- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Vivaldi (böngésző)
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- VPN topic
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
hat, a cikkbol egyertelmuen nem derul ki, h Linux-only lenne a dolog...
szoval nem fikaztam, szerintem erthetoen is nyugod, kultur hangnemben elmondtam, hogy miert is van bajom a Linux-szal.
ha bantotta a szemed, bocs.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
bambano
titán
Aki még emlékszik, volt egy-két hete itt egy kiszivárgott a win7 topic.
Akkor ott Moonman kijelentette, hogy az a topic egy WINDOWS SZAKMAI TOPIC és hogy nem akar linuxos dolgokról olvasni. Akkor most én kijelentem, hogy EZ a topic egy LINUX SZAKMAI topic.
És nem akarok itt linux fikázást olvasni, meg pláne nem akarok itt windows dicsőítést olvasni.
Bízom benne, hogy mindenki érti, mire célzok.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
tcp
tag
nem tudom, én redhatet (és közvetlen klónkait) használtam mindig főleg szerveren azokat is, az ubuntut egyáltalán nem is ismerem, arra viszont emlékszem, hogy egy időben az ifjú desktop vitézek (akik már fél éve linuxoznak, így aztán véres szájjal winfosoznak, M$-eznek, soha mást nem használnának stb
) körében a mandrake volt az ultimate windows ölő, aztán a suse, majd az uhu is futott pár kört idehaza, most van ubuntu. Ne legyen igazam, de például a mandrake elég csúnyán végezte, kitudja, hogy a következő divat hullám mit kap fel az ubuntu után, amikor a debian meg az RH még mindig állni fog ;)
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
a szememben a Linux mindig is egyenlo volt a Debiannel. a tobbi csak vicceskedes. egy most kezdo felhasznalonak tokmindegy, h wxp-t/vistat/ubuntut raksz oda, egyikhez se fog erteni, mindegyik "ablakos", meg tudja tanulni.
"Ubuntu: Linux for Human Begins"
Debian: The Way of the Penguin."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Caldera
aktív tag
Ezek szerint amikor utoljára Linux-ot használtál azóta eltelt 9-10 év, ami azért a Linuxon is meglátszik.
Nem mindegy, hogy milyen disztróról beszélünk, mert nem mind felhasználó barát.
Ubuntu: Linux for Human Begins[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
anulu
félisten
na, akkor hatrabb az agyarakkal.
lehet, h korabban hasznaltam itt Linuxot, mint sokan, akik most az egekig magasztaljak. `99-ben Debian futott az akkori gepemen. akkori wine alatt jatszottam DirectX 5-os jatekokkal, gyorsabban mentek, mint win98 alatt, P1 233@266, 64MB RAM-mal.
a nagyon sokszor es sok helyen az egekig magasztalt Linux community miatt utaltam viszont meg veglegesen, es teljes szivbol. voltak bajaim, amiket nem tudtam megoldani. forumokat turtam, manualt olvastam, es mikor a netes "kozosseghez" fordultam, ugy hajtottak el a "guruk", hogy a labam nem erte a foldet.
azota a heveny rangogorcs kap el, ha a free software kozossegekrol hallok, vagy a Linuxot az egekig magasztaljak.
csak Windowst vagyok hajlando hasznalni otthon, server kornyezetben pedig w2k3 vagy w2k8. ennyi.
nem az open source cuccokkal van komoly bajom (wget, mplayer, ff nalam is fent van, napi rendszeresseggel hasznalom oket otthon es munkahelyen is), hanem a Linuxxal.
ismertem, hasznaltam, es sikerult nagyon megutaltatni velem.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
a semminel a keves is tobb...
-
Omni
aktív tag
Ha vennék netbookot, biztos hogy linuxot használnék rajta. De semmiképpen sem a gyárliag telepítettet linuxot, hanem egy eee-ubuntut.
-
tcp
tag
annó, kb kétmillió cikk született arról, hogy a sulinetes időkben is milyen robbanásszerűen terjedtek a linuxos gépek... hát igen, azóta is jól látszik, hogy a magyar igazi linux nemzet ;)
(ha valakinek volt ismerőse olyan boltban, ahol sulinetes pc-ket árultak, akkor őt kérdezze a linuxos gépek sorsáról ;))borzasztó kíváncsi lennék, hogy a linuxxal, free dossal és egyéb ingyenes oprendszerrel árult gépek hány %-a fut mondjuk 2 hétnél tovább ezen rendszerekkel (freedos...
