Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Piton
tag
Kérlek nézd át már az eMagyarországos dolgokat, a teleházas dolgokat, kik pályázhattak milyen feltétellel eMagyarország programban, stb.
Aztán ismét nézd meg kistelepülések viszonyában, ahol leginkább mennek ezek...
Na csak a nagy pesti és nagyvárosi forgatag netcáféit vegyétek már alapul... Valamint ne csak a vállalkozásban, haszonszerzés céljából üzemelőket nézzétek már...Kódból vagyunk...
-
Nem mond akkora hülyeséget, az ELUA-t tényleg el kell olvasni ha kereskedelmi célra veszel SW-t.
Más kérdés, hogy ebben az esetben az EULA-ban ilynről ha minden igaz, szó sem volt + az is, hogy évekig senkit nem zavart a dolog.
Mert ha előre szólnak, akkor OK, a netcafésok kicsengetik a lét, minden szép.
De ez, hogy hú, még ki lehet lehúzni, undorító.Mutogatni való hater díszpinty
-
oO7
őstag
true...
de még mindig azt mondom, hogy ha az ember vállalkozás szinten foglalkozik valamiféle szolgáltatás nyújtásával, akkor annak jobban utánajár, hogy hogy is lehetne meg mire kell figyelni stb stb... egy netcafe tulajdonos pl kizártnak tartom, hogy ne járna utána annak, hogy nincs e valamiféle csoportos kedvezmény ha több szoftvert is vesz... én bennem tuti a jelenleg is tárgyalt kérdés is megfogalmazódna, hogy ha megveszem a windows-t a gépekre akkor ott nincs e még valami plusz... mondjuk én már több ilyen szoftvert is láttam és hallásból ismerem a Microsoft Partner programot szóval szinte számítanék valami ilyesmi dologra... -
Na, megint bele kellett kötni valamibe.
Eddig ez vajon hogyhogy nem jutott eszébe senkinek?
És tessékmondani, ha nekem van 1 gépem, veszek egy windózt (nyilván nem, de tegyük fel), és anyám leül elé, akkor az legális?Mondjuk bekaphassa a Microsoft, anyám is Linuxon nyomja
Mutogatni való hater díszpinty
-
Moreecqa
tag
válasz Mr.Csizmás #30 üzenetére
Szerintem nem ügyeskedni kell, hanem rendezni ezt a kérdést... Aki vindózt használ, üzleti hátrányba kerülhet... hacsak nem hoznak annyit neki a játékosok, amiből megéri kinyögni a licenszdíjat...
De annyit nem nagyon lehet összeszedni.... mondjuk van 10 gép óránként 2000 ft-ot hoz, ha mindig van vki. az napi 16000, az havi 400000, ha szombatonként is nyitva van... és akkor mindig kell bent ülni a 10 gépen vendégnek.... aztán, ottvan mínuszban net előfizetés, alkatrészek, villanyszámla, bér, adók...és erre még jön a mikrofos adó...
Ja az is probléma, hogy minden netkávézó letolta a nadrágot....Mikrofos meg most megdugja őket...
-
Piton
tag
[Moderálva]
Netcáfék közé sorolják az eMagyarorszg pont és teleház is.
Tudod te mennyi gépet adtak annó az eMagyarország programban? Tudod te, hogy mondjuk vidéken ahol nincs 10+x netszolgáltató mennyire ki voltak vannak használva ezen helyek??
Tudod te mennyi a haszon mondjuk egy eMagyarország ponton?[Moderálva]
Ne személyeskedj!
[ Módosította: ollie ]
Kódból vagyunk...
-
Penge_4
veterán
Az a baj, hogy könnyű a licenszekkel dobálózni, de lássuk be ha az ember életében minden használt tárgyának/igénybevett szolgáltatásának/stb elolvasná egy élet is kevés lenne rá.
Korlátozni kéne, hogy ne lehessen ilyen hosszú EULA, aminek a 90%-a komplett hülyeség és direkt az ilyenekek miatt van benne, hogy csak pár jogmániás és fanatikus olvassa el a többiek pedig jobb esetben is csak átfussák.
Plusz fogalmazzanak érthetően, mert a jogi szakzsargonoktól meg a össze-vissza csavart passzusoktól elalszik az ember. Fárasztó olyan 3 mondatos szövegrészeket olvasni, amit le lehetett volna írni egy 5 szavas mondatban is.
