- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen routert?
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- YouTube
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- Proxmox VE
Új hozzászólás Aktív témák
-
raper
senior tag
Feltételezem nem sok adót fizettek az üzemeltetők a befolyt összegből. Ez lehetett az alap ami miatt kimentek a NAV-osok. Az csak ráadás, aminek a számadatainak "pontosságával" kapcsolatosan itt már volt korábban egy jó kis cikk:
A jogvédők éjjel-nappal hazudtak a kalózkodásról
http://itcafe.hu/hir/gao_usa_kalozkodas.html
Ezért, hogy ilyen hamis számokat adnak elő, nekik nem kellene felelnie?
-
winterco
csendes tag
Hogy mi alapján számolnak?
Összeszámolják, hogy hány és milyen filmek voltak fent az adott oldalon. Megnézik, hogy melyiknek van Magyarországon jogtulajdonosa, és ahány film, annyiszor az aktuális netes forgalmazás jodíja.
Hogy honnan tudom? Nekem a linkelgetős oldalam vitték el, ami a cikkben van, amihez 50e felhasználót írnak (moo...... kezdetű, ha ismerte vki). Azóta eladtam a domaint, és mások újraindították, és persze egy ilyen oldalt sem vittek el azóta sem...
És igen, linkelgetős oldal volt csupán, a szerverek teljes tartalma adatbázissal nem volt több 5-6 GB-nál. -
misx
senior tag
Hadd reagáljak én is egy-két dologra.
Sorozattal szerintem nincs baj. Legalább akkor nézem meg amikor akarom. Én is akkor jöttem rá, hogy érdekel a Rizzoli&Isles, mikorra már a Viasat3 a 2. évad közepén járt, de én elejétől akartam nézni. Mivel előfizetek a csatornára, jogosnak éreztem letölteni, még akkor is ha az külföldi csatornáról lett rögzítve (+rátéve a magyar szinkron). Abban viszont nem vagyok olyan biztos, hogy a DVDRIP is ide tartozik-e, mert ugye az már kereskedelmi kiadványról készült.Zenéről annyit, hogy nagybátyám kislányai is a youtube-ról rögzítik (ők maguk!) a zenéket (minőség mindegy), eredeti CD-t még nem is láttak. Aki így nő fel, az soha nem is fog zenéért fizetni, legfeljebb, ha 30 éves korára benő a feje lágya, de addigra meg kihal a zeneipar.
-
Helyes, csak ameddig nincs jobb alternativa (netflix vagy hasonlo streamelos megfizetheto oldal) addig csak a terfel egyik felerol eluldozik a usereket a masik felere...
-
Penge_4
veterán
(#3) djculture: "Ott kezdődik hogy itthon eleve egy kinlódás mire kijön egy sorozat magyarul pl, ottvan az agymenők, walking dead stb.."
Az még hagyján. [link] Ebből is jól látszik, hogy ki az, aki valójában diktál.
(#19) .mf: Ezt az ősi magyar szokást sosem fogjuk kinőni... Mármint, hogy még egy jóval nagyobb, közös ellenséggel szemben is egymást csesztetjük, csak mert nem ért egyet a két oldal egymással.
Na, már megint ez az "inkább"? Mint mikor a nácit és a négert berakják az oroszlán ketrecébe, a náci pedig kiabál, hogy "Inkább a négert edd meg!" ahelyett, hogy felismerné, hogy közös ellenségük, nem válogat és ketten még mindig nagyobb ütőerővel rendelkeznek, mint egyenként.
Lehet nem szeretni a fizetős FTP-ket, vagy a fájlmegosztókat, de ezek is szerves részei a warez kultúrának. Én se vagyok oda értük, de irigykedés helyett talán be kéne látni, hogy ki a rosszabb? Az, aki ugyanazt a Robin Hood filozófiát vallja, csak kicsit kapzsi (köszönhetően a kapitalista társadalomnak, vagy éppen megélhetési bűnöző és köze nincs a Kim Schmitz életszínvonalhoz), vagy az, aki mögött öltönyös droidok vannak, akik egyetlen könnycseppet sem fognak hullajtani érted és egy kalap alá fognak venni, mert az egybites törvény = igazság programot futtatják. Akár lehetnek éhező kisgyerekeid, vagy lehetsz lábatlan, tolószékes rokkant őket rohadtul nem fogja érdekelni. A törvény szemében az oly nemes ingyen megosztók is légyszarnak minősülnek.
Azon csoportok többségének, akiket érint a hátrányos megkülönböztetés vagy diszkrimináció, akár tehetnek róla, akár nem, legalább van annyi eszük, hogy nem ülnek fel az "oszd meg és uralkodj"-nak. Mondja már el nekem valaki, milyen elmebeteg logika alapján sakkozza ki valaki, hogy a haszonelvű warezolók miatt basztatják a nem haszonelvű warezolókat?