), hány százalékukra szerzik be egyéb legalás forrásból a Windowst, és mennyi az, amire csak úgy valahonnan felkerül egy XP...
ennek ellenére a linux biztos, hogy terjed, és a netbookok megfelelő talajt is jelentenek nekik (végülis többségében az ember netbookon úgyis olyan feladatokat csinál csak, aminél végülis tök mindegy az oprendszer, netezni, szövegszerkeszteni bármin lehet, játszani meg úgysem játszik rajta senki), de a cikk ettől még hatásvadász, a sulinetes értékesítések sem jelentettek szinte semmit, jellemzően nem a sulinetes, első pc-s váltott linuxra...
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
hogy ez legyen a valaha volt legsikeresebb felhasználói PC, amelyen nem Windows vagy Mac OS fut
szóval ha eltekintünk az összes sikeresebbtől, akkor a linux a legsikeresebb -
(Kolombusz)
veterán
Volt már Linux a gépeimen, többször is, de valamilyen oknál fogva mindig visszatértem windowsra. Pedig nem is játszok pc-n (na jó, wow néha, fizetem a havidijat, hogyha akarok, néha egy-két órát játszok, de az elvileg wine alatt is menne). Egyszerűen nekem jobb a windows.
Csak elborzasztásképpen, hány eredeti redmondi szemetem van:
-MS DOS 6.0
-Win 95
-Xp home
-Vista Home Premium
-Vista Home Basic
-Vista Business
-Xbox 360Az mp3 lejátszóm is csak azért nem zune, mert itthon nehéz beszerezni és eddig nem éreztem késztetést nagy merevlemezes mp3 lejátszó iránt.
-
Major Major
senior tag
válasz
(Kolombusz) #7 üzenetére
Jogos, hülye lennél linuxos gépet vásárolni, mikor azt ingyen is le lehet tölteni
-
Caldera
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #7 üzenetére
Most lehet, hogy olyanról beszélsz, amiről csak hírből hallottál. Gratulálok, haszáld csak Te is a redmonti szemetet, amiért még fizettél is.
Nekem soha többé nem kell Win a gépemre vissza. Örülök, hogy sikerült tőle megszabadulni egy jó kis Ubuntu ellenében
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
(Kolombusz)
veterán
Pont ma vettem egy netbookot, de meg nem fordult a fejemben, hogy Linuxos változatot vegyek. Kell a francnak.
-
törölt tag
szerintem simán arról van cska szó, hogy a netbookok látszanak az eladásokon feketén fehéren, és egy mérhető mennyiséget képviselnek, míg az egyéb módon terjesztett linuxok számát csak becsülni lehet. szóval statisztikailag jelentős a növekedés esetleg.
-
bambano
titán
Sikerült megint olyan jó bulváros címet találni, ami kizárja, hogy flame nélkül megússzuk a topicot.
A cikkben szereplő mondat, hogy az eee pc-k nagyban hozzájárultak a linux terjedéséhez, korrekt. A cím, hogy csak a netbook miatt terjed a linux, ordas nagy baromság.
Nem baj, úgy néz ki, szombat szünnap lesz...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mogyesz
aktív tag
pl. az asus eee 900-as esetében a wines és a linuxos verzió ugyan annyiba kerül, igaz a wines sokkal kisebb ssd-vel van szerelve :-)
A gyári Xandros arra, amire kitalálták szvsz tökéletes, aki többet akar, rakhat rá pl. eee ubuntut, vagy simát. Na de windowst? :-))
8.10-es Ubuntu alá pont ma lőttem be egy Vodafone stick-et. Hát, 3-4 kattintás, pár adat megadása, és pikk-pakk ment.
Ezeken a gépeken a Linux tökéletes, és gyors. A Windows-t is kipróbáltam rajta (SP3) érezhetően lassabb a gép. És nem csak a Xandros-hoz képest, hanem az Ubuntuhoz képest is.
De nem akarok újabb Win vs. Linux vitát kirobbantani, a fentiek saját véleményemet, és tapasztalataimat tükrözik. Lehet vele nem egyet érteni, ki kell próbálni...
-
Lenry
félisten
A leginkább a notebooktulajdonosokat izgatja ez a termékkör, kevésbé érdeklődnek iránta a PC-birtokosok és még kevésbé azok, akiknek nincs asztali gépe sem – derül ki a vizsgálatból.
nekem ez volt a legfurább... pont annak kell kicsi, könnyű, olcsó hordozható gép, aki már vett egy nem éppen nagy, nem is igazán nehéz, drága hordozható gépet
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Inv1sus
addikt
Azé fogy jobban, mert a linux ingyen van, a windows meg nem.
Továbbá a többségnél valószínűleg hamar felváltja a windows a linuxot.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
Új hozzászólás Aktív témák
it E termékkategóriában fogyott a legtöbb olyan számítógép, amelyen a nyílt forrású rendszer fut – állítja a Forrester.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bitcoin topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 4
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- További aktív témák...
Állásajánlatok