Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

"Lefújták a Jupiter holdjára tervezett leszállást is"
:F

(#2) Gdi


Gdi
(senior tag)

Az utolsó bekezdés mindent elmond.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Alapvetően nagy változások nincsenek a NASA terén, továbbra is támogatja az SLS / Orion párost, és támogatja a kereskedelmi megoldásokat (COTS), ide értve a CRS teherűrhajó és a CCtCap személyszállító űrhajók igénybe vételét.

@Petipetya: Europa Lander, egy 2020-as indulásra tervezett program amelynek célja a Jupiter Europa nevű holdjára való leszállás lett volna.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#4) lm83


lm83
(senior tag)

Hát mivel, hogy azt mondta nincs klímaváltozás, így minek adnának ilyenre pénzt igaz....
Ott tényleg egyik napról a másikra változnak meg a dolgok...

(#5) negyedes válasza petipetya (#1) üzenetére


negyedes
(PH! addikt)

tudod?

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#6) 7s26c válasza lm83 (#4) üzenetére


7s26c
(őstag)

Bizony, még a honlapot is leállították. Kínai ármány, valótlan dolog.

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#7) Fred23


Fred23
(PH! addikt)

Megnyugodtam, már azt hittem, valami nagy megvágás történt, de ez nem tragikus! :N

[ Szerkesztve ]

(#8) pycur


pycur
(kvázi-tag)

Az az Al Gore, aki a South Park játékban is szerepel? :D Csak onnan ismerem. :D

Zukkyyuunn~~!!

(#9) gabor7th válasza lm83 (#4) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Az 1700-as években az ipari forradalom előtt melegebb volt mint most, úgyhogy azért vannak kételyek... Persze lehet, hogy az ember okozza. Nem kéne teleszemetelni a Földet, pazarolni az erőforrásokat, elektromos árammal múködővé tenni dolgokat amikhez eddig nem kellett és nincs is szükség igazán rá (IoT).

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#10) gabor7th válasza Fred23 (#7) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Mondjuk pont az oktatást megvágni nem éppen jövőbe tekintő dolog.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#11) Gdi


Gdi
(senior tag)

Oktatás:
(Helyesen) Informált embereket nehezebb megvezetni :)

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#12) 7s26c


7s26c
(őstag)

irodában dolgoztam, szabiról visszajöttem és az összes klíma ki lett cserélve modernebbre. az volt aztán a klímaváltozás

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#13) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

"A NASA leáll az oktatással és a klímaváltozás vizsgálatával"

Köszönjük Elnök Úr :R. Tényleg ettől lesz nagy Amerika :U... :W

#1: Ezt a Jupiter holdjára nem leszállást én se értem. Még nem indították volna el a szondát? Mert ha már úton lenne... :U

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#14) #41133696


#41133696
(törölt tag)

Michael J. Massimino-nak futott egy műsora a Nat.Geo-n.

Az ISS jövőjéről, és hát felvetődött,hogy mit nem próbáltak ki még az ISS-en, mert rohadt régóta fent van, nagyon sokba kerül (elődje a MIR is nagyon sokáig fent volt, csak ugye az orosz). Na és mondta, hogy az űrszex.

Nem részletezte, de én azért elgondolkoztam rajta.

A dolognak már az a része sem túl egyszerű - pedig az alábbiak fényében ez lesz a legkönnyebben megvalósítható -, hogy fent legyen egy űrhajós pár, akik fiatalok, és a nő vállalja is, hogy igen az űrben akar megtermékenyülni. Szóval olyan párt kell találni, akik pont akkor és ott akarnak gyermeket nemzeni annak minden ódiumával együtt. Na most ehhez kiképzett asztronautának kell lennie mind a két félnek.

Ez volt a nulladik pont.

Viszont számos problémát felvet a dolog. Az ISS-en nincs gravitáció. A szükségleteiket is speciális módon - senki sem igen akarná kipróbálni, miként -végzik. Azért egy kis dolog meg egy nagy dolog, nem egy szülés.

Ha megvan a párocska, akkor ugye kell egy nőgyógyász, ultrahang, ápoló, tehát egy komplett személyzet mint földi szülésnél. Persze ezekre akkor lesz szükség, ha bizonyosan sikerült a teherbe ejtés. Merthogy az is kérdés jelenleg, hogy sikeresen teherbe ejthető e valaki az űrben.

Etikai morális kérdések is felmerülnek. Ha igen a válasz. A gyermekről két dolgot sosem lehet lemosni, ő lesz az első űrben fogant baba - ez még pozitívum is -, de egyben a próbababa, akiről majd azt mondják, hogy csak azért fogant meg, mert a nemzet, vagy az emberiség ki akarta próbálni, hogy az űri körülmények között egyáltalán van e rá lehetőség. Vagy tovább megyek, ha az űrben igen, akkor majd a Marson is?

Van e ehhez az embernek joga? Akárhogy nézzük veszélyeztetett terhességről lesz szó. Mi van akkor, ha nem fejlődik rendesen? Ha meg kell szakítani a terhességet, vagy sérülten születik? Esetleg mi van akkor ha fiatalon rákban fog meghalni, mert a sugárzás azért nem tett neki jót?

Érdekes kérdések ezek. Kérdés átlépnek e egy olyan határt vele, amit nem szabadna.

(#15) Retekegér válasza Fred23 (#7) üzenetére


Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

Ez szerintem épp elég tragikus. Jól mutatja azt az aggasztó tendenciát, ami jelenleg majdnem világszinten zajlik. Egy populista vérpisti a rövidtávú érdekeinek mindent alárendelve képes több évnyi munkát romba dönteni, de legalábbis évekre befagyasztani annak a lehetőségét, hogy érdemi előrelépés történjen a klímaváltozás mérséklésében.

<< Milyen kifli? >>

(#16) bteebi válasza Retekegér (#15) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

Nem értem a problémát. Miről beszélsz? Megmondta, hogy nincs klímaváltozás... :U

Amúgy kíváncsi lennék arra, hogy tényleg van-e olyan hülye, hogy elhiggye, hogy nincs klímaváltozás, vagy pusztán úgy van vele, hogy addig a (jobb esetben max.) 4 évig, amíg ő a világ Amerika ura, kicsit felpörgeti a gazdaságot, azt meg leszarja, hogy mi lesz utána, hisz valószínűleg már nem az ő gondja lesz :).

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#17) Tigerclaw válasza gabor7th (#9) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Azt erősen kétlem, hogy az 1700-as évekből esetlegesen fennmaradt adatok összehasonlíthatóak a jelenleg gyűjtöttekkel. Teljesen más mérési pontosság, összehasonlíthatatlanul kevés minta, mind számban, mind földrajzi eloszlásban és más mérési módszerek.

Egyébként a klímakutatást nem azért kell végezni, mert globális felmelegedés van...vagy nincs...vagy van, de nem más az oka, mint gondolják. Azért kell végezni, mert ez az egy bolygónk van, itt kell élnünk és a az élővilág nagy része elég érzékeny a klímaváltozásra, nem beszélve olyan jelentéktelen dolgokról, mint az egyre extrémebb időjárási jelenségek, vagy sarki jég olvadása, a tengerszint emelkedése, melegedése, ami kihalásra ítélhet rengeteg fajt.

Én inkább az űrkutatási költségből csoportosítanék át több pénz az olyan kutatásokra, amik a mi bolygónkkal foglalkoznak. Klímakutatás, környezetvédelem, pólusváltás és hasonlóak.

Trump egy félkegyelmű idióta. Hozzá képest egy tetszőleges iskolázatlan Afrikai diktátornak is több esze van.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#18) Syl válasza #41133696 (#14) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

>Az ISS-en nincs gravitáció

Ez így nem pontos. Az ISS folyamatos szabadesésben van, ezért súlytalanok a dolgok. De odafönt a gravitáció az itteni kb 98%-a.
A nincs gravitáció az 36 000 km-re odafönt van, ahová ma a SpaceX vitt fel műholdat.

[ Szerkesztve ]

Words cannot express how much i don't care

(#19) pengwin válasza bteebi (#16) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Addig olvastam a hozzászólásodat, hogy "tényleg van-e olyan hülye"... van.
Mindegy, mit írtál ezután, van olyan hülye.
Trumpnál csak azok vannak jobban eltájolva, akik azzal hitegették magukat, hogy a kampány alatt metaforákban beszélt, vagy csak populista módon hajszolta a szavazatokat és közben van egy titkos terve, ami a greatest a világon, mert a best people-ök dolgoznak rajta, és javítani fog mindenen, bigly.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#20) -Skylake- válasza #41133696 (#14) üzenetére


-Skylake-
(őstag)

Para egy agymenes volt ez, 3szor olvastam ujra es meg igy se ertem, hogy ez most hogyan/miert/minek.

"Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

(#21) #82729984 válasza bteebi (#16) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Azért ne feledjük, a klímaváltozás, vagy népszerübb nevén globális felmelegedés pont olyan univerzális, megfoghatatlan, láthatatlan mumus mint a tenorizmus és pont ugyanúgy bármit rá lehet fogni.

És a "harc" ellene is nagyjából pont úgy müködik mint a tenorizmus elleni harc, k.rva sok pénzt el lehet költeni bármiféle látható eredmény nélkül.

Sok pro és kontra érv van itt, alapigazság hogy klímaváltozás van, volt és lesz is, a klíma állandóan változik, csak az elmúlt 300 ezer évben volt vagy 6 jégkorszak és azt követő felmelegedés, úgy hogy az emberi tevékenység kimerült abban hogy néhány tucat ősember telifingotta a helyi barlangot.

Szóval kérdés hogy mennyiben alakítja az ember (ne felejtsük el, alig 50 évre visszamenőleg vannak megbízható és hiteles mérési eredményeink, minden más csak humbug) és hogy egyáltalán van-e esélyünk megfordítani vagy egyáltalán bármerre fordítani és jó e ez nekünk.

Ezt csak azért mondom mert a jelenlegi klímamodellek szerint épp egy jégkorszakba tartunk befelé, illetve tartanánk ha a feltételezett emberi tevékenység ezt nem ellensúlyozná egy felmelegedés keretében.

Tehát kérdés hogy melyik a jobb, ha felmelegedés miatt leolvad a sarki jég és viz alá kerülnek a tengerparti területek, vagy ha észak olaszország magasságáig lefagy minden az északi féltekén, lásd jégkorszak.
A rossz hír, hogy mindenképp választanod kell, mert a klíma emberi tevékenység nélkül is eközött a kettő közt változik magától (illetve ma még ismeretlen okok miatt).

(#22) Kopi31415 válasza bteebi (#13) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Mivel a Jupiterhez eljuttatni valamit nem olyan, mint elgurulni a sarki tecsóba, a legkisebb csúszás a teljes program bukását jelentheti. Ha már úton van, akkor már sokba nem kerül végig vinni, ellenben az indításig rengetegbe és folyamatosan szoros határidővel.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#23) Tigerclaw válasza #82729984 (#21) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Akármit is hoz a jövő, jobban járunk ha időben kiderül és fel tudunk rá készülni. Ahelyett sok ezer fényévre lévő naprendszereket tanulmányoznánk, inkább a sajátunkra kellene több időt fordítani, és azon belül is a harmadik bolygóra.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#24) lev258


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Javaslom ezt is olvasásra: angol
Röviden: Lehet vitatkozni a változások mértékén, a következményeken, vagy más részleteken (tudományos körökben sincs erről teljes egyetértés), ezek viszont egyáltalán nem kérdőjelezik meg az alapvető képet.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 16.04

(#25) Retekegér válasza #82729984 (#21) üzenetére


Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

[link]
A klíma változik, csak nem mindegy milyen időtávlatban.

Az antropogén eredetű klímaváltozásban "csak" a tudósok 97%-a ért egyet. Amúgy ez nem ennyire sarkos, hogy itt elolvad a jégsapka, ott víz alá kerül egy város. Persze, ez is része, de az ökológiai rendszerek esetleges összeomlása már az emberiség gyomrán is éreztetné a hatását. Lehet komolyabban venné, aki eddig legyintett, csak az már késő lenne.

<< Milyen kifli? >>

(#26) Lenry válasza #82729984 (#21) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

óóóóbazmeg.

legalább ezt az egy cikket olvasd el, hátha kicsivel kevesebb baromságot mondasz

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#27) petipetya válasza negyedes (#5) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)

Éppen emiatt értetlenkedem, mivel biztosan van ott felfedezni való élet. Ennyi erővel a Nemzetközi Űrállomást is feleslegesnek minősíthetik, sőt a gyufáról is visszatérhetünk a kovakő pattintásra ha ezeken múlik...

[ Szerkesztve ]

(#28) #82729984 válasza Lenry (#26) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Kedves személyeskedő barátom...

Rávilágítanál még is hogy miben mondtam baromságot? Mert az indexes cikk pont azt támasztja alá amit mondtam.

Klímaváltozás van, volt lesz, ahogy írtam.

Persze az ilyen "soha nem látott" esőzések/hideg/meleg kicsit vicces annak fényében hogy csak az elmúlt 50 évről van adat pontos.
Aztán tudjuk hogy a rómaiak szandálban hódították meg a fél világot, Egyiptom és mezopotámia (mai Irak területe főleg sivatag) valamikor virágzó és zöldellő terület volt vagy hogy pl 1500 és 1700 között olyan brutálisan hideg volt európában (mini jégkorszak), hogy ahhoz képest a mostani "soha nem látott januári hideg/márciusi hó" nyári időnek számított volna.

És azért is jó az indexes cikk, mert rámutat arra hogy a metán sokkal nagyobb probléma mint a co2. Márpedig eddig a klímalobbi mindenáron a co2 kibocsátást akarta megfékezni holott sokkal nagyobb gond a hamburgerzabálás (konkrétan a szarvasmarhák által kifingott metán nagyobb üvegházhatást okoz mint a személyautók pöfögése).

Szóval nem árt, ha tudjuk mi merre hány méter, ha nem akarunk úgy járni mint a téli budapesti szmogriadóval, hogy habár a szálló por koncentrációja a magas amit a szilárdtest tüzelésü kazánok bocsátanak ki, de mi a személyautók forgalmát korlátozzuk, de azt is úgy hogy azon belül is a legnagyobb szálló por kibocsátó dizeleket engedjük, a sokkal kisebb terhelést okozó benzineseket meg nem... Na érted.

(#29) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

Azoknak, akik lusták olvasni meg hajlamosak azzal érvelni, hogy volt már jégkorszak meg felmelegedés, csak egyetlen ábra:
XKCD

(gy.k.: nem arról van szó, hogy eddig fix lett volna az átlaghőmérséklet, hanem a változás sebességéről)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#30) Syl válasza #82729984 (#28) üzenetére


Syl
(PH! nagyúr)

>a szarvasmarhák által kifingott metán nagyobb üvegházhatást okoz mint a személyautók pöfögése

Valahol olvastam egy kimutatást: a tehenek nagyobb kárt okoznak a fingjukkal, mint a világ összes belsőégésű motorja, beleértve az összes repülőt is!

Words cannot express how much i don't care

(#31) Dr. 444Hertz válasza 7s26c (#6) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Szomorú.

Soul Worker JP == IRIS MAX LEVEL ==// Tsugumi440 // guild: 幻想の華

(#32) thesound


thesound
(őstag)

gif. Láttam egy dokumentum filmet ami azt taglalta, hogy az átlaghőmérséklet globális emelkedése fokonként mit eredményezne. Nem emlékszem pontosan de valami 5-6 foknál úgy felborul az egyensúly a jelenlegi természetben, hogy kihal az emberiség.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#33) Kopi31415 válasza thesound (#32) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Akkor már megéri! És lesz új Kréta kor.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#34) Dr. 444Hertz válasza thesound (#32) üzenetére


Dr. 444Hertz
(PH! addikt)

Azt is olvastam, hogy 6 fok emelkedés után szénné ég minden, ami éghető...
De azt is mondják, hogy a jégsapkák olvadása egy átmeneti hőmérséklet-csökkenést is eredményez.

Soul Worker JP == IRIS MAX LEVEL ==// Tsugumi440 // guild: 幻想の華

(#35) #82729984 válasza thesound (#32) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Van egy rossz hírem: az emberiség mindenképp kihal, vagy legalábbis durván le fog csökkeni a létszám (értsd: nagyon rövid idő alatt nagyon sok ember fog nem kivánt halál halni) a túlnépesedés miatt, a következő 50 éven belül.

Alig 30 év múlva a létszám valahol 9-10 milliárd között lesz, ez mai környezetszennyező technológiával gyakorlatilag azt jelenti hogy kinyirjuk magunkat (mint a gombák a cefrében).

Ha viszont leállítjuk a környezet szennyező technológiákat (ipar, közlekedés stb) és az üvegház hatást okozó egyéb dolgokat (pl. szarvasmarha tenyésztés) akkor csak szimplán éhen pusztul 6-7 milliárd ember (illetve a járulékos hatások, járványok, hideg/meleg stb).

Valójában ha valaki az emberiség jövője miatt aggódik, akkor ott a klímaváltozás csak sokad rangú kérdés, a népesség szaporulat az elsődleges probléma.(Még az emberi eredetü klímaváltozás is ebből ered, hisz nem az a baj hogy autóval jársz vagy tusfürdőt használsz, hanem hogy rajtad kivül még 1 milliárd ember csinálja ugyanezt, és másik 6 milliárd pályázik ugyanerre).

A népesség probléma viszont sok milliárd ember elpusztítása nélkül nem megoldható és jelen scennárió szerint csak az a kérdés hogy a természet öli meg őket vagy mi egymást, esetleg mind2.

(#36) doooo válasza #82729984 (#35) üzenetére


doooo
(őstag)

A változás mindenképp szükséges, de azért kicsit pesszimista az előrelátásod, ha úgy tetszik, irracionális... és nem mellesleg eléggé ellentétes a fentebbi, "nem tehetünk semmiről, és nem is történik semmi különleges" kommenteiddel...

De ha valóban belátod az emberiség hibáját, az már mindenképp pozitívum. És ha elkerülünk egy újabb világháborút, akkor azért nem ér minden véget a század végére (értsd: nem hal meg 7 milliárd ember, vagy az összes). Ha meg mégis, akkor csak a saját hibánkból. De a nagyobb hiba, ha szétbombázzuk a bolygót, vagy valamilyen egyéb (biológiai, stb.) fegyvereket eresztünk magunkra, időt se hagyva ahhoz, hogy legalább megpróbáljunk életben maradni hosszabb távon. A természettel talán még elférhetünk. 2050 környékére úgyis beáll egy konstans szám a populációban, ahonnan a csökkenés fog elindulni. Addig, és azután viszont nem ülhetünk a babérjainkon, hanem igenis tenni kell valamit a saját létünk iránt. Kezdetnek elhallgattatni az ilyeneket, mint Trump és a pénzzabáló söpredéke, akik csak hátráltatnak mindent...
Minnél előbb áll meg a népességnövekedés, annál jobb. India és Afrika ezen probléma jelenlegi gyökerei. Az ott élőknek fel kell fogniuk (vagy szép szavak hatására, vagy állami intézkedésekkel (lásd: Kína)), hogy attól, hogy 20 gyerekük van, csak ártanak mindenkinek (maguknak is, és a gyermekeiknek is). Persze ez is csak egy kellő lépés a sok közül. Nem lehet csak egy dologra koncentrálni.

(#37) bteebi válasza Kopi31415 (#22) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

"a legkisebb csúszás a teljes program bukását jelentheti"

Ez mondjuk alapvetően jogos, de a cikk - tulajdonképp érthetően - nem közölt róla semmilyen infót, és a többi forrás is leginkább Europa mission-nek említette. Valószínűleg erről volt (van?) szó, aminek a launch date-je 2020-2022 körül lett volna (ha a jót találtam meg). Ráadásul itt se arról van szó, hogy nem lesz küldetés, "csak" annyi, hogy nem fognak leszállni az Europára.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#38) noPublicFG válasza doooo (#36) üzenetére


noPublicFG
(senior tag)

Kérlek ezeket mond el Indiában és Afrikában is.
Bar inkább ott be kéne vetni a "génfalót".
:))

[ Szerkesztve ]

plus ça change, plus c'est la même chose

(#39) petipetya válasza Syl (#30) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)

Nincs mese, mindet meg kell enni. :)

[ Szerkesztve ]

(#40) Hennet


Hennet
(fanatikus tag)

Ennyi félreinformált marhaságot is rég olvastam, pláne hogy szinte az összes hozzászólás OFF.

A szarvasmarhás fingos idiotizmust felejtsétek már el egy életre kérlek, a gázkibocsájtás csak akkor veszélyes, ha olyan forrásból ered ami természetes úton nem kerülne a légkörbe (pl fosszilis tüzelőanyagok), az hogy a növényzetet természetes úton lebontják az állatok nem terheli a környezetet, ahogy nem terhelte milliárd éveken keresztül.

Lehet nehéz megérteni, de a károsanyag kibocsájtás nem így működik, ez csupán a sötétzöldek egy újabb koholmánya, hogy visszaszorítsák az ipari állattenyésztést.

"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."

(#41) #82729984 válasza doooo (#36) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

"A változás mindenképp szükséges, de azért kicsit pesszimista az előrelátásod, ha úgy tetszik, irracionális... és nem mellesleg eléggé ellentétes a fentebbi, "nem tehetünk semmiről, és nem is történik semmi különleges" kommenteiddel..."

Nem ellentétes az előző kommentjeimmel. A jóslatom meg nem pesszimista, hanem sajnos realista.

Inkább te vagy túl optimista ha azt gondolod hogy majd az afrikaiaknak szép szóval el tudod magyarázni hogy ugyan már ne csináljanak annyi gyereket. Olyan emberekről beszélünk akik 2017-ben törzsi-vallási háborúkat folytatnak és ahol egy nőnek sokszor kevesebb joga van mint egy tehénnek.
Ha a környezet pusztítást nézzük akkor bizony jelenleg a legnagyobb probléma a népességszám drasztikus növekedése. És ez nem csak afrikát érinti, ugye friss tapasztalat európában, hogy mi történik ha csak pár millió ember elindul onnan, mekkora pislogás lesz ha majd pár tiz vagy százmillió indul el onnan 10-20 éven belül. (akár a túlnépesedés akár a klímaváltozás miatt)

(#42) pengwin válasza Hennet (#40) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De igen, a szarvasmarhatenyésztés igenis komoly terhet jelent, többek között azért, mert korábban gy Argentína méretű területen nem élt ~100 millió szarvasmarha, most meg igen (sacc/kb.).
Több nagyságrendbeli eltérés van az ipari állattenyésztés egyedszámai és a természetesen lehetséges egyedszámok között, a kettő különbözete pedig ugyanolyan emberi tevékenységből származó szennyezést okoz, mint a belsőégésű motorok használata.
Egyébként is alig van olyan emberi eredetű szennyezés, ami kisebb mértékben ne fordulna elő a természetben, természetes források által (erdőtüzek, tűzhányók, tehénfing). A probléma ott van, hogy ezek mind hozzájárulnak a füld klímaváltozásának kis mértékű, ingázó váltakozásához, az emberiség meg a tevékenységével jobban kitéríti ezt az ingát a természetes mozgásából, emiatt sokkal drasztikusabbak a klímaváltozás hullámai.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#43) doooo válasza #82729984 (#41) üzenetére


doooo
(őstag)

"Inkább te vagy túl optimista ha azt gondolod hogy majd az afrikaiaknak szép szóval el tudod magyarázni"

Idézem magamtól: vagy szép szavak hatására, vagy állami intézkedésekkel (lásd: Kína). Az állami propagandát és törvénykezést már nem nevezném "szép szó"-nak. Szép szavak alatt érthetsz például oktatást. Ami mindennek az alapja, és a hiánya az, ami ilyen társadalmak létét eredményezi a 21. században.
A nők jogainak abszolút eltiprásáért pedig sajnos nem kell elmenni a "mély" Afrikába, a legeldugottabb törzsekhez... ott a Közel-Kelet.. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy áltlánosságban a muzulmán népesség (egy-két kivétellel, ahol már (vagy még) normálisabb a helyzetük a nőknek). De ez most tényleg nem tartozik a klímaváltozáshoz.

A lényeg: az ilyen intézkedések, mint ami a cikkben is szerepel, csak gátat szabnak minden dolognak. Mindennek ami javíthatná (vagy segíthetne javítani) az emberiség jelenlegi helyzetét a Földön (közvetve vagy közvetlenül), vagy amik legalább elodáznák, ne adj' isten, megakadályoznák a szisztematikus öngyilkosságunkat. És mindezt miért? Egy maroknyi hipergazdag ember, még gazdagabbá tételéért. Elég ironikus... vagy szomorú, dühítő...
Végtelenül lehetne vitázni, de ilyen formában semmit se ér, sőt... sok témában felesleges is -lenne, normális esetben-, mert már nem abban az időben élünk, amikor még mindig a klímaváltozás létezéséről kellene vitatkozni (ezt globális szinten értem). Jelentős változást egymagában senki se csinálhat (legalábbis ebben a problémában nem), de minél többen gyűlnek össze, annál nagyobbak a lehetőségeik.

(#44) Béééla válasza #41133696 (#14) üzenetére


Béééla
(őstag)

Egereket/patkányokat már szaporítottak fenn, elég kevés sikerrel.
Melléktermékként gyönyörű horrorfilm-kellékek keletkeztek.
Szóval ez a téma évek óta kutatott.

Klímaváltozás:
Erősen átitatott politikával. Most be akarják tiltani a dízelt, nemsoká a benzint, de ne Paks2 termelje a villanyt hazai viszonylatban. Kíváncsi lennék egy számításra, hogy hány GWh villanyt kéne termelni egy évben ha a benzin helyett akkut töltünk, és csak személyautókról beszéljünk, a kamion nem tud várni ;] Hopp, ide is ugrott egy :D
Átlag évi 16 ezer km / autó, röpke 3,37 millió autó, ha mindenki Leaf-et vesz akkor 24 kWh/100-160 km, vagy 30 kWh/125–200 km. Ez "alig" 8-13 TWh villany, a paksi atomerőmű által egész évben termelt 15,37 TWh villany jelentős százaléka.
Legyünk turbó-sötétzöldek, termelje ezt meg napelem!
A legelső találat 15 db Q-Cells G2 250 Wp modul egy év alatt termelt 4280 kWh, szóval a villanyautók etetéséhez 3-5 km^2 területet, durván az egész Józsefvárost be kéne fedni napelemmel ehhez (a költségéről nem is beszélve, egy atomerőmű élettartama alatt kétszer kell benapelemezni mindent, üzemzavarokat leszámítva)
De akkor milyen rohadt zöldek lennénk!
Az hogy mennyi veszélyes hulladék egy napelem gyártása az nem érdekes... Csak legyen minden, évente új ájfón, napali világosság közvilágításból éjjel, minden reggel friss zöldség a szipiszupi biopiacon de ne csúnya teherautó hozza fel, nagy terek, parkok, de minden legyen közel.
Sokaknak le kéne szállni a földre. 5 perc hírnévért bármit felfújnak de valójában ugyanúgy szarnak a környezetre.

Bélabá

(#45) dabadab válasza doooo (#43) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Idézem magamtól: vagy szép szavak hatására, vagy állami intézkedésekkel"

Igazából még ez se kell, a sima belátás is működik, ahogy működött Európában, működött Amerikában és működik a Közel-Keleten és Indiában is.

DRM is theft

(#46) lev258 válasza Béééla (#44) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Paksot ne keverd ide, ott nem az atomenergia a probléma, hanem a jelenleg tervezett költségek. És minden arra mutat, hogy államilag kell majd pótolni a veszteséges üzemeltetést (mert nem lesz más lehetőség).

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 16.04

(#47) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Szerintem se kutassk a klímaváltozást, Kalifornia elég jól áll vízügyileg, jó lesz az így is... Legalábbis nekem mindegy.

(#48) Dr. Akula válasza Gdi (#11) üzenetére


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Nálunk is ezért nincs rá szükség.

(#49) Béééla válasza lev258 (#46) üzenetére


Béééla
(őstag)

Paks azért kerül említésre mert szélerőműből egy csokor kellene ;)

Bélabá

(#50) pengwin válasza Béééla (#44) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért azt be kell látni, hogy hosszabb távon fenntarthatatlan ez a mennyiségű személygépjármű, mindegy mivel hajtod.
Ha komolyan gondoljuk ezt a zöldséget ( ;] ), akkor szerintem a közlekedés jövője csak és kizárólag a (főleg elektromos hajtású) tömegközlekedés lehet, amivel nagy mértékben ki lehetne váltani a személygépjárműveket és csak minimális mennyiségű akkumulátor legyártását igényelné (kötött pálya a király).
Csak ez nyilván kellemetlenségeket okozna a jelenlegi rendszerben, ami óriási hasznot húz az üzemanyagok jövedéki adójából. Cserébe pl. Magyarország külkereskedelmi mérlege sokat javulna emiatt (a mostanihoz képest lényegesen kevesebb szénhidrogént kéne importálni), és nem vinné el a több millió gépjármű az emberek pénzének tekintélyes részét. Szerintem ezek a stratégiai megfontolások komolyan bele kéne játszanak egy ilyen Magyarország-szinten kiszolgáltatott ország gazdaság- és közlekedéspolitikájába.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.