Gondolkozzatok már egy picit, hogy kik mozgatják a szálakat!
-
Basilisk
csendes tag
Amúgy mekkora fail dolog az ha valaki egy NAV-osnak küld mondjuk ncore meghívót
Amúgy meg ha mindenki bűnöző egy törvény szerint akkor nem a törvény a rossz?
-
.mf
veterán
válasz
banhammer #26 üzenetére
Sőt, addigra talán már a bugok egy részét is kijavítják, s végre játszható is; meg a hardverigénnyel is kisebb gond lesz
Inkább az online játékoknál gáz ez, pl. hiába vettem az Orange boxban megjelenésekor Day of Defeat-et is, alig találtam élő szervert, aktív játékosokkal... -
Z-77
tag
Jobb dolguk nincs? Mondjuk az igazi tolvaj és sikkasztó, csaló fehérgalléros bűnözőket hajkurászni? Csak egy ötlet volt, a szélmalomharc helyett.
-
anulu
félisten
tavaly 1x voltam moziban (mert rühellem a közönséget, drága, és kb még tévedésből sem akkor adják a filmet, amikor lenne időnk rá asszonnyal). viszont vettem 20-25 BR kiadványt (nem az itthoni 1 lemezes, "örüjjé bazze, hogy nézhetsz valamit" stílusú "kiadványt" 8-10-e-ért). Angliából, díszdobozban, és így is olcsóbb volt, mint itthon az előbb említett. ja, előtte megnéztem a filmeket letöltve. a vásárlás azért volt, mert úgy döntöttünk, hogy a) megér annyit az a film, b) megtisztelem az alkotókat azzal, h megveszem. hol itt az elmaradt haszon? az, h nem az itthoni f*stalicska kiadványra adtam ki a pénzt? bocs, de tehetnek egy szívességet. ennyi erővel, akkor én is hozzájárultam ahhoz a hasracsapáson alapuló összeghez. idióták.
-
Apika
addikt
Botorság úgy számolni, hogy amennyit letöltöttek, mert nem biztos, hogy pénzért megvették volna...
-
válasz
cskamacska #8 üzenetére
nem írtam látszati arányokat - nem is nagyon érdekelnek, mivel nálam sem torrent, sem pedig fizetős sms letöltősdi nem játszik -, csak megemlítettem, hogy ilyen is van, nem csak a torrentet üldözik! tőlem aztán amőba módjára, (ketté)osztódással is szaporodhat mind a kettő, de azt sem bánom, ha mind a két módozat végleg eltűnik a föld színéről...
-
banhammer
veterán
"jogtulajdonosoknak 670 millió forint vagyoni hátrányt okozott"
Imádom amikor a számokkal bűvészkednek.
Különböző "sacc per kábé" módszerekkel kiszámolják, hogy Letöltő Lajos mennyi pénzt húzott ki a kiadók zsebéből azzal, hogy leszedett három filmet és két albumot ezt megszorozzák a jutalékokkal, a Föld népességének a gyökével és hozzácsapják a mindenkori (jelenleg 27%) ÁFÁ-t is.
Mindjárt szép nagy számokakkal tudnak dobálózni."jellemezően hamisítási ügynél kevesebb, mint 200 ezer (Forint)"
Azért a hamisítókat azért ne keverjük bele a dologba.
Adott egy Adidos melegítő amit a kínain megveszel 5-10 ezer Forintért. (nem tudom a pontos árakat, mert ritkán járok kinaira)
A hamis árut valahol tárolni kell az helyet foglal (valamikor nem keveset).
Tudják, hogy hamis cuccokat árulnak és ezért inkább kicsi a készletük, hogy ne bukjananak anyagilag sokat ha elkobozzák az árukészletet.Végszóként csak annyit, hogy sem a kalózokért, sem a hamisítókért, se a letöltőkért nem hullajtok krokodil könnyeket.
-
.mf
veterán
C-c-c-combo breaker
"A lap szerint nem véletlen, hogy a NAV az internetes kalózkodásra külön osztályt állított rá, amely elsősorban illegális tartalmakkal üzletelő, bevételeket emelt díjas sms-ből vagy átutalásból begyűjtő oldalakat keresett. Az egyik nagyobb, 50 ezer felhasználó által látogatott és körülbelül ötezer filmet kínáló szolgáltatás például tízmillió forintos bevételt termelt az üzemeltetőknek,"
Szerintem helyesen jártak el, inkább az ilyen illegalitásból üzletszerűen pénzt húzókra menjenek rá, mint a riaa és társai módján az egyes szerencsétlen magán-kalózokra dollármilliós büntetéseket.
-
Brutális eb
addikt
" miközben a jogtulajdonosoknak 670 millió forint vagyoni hátrányt okozott."
Ezek tényleg ennyire ostobák?!
Mi a francért fizet az állam(én,te,mindenki) ekkora barmokat......
Bakker mindenhol ez megy manapság.
