Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tomcat78

  senior tag

  válasz bambano #3 üzenetére

  Nem is arra gondoltam, hogy feltétlenül jó a rendszer. Hanem arra, hogy vannak előnyei. Én járok az országban sokfelé pl. A fő megrendelőm egy pesti cég. Nekem konkrétan időt és energiát spórol meg amúgyis az e-számla, mivel nem kell külön bemennem gyakorlatilag semmiért. Teljesítés igazolásokat is el tudom intézni mailban.
  A programok módosítása engem annyiban nem érdekel, hogy én végfelhasználó vagyok. A formátum és társai hidegen hagy, ha az működik, úgy ahogy kell, mivel fizetek érte.
  A nav, meg mint felkészült cég.... Erről tudnék mesélni, de inkább nem teszem... :DDD

  "Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...

 • asdf_

  addikt

  válasz bambano #3 üzenetére

  Félreértés van itt. Legalábbis ez a bejelenteni kell dolog ez nekem ilyen osztogatnak fosztogatnak dolog. Nem bejelenteni kell a számlákat, hanem a régi dos-os fos, vagy a kézi számlatömb helyett (végre) egy normális számlázóprogramot kell használni (ha nincs, akkor venni kell, szédítő 10-20-30-40 ezer forintba is belekerülhet). Az pedig megold mindent magától, az égvilágon semmi nem kell jelentgetni sehova (és persze nem most kell számlázóprogramot venni, hanem mivel bőven tudott már ezer éve, hogy év közepétől fel kell mennie az összes számlának, január elsején már az új számlázóprogrammal kellett volna kezdeni az évet és akkor van idő belerázódni, nem a nyár közepén kell szopolni vele).
  Persze lehet a múlt században maradni és a kézzel írni továbbra is a számlákat, majd pedig a NAV online felületén azokat utólagosan rögzíteni, de a pöcsömet előb húznám végig a sajtreszelőn, minthogy ilyen hülyeséget csináljak. Számlázóprogram és problem solved.

  A most változott az adatformátum, arra hivatkozni pedig elképesztően kampó szöveg, úgy minima 4+ hónapja tudott, hogy áprlistól 2.0-s formátumra állnak át, így a megint módosítani kell a számlázóprogramokat szöveg nem él, mert annak már rég készen kell lennie, én valamikor február végén frissítettem a mienket.Most április van, a határidőt meg kitolták júliusra, nehogymár ne legyen elég plusz negyed év egy olyan melóra, amivel eleve kész kellett volna lenni márciusban.

Hozzászólok Aktív témák