-
Piton
tag
Szeritnem ez sokrétű dolog sajnos.
1. Átlag ember, mit ismer? Win, azt hagyjuk, h miért azért mert azt látta, az a kényelmes, azzal tud játszani mind1. Átlag embernek számtógép = windows.
2. Az, h nem normális ez az egész helyzet az biztos.
3. Itt nem az a lényeg, h járatos vagy sem a licencelésben. Múltkor mikor volt ez a dolog felhívtam MS infóvonalat. A csaj azt se tudta milyen licencelésről beszélek, amit meg kellene venni ilyenkor. BSC szintén csak nézett. Magyarba a múltkori cikk megjelenésekor NEM VOLT MÉG ÉRVÉNYBEN SEM ÉS ELÉRHETŐ SEM EZ A LICENCELÉSI LEHETŐSÉG ezt mondta MS infovonal is meg BSC is.
Ezen kvül nem biztos, h netcafé volt az idióta. Mi eMagyarország pontként indultunk, majd teleház is lettünk, de! 2 azaz 2 gépet kaptunk központilag, amin Win volt kell nem kell nem kérdezték, majd bővítettünk, mert a 2 gép finoman kevés volt, pályázat, saját pénz stb. Office-t a teleház szövetségtől kaptunk, mert MS-el van egy megállapodásuk és így jobb. DE! Az eMagyarország program úgy van, hogy a netet ingyen vagy maximalizált áron 100Ft/óra kell adni, különben had ne mondjam miket szegünk. Na most nálunk 90Ft/óra a net minden egyéb szolgáltatásnál van hasonlóan frankó szabályozás, szal már nullszaldó is hurrá de frankó dolog... Most akkor meg fizessünk még minden szart amit utólag kitalálnak? Álljunk már meg egy pillanatra...
Kicsit el kellene gondolkozni, h hol mivan.
Ráadásul mondjuk az eMagyarország pont-ként működő "netcáfék" nem is a profitorientáltak közé tartoznak, mert egész más az egész helyzetük...
Szóval kicsit nem ártana átgondolni ezt az egészet. Meg kitalálni, hogy most akkor mi is van. Érvénybe látették visszamenőleg? Vagy nincs is érvényben Magyarországon továbbra sem?Kódból vagyunk...
-
oO7
őstag
a netkáfés vett volna a gépekre valami mennyiségi licencet (már 5 gépre is lehet mennyiségi licencet venni)... olcsóbban is jött volna ki és most ez a problémázás sem menne... amúgymeg ha vállalkozó létére nem olvassa el a licencet akkor az az ő baja
"törvény nem ismerete nem mentesít a betartásától" -
Penge_4
veterán
Hú vazze, ilyenkor örülök, hogy nekem virágbolti van. Itt nincsenek licenszelési problémák. Ha megvettem volna most pisztollyal kéne távoltartanom mindenkit, aki el akar küldeni egy e-mailt, mert mi van ha éppen üzleti/munkaügyben küld e-mailt, akkor már anyagi haszon, tehát sakk-matt.
"hm, úgy érzem, hogy a blaha melletti utcákban a törökök/arabok netcaféi nem fogják elsietni a rental licence vásárlást"
Úgy van! Éljenek az alvilági netkávézók, ahova az öltönyös aktakukacok nem mernek menni.
Ilyenkor én rendőri kísérettel vinném oda őket. A rendőri kíséret szigorúan csak azért lenne, hogy a BSA "ügynök éppségben megérkezzen és a tulaj nehogy felhorzsolja az öklét a durva pofáján.""szal ha pl akarnál adni egy nagyobb összeget barátnődnek/barátodnak/családtagnak (100k -s nagyságrend) akkor elvileg azt csak úgy nem adhatod oda, adóztatni kell azt a pénzt különben rádszánlak, hogy hogy is volt az az utalás"
Na igen, ezt is a suliban kéne oktatni a sok európai "szabad" állampolgárnak.
[ Szerkesztve ]
-
Moreecqa
tag
Én is úgy látom, hogy előbb-utóbb egyre jobban tért fog hódítani a nyílt forráskód...Az emberek belátják, hogy nem jó dolog kiszolgáltatottnak lenni. Mikrofos gondol egyet és újra megsarcolja a felhasználókat... Nooooormáááális?
Mert ugye a licenszelésben nem járatos netkáfés megvette a gépeket OEM vindózzal meg MSO-val , hogy a "szoftverrendőrség" nehogy lesittelje, és most kiderül, hogyaz úgy nem jó, fizessen érte még ilyen meg olyan jogcímen is....
Én csak röhögök ezen, de a netkáfésok?
[ Szerkesztve ]
-
Piton
tag
Akkor meg a belépőbe kötne bele vmelyik másik ostoba szervezet...
Meg attól még idegenek használják azt amit te vettél, ez lehet neked nem fáj, de másiknak igen... Lásd MS és társait...
[ Szerkesztve ]
Kódból vagyunk...
-
oO7
őstag
nincs megkerülve... nem arról van szó, hogy te hasznot húzol a megvett windows-odból vagy sem... hanem arról, hogy nem oszthatod meg a "nagyközönséggel"... ez nyílván nem azt jelenti, hogy haver-család-barátnő-stb nem használhatják a géped... hanem azt, hogy üzleti szinten nem adhatod oda csak úgy a windows-os géped random embereknek...
amúgy ha jóltudom pénzt sem adhatsz csak úgy senkinek... mert olyan kedved van... szal ha pl akarnál adni egy nagyobb összeget barátnődnek/barátodnak/családtagnak (100k -s nagyságrend) akkor elvileg azt csak úgy nem adhatod oda, adóztatni kell azt a pénzt különben rádszánlak, hogy hogy is volt az az utalás
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Namelesske #28 üzenetére
szerintem a netkávézók megcsinálhatnák azt, hogy az üzletteret 2 részre osztják
1. lehet inni a kávét, stb.
2. gépek ittvannak, 200 ft per óra a tartózkodás, de ezalatt a fogyasztás mellé ingyen használhatod a gépet és lőn megkerülve a bérbeadás, mivel nix anyagiak"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Namelesske
addikt
Majd Windows vásárláskor ki kell tölteni egy kalkulátort, számításba kell venni a családodban lévők számát, barátok, lehetséges barátok, csajozási szokásaid, hogy optimálisan megbecsüljék hány ember fordul meg és, hogy mennyibe fog neked kerülni, de természetesen olyan rendesek hogy adnak mindenre csomagot, hogy jól járj vele.
Lassan ott tartnunk ha tesóm leül a gép elé, felugrik a eredeti windowdows valódi előny xD
Szerk: Olvassátok el az EULÁT.
Kb annyit mond, hogy a windows még mindig a microsoft tulajdona, te csak a használat jogát vetted meg, tilos tanulmányozni a felépítését, forráskódját, és még háttereket se másolhatod le nemhogy a windowst, magadnak is 1 db biztonsági másolatot készíthetsz.
Nem biztos hogy jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
floatr
veterán
"Adott egy video-alapú hirdetési felület, ami windows-os platformon fut. Reklámidejét bérbeadjuk hirdetőknek. A rendszer nem mi üzemeltetjük. Szoptunk?"
"Közlekedési társaság információs rendszerét utasok számára ingyenesen használatba adjuk. Hiba volt?"
"Egyemistaként az államtól térítésmentesen kapok ms szoftvereket. Én most bérlem a szoftvert?"
Lehetne még sorolni... De egyre kevésbé van kedvem rajta röhögni, mert lassan az jön ki, hogy mindenkinek csengetnie kell.
-
Piton
tag
Nem ez volt a kérdés, alapból megvettük, mivel ugye átlag embereknek a működő gép egyenlő vas+windows...
De ugye benn vannak szépen eMagyarországos gépek között... Mert ugye jól kiszámolták nagy emberek ott fenn, mennyi gépre van szükség és annyit adtak... Ha annyi gép lenne, akkor az előrt minimál nyitvatartásunkat kb 100szorosra kellene emelni, h mindenkit ki tudjunk szolgálni. De mind1, nem is ez a lényeg.
Az meg, h más licencet adtak aha... sima OEM-es előre felhúzott XP Home hp licence... Semmi más megkülönböztetés nincs...De szóval azért mert azt már mi vettük és mi csak azt érhetjük el, mert csak ezért fizessünk most utánnuk... Kezd egyre viccesebb lenni ez az egész...
Lehet mégis újra előkerül az ubuntus üzemeltetés lehetősége, ha sokat szórakoznak...
[ Szerkesztve ]
Kódból vagyunk...
-
floatr
veterán
Ön mit tenne az adott szituációban: IT-cégek projektek birtokában embereket vesznek át ember-bérbeadótól, viszont azok számára kölcsönöznek munkaállomást.
Helyes válasz megadása esetén nem rónak ki 2 év letöltendőtGondolom most elkezdenek izzani a vonalak a ms hungarinál...
-
Piton
tag
"Egy olvasónk vetette fel, hogy a licenc hatálya alá eshetnek az eMagyarország pontok/teleházak vagy a windowsos bankautomaták is. Valóban ez a helyzet?
Ezen szervezetek, illetve eszközök eltérő licencekkel rendelkeznek. A teleházak és egyéb civil szervezetek számára például a Microsoft maga adományozott szoftvereket, így ezek használata teljes mértékben legális"
Elvileg en vetettem fel, ha minden igaz.
De most megint akkor poenos a helyzet.
Amit nyertunk meg kaptunk oke, akkor az elvileg tiszta.
Mi van, ha onerobol vettunk meg 1-2-3 gepet? Hja az mar viszont buntetheto?
Nevetsegesek...Kódból vagyunk...
-
ujoimro
tag
Az ember nem tud elmenni amellett, hogy ha mondjuk egy cég vesz egy számítógépet és azt kölcsönadja a dolgozójának, akkor már licenszet szeg (például, ha a dolgozó hazahordja a laptopot).
Továbbá ezek szerint, ha valaki a kollégiumban bekéreckedik, hogy megnézze a ziméljeit az is már bérbeadás ami szigorúan tilos.
-
-
Kérdem én: mi a helyzet azokkal a cégekkel, akik érdekeltek az IT-outsorcingban, gondolok itt IBM-re, HP-EDS-re, stb.? Nekik is ki kell fizetniük ezeket az összegeket, ha Windows és Office van az ügyfelek rendelkezésére bocsátott gépeken?
Van tippem arra nézvést, hányan mernek majd oda bemenni, ellenőrizni...
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
total90
veterán
...és most ebben meg mi a meglepő? Nem ellenőrzi senki, 10-15... PC-re ha nem veszik meg a Win-t rengeteget spórolnak. Minden téren ez van.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
floatr
veterán
válasz Mr.Csizmás #11 üzenetére
Arra gondolol tán, hogy nem nagyon menne oda senki ellenőrizni?
-
Mr.Csizmás
titán
hm, úgy érzem, hogy a blaha melletti utcákban a törökök/arabok netcaféi nem fogják elsietni a rental licence vásárlást
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
horatio
tag
Legyen az országban 10.000 db ilyen számítógép (bár szerintem sokat mondtam). Az ugye 10.000 x 29 USD = 290.000 USD
Igen nagy baj lehet a Microsoftnál, ha ilyesmire kényszerülnek.Két nap az élet, három nap a karnevál.
-
ALI_G
veterán
Az APEH-nak mi köze ehhez?
-
bambano
titán
A mérlegben szerepeltetett, a termelésben, bevételben szerepet játszó cuccok könyvelésének rendben kell lennie, ez meg apeh hatáskör.
A hír meg nyíltan arról szól, hogy a netkávézók, stb. de nem annyira domborítva meg arról, hogy most akkor lehúzzuk az infrastruktúra bérbeadással foglalkozókat is, meg azokat is, akik cloudban gondolkodnak... végülis mikor kaszáljanak le egy még el sem indult piacot, ha nem az elején...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
aktív tag
A rendőrség ellenőrzési/eljárási jogköre teljesen világos, de igazán értem az illegális szoftver ellenőrzési jogkörét az APEH-nak. Nagyon eröltetetten arra tudok gondolni, hogy a ki nem fizetett licenszek áfája, ami hiányozhat, de ennyi erővel, akkor az APEH mindenhol és mindent ellenőrizhet.
-
FixY67
senior tag
Ez tetszik: "a bankautomaták pedig nem normál kereskedelmi forgalomban kapható szoftvereket futtatnak".
Én kétféle automatát láttam belülről. Az egyiken OS/2 futott, a másikon valami szimpla windows...
(az OS/2-t nem tudom, mennyire volt specializált, a windows emlékeim szerint egy hagyományos... talán XP volt...)...
-
floatr
veterán
Idén is lesz dolga a BSA-nak
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Gumi és felni topik
- Robotporszívók
- Vicces képek
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Digitális Állampolgárság Program
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s