Új hozzászólás Aktív témák
-
{Zodiac}
senior tag
valószínűleg nem jut el az agyukig, hogy ezt a helyzetet képtelenség megváltoztatni, főleg, hogy 5-6 év múlva már a jelenlegi netezők kétszerese fog bolyongani a neten... ami egy helyen megvan, az mindenhol megvan. ennyi. csinálok az otthoni gépemre egy ftp szervert és azzal oszok meg akármit, akivel akarok. de csak feszítsék magukat a témára, mert így legalább jogosnak érzik, hogy ott ücsöröghetnek a parlamentben.
ja és még valami, jelenleg is bűnnek számít az illegális tartalom megosztása, szerintem tökmindegy, hogy mennyire fog bólogatni az összes többi tagállam. nagyon kevés kalózszervezetet tudnak elkapini, mert bénák. aki meg el tudná őket kapni, az sem fog ezerrel hajtani, mert ha mélyen magunkba nézünk, be kell látni, hogy szimpatizálunk velük... innen üzenem a szobámból az öltönyös nagyfejűeknek, hogy nagyon sokat kellene változtatni a társadalmon, hogy a büntetéseknek elrettentő erejük legyen. de ehhez már késő, ez egy leállíthatatlan folyamat, kb olyan lehetetlen, mint egy zuhanó sziklát kiabálással megállítani, hogy sose érjen földet...
[ Szerkesztve ]
Öntörvényű Sünmalac
-
Gregorius
őstag
A Kalózpárt bejutása az EP-be azt mutatja, hogy igen nagy a zavar a szavazók fejében e kérdést illetően
Ez a politikus most tényleg lehülyézte a saját választóit? És a szavazók fejében van zavar? -
tag
Ezmár csak az utolsó pár rúgkapálása az ilyen vén szivaroknak; szépen ahogy kikopnak az ilyenek, lesz majd valami köztes megoldás a témára.
-
lordovravens
tag
Bohócok ezek.
Bár tök általános, hogy miután valaki letöltött valamit, megront pár ovist.Halhatatlan lélek acél testben. Ez vagyok én, a Cseléd Srác.
-
Jean Grenier nem véletlenül francése? Akkor értem, miért beszél ekkora baromságokat... Szerintem az ő fejében van óriási zűrzavar, nem tud megfelelni annak a munkának, amit előre kifizettek neki a kiadók és most nem is tudja, hogyan kéne rúgkapálnia.
https://www.coreinfinity.tech
-
Szmeby
tag
Engem csak az érdekelne, hogy ő hogyan tud interneten keresztül gyerekeket erőszakolni? Vajon hova dugja? Mindenesetre ügyes, ha ilyen mutatványt is véghez tud vinni, mert én elképzelni sem tudom.
-
raszputyin
senior tag
Azért akkor is kemény, hogy megkérdőjelezte a demokráciát, és annak elvetésére bíztatja a törvényhozásokat is -- már-már büntetőjogi eset ez a fickó. A Kalózpárt azért került be, mert az emberek ennyi és annyi százaléka egyetért velük, és senkinek semmilyen alkotmányos jogát nem fenyegetik, sem nem szélsőségesek (ellentétben egy másik csoporttal, ami immár honfitársainkkal is gyarapodott), vagyis ez esetben egyszerűen működik a demokrácia.
Az a jó a "tartalomipari" csatározásokban, hogy a most tizenéves generáció úgyis ki fogja vívni a normális emberek, a vásárlók jogait, és mi felnőttek sunyulhatunk :-) -
{Zodiac}
senior tag
én is a fiatalságban bízom! ;)
Öntörvényű Sünmalac
-
raszputyin
senior tag
Szállj le a franciákról!
Mindenki b.ogatja őket, hogy gyávák, buták, rendetlenek, rátartiak és xenofóbok (bagoly mondja...)
Ehhez képest nekik köszönhetjük az újkori mérnöki tudományt, a fél matematikát & természettudományt. Ők nyerték meg az I. világháborút, francia vérrel váltották meg az USA felemelkedését. Franciaországban képesek voltak honfitársukként befogadni az olaszokat, lengyeleket, arabokat, feketéket, stb., míg sok más "toleráns" országban 20 generáció múlva is csak "African-American", stb. hasonló vagy, és még sorolhatnám.
Mit szólnál, ha Kálmán András (így hívták?...) alapján ítélné meg valaki Magyarországot? -
Devil Smile
őstag
Akkor most pedofil az egesz orszag? v Vilag?
tisztelet a kivetelnek..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
pink75
aktív tag
válasz raszputyin #12 üzenetére
nálunk a franciákkal kapcsolatban trianon mindent felülír, végülis okkal
xxx
-
mahatma
aktív tag
válasz raszputyin #12 üzenetére
Ehhez képest nekik köszönhetjük az újkori mérnöki tudományt, a fél matematikát & természettudományt. Ők nyerték meg az I. világháborút, francia vérrel váltották meg az USA felemelkedését. Franciaországban képesek voltak honfitársukként befogadni az olaszokat, lengyeleket, arabokat, feketéket, stb., míg sok más "toleráns" országban 20 generáció múlva is csak "African-American", stb. hasonló vagy, és még sorolhatnám.
Azért ha megnézed Marseille külvárosát, akkor ott elég sok honfitársként be nem fogadott "African-American" állampolgárt fogsz találni, akit legszívesebben hajóra raknának és visszaküldenék őket a gyarmataikra. Van még egy pár ilyen város. Azért fogadták be őket, mert az egykori gyarmataikról érkeztek, egyáltalán nem toleránsabbak mint bármely más nemzet a világon. A francia vérrel megváltott USA felemelkedés pedig nagyon sántít. De ez annyira off, hogy hagyjuk.
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
negyedes
addikt
Miert mindig ilyen venek ulnek az ilyen es ehhez hasonlo szervezetek elen, szinte alig van lovesuk a zinternetel kapcsolatba.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
dev567
csendes tag
szerintem szét kéne választani a netes lopásról alkotott fogalmat. Mert ezek a csávók mindent egy kalap alá vesznek. Music, Game, App, Movie, ...
Pedig a zene és a film másolása az egyáltalán nem az.
Zene: 50 éve is ugyanez működött, bekapcsoltad a rádiót berakátál egy kazettát és felvetted az adott zenét ami tetszett. Aztán az kellett más haverodnak is, ö adott egy üres kazit és rámásoltad azt. Ez egy-az-egyben P2P adatcsere. Az legális volt akkor ez mért nem? Egyedül a megosztási / adatcserélési folyamat lett felgyorsitva a net segítségével. Semmi más.
Film: persze ha vki bemegy a moziba egy kézikamerával és azt rakja fel a netre az lopás, de az senkit nem érdekel 1% az embereknek nézi azt. Az viszont ha megveszek valamit DVD-n azt mért ne másolhatnám le és adhatnám oda az ismerösömnek? Anno a videóval is ugyanez volt. Sőt akkor az még nagyobb lopás, mert ott a TV adását is felvették, minden TV-ben levő filmet fel vettél és akárkinek odaadhattad. Most is ez megy csak a net segítségével gyorsabban.
A játék és program viszont külön szerződéssel jár, annak másolása valóban lopás.
-
Depression
veterán
Rosszul közelítitek meg: A franciák nem akarják. Van egy idióta elnökük, akik mindenképp akarja, de a parlament már többször is elutasította s 3 dobást. Szerintetek a franciák akarják a törvényt? 2 idióta akarja, nemzetiségüktől függetlenül.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Lirion
addikt
A filmes dolgot még annyival kiegészíteném, hogy akkoriban sokszor kikölcsönzött filmeket másoltak az emberek otthon át maguknak, mint ahogy később dvd-t. Sőt, mi olyat is csináltunk, hogy a közelünkben volt egy kölcsönző, jóban voltunk a tulajokkal aztán ha megtetszett vmit, vittünk kazit és lemásolták ők nekünk.
-
virkir
veterán
válasz Depression #23 üzenetére
Van egy idióta elnökük
Tegyük hozzá, hogy Magyar származású.
Ráadásul."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Zozz
tag
Megint a szokásos baromság, megint egy francia, és megint egy internethez nem értő, ráadásul a nyilatkozatból is érezhetően konzervatív (elnézést ha valaki ezt magára venné) vén trottytól.
Beethowent Bachot Mozartot miféle jogdíj illette?
Játszották az ő darabjaikat is már életükben mások, nem volt akkor még jogdíj.A "baj" (nem szó szerint értendő) az hoyg egyre másra nőnek ki mindenféle zenakarok, és az ember persze kíváncsi mindre mindegyiknél talál kedvére valót stílustól függetlenül. De mindnek a lemezeit vásárolni nem lehet főleg ilyen kereset/ár arányú világban mint a mienk, de ugye most globálisan kell gondolozonom, tehát ha valaki kíváncsiságból egy X banda lemezét lenyúlja egy másikét is gond nélkül le fogja, ha már elérhető, mert mit szelektáljon ha elérhető.
Pénzért zeneletöltés. 0.99 € / zeneszám. Nem rossz kezdeméynezés de még ez sem nyerő.
Mikor jönnek már rá, hogy a zenét a TV csatornákhoz hasonlóan kéne "forgalmazni".
Elérhetővé tenni minden zenekar/zenész/előadó munkáit, havi átalányíj fejében korlátolt letöltési limit bővített és esetleg korlátlan, mindenki mazsolázzon kedvére, és a befolyt összegből letöltés azaz népszerűség arányosan a menőbb bandák nagyobbat a kevésbé népszerűek meg ksiebbet szakítanak. Így is sarkallva őket minőség produkálására.Persze ki kéne iktatni egyrészről a pénzéhes kiadókat, mert ma az internet világában pont a torrent lehetővé tenné, hogy az előadótól beszerzett dalt rajongók seed-elják más (hangsúlyozom fizető) rajongóknak, úgyis minden CD anyaga mp3-ként végzi. Esetleg lehetne erőltetni a nem veszteséges tömörítési szabványokat hogy az mp3-nál jkobb minőségben terjedjen a muzsika. Sőt aki nem csak letölt hanem seed-eli is gazdagon az előadó dolgait kedvezményre jogosultként elérhetne extra tartalmakat vagy cska bővítettmennyiséget.
Tudom tudom már részletekbe megyek és csapongok de jönnek az ötletek, azaz azok már vannak, és nem nekem, nem én szartama spanyolviaszt csak látom én is mi lenne az értelmes de legalábbis az értelmesebb út amiből a ZENÉSZ profitálna, mert legyünk őszinték a legtöbb fröcsögés a kiadóktól indul, mert minden zenész (a kiadó lehúzásának hála) a koncertjeiből termeli ki a hasznát (bár ak iadók adott esetben abból is gond nélkül hasítanak, csak pofa és szerződés kérdése a dolog.''Megzörgetek minden bokrot szeretem a kemény rockot!''
-
moma
őstag
hehe, nem szimpatikus nekik, hogy a másik oldal is politikai síkra tereli a dolgot talán nem lesz olyan könnyű ezentúl megkenni a képviselőket, ha azoknak attól kell félni, hogy emiatt megerősödhet egy másik párt. gondolom ez igen fájdalmas a cikkben megszólaló uraknak.
egyébként a szabad kultúra című könyvet érdemes elolvasni a témában. egy nem túl radikális álláspontot képvisel, de szépen kiderül a könyvből, hogy a kiadók célja részben az alkotó tevékenység monopilizálása. ezt jól mutatja, hogy az usa-ban amiatt is tiltakoztak, hogy olyan törvény megszülethessen, ami a kereskedelmi hasznot már nem termelő műveket szabadon felhasználhatóvá tette volna.
we all deserve a bit of luck.
-
anulu
félisten
anyád!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
pink75
aktív tag
válasz fordfairlane #21 üzenetére
szar lehet így élni, hogy tudod, és mégsem tehetsz ellene semmit
xxx
-
anulu
félisten
nem kérek. amennyiben mod úgy gondolja, h törlendő, akkor megteszi. azonban ennyi orbitális ökörségre más reakciót nem sikerült magamból kicsiholnom. általában szoktam magam tűrtőztetni az ilyen jellegű megnyilvánulásoktól, azonban akik vezető pozícióban nincsenek a tényekkel tisztában, sőt, nem is hajlandóak megismerkedni velük, azok szerintem mást nem érdemelnek.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
spyke79
tag
Ezek csak nyomkodni és bólogatni tudnak van egykét tanácsadó aki a hátérből súg ez egy színház amiben ők a bábuk!
Én vagyok a kiha én nem,hát még téged és még engem!:D
-
JNashville
senior tag
Tényleg jó volna, ha kihalna már végre ez a generáció, és olyan emberek kerülnének a helyükre, akik nem a politika, hanem a gyakorlati informatika és számítástechnika felől érkeznek.
Mert nézem ezt a fazont, és csak azt látom, hogy nini, egy giganoob.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
John Fowler
tag
Ismerősöm egy számtechboltban dolgozott azokban az időkben, amikor a DVD-író átlagembernek még megfizethetetlen volt (ha jól rémlik 150k környékén volt).
A vele szomszédos üzlet egy kölcsönző volt. Srác rendszeresen onnan kihozott filmeket rippelt.
Egyszer megcsinálta, hogy kikölcsönözte a Gyűrűk Urát, és kb fél óra múlva -ennyi idő volt amíg legrabbelte- visszavitte. Kölcsönzős csaj megkérdezte: "És tetszett a film?" (játékidő kb 3 óra )
Srác pókerarccal: "Aha."''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány
-
Sanyix
őstag
Vicces mikor rohadt korrupt köztörvényes bűnözők bűnözőznek. Magyarországon is ez megy, lásd: Drazsé
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
localhost
Közösségépítő
válasz #51516672 #39 üzenetére
Ha itt maradsz még egy pár napig közöttünk, akkor bizonyára eljön az az idő, hogy majd nem leszel büszke ezen írásodra, ha meg nem maradsz, akkor meg minek itt hőbörögni ?
Gratulálok merész, bátor, jobbító szándékú és előremutató hozzászólásodhoz!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X DUAL EVO OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer gép - ASUS B660M, INTEL I7 12700, 32GB DDR4, RTX 3070 8GB, 2TB M.2 SSD, 1000W Gold
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, Kingston, SK Hynix, Kioxia - STEAM DECK
- Apple Watch Series 7 Titanium 45mm /Watch Edition/ Wifi/ Cellular
- Alig használt számítógép konfigurációban eladó
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen