Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikor és honnan lehet majd letölteni a free Photoshop-ot?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
anulu
félisten
jelentős minőségi ugráson fognak átmenni a free képszerkesztők
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Drótszamár
őstag
Kár hogy nem a flash forrását szerezték meg. Végre lenne rendes androidos flash.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
PistiSan
addikt
válasz Drótszamár #7 üzenetére
Nem soká jön a hír frissítés..... ki tudja ^^
-
Integra
titán
tehát először rákényszerítették a felhasználókat az online adat tárolásra, majd ezt képtelenek voltak megvédeni és a felhasználók minden privát és restricted adatát nem tudták megvédeni.
bravo adobe....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Krugszvele
senior tag
válasz Drótszamár #7 üzenetére
Valaki foglalja nekem össze, hogy mire jó a flash.
-
törölt tag
válasz Krugszvele #13 üzenetére
Kihasználni a sokmagos vízzel húzott i7-eket.
-
Krugszvele
senior tag
válasz #06658560 #14 üzenetére
Viccen kívül kérdeztem, mert amit én látok belőle:
- igénytelen, több éves színvonalú animációk
- menük, amik ugyancsak igénytelenek és nem mennek mobilon
- reklámok, de azoknak legalább van egy gif vagy png alternatívája, ha tiltva van- Egyáltalán, amit látok weben és flash, azt összességében gyorsabban, kisebb méretben, jobban meg lehetne csinálni szabványos eszközökkel, amik mondjuk mobilon is nézhetőek lennének. Plusz nincs akkora erőforrásigénye, hogy az általad említett i7 használata is 10 százalékra ugrik tőle.
Az egyetlen, ahol látok benne fantáziát az a játékok lehet.
-
törölt tag
válasz Krugszvele #15 üzenetére
Pl. cégek közötti adatmozgatás felülete lehet, webes kommunikációké szintén. Animációkban pedig évekkel ezelőtt is voltak normális flash játékok is.
-
kispx
addikt
- Sajnos a Youtube nem minden videója megy Flash nélkül. (Ideje lenne befejezni már a bohóckodást a böngészőgyártók részéről; és a jól tekeri a processzor)
- Ezenkívül van még egy pár oldal, ahol a videókat csak Flashsel lehet megnézni.
- Játékok (Sajnos a HTML5 itt sem tudta (még) leváltani a Flash.)
- A Dropbox feltöltője is Flasht használ, az alap HTML-es meg elég gagyiÍgy ennyi jutott eszembe. Legalábbis amivel szembetalálkozok.
-
LordX
veterán
Tehát szerinted az a hátránya a Flash-nek, hogy könnyen gyorsan lehet benne dolgokat implementálni? Mert aki igénytelen, és/vagy kezdő az a könnyen használható toolt fogja igénybe venni, igényes és/vagy tapasztalt ember meg Flash-ben is igényesen dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
amiket negativumkent emlitesz, az mind a flesh alkalmazasfejlesztok hibaja, nem pedig a flash-e
egyebkent a flash tokeletes elo kozvetitesekhez, videotarakhoz, whiteboard-okhoz, konferenciakhozPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
buherton
őstag
Ez tipikus példája a program nyelv választás nehézségének. Kit érdekel az, hogy könnyen lehet benne fejleszteni, ha gyakorlatilag használhatatlan lesz a végeredmény? Ez alatt értsd azt, hogy ha több oldalt megnyitok, amin sok a flash, akkor 100-on pörög a CPU.
(#19) rt06: Valahol a flash, mint technológia is tehet, arról hogy egy átlag fejlesztő csak lassú sz.rt képes benne fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Dezsike
tag
A 100% CPU használat nem csak a flash hibája, a javascript is hozzájárul. Nálunk a munkahelyi gépeken nincs flash (és nem is lesz), így is két nyitott lappal és egy voip kliensel le tudom úgy terhelni a gépet, hogy lefagyjon. 4 GB RAM van bennük, bár a proci csupán 1 magos, de 2 nyitott lap és egy voip kliens nem kéne gondot okozzon. A javascriptekkel agyon tömött oldalak is ugyan olyan rosszak mint a flash, nem is értem, hogy hogy lehet olyan (értelmes) javascripteket írni ami folyamatosan járatja a CPUt, meg egyáltalán mit csinálhat az megállás nélkül a háttérben. Mert az időnként a tartalmat tovább görgető scriptek se folyamatosan járnak, hanem egy időzítő x időnként egy picit változtat az oldal tartalmán.
