Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  válasz regent #31 üzenetére

  nem, ezzel nincs gond, persze
  de ezek a lépések - a történelmi tapasztalatok alapján - amolyan Pandora szelencéjeként működnek, ha egyszer engednek egy alapjogból, akkor nem lehet tudni, hol lesz a vége...
  egyébként a német legfelsőbb bíróság is egyetértett az ilyen vizsgálati módszerekkel, HA: az adott szervezet egy adott esetben alapos gyanú alapján kéri a vizsgálódást, s ugyanakkor az egész akció külső, tehát bírósági felügyelet alatt zajlik
  az ördög itt is a részletekben: mi az, hogy alapos? mekkora egy ilyen engedély hatásköre? hogyan ellenőrzi a bíróság a törvényességet? (pl: - magyar agy :) - az adott állami szervezet törvénytelenül alkalmaz ilyen módszereket, s erről később ki is derül, hogy így volt, ejnye-bejnye, de hát addigra már mindent megszereztek, amit akartak...)
  asszem, ez alapvetően már nem is jogi, hanem etikai kérdés: az adott ország rendőrsége, titkosszolgálata stb. mennyire jár el az adott, s nem más célok érdekében
  szval, a megfigyelés önmagában nem az ördögtől való, azt hiszem, annak mindenki tapsolna, ha a magyar elhárítás hamarabb találna meg egy barom által elhelyezett bombát a budapesti metróban, mint hogy az felrobbanna

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • shtml

  őstag

  válasz regent #31 üzenetére

  Nézd, a totális államot nem egyik napról a másikra fogják bevezetni, hanem fokozatosan. Nem fog megismétlődni a Weimari Köztársaság sorsa, a folyamat lassúbb lesz, ám a polgári szabadságjogok eróziója máris megkezdődött.

  Dajkopali tökéletes leírta a 32-es hozzászólásában, minden szavával egyetértek. De a hozzászólásod végén te is pedzegeted...

  Azt a mondást se feledd, hogy ha lemondasz a szabadságodról a biztonságod érdekében, akkor végül mindkettőt el fogod veszíteni. Jelenleg már ott tartunk, hogy a terroristaveszély ürügyén egész országok lakosságának rabosítása kezdődött el: ujjlenyomatvétel, íriszadatok rögzítése, biometrikus útlevél - ez néhol már mind élő gyakorlat, s talán már az sincs messze, hogy születéskor minden csecsemőtől DNS-mintát vesznek. Innen már csak egy lépés a bőr alá beültetett RFID chip.

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • Morden24

  nagyúr

  válasz regent #51 üzenetére

  Erre azt mondom, hogy senki sem olyan érdekes, vagy fontos ember, hogy a nap 24 órájában telefonon elérhetöö legyen. Pedig manapság a fejlett világ szinte valamennyi polgárának van saját mobiltelefonja.

  Igaz, de attól, hogy van mobiltelefonja, és a nap 24 órájában elérhető, még nem jelenti azt, és főleg nem bizonyítja, hogy ő olyan fontos ember lenne, hogy erre szüksége is van. Ergo a technika és az eszköz létezése nem hozza magával feltétlenül a kihasználtságot is.

  Azt hozzáteszem finoman, hogy praktikussági szempontból nyilvánvalóan fejlődni fog az adattárolásnak a minősége és az adatok természete is, és ezzel én sosem vitatkoztam. Én csak a paranoia ellen vagyok.

  Sectumsempra - For Enemies

 • Morden24

  nagyúr

  válasz regent #53 üzenetére

  jön a heti reklám a 9-es csomag óvszerrööl. Csak nekem.

  A személyre szabott reklámozással az volt mindig a probléma (és ez a mai napig is fennáll), hogy nem léteznek módszerek a nagyobb tömegek tökéletes analízisére. Szóval a te példádban az óvszergyártó cégnek nem éri meg megfizetni azt a szolgáltatást, amit a te lakóházad nyújt (ahol embereid vannak arra, hogy a felvett videoanyagot stb. kielemezzék), csak azért, hogy eladjon kettővel több óvszert (egyébként az óvszer amúgy is rossz példa, a vásárló saját magának szabja személyre), vagy éppen néggyel kevesebbet.
  Azt meg ilyenkor mindig elfelejtik, hogy a "csak nekem" reklámot meg is kell csinálni, csak neked. Azt meg csinálja a fene, főleg, hogy ilyen téren éppen, hogy globális irányba tolódik a szakma.

  kit érdekel, hogy a cég megfigyeli, hány sört, és milyet veszek ki a hüütööbööl, és melyik TV müüsor szünetében

  Erre egy olyan elképzelés van, hogy a termékek kommunikálnak a hűtőszekrénnyel, opcionális esetben az meg a boltoddal, azaz a macisajtba beépített csip megmondja a hűtőnek, hogy mikor van berakva, mennyi fogy belőle és mikor ürül ki, a hűtő pedig adott esetben rendelést is leadhat, figyelmeztethet a bolti akciókra, újdonságokra. A probléma az ezekkel az egyébként eléggé elvadult ötletekkel, hogy a jelenlegi bolti advertising az impulzusvásárlásra épít, amit viszont meggyilkolna az, ha neked a személyre szabott reklámok miatt vásárlási térképed lenne egy boltban.

  Maga az ötlet, amit mondasz, egyébként jó, de azt ne felejtsd el, hogy nem lehet akármilyen szerződést aláiratni emberekkel. Azaz alá lehet, csak adott esetben érvénytelen.

  Sectumsempra - For Enemies

 • Morden24

  nagyúr

  válasz regent #60 üzenetére

  Én nem azt mondtam, hogy ne fejlesszünk, hanem azt, hogy nem fogok most paranoiában remegni attól, hogy mi lesz, ha a nem létező bőr alatti gyógyszeradagolómba ciánt rejtenek.

  Sectumsempra - For Enemies

Hozzászólok Aktív témák