Nem lehet eldönteni,hogy hülyének nézik az embereket vagy teljesen komolyan gondolják.
Mindkét eset félelmetes a jövőre nézve. -
Miért nem az? Mi alapján számolták ki ezt az összeget? Ha kiskorú vérpistike letölt egy játékot gyakorlatilag nem okoz vele semmi anyagi kárt lévén 11évesen jövedelem híján amúgy sem tudná megvenni még ha akarná sem. Abszurd ez az egész. Hasra ütésre beböfögnek egy számot és kész.
-
bambano
titán
válasz
cskamacska #14 üzenetére
nem kívántam nyilatkozni arról, hogy úgy általában mekkora kárt meg elmaradt anyagi hasznot meg mit csináltak a warezolók.
csak annyit akartam mondani, hogy egy ftp szerver logjából korrekten meg lehet mondani, ki mit/hányat töltött le, szemben a torrenttel. -
cskamacska
addikt
Nem vagyok biztos benne, hogy ha a warez Windowsok helyett a fél világ ingyen Linuxot kezdett volna el használni, az anyagi szempontból a Microsoftnak olyan borzasztóan megérte volna. Szóval az "elmaradt haszon", és "okozott vagyoni hátrány" az szerintem elég relatív, még akkor is, ha a BSA-rendőrség duó fillérre pontosan meg tudja mondani 22 évre visszamenőleg is.
-
-
Dany007
veterán
"miközben a jogtulajdonosoknak 670 millió forint vagyoni hátrányt okozott."
Ez továbbra is akkora röhej, hogy már szánalmas.
Bizonyítsák be! Hajrá! -
cskamacska
addikt
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a netszolgáltatók megkönnyeznék a torrenthuszárok elvándorlását. Az 5 és 50 megás csomag között nincs tízszeres árkülönbség, ehhez képest a torrentezők tipikusan teljesen kihasználják a sávszélüket(és életveszélyes fenyegetéseket küldenek fél óra kimaradás miatt
), míg a koca facsézók alig használnak valamit(és azt se vennék észre ha minden éjjel le lenne kapcsolva a net), a két csoport pedig alig fizet a másiknál több használati díjat.
Az államot meg tudod mikor érdekli a szolgáltatók jóléte..kali: Ahhoz képest hogy a SMSWEB/FTP helyeket relatíve milyen könnyen ki lehetne iktatni, egész szépen virágoznak már 2003 óta, tehát nincs látszata a munkájuknak. Egy-egy kiiktatás után napokon belül újrainduló warez tracker hajkurászása meg pláne felelőtlen elkótyavetyélése a nyomozói erőforrásoknak. Szerintem.
-
Móci
addikt
"jogtulajdonosoknak 670 millió forint vagyoni hátrányt okozott"
Oh, ezek a számok...
-
bevételeket emelt díjas sms-ből vagy átutalásból begyűjtő oldalakat - legalább a torrentesek sem mondhatják már fennhangon, hogy; bezzeg az sms útján bevételhez jutó oldalakat nem csesztetik...
-
djculture
félisten
Ott kezdődik hogy itthon eleve egy kinlódás mire kijön egy sorozat magyarul pl, ottvan az agymenők, walking dead stb..Zenékről már nem is beszélve,rengeteg zenét meg se lehet venni itthon hivatalosan. Tisztára olyan a helyzet ezen a téren mint régen volt az átkosba, csepészték be a külföldi filmeket sorozatokat zenéket. Csak most a fő irány nem a határon való áthozás hanem a net.
Ha meg ezt megtiltják feleslegessé válnak a 10-20-50 megás net csomagok. Minek? Az állam saját magát szívatja ezekkel, a net szolgáltatók bevétel kiesése neki fog fájni. Nem fognak majd külön adót fizetni csak tized annyit -
Mr.Csizmás
titán
megnőtt a torrent- és linkelős oldalak keresettsége, melyek igénybevétele „esetlegesen bűnsegédi magatartásnak minősülhet”
egymillió új munkahely - a börtönökben, rabfoglalkoztatás címszóval
-
weiss
addikt
Hát igen, ilyenre mindig van pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
it A hatóság tavaly elsősorban a fizetős oldalakra koncentrált, melyek összesen 2,5 milliárdos vagyoni hátrányt okoztak.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- És milyen illatú legyen a készülék?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Milyen notebookot vegyek?
- Exkluzív órák
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy Tab S10 FE, S10 FE+, S9 FE, S9, S9+, S9 Ultra ,S10+ , Tab S10 Ultra
- PNY GeForce RTX 4070 12GB VERTO Dual Fan videokártya,hibátlan működéssel,tesztekkel!
- 10/25G hálókártyák, DAC kábelek, SFP+ modulok, optikai kábelek, Fibre Channel kártyák
- Gamer PC 11600kg/16gb ram/6gb vga/stb stb
- Assassin's Creed - Shadows - BONTATLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest