Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Hozzám simán jöhetne OLED helyett... kár hogy OLED árban fogják adni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Héliosz
tag
Húha, ez így elsőre elég tetszetős.
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
Sinesol
veterán
Egész jónak tűnik, remélem árban nem lesz nagyon elszállva.
-
nbg
senior tag
55" €1500
65" €2000
75" €3000ennyiert latom nemet webshopokban.
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
alaves
addikt
Rengeteg zónával rendelkezik a Philips miniLED-je, már a tavalyi modell is, éppen ezért voltak gondok a zónaváltással, remélem azóta megoldották a problémát. Ha ilyen TV volna a cél, inkább ezt venném, mint a többi gyártó modelljét.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Sinesol
veterán
válasz Farkassacred #6 üzenetére
Az Oled sem csodaszer, ott is megvannak a hàtrànyok, sokaknal nem valtja be a remenyeket.
-
félisten
válasz Farkassacred #6 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nexplo
őstag
Nekem Philips OLED-em van de tuti nem cserélném erre. Az már más kérdés hogy ezt nagyon kipróbálnám. Az OLED engem megvett kilóra nagyon. Tényleg nem azért mondom mert vettem, de brutál képekre képes egy jó OLED. Akkor érted meg igazán ha veszel egyet és elkezded használni.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
félisten
Elhiszem, de nekem az alacsony fényerő + tükröződő felület + beégés kockázata ennyi pénzért nem gyerebe.
Akkor inkább Mini LED, legfeljebb nem kapok végtelen feketét, csak annak a 85%-át...
-
nexplo
őstag
válasz AxBattler #10 üzenetére
Mondom a saját észrevételeimet úgy hogy én csak sima felhasználó vagyok nem egy profi:
- alacsony fényerő (én nem vettem észre, jó bemeneti minőség esetén csodás élénk a kép)
- tükröződő felület (nekem eddig minden TV-m tükröződő felületű volt, ebben nem vettem észre változás SAJNOS, )
- beégés kockázata (tele van védelemmel, de tény és való hogy ha nem muszáj nem tolok rá statikus képet órákig)
Cserében úgy veri a régi Philipsemet hogy ég és föld a kettő. Mondom ezt úgy hogy a szememnek hiszek nem a marketingnek amit a termék mellé tolnak.Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
-
nexplo
őstag
válasz Farkassacred #12 üzenetére
Jogos, most eleve keveset mennek a TV-k mindenhol
-
Jakesz
őstag
nexplo - 11
Leírtad a végén a lényeget, veri a RÉGI Philipsedet. Nem egy régi lcd-t kell hasonlítani egy oledhez, hanem egy oleddel hasonló árban levő Mini Ledet. Egy többszáz local dimming zónás Mini Led esetén az eltérések már gyakorlatilag jelentéktelenek, főleg egy átlagfelhasználónak. Ha valaki elsötétített helyiségben szeret tévét nézni, ott előnyösebb az oled. Viszont világosabb környezetben már a Mini Led előnyösebb, mert egyrészt ott a tökéletes feketéből nem sokat érezni, másrészt oda látványosabb hatást kelt a magasabb fényerő, főleg HDR tartalom esetén. Meg nálam, ahol hétköznap 6 órát, hétvégén 10 órát megy a tévé naponta, ilyen felhasználáshoz sem vennék oledet, mert ehhez kényes.
[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
2 éve vettem az OLED-et és az akkor 3 éves Philipsemet cseréltem le. A régi is elég szép darab volt a felső házból. Nehezen tudnék mást összehasonlítani, mert nekem az volt az alap. Napi 3-6 órát megy sok esetben a TV és nincs vele gond (hétvégén többet is megy). A fény a régi tv esetében is ugyanúgy szívás volt. Semmi sem változott e tekintetben. Én nem bántam meg. Győzködni nem győzködök senkit, de ha bemegy egy elektronikai boltba ahol ki van téve mindféle tv akkor ugyanazt az anyagot érdemes megnézni egy OLED-en + egy "sima" tv-n vagy akár drágább új ledesen is és látszik a különbség Mindenki úgy dönt ahogy neki a legjobb.
-
rainman72
nagyúr
". Akkor érted meg igazán ha veszel egyet és elkezded használni"
Ez tényleg így van
Ezt a be égés parát meg el kell már engedni sztem.
Én ugyan úgy használom mint ha egy normál led lenne,azért vettem hogy menjen amikor kell.
Viszont egy mini led még talán benéz a Philipstől mert a TCL nem igazán hozta azt amit én vártam előzetesbe.
De az biztos hogy nem az oled helyett csak mellé[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002
-
félisten
válasz rainman72 #17 üzenetére
És ezt a Mini LED-re miért nem lehet elmondani? Mer'aznemoled?
#14 Jakesz
Pontosan.
Szerintem hagyd, mindenki igazolni akarja, hogy indokolt volt kiadnia annyi pénzt OLED-re.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
alaves
addikt
-
Danex
addikt
Alacsony fényerőt akkor lehet észrevenni főleg mikor nem csak filmet néz az ember. Egy Youtube video ahol mondjuk főleg fehér/világos a téma akkor az olednél az ABL miatt már inkább szürkésnek hat a kép mint fehérnek. Ez főleg akkor jön elő látványosan mikor előtte csak a kép kis arányában volt világos ahol kidolgozta a tv a maga 700-800nit-jét, majd utána teljes képernyőn már csak 120-150nit marad belőle.
Illetve amiben az oled többsége elhasal az a közel fekete árnyalatok, főleg ha esetleg valami sorozatról van szó ahol nem bluray a forrás.
Ettől függetlenül én elégedett vagyok a 706-os oledemmel, de azért látom hol lenne jobb egy jó miniled közel 1000 zónával. Bár már az új oledek is tudnak 1300peak-et, de ABL azoknál is alacsony -
rainman72
nagyúr
Még nincs eldöntve.
Mindenkori napi ártól/akció fog függni.
400e alatt megnézném a PML9506-t is.
Samu QN90B drága nekem pedig jó lenne.
Min.65"Ja hogy miért
A 2 oled mellett nem érzem hogy érdemes lenne megtartani,illetve nekem kicsit csalódás,pedig azt se vettem drágán,így
ár/értékben jó de semmi különöst nem látok benne például HDR/DV-ben.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
Akár,de így nem merem rámondani,hogy nem láttam legalább 2-3 márkát.
De lehet neked van igazad és felesleges pénz kidobás
A Philips mellett az is szól hogy az ambi miatt nagyobb az esélye annak hogy megtartom hosszabb távra.
A TCL fekete megjelenítésben viszont jó,blooming is kis mértékben van jelen.
Tehát nem egy rossz tv csak rosszkor vettem 2 oled közé.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz macilaci78 #34 üzenetére
Philips PML9507 miniLED TV érkezik 55-65-75" méretben.
-
rainman72
nagyúr
Nem is igazán yt-ra való ez a tv de kinek hogy.
Nem mondom hogy nem zenélek rajta néha,de csak azért mert sbar van rajta.
De ezt a hiba keresések-re való figyelem felkeltéseket meg tök feleslegesnek tartom.Aki vesz egy oledet most komolyan ezekre lenne kiváncsi?
És ez úton elnézést is kérek az előttem szólótól de ezzel én egyre jobban így vagyok.
Használjuk!Peace![ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
válasz rainman72 #37 üzenetére
Engem nem zavar ha meglátom a hibát. Mindenben van hiba, ettől nem alszom nyugtalanul. A tv-t imádom, sosem cserélném le most semmire. Amire kell azt számomra tökéletesen hozza. Hozzáteszem 4K videót már néztem youtubon rajta amikor megvettem. Bárcsak mindenkinek ilyen tv-je lenne
-
Danex
addikt
válasz rainman72 #37 üzenetére
Hát filmeknél kevésbé jön elő, mivel a fekete csík miatt ugye ritkábban van teljes képernyős világos jelenet, de azért vannak filmek ahol előjön és eléggé észrevehető, főleg ha IMAX verzióban nézi az ember ahol nincs fekete csík.
Egyik ilyen jelenet pl az Interstellar filmnél a Dockolós jelenet mikor az egész föld látható.
[link] 0:23-tól.
De a gyűrűk urában is vannak jelenetek. Nyilván ez a kevesebb, mivel a legtöbb film nem imax és többnyire sötét jelenetek vannak. De a természet filmet (Our Planet) is tud ilyen jeleneteket mutatni.
Ezeket amúgy nem hibának nevezném, hanem szimplán a technológia miatti hátrány. Ezért lenne jó amúgy a miniled megoldás többezer zónával és jó vezérléssel, mert ott minimális nagyon a blooming, de nincs ilyen mértékű fényerő limitálás.
És láthatjuk is, hogy a gyártók is erre felé nyitnak jobban, mert OLED kezdi elérni a határait fényerőben és ahogy a miniled egyre olcsóbb lesz úgy az kevesebb kompromisszumot is jelent. -
alaves
addikt
"amiben az oled többsége elhasal az a közel fekete árnyalatok"
Valamiért elterjedt ez a téves megállapítás. A C64-C111 fekete közeli teszt ábrát [link] az OLED-ek árnyalatokként jelenítik meg. A csúcs QLED-ek, LCD-k paramétereit tekintve nem gondolnám hogy ezt tudják.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Maradok az olednél.(Ennyi)
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
alaves
addikt
A 'near black flashing - (handling)' és a poszterizáció inkább a Philips-ekre jellemző (régebbi LG-k rontott fw-jében is volt). A C1-en a jelenlegi fw-vel nem tapasztalom, láthatósági küszöböm alatt marad. OLED754-en valóban látom ezeket.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Farkassacred
őstag
válasz AxBattler #44 üzenetére
Ott a bolt, meglehet nézni a különbséget személyesen.
Filmre mindig is jobb lesz az oled, ez tény. Persze mindenki azt használ amit akar.
A napfényre visszatérve meg khm.. filmet csakis elsötétítve nézek, ahogy a moziba is szokás. A közvetlen fény tönkreteszi a látványt, főleg ezeken a mai tévéken mivel fényes kijelzővel rendelkeznek ugyebár, szerencsére. -
alaves
addikt
válasz rainman72 #47 üzenetére
A dolog lényege az, hogy minden árkategóriájú és képminőségű TV-nek van létjogosultsága, mindenki megtalálhatja a neki valót (és ebben te is sokat segítesz). Más kérdés, hogy bármilyen miniLED-QLED-ULED-LCD-nek azért olcsóbbnak kellene lennie az OLED-eknél.
-
rainman72
nagyúr
"válasz rainman72 #47 üzenetére
A dolog lényege az, hogy minden árkategóriájú és képminőségű TV-nek van létjogosultsága, mindenki megtalálhatja a neki valót (és ebben te is sokat segítesz"Köszi
Kb mindig egyformának látjuk a világot meg az árakat/modeleket.
Tartsunk össze,viszont ahány ember annyi követelmény/elvárás.
Lehetetlen mindegyiknek megfelelni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen