírás a progikról (a legtöbbre egyébként is akad ingyenes alternatíva -tudom van amire alig-) stb. mondjuk azt hogy nincs lé vagy mert csak. de az ilyen jajcsakbelenézekmermárnincsdemoígymegnemfizetek az már lejárt lemez szerintem ;)

  When you want a circus you exalt the clowns

 • Narxis

  nagyúr

  Ezt az embert vagy megtörték a hatóságok lelkileg vagy csak polkorrekt akar lenni, hogy legyen politikai karriere. Szomorú.

  I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

 • Egon

  nagyúr

  válasz Stauffenberg #4 üzenetére

  Nem gondolnám, hogy erősen kontraproduktív: a sok negatívum mellett, amit említettél, a kalózkodásnak köszönhetjük az alternatív terjesztési formák létrejöttét - ha "csak" ennyit értek el, már akkor is megérte.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Narxis #18 üzenetére

  Vagy csak felfogta amit az elején kellett volna: A kalózkodás pont ellentétes hatást ér el, mint ami a korai kalózok eredeti célkitűzése volt.

  Ez kicsit olyan, mintha a köztéri kamerák ellen úgy próbálnál fellépni, hogy sorra szétvered őket. Ezzel csak azt éred el, hogy még többet és többet raknak ki.

  A módszer nem működik.

  (#19) Egon: Azokra az alternatív formákra gondolsz, amiben már nem birtokolsz semmit? Persze kényelmes az online tartalomszolgáltatók kínálatából vásárolni, de a megvásárolt termékek használata kizárólag tőlük függ. Ha megszűnnek, változtatnak a szabályokon, akkor azt le kell nyelned. Ez nem szabadabbá, hanem kiszolgáltatottabbá teszi az információáramlást. Régen levetted a polcról a videojátékodat, feltelepítetted és játszottál. Most meg távoli szerverekről töltöd le, távoli szervereken aktiválod és távoli szerverekkel kell folyamatosan kapcsolatban lenned, hogy játszhass.

  Ez mondjuk az én életemben nem túl nagy katasztrófa, de itt ugye arról van szó, hogy a "kalózoknak" vannak célkitűzéseik, viszont ezek az eredmények pont ellentétesek velük.

  [ Szerkesztve ]

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • LorenzoHUN

  veterán

  válasz blackrulz #17 üzenetére

  Sok szempontból nem lett az,ami most van.
  Reális kép mi lenne?Legyen egy film mondjuk 500ft egy hétvégére streaming,MÁSOLHATATLANUL,1500 a moziban 3D fullextra,3-4ezer adathordozón,véglegesre.Zene dettó.De sokszor nem valósul meg még ez,bár jók a jelek,pl.Spotify,Deezer zeneileg,átalányért a legújabb cuccokat hallgatod leáglisan,ráadásul akár offline is a Spotify-nél.1500 pénz 1 hónap,igaz nem tudom,hogy az előfizu alatt megszerzett letöltött offline dolgok MP3-ak-e,megmaradnak-e,ha felmondod.
  Filmekre szintén jó lenne még ilyen.
  Sajnos játékra mi jött?Egy fillérrel nem lett olcsóbb az online,tehát előállitásban,terjesztésben,stb sokkal kisebb költségű cucc,és még szenny is a legtöbb játék,plusz season pass-ra,DLC-re hasogatják szét,és 2x annyiba kerül,ha fullosan akarod,amit 5 éve megkaptál.

  Szoftver se jobb,de vannak akciók.Cserébe az ingyenes dolgok teli vannak adware-al,örülj,ha nem lopják szét a géped,nem pakolnak vizjelet,nem zaklatnak reklámokkal,stb...már nincs is tiszta free program,ami nem b..na valamit a géppel,de legalábbis nem öntené minimum a nyakadba a gyártó cég ajánlatait+vedd már ugyan meg a Pro verziót... :DDD
  5 éve tényleg divat volt a free szoftvereket ajánlgatni,de azok mostanára olyan szinten elkurvultak és elavultak,hogy TÉNYLEG megéri az adott feladatra közepes cégtől olcsóbb programot venni.Mert ugye sarkitanak sokan,hogy csak a Sony Vegas-al lehet videót vágni és a Photoshop kell egy képet átméretezni is :DDD
  Egy a lényeg,a digitális terjesztéstől a legtöbben olcsóbb áratvártak,ami még mindig részben van meg csak,filmek esetében épphogy mert nem lehet premierfilmet streamelni megjelenéskor legál,szoftveresen pedig még mindig ott van,hogy fizess sokat,nincs semmi garanciád,hogy megy,jó,nem bugos,pénztvisszasoha,és drágább,mint lemezen... :W
  Ezen kéne még gyúrni.Még a telón is van 2 órám egy appot/játékot tesztelni,ha pénzes,tanulhatnának a Google Play-tól...
  Ja és ott játéknak,appnak 99%-ban van free editionja.Sok mindent vettem úgy,hogy a free-t feltettem,megtetszett,perkáltam,azótais használom,mert jó.
  Csak sajnos a mai film/zene/játék szinte műfajtól függetlenül gagyi,bugos,unalmas,régi/más másolása,és drága is.Nem úgy,mint 15 éve...Nem is emlékszünk,mi volt 1 éve,de mindenkinek ott sorakoznak a polcon a régi nagy játékok,filmek,zenék,jó,mindenki ismeri,elővesszük a mai napig,ÉRTÉK.
  A mostani digitális termék 99%-a 1 év múlva pontosan SEMMI erkölcsi,tárgyi,emlékezetbeli értékkel bir...

  Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 Xiaomi MI 9T 6/128

 • LorenzoHUN

  veterán

  válasz Stauffenberg #20 üzenetére

  Azt azért ne feledjük,hogy a Steamnak van offline üzemmódja net nélkül(sőt,másik accra van family sharing,át is adhatsz bizonyos játékokat másnak játszani!Persze evidensen az adott cim addig nálad nem fog meni....),és az ottani játékokat maga a kliens képes biztonságimenteni,ráadásul lemeznyi méretben és a legfrissebben,rendes telepitőt csinál a kliens.OK,loginhoz kell telepitéskor a net,de login,vissaállitás,és játszhatsz offline,ha le is törölted az adott gémet,addig pislant fel,amig megnézi,tényleg legál a tiéd is,és utána pár játék kivételével,ahol a kiadó olyan,maradhatsz mittudoménmeddig is offline módban.
  És aa Spotify premiumhoz már jár az offline üzemmód,bár mondom,ez nem tudom,hogy MP3-ban,korlátozatlanul szedi-e le a zenét,de mindenesetre offline használható mód,letöltheted a kedvenceid.
  Videóra,sorozatra sajnos nem tudok itthoni ilyen videotárat,szolgáltatót,de egyszer csak eljön az is.

  [ Szerkesztve ]

  Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 Xiaomi MI 9T 6/128

 • GeryFlash

  addikt

  válasz t72killer #11 üzenetére

  ,,Filmletöltés témában meg: az elmúlt 3-4évben talán 2-3 új film érdemelte ki a megnézésre szánt időt. Nomármost csak ezek kedvéért extragyors netre előfizetni sokkal többe kerül, mintha az ember megveszi a cuccot Blurayen"

  Nem értek egyet, legalább évi 10 jó film jön ki, és nem a hollywoodi mainstream marvell szemetekre gondolok.
  Másrészt azért rossz az eszmefuttatásod, mert torrent nélkül honnan tudnád mi tetszene neked? Én havi rendszerességgel járok moziba, de torrent nélkül nem lenne lehetőségem megismernem évi 50-60 filmet. Gyanítom neked se, ezért mondod hogy évi 2-3 jó film van (csak a teljesség igénye nélkül tavalyi-idei filmek amik szerintem bőven jók voltak: Nightcrawler, Birdman, Judge, Whiplash, A Most Wanted Man, Interstellar, Redirected, Eszeveszett mesék, The Fault in Our Stars, The Grand Budapest Hotel, The Rover, Locke, 100 éves ember...). Ezeknek a nagy részét a moziban láttam, de egy Locke-Redirected-t le se adnak ott, Rovert három hét után nem lehetett már megnézni, Nightcrawler szinkronja meg csapnivaló.

  "Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)

 • Cathfaern

  nagyúr

  válasz LorenzoHUN #21 üzenetére

  Stream zeneszolgáltatásoknál csak szolgáltatásra fizetsz előt. Kvázi egy olyan rádióadó, amiért fizetni kell, de te határozod meg, hogy mit játszanak. De a zenék nem kerülnek a birtokodba fizikailag. Szóval nincs MP3, illetve mobilon is bár át tudsz váltani offline módba, de legfeljebb 30 napig marad úgy, és utána ha már nem aktív az előfizetésed (vagy nem éri el a netet), akkor letilt.
  De szerintem ez teljesen rendben is van így, ez nem letöltő szolgáltatás, hanem stream szolgáltatás.

 • Narxis

  nagyúr

  válasz Stauffenberg #20 üzenetére

  Ja csak a köztéri kamerák szétverésével kárt okozok amit mások fizetnek meg. A digitális kalózkodással pedig nem illetve arra hívja fel a figyelmet, hogy az árazás irracionális, az alternatívák elérhetetlenek és, hogy már rég túl vagyunk azon, hogy a dobozos dolgok ténylegesen a tulajdonodban vannak hiszen online fiók és aktiválás szükséges minden esetben.

  Egyetlen pozitív példa a Spotify és társai. Én a Spotify-t ingyen használom, a Google Music-ban meg volt 60 napos prémium amit kipróbáltam. Ezek tényleg jók, ilyenek kellenének filmekből(netflix?), játékokból is.

  I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

 • LorenzoHUN

  veterán

  válasz Cathfaern #24 üzenetére

  Jó csak konkrétan nem tudom a Spotify mibe tölt le,azt tudom,hogy 1500 és van offline mód...de hát 1500 hol pénz a mai világban még nekünk is.Csak ha nézem,hogy tök mindegy,pizzázni,bulizni,fagyizni,sörözni indulunk el,minimál csóró üzemmódban is 2x ennyibe van...
  Kár,hogy filmre nem nagyon van hasonló még.Mondjuk a dupláját kiadnám egy offline-es,magyar filmes szolgáltatóra is.Főleghogy most lett feleannyi pénzbe a netem,pedig 6000fős kisváros,és 15ről 60 megabit,feltöltés 1-ről 5-re... :U Rákölteném ezt a pénzt.
  Egyébként pl.zenében már szerintem a torrentnél nagyobb "kalózkodás",hogy feltesz az ember egy youtue médialetöltőt,free,és egész koncerteket,stb.tölt le full HD-ban akár az eredeti előadói csatornáról is,MP3-ban vagy videóban,ahogy kell.Vagy akár filmet,ha valaki felteszi,akár DVD minőségben,haver feltölti mondjuk az új filmet fullosan,de privátban,amiért a YT nem is szólhat,és csak ossza a linket...mibe is kötnének,jajj utazol az országban,Te csak látni akarod a kedvenc filmed útközben,a kedvenc albumod...
  Kiváncsi lennék,ez nem érte-e még el a torrentesdi szintjét....

  [ Szerkesztve ]

  Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 Xiaomi MI 9T 6/128

 • Cathfaern

  nagyúr

  válasz LorenzoHUN #26 üzenetére

  Mindegy mibe tölt le, fájl szinten nem éred el a letöltött zenéket (tehát nem tudsz olyat, hogy elmásolod őket pendrive-ra, hogy később is megmaradjon). Lehet valahogy ki lehet nyerni a kliensből, nem tudom titkosítva van-e, de "legálisan" nem lehet.

  [ Szerkesztve ]

 • Ispy

  veterán

  válasz Narxis #25 üzenetére

  És arról még nem is beszéltünk, hogy a torrent akkora skálát kínál minden szinten, amiről sokan nehezen fognak lemondani. Ott van, ha kell dvd ripbe, dvd-be, bd-ripbe, remuxba, full bd-ben, 3D-be és mindenki viszi, ami kell. Nem tudom a magon most mennyi felhasználó van, de ha ezeknek a felét be tudnák vonzani valami előfizetéses rendszerbe, akkor azzal már egy zsák pénz kereshetnének. És nem az elavult lemezes megoldásokat erőltetni, ami a gyűjtőkön kívül már senkinek sem jó választás.

  "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

 • GeryFlash

  addikt

  válasz Ispy #28 üzenetére

  670 ezer, 300 ezer aktív. Valóban igaz amit mondasz, de ne legyen így, jön a pénz a reklámokból is :B

  "Van pár ezer órám a GW2ben, szerintem nem rossz, de hamar meg lehet unni." (Kolbi_30)

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Narxis #25 üzenetére

  "Ja csak a köztéri kamerák szétverésével kárt okozok amit mások fizetnek meg."

  Persze, mert a kalózkodás nem okoz kárt a tartalom előállítóknak. Szerinted ők ingyen forgatnak nagy költségvetésű filmeket és ingyen fejlesztenek nagy költségvetésű videojátékokat? Persze engem nem izgat ha a nagy kiadók lehúzzák a rolót, mert elvagyok 10 dolláros indie játékokkal is, de azért kíváncsi lennék mi lenne a nagy torrent huszárokkal, mikor elfogyna a letölthető tartalom (persze nem fog, mert a legális értékesítés még mindig elég magas arányú, de azok ugye mind hülyék akik megvásárolják, azoknak van igaza, akik letöltik ingyen).

  "arra hívja fel a figyelmet, hogy az árazás irracionális"

  Az ingyennél olcsóbban senki nem tudja adni. Ha a játékok, filmek, zenék mondjuk fele annyiba kerülnének, akkor sem tűnne el a kalózkodás, mert mint mondtam az ingyennél kedvezőbb áron senki nem tud adni semmit. Ezt az álszenteskedő magatartást félre kéne tenni és nem azt bizonygatni, hogy túl drágák a dolgok, mert ha szándékodban állna fizetni, akkor fizetnél, legfeljebb nem X, hanem csak fele annyi játékot vinnél végig egy évben.

  "már rég túl vagyunk azon, hogy a dobozos dolgok ténylegesen a tulajdonodban vannak hiszen online fiók és aktiválás szükséges minden esetben."

  Ez mondjuk pontosan a kalózkodás közvetlen következménye.

  "Egyetlen pozitív példa a Spotify és társai. Én a Spotify-t ingyen használom, a Google Music-ban meg volt 60 napos prémium amit kipróbáltam."

  Valahol, valakinek fizetnie kell az előállított tartalomért. Az nincs ingyen. Amúgy meg pont pár napja volt hír itt is, hogy a nagy kiadók szeretnék elérni, hogy a Spotify adjon több extrát a prémiumhoz, mert nem elég csábító és kevés a fizető zenehallgató.

  "Ezek tényleg jók, ilyenek kellenének filmekből(netflix?), játékokból is."

  Játékokból ott van a free-to-play modell, amire meg mindenki nyafog, hogy mennyire undorító, hogy apránként befizetve gombolnak le rólad egy vagyont, meg egy idő után nem hagy nyerni a játék, csak ha folyamatosan csengetsz. A Netflix meg előfizetési díjakból él, nincs ingyen, ráadásul sorozatot és filmet gyártani nagyon költséges.

  (#22) Lorenzo9: Nem arról van szó, hogy internetelérés nélkül is játszhatsz-e. Ha a Valve lehúzza a rolót, akkor hívhatod a papot, mert az összes megvásárolt játékod meg a digitális temetőbe. De ugye nem csak Steam létezik, hanem ezer már kereskedő és a játékokhoz sok esetben ezen piacterek autentikációja mellett egyéb védelmek is társulnak. De majd ha 10 év múlva jön a hír, hogy a Blizzard lelőtte a Diablo 3 szervereket, akkor nincs az a GOG, ami megmenti, hogy nosztalgiázhass vele később.

  [ Szerkesztve ]

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • tgbrfv

  tag

  válasz Stauffenberg #20 üzenetére

  "Vagy csak felfogta amit az elején kellett volna: A kalózkodás pont ellentétes hatást ér el, mint ami a korai kalózok eredeti célkitűzése volt."

  Kalózkodás nélkül lenne havi átalánydíjas zene- és filmszolgáltató? Vagy fizethetnénk továbbra is többezer ft-ot egyetlen albumért.

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz tgbrfv #31 üzenetére

  "Kalózkodás nélkül lenne havi átalánydíjas zene- és filmszolgáltató?"

  És ez volt a kalózok célkitűzése?

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Narxis

  nagyúr

  válasz Stauffenberg #30 üzenetére

  "de azért kíváncsi lennék mi lenne a nagy torrent huszárokkal, mikor elfogyna a letölthető tartalom "

  Kisebbik részük megvenné, többség meg maradna az ingyenesnél vagy a kevesebbnél, pl. nem néz meg évente mondjuk 50 filmet csak mondjuk 5-öt.

  "Az ingyennél olcsóbban senki nem tudja adni."

  Nem kell ingyen. Spotify, ennyi. Ingyen reklámokkal vagy prémium egy nagyon menedzselhető havi összegért.

  "Ez mondjuk pontosan a kalózkodás közvetlen következménye."

  Nem, ez a fafejűség következménye.

  "a nagy kiadók szeretnék elérni, hogy a Spotify adjon több extrát a prémiumhoz, mert nem elég csábító és kevés a fizető zenehallgató."

  Én is szeretnék nagyobb házat, új autót, sőt magánrepülőgépeket meg luxusprostikat. Ki ne szeretne többet abból ami van?

  "Játékokból ott van a free-to-play modell"

  Igen, pl. Battlefield Heroes és Battlefield Play4Free-vel rengeteget játszottam, költöttem is jobb fegyverekre mert sokat játszottam vele és élveztem. Sajnos eléggé elhanyagolták mindkettőt már egy ideje a fejlesztők. Játékosok azért még vannak.

  "A Netflix meg előfizetési díjakból él"

  Igen de mekkorák ezek a díjak? Lehetnek ezek a díjak megfizethetőek mint a Spotify-nál? Nyilván nem pont arra az összegre gondolok amennyit a Spotify kér, de lehet-e hasonlóan egy széles tömeget elérő menedzselhető összeg? Naugye.

  I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

 • Ispy

  veterán

  válasz Stauffenberg #30 üzenetére

  Miért, az internet előtt mi volt, mindenki megvette a boltba? Lósz@rt, kiment a piacra és tucatszám vette a másolt VHS-t, vagy a haver haverjától kapta kölcsön másolásra.

  És én meg nem vagyok hajlandó 5k-ért megvenni egy filmet BD-n, hogy 1x megnézzem, de jelenleg nincsen számomra megfelelő szolgáltatás, ami ezt kiváltaná. Egyébkén a torrent sincsen ingyen, koránt sem, csak másnál csapódik le a haszon.

  [ Szerkesztve ]

  "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

 • ZedMester

  őstag

  válasz slashing #9 üzenetére

  Igazad van. Ott az Apple: 200%-os haszonnal dolgoznak, mindenki tudja, mégis sikeresek, mert az IOS biztonságos, szép és egyedi.

  >i just want to feel myself, you want me to kill myself

 • eastone1

  senior tag

  A kalózkodás igen is létjogosult egy olyan rendszerben ahol egy szövetségi kapitány 15MFt ot keres meccsenként és egy közalkalmazotti szakács keres 80 ezret havonta. Én azon csodálkozom, hogy nem kezdett mindenki (80%) bankot rabolni ilyen tárasadalomban.

 • tgbrfv

  tag

  válasz eastone1 #36 üzenetére

  Bocs, de ennek mi köze a kalózkodáshoz?
  A torrentezett film nem létszükséglet.

  Jövedelmi különbségek meg mindig is voltak és mindig is lesznek. USA-ban is többet keres egy "celeb", mint egy meki-eladó.

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz Narxis #33 üzenetére

  "Nem kell ingyen. Spotify, ennyi. Ingyen reklámokkal vagy prémium egy nagyon menedzselhető havi összegért."

  Közel sem biztos, hogy a Spotify üzleti modellje fenntartható hosszabb távon. A YouTube-ot is azért adták el, mert az ingyen szolgáltatott tartalomból még reklámokkal sem tudnak pénzt kihúzni. A Google megvette és ezután is évekig masszívan veszteséges volt, most már szinte használhatatlanságig van terhelve reklámokkal, de még mindig csak nullszaldóval üzemel.

  "Én is szeretnék nagyobb házat, új autót, sőt magánrepülőgépeket meg luxusprostikat. Ki ne szeretne többet abból ami van?"

  Meg irodaházakat fenntartani, több ezer alkalmazottat bérezni, produkciós költségeket állni, adókat fizetni. Én mondjuk pont nem hallgatok főáramlatú popzenét, de ezek tartják el a zeneipart (vele együtt a Spotify-t), ehhez pedig a nagy kiadók kellenek, akiknek viszont retek sok pénzbe kerül már csak az egésznek a fenntartása is. Cserébe meg bármelyik cég joggal várja el a profitot. Én azért a zene, játék és filmipar átalakulásában nem látom azt a nagy forradalmat, mert azt mindenki nagyon okosan kitalálta, hogy olcsóbban és kényelmesebben kell adni a tartalmat, de közben a tartalmak előállítási költsége még mindig drága. Valahol ki kell pukkadnia a lufinak.

  "Nyilván nem pont arra az összegre gondolok amennyit a Spotify kér, de lehet-e hasonlóan egy széles tömeget elérő menedzselhető összeg? Naugye."

  A Netflix nem drága, de nem is erről volt szó. Az sincs ingyen. De figyeld meg, hogy mi lesz amikor jelentősen növekedni fognak a saját sorozataik produkciós költségei, mert a nézők évadról évadra többet és látványosabbat várnak el.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • tgbrfv

  tag

  válasz Stauffenberg #38 üzenetére

  "azt mindenki nagyon okosan kitalálta, hogy olcsóbban és kényelmesebben kell adni a tartalmat, de közben a tartalmak előállítási költsége még mindig drága. Valahol ki kell pukkadnia a lufinak."

  Nem feltétlenül lufi, ha jelentős új rétegeket vonzanak be a fizetésbe.
  Jobb ha 1 mrd ember fizet havi 2 e ft-ot, mintha 50 millió fizetne havi 10 ezret a cd-ért/bakelitért.

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz tgbrfv #39 üzenetére

  Ez így van, de azért nem árt az óvatosság. A piac hajlamos túlértékelni cégeket messze a valós teljesítményük fölé és itt alakulnak ki buborékok (vagy lufik, mindegy minek nevezzük). Jó példa erre a korábban már felhozott YouTube, amit korábban sokan aranybányának tartottak, közben csak pénznyelő, aztán itt van a Twitter is, ami fennállása óta nem tudja miből akar bevételt csinálni és nagyon csúnyán túl is értékelték a befektetők.

  Szóval én azért ráhagynék még pár évet arra, hogy lássuk tényleg fenntartható-e a Spotify (meg valamennyi többi streaming szolgáltatás) modellje. A Spotify biztosan nem működne ingyen, de még fizetősen sem ennyire olcsón, ha a nagy dohányt termelő mainstream popzenészek (jobban mondva az ő kiadóik) nincsenek rajta jelen. Nekik viszont egészen más (jóval magasabb) működési költségeik vannak, mint a Spotify-nak magának és lehet azt mondják 2 év múlva, hogy eddig tartott a türelem, ennyire olcsón nem tudják adni a tartalmat.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • Reggie0

  nagyúr

  válasz Stauffenberg #30 üzenetére

  Ha olyan tartalomrol van szo, amit nem szandekoztak forgalmazni az orszagomban, akkor nem okozok kart.

 • tgbrfv

  tag

  válasz Stauffenberg #40 üzenetére

  A cégek értékelése egyértelműen lufi, de ettől még lehet fenntartható a modell. (legfeljebb nem 10 mrd dollárt, csak 10 milliót ér a cég)

  " és lehet azt mondják 2 év múlva, hogy eddig tartott a türelem, ennyire olcsón nem tudják adni a tartalmat."

  Az olcsó is jobb mint a nulla bevételű torrent.

 • Narxis

  nagyúr

  válasz Stauffenberg #38 üzenetére

  Nagyon jó, hogy azt mondod ez milyen drága az mennyibe kerül és fúúúú de sokba kerül előállítani. Én meg addig nem hiszem el amíg valaki elém nem tolja a főkönyvelést. Ennyit arról, hogy mi mennyibe kerül. Te is csak találgatsz meg én is ha ebbe a témába belemennénk. Én azt látom, hogy mi működik és mi tetszik majd az idő eldönti, hogy melyik fenntarthatóbb.

  I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz tgbrfv #42 üzenetére

  "Az olcsó is jobb mint a nulla bevételű torrent."

  Ha nem termel nyereséget, akkor fenntarthatatlan és onnan már mindegy, hogy kalózkodnak vagy csak nagyon olcsón jutnak hozzá, az csak elodázza valamennyivel a csődöt. Lehet azt mondani, hogy kinek van szüksége a Justin Bieberekre meg az ilyeneket kitermelő nagy kiadókra, de nélkülük nincs zeneipar meg Spotify. Pont ezért nem érzem a nagy forradalmat mögötte, mert oké, hogy olcsó, meg újszerű, de még mindig ugyanarra a tömegtermelésen alapuló zeneiparra épül, mint eddig bármi.

  (#41) Reggie0: A régiókorlátozás tényleg szívás és ez mondjuk pont az a terület, ahol a kalózkodás valóban figyelemfelkeltő erővel bír. De nem csak régiókorlátos tartalmakat töltenek le illegálisan.

  (#43) Narxis: És a főkönyvelést látva már meg lennél győzve? Nem azt szokták mondani, hogy Hollywoodban mindenki elcsalja a könyvelést?

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • blade zte

  őstag

  Eme nemes harcban hatalmas élvezet volt az oldalukon vaginákat bámulni az oldalsó hirdetésekben. :) Na egy kicsit itt már kezd kínossá válni a dolog.

  Oppo find 7 astro black

 • Egon

  nagyúr

  válasz Stauffenberg #20 üzenetére

  Viszont cserében (adott esetben jóval) olcsóbb és - ha van netkapcsolat - egyszerűbb, kezelhetőbb, ráadásul plusz szolgáltatásokat is nyújt (lásd fentebb, a megmaradó mentések példáját, SSD-halál esetén).
  Egyébiránt, ha jól tudom, klasszikus dobozos verziónál sem birtoklod magát a programot jogilag (nem véletlenül voltak azok a botrányok, hogy nem elvileg értékesítheted tovább a dobozos játékot stb.). Ezen túlmenően, a legrosszabb forgatókönyvet feltételezve, ha nem egyik pillanatról a másikra csődölnek be, azért lehet arra számítani, hogy offline is játszhatóvá teszik a megvett játékokat, mielőtt végleg lehúzzák a rolót (ha jól tudom, erre már volt példa, más cég esetében).

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • eastone1

  senior tag

  válasz tgbrfv #37 üzenetére

  Talán annyi hogy aki kalózkodik nincsen elég gempája.
  Hogy jön ide az usa? Ott is torrenteznek ebben a geci nagy vallásos társadalomban. Csak ott büntetik is mert ők még vallásosabbak.

 • blackrulz

  nagyúr

  válasz eastone1 #47 üzenetére

  csak tudnám miért kell ezredjére is kihúzni a pakliból ezt a kártyát. több olyan ismerősöm van aki bőven megengedhetné magának hogy megvegye, mégis letölti... nem pénz kérdés. ők azzal érvelnek hogy lusták és nem mennek csak azért boltba hogy egy filmet megvegyenek, kanapéról kiválasztja lejön megnézi törli, és való igaz hogy dinamikusabb, frissebb, szélesebb tartalommal rendelkező alternatíva mint bármi amit itthonról kb el lehet érni. még kint is a netflix se játszogatja általában az újabb anyagokat ugye...

  de a pénztelenség még nem ok. next time az állatkertbe megyek majd el a kerítésen átugorva, mert azzal hogy az állatokat nézegetem nem okozok én senkinek se kárt, meg ha fizetni kéne a beugrót úgyse mennék... még egy elefánt vagy egy zebra meg nem kell oda, én a kisállatokat szeretem egyébként is meg a pókokat ;]

  When you want a circus you exalt the clowns

 • LorenzoHUN

  veterán

  válasz eastone1 #47 üzenetére

  Nem.Aki kalózkodik,azt vagy elkapja a hév,és minden vackot letölt,vagy egyszerűen azt mondja,hogy jó ez nekem ingyen is.Az első szemében elértéktelenedik minden,mindent kritizál,a második meg simán ráfügg,és sir a szája,hogy nincs rá pénze,de bezzeg ha cigije nem lenne...az se jár ingyen...de megszokta,hogy napi 3 új film,album van.Függőség,de felszines művészeti ismeret,semmi értékelése semminek.

  El lettünk kapatva a lehetőséggel,mi magunk vettük 0 értékbe a filmet és zenét,mert ingyen volt,mondhatni járt,és el is értéktelenedett,mindenkinek megvan minden,kész.(mostmár sokszor 0-t is ér tényleg :DDD )
  Szerencsére az első generáció fejelágya benőtt,vagy talán némi lelkiismeretfurdalás,besokallás?,szépen meg is vettük aztán 500ft-onként a régi nagy filmeket...mostaniakért 10 év múlva se adnék egy petákot se,de le se töltöm...
  DE pl.teljesen tudok örülni a megjött ROAD albumnak,amihez még kaptam ajándék pengetőt is :DDD
  Nem mikor régen csengetni kellett a cuccért,vagy esetleg ócska másoltban hozzájutottál a kazihoz és a VHS másolathoz ami alig volt szines.
  Jött az új kor,hogy megkaptad DVD minőségben és HI-FI hangban,ami kellett,közben ez nem JÁRT akkorsem az embernek.
  Sem a játék,sem a film nem megélhetési bűnözés,a zenét pedig meg lehet kerülni,mert vagy olcsón,vagy máshonnan szerzel zenét,de az se létkérdés.
  A habzsolás ami a baromság az egészben.
  És hidd el,hogy ha elszánod magad,hogy megvedd,ami érdekel,sokkal jobb.Moziba is arra mész el,ami érdekel,stb...
  Mellé betolsz egy 1500-ast Spotify-re és kész.
  Félig-meddig a minden beszerezhető free és a torrent juttatott ide minket,hogy nincs ötlet,mindenki remake-ból és mainstreamból él.Az utóbbi 10 év filmterméséből alig pár ér valamit hosszútávon,de azt meg meg lehet venni 2-3 doboz cigi áráért...
  Jó persze a kiadók pénzéhsége is más dolog.De előadónak lenni azért mégse olyan nagy dolog már...annó 10x jobban kerestek azok is,mégis koncertrejárás,mozi,DVD vétel volt,ha IGAZÁN érdekelt,és 15 éve nem is volt más nagyon,csak ócska másolat esetleg.De az is csak akkor ha valaki megvette/kikölcsönözted,ergo akkor is jött pénz belőle.

  [ Szerkesztve ]

  Pap leszek az kurvaisten! Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:LorenzoHUN#1760666 Xiaomi MI 9T 6/128

 • D1Rect

  félisten

  válasz eastone1 #47 üzenetére

  ROFL, én azt imádom amikor a "csóró kalóz" egy hozzászóláson belül írja, hogy megjött a GTX980, de a játék még nem ért le, mert nem seedelik elegen.

  01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés