Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Morden24

  nagyúr

  válasz shtml #59 üzenetére

  Már rég nem a lakás bekamerázásáról beszélünk, nem is értem, miért emlegeted. Az egyénre szabott reklámról beszéltünk

  Ahová úgy jutottunk el, hogy a lakás bekamerázásából származó információkat használják fel az egyéni reklámok személyre szabásához (természetesen szimbolikus értelemben van ebben az esetben a bekamerázott lakás, mivel ez alatt az adatgyűjtés folyamatára gondolunk).
  Erre belekevertünk egy olyan témát, ahol a vásárlás önmagában feltételezi, hogy megadsz magadról minden olyan adatot, amire az adott cég kíváncsi. Namármost, ebben a szituban továbbra sincsen értelme több információt kapni, mint amennyi kell, mert az adatok szanálása után pontosan annyi maradna meg, amivel már így is rendelkeznek.
  A gugli-féle naplózzuk a netezési szokásokat és ezt 3rd party-knak kiadjuk, hogy szűkített, kisebb szórású reklámokat tudjanak készíteni, az nem ma kezdődött, nem a guglival, és továbbra sem tartom sem erőszakos, sem káros folyamatnak. A valóban személyes "adataidat" (azaz inkább körülményeidet, privát szférádat stb.) meg felesleges félteni, mert valójában mindenki szarik rá.

  Ami már korábban fel lett vetve, miszerint pl. egy munkaadó képes a guglin utánanézni, hogy mikor mit kommenteltél, mikor mit írtál le stb., az már szintén ma is létező dolog - ha egy konzervatívabb céghez mész interjúra, manapság javasolt már alaposan átnézni az iwiw- és egyéb közösségi oldalak fotóit, mert nem mindenhol szeretik, ha seggrészegen swingerpartyzol hétvégenként. Az meg őszintén, kit bánt, hogy valaki utána tud olvasni mondjuk a blogodnak/kommentjeidnek? Először is, aki emiatt aggódik, annak nem kötelező publikálni a véleményét. Másodszor is, még a demokrácia sem azt jelenti, hogy bárhol, bármit mondhatunk következmények nélkül.

  Magyarán mi két dologról beszélünk. Az egyiket mindketten tudjuk, a másikban nem értünk egyet.

  Sectumsempra - For Enemies

Hozzászólok Aktív témák