Hirdetés

 • sztanozs

  addikt

  Hiába hozná az eredményeket, nem alkalmazzák az AI megoldásokat.
  Ha hozná az eredményeket, akkor már rég használnák. Egy olyan cégben, ahol - mint az közismert (sic!) - csak az extraprofit számít (sic?), ott az első volna, hogy a drága dolgozókat olcsó MI-re cseréljék. Az egyetlen okat, hogy ez még nem történt meg, az az, hogy nem igazán hozza az eredményeket az AI (sem a robotika).

  Ez egy az egyben mintha valami bullshit generátorból jött volna elő...
  Andrew Harding, az AICPA management accounting üzletágának ügyvezetője szerint a vállalatok hatalmas lehetőséget szalasztanak el, ha nem biztosítják munkavállalóiknak a jobb üzleti döntések meghozatalához szükséges eszközöket és képzéseket. A felhő és az egyéb feltörekvő technológiák, mint az AI vagy a blokkláncok, növelik a hatékonyságot, javítják a pontosságot, illetve mélységi betekintést nyújtanak az adatokba. Ezáltal a pénzügyi vezetők a stratégiai kérdésekre összpontosítva elősegíthetik a vállalat adatvezérelt döntéseinek meghozatalát. Ezzel párhuzamosan a pénzügyi csapatok készségeinek is fejlődnie kell az elemző gondolkodás, a döntéshozatal és az üzleti partnerek kezelése terén.

  [ Szerkesztve ]

  JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

 • gabor7th

  őstag

  Gondolom tanultak az előzőekből ahol szintén be volt igérve mindenféle mesés növekedés aztán pofáraesés lett helyette:

  "20% helyett pofára esés: mit nem csinálnak jól a bankok?"

  Azonkívűl a felmérések amit csinálnak sorra azt mutatja, hogy a felhasználók se örülnek annak, ha sebezhető rendszerekre bízzák a pénzüket:

  "Bankfiók vagy okostelefon? Meglepő a magyar fiatalok válasza"

  "A kutatás egyik meglepő eredménye viszont, hogy még a legfiatalabb, 18-22 éves korosztályon belül is többen mondják azt, hogy kizárólag bankfiókot használnának, mint amennyien a kizárólagos okostelefonos bankolásra nyitottak. Sőt, a két köztes válaszadási lehetőséget figyelembe véve is kissé a fiókok felé billen a mérleg nyelve."

  Az "AI" pedig még egy nagy kockázat, hisz még kísérleti cucc és hibás döntései miatt sok pénzt veszthetnek.

  [ Szerkesztve ]

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • gabor7th

  őstag

  "mint az AI vagy a blokkláncok, növelik a hatékonyságot, javítják a pontosságot, illetve mélységi betekintést nyújtanak az adatokba. "

  A bankok egyik fő feladata épp ez. Elemezni az ügyfél ötletét, pénzügyi helyzetét. Ebben profik. Ehhez nagy intelligencia kell, amit lecserélnének néhány pénzügyi mutatóval, statisztikával működő, AI-ra emlékeztető cuccra. Ez baromi nagy kockázatot jelent, a hibás döntések garantáltak.

  A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

 • PB

  tag

  Alapvetoen a felutes is mar magaban hordozza egy tokeletesen felrement data analysis minden klissejet:

  "a pénzügyi szakemberek nem rendelkeznek a legújabb AI innovációk alkalmazásához szükséges digitális készségekkel -> ezzel pedig negatívan befolyásolják a bevételi eredményeket."

  Miert is kellene a penzugyi funkciohoz tartoznia az AI-nak?
  Miert is kellett volna nekik barmit is tudnia a kliens szerver architecturarol, a REST API-okrol a penzugyi vezetokenk ahhoz hogy bevetel novekedest erjenek el?

  De fogadjuk el, a penzugyi szakembernek rendelkeznie kell kezsegszintu AI tudassal,.. es a mernok kollegak hol allnak ezen a teren?

  Ott kezdodne a tortenet, hogy a penzugyi vezetok meghatarozak a celjaikat, elvarasaikat amikre majd szepen ad egy valaszt az technologia.

  Amig nem ismerik fel mit akarnak javitani illetve elerni a "penzugyi" oldalon, addig teljesen felesleges a specialis kompetencia hianyokban keresni a bevetel kieses okat. Ha megvanak a celok, akkor a HOGYANra majd ad egy valaszt a technologia osztaly, akar belso v kulso szallito.

  Arrol nem is beszelve, hogy a penzugyi szakember ami annyira tag fogalom abban a korben amirol a cikk szol, (mint ha azt mondanak az "orvos" , haziorvos, specialista, kutato orvos stb.), kizart dolog hogy egy megoldas kielegit minden funkcionalis igenyt.

  Szerintem vannak ennel hasznosabb cikkek is es leginkabb melyebb cikkek is a temakban , felesleges minden sz*rt leforditani ami szembejon.

  [ Szerkesztve ]

 • bambano

  titán

  vagy csak az történt, hogy a pénzügyi szektorban régen bevezették ezeket a dolgokat, csak nem értesültek róla, hogy az aktuális marketing bullshit szerint ezeket ai-nek kell nevezni...

  ezt a véleményt az is alátámasztja, hogy a 2016-ban hatályba lépett gdpr már tartalmaz ellene tiltást, vagyis 2016-ig már olyan jelentős volt ezen dolgok hatása, hogy szabályozni kellett.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • TomMusic

  senior tag

  Mondjuk érdekes, mert attól hogy nem létezik, attól még ráharaphat a pénzügyi szektor. Hiszen csomó olyan dologgal játszanak, ami tulajdonképpen nincs is. :U

  Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

 • PB

  tag

  En ugy latom, hogy vannak kevesbe szabalyozott teruletek, ami peldaul a private equity (hedge fundok es tarsai) jatszotere, akik bizonyara ki vannak tomve algo tradinggel vagy hivhatjak ML-nek mar manapsag.

  Viszont a lakossagi (retail) banki szolgaltatasokat tekintve, egy kozonseges penzugyi bunozes & csalas elleni felderites is leginkabb reaktiv, mint predektiv; valamint egy elegge kifinomult rule engine, mindenfele tanulasi funkcio nelkul, mar eleg sokat tudna tenni.

  Ami erdekes lehet a penzugyi iparagnak es regulatoroknak az Explainable AI ami elvileg transzparansebbe teheti az ML-t.

  [ Szerkesztve ]