-
buherton
őstag
Egyelőre nem látom a párhuzamot főleg a lőfegyver gyilkosság és az általam felvetett dolog között. Ahhoz, hogy valakinek nagyon jó képességűnek kell lenni, és nagyon jól kell ismernie a flash-t ahhoz, hogy ne zabálja fel a gépet, az nem az átlag fejlesztő hibája, hanem a flashé.
(#24) Dezsike: Programozó vagyok, de az én szakterületelem olyan messze van a webprogramozástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
(#25) zoltanz: Ha rendesen fel van kommentezve, akkor ez az állítás nem állja meg a helyét.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Rayyy
senior tag
A Flashnek két nagy előnye van, ami a technológiájából fakad és egy nagy előnye, amit időközben szedett fel. Az utolsóval kezdve: ez terjedt el a legjobban... és miért?
Az első két előnye miatt, amik:
1. egy programozni nem tudó dizájner rövid idő alatt és egyszerűen elsajátíthatja a programot, így igényes animációkat hozhat létre úgy, hogy ezek más cégek számára megfizethetőek lesznek. Ez azt jelenti, hogy akár egy ember is el tud készíteni egy cégnek egy teljes webes reklámkampányt, nem kell külön programozókat és dizájnereket ráállítani, ami felnyomná az árat.
2. ha vágod az actionscriptet és még dizájnban is ott vagy (vagy egy-egy ilyen ember alkot egy csapatot), akkor gyakorlatilag bármit meg lehet valósítani flashben szintén elég egyszerűen, ezáltal megfizethetően.
Tehát gyorsan lehet vele előállítani szép animációt, ami aztán széleskörű interakcióra képes. Jelenleg nem ismerek más programot, ami alternatívája lehet. Van most ilyen próbálkozás például Adobe Edge néven, ami HTML5 animációt hoz létre hasonló timeline alapú, grafikus felületű programmal, de erősen korlátozottak a lehetőségei, a komolyabb dolgokhoz programozói tudás szükséges és sok szemetet és járulékos fájlt hoz létre a projekt exportálásakor, amiket bizony egy reklámszerver sem tolerál. És erről jut eszembe, hogy flashből lehetőség van exe mentésére is, amit már nem egyszer használtunk kihelyezett offline interaktív videó megvalósítására... szóval kíváncsi lennék arra a sok "szabványos eszközre", amit említesz és helyettesítheti a flasht.
Ja, hát nem minden mobilon fut és eszi a cpu-t. Ez van.Minden a legnagyobb render!
-
buherton
őstag
Egyáltalán nem vagyok még kód olvasó mester. Eddig csak párszor kellett teljesen idegen kódot olvasni és megérteni, amik nem voltak összetettek egy kivételével, amiben volt minden PERL, batch, xsl, xml, kódgenerálás. Viszont van egy-két munkatársam, akiknek ez a feladatuk, hogy idegen kódot olvasnak és keresik a hibát benne.
(#29) Rayyy: Költői túlzás? Mellesleg átlag fejlesztőt említettem.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Már akkor is írtam, érdekes informatikai policy lehet az Adobe-nél, ha forráskódok, vagy akár forráskód részletek kerülhetnek az internetre kapcsolódó gépeikre. Mindenki tudja, hogy az egyetlen védelem a kritikus adatok távoltartása a külső hálózattól fizikai leválasztással. Amellett persze, hogy meg kell akadályozni azt is hogy ezekről a gépekről, vagy a kritikus infokat tartalmazó belső független hálózatról kimásolhassanak adatokat bármilyen módon is. Ha akarják, tudják szimulálni az internetes lekérések millióit is a belső hálózaton az esetleges tesztelés miatt.
Ezek szerint a legnagyobb cégeknél is dolgoznak dilettáns informatikusok. Nem hiszem, hogy meg lehetne indokolni azt, hogy miért kellett nagyon fontos forráskódot tartani olyan gépeken, amik internetre vannak kötve (akárhány tűzfal is védi)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
vati
senior tag
válasz Tigerclaw #31 üzenetére
A forraskodot vedo policy majd mindenhol megvan vsz.
Ez sokszor ellehetetleniti a hatekony munkat is, es/vagy lerontja a developer kozerzetet. Igy belep a kreativitas, es eloszeretettel megkeruli a policyt aki teheti - peldaul abban, hogy lehuz a lokalis gepe forraskodot. Mivel a vedelem mindenhol tobb lepcsos, ez csak egy1 szintet fog kiutni az N-bol.
Ha pedig attol kell tartania a cegnek, hogy szandekosan akar kijuttatni forraskodot aki hozzafer, regen rossz... egyreszt elobb-utobb sikerulni fog, masreszt eleg lassu es draga egy kelloen paranoid kornyezetben fejlesztetni.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
Pontosan igy van. Az image processing nem annyira agysebeszet, hogy a kod reszleteiben legyenek elrejtve eddig sehol mashol nem publikalt titkos algoritmusok.
A PS grafikusoknak, fotosoknak keszult, hogy nekik el lehessen adni, az o szempontjaiknak megfeleljen.
Ez az, amit a szabad szoftver soha az eletben nem fog tudni.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
válasz #32839680 #23 üzenetére
Haaat, ha az uj GIMP tud annyit, mint a Photoshop 5-6 evvel ezelott is tudott, esetleg 16 bit/channel-es kepekkel is tud kezdeni valamit, majd ujra megnezem.
De mar azt is ertekelnem, ha csak egy normalis Exposure funkcio lenne benne.btw. a Gimp-en kivul, milyen free alternativa letezik a PS-el szemben halado szintu fotofeldolgozasra?
Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
rt06
veterán
ebben nem ertunk egyet, szerintem ha valaki igenytelen trehany munkat aakr vegezni, azt meg tudjs tenni tetszoleges programnyelven, a flash abban jar elol, hogy annala leglatvanyosabb ezen igenytelenseg, mivel az tunik fel legtobb helyen reklamokkent, villogo szarokkent
a gyilkossagos, gyorshajtasos hasonlattal amugy arra kivantam celozni, hogy az adobe csak egy eszkozt ad a flash formajaban a fejlesztok kezebe, ha a fejleszto kolosszalis faszsagot muvel ezen eszkozzel, az se nem az adobe, se nem a flash hibaja
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
GeryFlash
veterán
válasz Krugszvele #13 üzenetére
Hát szerintem az online streameket (konferenciák+sportközvetítés) csak flashel (vagy ugye valamilyen klines programmal, ami amúgy szerintem szintén flasht használ, pl.: Veetle) lehet megoldani.
Létezik egyáltalán html5 alapú streaming?[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
Valószínűleg mint minden normális forráskódnál tele vannak kommenttel, nem hiszem hogy számítottak arra, hogy el fogják lopni....
Szerk, látom már írták[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
-
zrubi
senior tag
Haladó szintű fotófeldolgozásra sem a GIMP, sem pedig a photoshop nem való.
Egy fotós legfontosabb szoftvere a RAW képfeldolgozó/előhívó szoftver. ilyen pl:
- Lightroom
- Aftershoot
- darktableAki photoshop-ban és vagy GIMP-ben (vagy bármi egyáb pixelmanipuláló programban) exposure beállításokat keres, az valamit nagyin félreértett a fotófeldolgozás terén...
zrubi.hu
-
Glenda
addikt
válasz Tigerclaw #31 üzenetére
Attól, hogy a házam nem veszem körül krokodilosárokkal, még nem én leszek a hibás, ha betörnek...
persze, felelőtlenség, de szvsz most nem dilettáns informatikust kellene emlegetni, hanem rohadék betörőt...[ Szerkesztve ]
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem te lennél a hibás, vagy legalábbis felelőtlen, ha a számodra legfontosabb dolgot nem védenéd meg legalább a legalapabb, legegyszerűbb módon, főleg akkor ha az utcádba már mindenhová betörtek az elmúlt években. Az Adobe jól tudta, hogy rengeteg kárt okoznak ezek a bűnözők és hogy sok nagy cég járt már pórul.
Azt egyébként nem hiszem el, hogy egy Adobe méretű cég nem tud megteremteni minden kényelmet a programozói számára a munkához a cégen belül. Ergo nem mondhatják azt, hogy valamelyik programozójuk inkább otthonról szeretne dolgozni távmunkában, mert neki az a kényelmesebb. Az ilyen programozót nem kell felvenni, vagy döntse el, hogy vagy igazodik a nem túl szigorú alap szabályokhoz, vagy akármilyen zseniális programozó, nem illik a csapatba, és kockázatos fontos projektekbe bevonni.
Nagyon is igaz, hogy az Adobe ragaszkodott az Creative Cloud-hoz, erre kiderül hogy hanyagok, alkalmatlanok a feladatra. Amíg nem perelik le a gatyát egy-egy ilyen felhőbuzi cégről, mikor felhasználói adatok kerülnek illetéktelenekhez, addig nem is fogják komolyan venni a cégek az egészet. A szoftverfejlesztő cégek már nagyon hozzászoktak ahhoz, hogy semmiért sem kell felelősséget vállalniuk. Lehet akármennyi bug a szoftvereikben, lehet akármilyen hulladék amit csinálnak, pénzt nem adnak vissza, kártérítést nem fizetnek még akkor se ha az ő szoftverük okoz nagy kárt, ha hanyagok és amiatt kikerülnek a felhasználóik adatai, azért sem vállalnak felelősséget. Az egész 10-20 oldalas EULA arról szól, hogy a vevő lemond minden jogáról cserébe, hogy használhassa a szoftvert. A valódi fizikai termékek piacán törvénybe ütközik és semmisnek minősül minden, ami azt próbálja elérni, hogy a vevő lemondjon a jogairól. Nem lehet olyat aláirtani senkivel, hogy lemond a minden fogyasztónak törvényben garantált minimális jogáról, de ha mégis aláír ilyen papírt, az nem ér semmit, mert nem lehet lemondani azokról a jogokról.
Ugyanilyen felháborító az, amit a digitális tartalomáruházak csinálnak, hiszen kifizettetik a teljes árat a termékért, csak azt nem reklámozzák, hogy azért cserébe a vevő nem kapja meg a tartalom tulajdonjogát, csak tartós bérletet kap arra az időszakra, amíg a cég működik. Ideje lenne azzal is foglalkoznia valakinek, hogy a digitális tartalom tulajdonjoga végleges és mobilis legyen. Ha megvettem egy szerző x db CD-jét, filmjét, könyvét az iTunes-en akkor, ha szeretném, akkor lemondhassam az iTunes accot, cserébe pl. egy Amazon accért és ott minden tartalmat megkapjak ingyen, amit a másik tartalomszolgáltatónál már kifizettem.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
rt06
veterán
válasz Tigerclaw #45 üzenetére
"Szerintem te lennél a hibás"'
a btk szerint meg nemes ok, hogy mar a multkor is leirtad, de mar akkor is tobben irtak, hogy nem minden esetben kivitelezheto az a megoldas, hogy a szamitogepet bezarjuk egy szobaba, azt kiontjuk betonnal, majd a kabeleket elvagjuk
egyreszt ahhoz, hogy online meg lehessen vasarolni a szoftvereiket, a felhasznaloadatbazis mindenkepp neten kell hogy legyen, bankkartyaadatokkal egyutt
az pedig, hogy valaki otthonrol dolgozik, nem feltetlen (sot, kb sosem) amiatt van, mert nem kenyelmes az iroda, es nem mukodik az sem, hogy aki wfh-zni akar, azt kirugjak/fel sem veszik
vagy ahogy Kopi31415 kerdi, hogyan oldanad meg a kod elerhetoseget mindenki szamara egy multinacionalis (tobb kontinens tobb orszagaban is telephellyel rendelkezo) vallalatnal? minden nap vegen adjak postara kisfloppy-n a changeset-et?
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Glenda
addikt
válasz Tigerclaw #45 üzenetére
A valódi fizikai termékek piacán törvénybe ütközik és semmisnek minősül minden, ami azt próbálja elérni, hogy a vevő lemondjon a jogairól. Nem lehet olyat aláirtani senkivel, hogy lemond a minden fogyasztónak törvényben garantált minimális jogáról, de ha mégis aláír ilyen papírt, az nem ér semmit, mert nem lehet lemondani azokról a jogokról.
A szerződés nagyon leegyszerűsítve pont arról szól, hogy ki milyen jogairól mond le.
Pl itt a PH-n is lemondasz arról a jogodról, hogy warezról, vallásról, fajgyűlöletről beszélj. Holott, ezek törvény adta jogaid. Vagy soha nem írtál alá még szerződést, vagy Utópia állampolgára vagy.Illetve egyszer elviszlek magammal a Telenorba, ahol rabláncon vagyok, és lemondtam arról a jogomról, hogy felbontsam a szerződést (amit vissza tudok vásárolni, ha a hátramaradt előfizetésem kifizetem).
[ Szerkesztve ]
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
buherton
őstag
Ha nem akar jó munkát végezni, akkor egyértelmű, hogy nincs az ellen védelem. Viszont az már nem a fejlesztő hibája, hogy egyszerű dolgokkal nem lehet benne csak úgy csinálni.
(#41) zoltanz: Akkor nem ismered a batch-t, és a PERL-t . Én viszont ismerem a C++-t, ha nem is mesteri szinten, mert ezzel csak érintőlegesen foglalkzotam.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest