Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos volt olyan hittan tanárom, aki szerint a TV, video, stb az ördög találmánya, és aki ezeket használja az el fog kárhozni.
Kíváncsi vagyok, mit szólt vajon e pápai körlevélhez.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Rickazoid
addikt
Na, a cím igen érdekes, bár igaz... de a Facebook pont azt testesíti meg úgy nagy általánosságban (sajnos), amitől óva inti a népet.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
geezer
aktív tag
Olyan gomb nincs FaceBook-on, hogy "Áldom"....? A "Kedvelem" gomb mintájára lehetne, és nem feltartott hüvelykujj lenne a jele, hanem ostya, vagy misebor.
Ezt a hírt rögtön "Áldanám".
[ Módosította: Erasmus ]
-
Arena87
aktív tag
-
Morden24
nagyúr
De, majd a vatikáni konkurens PraiseBook-ban lesz "Bless you" gomb. A Poke helyett meg Pope lesz.
Ja, és a szükséges kéztartás a thumbs up ikon helyett itt látható.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Probber
őstag
Még hogy "A pápa a Facebookot is megáldotta"...
Inkább le sem írom mit gondolok erről az egészről."Rendben, mi a munka? Reklám! Egy kelet-európai üditőnek amit Splort-nak hívnak. A világ első cékla ízű kólája!"
-
polarx
tag
Az iwiwet, meg a prohardvert miért nem áldotta meg?
Most már legalább tudom, hogy mit csinál egész nap a pápa, nem lógatja a lábát, faszbúkol. Ámen!
zé
-
S-eye
senior tag
Jól beszélt a pápa.
-
proci985
MODERÁTOR
ahhoz képest, hogy Ratzberger bíborostól az egyházon belül is amiatt tartottak páran, mert féltek, hogy sokkal szigorúbb (és maradibb lesz) II. János Pálnál.
XVI. Benedek viszont rendszeresen rácáfol ezekre a félelmekre.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Morden24
nagyúr
Egyébként azért érdekelne, hogy aki totál ki van akadva, az a pápára fúj, a Facebookra fúj, vagy csak fúj?
Csak mert tényleg érdekelne, mitől olyan katasztrófa, amit a tag csinált... nem vagyok gyakorló keresztény (sem), talán ezért nem értem. De szeretnék képbe kerülni...
Sectumsempra - For Enemies
-
WonderCSabo
félisten
Ha egy vallás első számú vezetőjére az első hsz-ed első 2 szavát mondod, akkor az számomra erősen kimeríti a vallási (...) hovatartozást sért fogalmát. Ha nem, akkor majd a modik ignorálják.
MichaelSD: Az internet felé elég sokat nyitott, erre példák is vannak a hírben.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
sokkal nyugodtabban fogok aludni !
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sub-ZeRo és BR4D fórumtársakat figyelmeztetem az alapelvek betartására:
Tiltunk :
"minden olyan hozzászólást, amely faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért."[ Szerkesztve ]
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
geezer
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
A pápa a Facebookot is megáldotta
Egy sima lájk is megtette volna.
-
Aqwsed12345
csendes tag
Látom, itt nem is egy kommentet kellett moderálni, ami szomorú, hiszen:
http://books.google.com/books?id=cVwthOtTiI4C -
attila9988
őstag
Azért ez már igazán nevetséges.... Tudom én hogy kellenek a hívek mert hanyatlik az egyház, kevés a vak bárányka, de azért egy internetes szolgáltatás esetében ez a hír akkor is átmegy egy határon.....
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
MichaelSD
őstag
válasz
Aqwsed12345 #32 üzenetére
Amennyi a könyvről olvasható a Google Bookson elég nagy butaságnak hangzik.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
-
geezer
aktív tag
válasz
attila9988 #33 üzenetére
Nem teljesen világos, miért írod ezt. Kifejtenéd?
Szerintem két dolgot kell itt különválasztani, és te is említed mindkettőt:
1.: Katolikus egyház léte. Vallási kérdés, mindenki magánügye, tilos bármi becsmérlőt mondani a dologról. Alapelv itt is, és az általános illem is tiltja, hogy mások legszemélyesebb magánügyeiben turkáljunk. Aki úgy dönt, hogy hívő, és ezt az egyházat választja, szíve joga. Az, hogy szerinted az egész egy szemfényvesztés, az meg a te magánvéleményed, de ennél tovább nem hiszem, hogy szabad menned.
2.: A katolikus egyház módszerei. Na ebben viszont szerintem nagyon is okos dolog, hogy úgymond "nyitnak" az új módszerek felé, hogy igyekeznek haladni a korral. Volt idő, amikor katakombákban, fáklyaláng mellett, kőbe vésett szövegeket mormoltak a papok és a hívek. Egy időben gondolom a könyvnyomtatás is elég nagy újdonság volt, aztán kiderült hogy mégis jó dolog átvenni az egyháznak azt az újítást. És igen, most van internet, meg FészBúk. Kifejezett butaság lenne nem észrevenni, és nem részt venni benne. Ez egy okos "menedzsment" döntés, ilyen irányba is tudnia kell fejlődni az egyháznak.[ Szerkesztve ]
-
Brutális eb
addikt
Szorgos hitlerjugendesek és wehrmachtosok is látogatják a facebookot?
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Ijk
nagyúr
Áldását adhatná akkor végre a fogamzásgátlás mellett is. Nem mondom hogy legyen mindjárt liberális az egyház, de rettenet hogy 200 évvel folyamatosan el vannak maradva. A cölibátust is nem tudom meddig erőltetik, sokkal hitelesebben prédikálna egy pap a családról, ha ő maga is benne élne.
Brutális eb: Én sem vagyok vallásos, de azért alapvető dolog szerintem tiszteletben tartani az egyházat. Egyébként meg abban az időben minden német fiatal hitlerjugend volt, úgyhogy nem kéne ezt a szánalmat erőltetni.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dany007
veterán
Egyébként szerintem is röhejes az egész... (amúgy hirtelen tényleg felröhögtem amikor olvastam a címet)
Amúgy meg nincs benne semmi kivetnivaló azon kívül, hogy semmi értelme ennek olyan hűdenagy jelentőséget tulajdonítani.
Ha már a vallás modernizálásáról van szó, akkor ahogy előttem írták lennének ennél sokkal fontosabb területek is.A másik - ami miatt nekem kevésbé szimpatikus a dolog - az az, hogy lassan már tényleg mindenki "beszopódik" - csak, hogy klasszikust idézzek - a fészbúkba...
-
Brutális eb
addikt
Hát persze.Szóltam én bármi rosszat.Vagy kifejtenéd a történelmi tényben mi volt sértő és szánalom?Meg ne haragudj nem akarok én vallási kérdést csinálni de pl a kersztény egyház miért nem tartja tiszteletben a sátánizmust.?Úton-útfélen provokálnak a keresztekkel meg jézusokkal.
A pápa maga ismerte be ,hogy tagja volt a szervezeteknek.
Egyébként olvass egy kis történelmet NEM volt mindenki hitlerjugendes pláne nem wehrmacht katona.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Brutális eb #40 üzenetére
A belépés nem volt önkéntes egyik be sem. A Hitlerjugendbe mondjuk a háború előtt igen, de a vége fele már mindenkit besoroztak, mert annyira elfogyott az állomány (öregeket, gyerekeket is)
[ Szerkesztve ]
-
talpalavalo
aktív tag
Lehet hogy a Zuckenberg adománya az egyház felé is csordogált???
-
Fairplays
aktív tag
válasz
talpalavalo #42 üzenetére
Akàr az is lehet
-
MichaelSD
őstag
válasz
Brutális eb #40 üzenetére
Halkan megjegyzem, hogy férfikent nagy mázli kellett hogy ne vigyenek el katonának, főleg a háború második felében.
Apámákat (német) anno az iskolába komentárnál nélkül belépteték a HJba. Ez nem kívánság műsor volt.
XMPP: sdmichael@kdetalk.net
Új hozzászólás Aktív témák
it Ezévi üzenetében XVI. Benedek kiváló pasztorizációs eszköznek nevezte a közösségi oldalakat, de ugyanakkor óvott az elszemélytelenedéstől is.
- HP ProBook 650 G4 Notebook/Laptop, 15,6" FHD, I7- 8650U CPU, 8GB DDR4, 128-480GB SSD, WIN 10, Garanc
- Dell Precision 7510 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 8GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN 1
- Dell Precision 7520 Notebook/Laptop, 15.6" FULL HD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, SSD+HDD, 4GB VGA, WIN
- Teljesen új Samsung S21 5G 8/128GB Dual Sim eladó
- Apple Watch Series 8 45mm Midnight GPS Cellular(e-sim) 2023.10.06.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest