Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Végre egy értelmes lépés a Mozilla-tól.
Thanos was right.
-
Stauffenberg
nagyúr
Csillognak a szemeim az ilyen hírek hallatán. Az örömtől.
A Flash Playert vasvillával kellene végleg elkergetni a webről. Kapjon egy tisztességes szócikket egy informatikai történelemkönyvben és legyen végre vége.
-
Syl
nagyúr
Nálam nincs telepítve Flash Player
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
nagyúr
Nevezhetjük értelmesnek, de az átlag júzerek meg a falnak mennek tőle, mert nem tudják a Youtube-ot használni.
Teljesen megértem a Firefox álláspontját, de itt a rövidet a felhasználó húzza, mert a Flash annál elterjedtebb, hogy csak úgy kihúzzák a támogatott bővítmények listájáról. A júzerek meg azt fogják látni, hogy a Firefox (valódi magyarázat nélkül, mert egy "Allow" és egy "Continue blocking" gomb nem magyarázat) az egyik pillanatról a másikra nem játsza le a videókat, egy csomó oldalon idegesítő csíkot rak a böngészősor alá, és így tovább... Aztán áttér valami más böngészőre, ami hagyja élni...
Valahogy úgy is meg lehetett volna ezt csinálni, hogy ne kapjanak a hétköznapi felhasználók rángógörcsöt a Flash letiltásától...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
bambano
titán
pontosan miért is akarja a mozilla megmondani, hogy mivel mérgezzem magam?
apám helyett apám lenne vagy mi?szerk: ja, és másik topicban éppen az megy, hogy a biost is megfertőzték. akkor a mozilla ezentúl letiltja a biost is? oh wait...
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De te el tudod dönteni, hogy mivel szeretnéd mérgezni magad, mert értesz hozzá. A netet böngésző emberek nagyobb része viszont nem tudná megmondani mi az a HackingTeam, vagy a 0day sebezhetőség. Na ezért kell helyettük dönteni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
A Mozilla megtette azt amit megtehet a felhasználói biztonságának érdekében. Ennél többet nem tud tenni.
Megadta a felülvbírálás lehetőségét azzal, hogy manuálisan aktiválhatod a flash-t.
(#4) Cifu: ahogy már előttem is írták, a youtube HTML5 alapértelmezetten. A többi kellemetlenség kibírható, emiatt szvsz nem fognak másik böngészőre áttérni ráadásul szerintem csak ideiglenes.
[ Szerkesztve ]
Thanos was right.
-
Dilikutya
félisten
Nekem még nem tűnik úgy, hogy az tökéletes lenne. Nálam alapértelmezett lejátszóként még mindig a Flash-t írja a YT lejátszó beállítós oldala. Ráadásul HTML5-ben továbbra is csak egy felbontást, a 360p-t érem el, míg Flash-el az összeset.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nagyúr
Úgy tűnik darázsfészekbe nyúltam.
1.: Nem egy és nem két hétköznapi júzer futott be az elmúlt hetekben (vagy éppen ma reggel), mert a Flash miatt hibaüzeneteket láttak a Firefoxban (némi angol nyelvű szöveg és az "Allow" és a "Continue blocking" gombok). Egy részüknek én telepítettem fel a Firefoxot, mondván, jobban járnak vele, mint a memóriazabálo Chrome-al.
2.: Akadt olyan közülük, aki nem tudta/merte a Flash-t frissiteni, mert a Mozilla bővítmény-kezelője nem oldja ezt meg ugye, az Adobe flash letöltő oldala meg nem elérhető magyar nyelven. Plusz alapértelmezetten felrakja azt az átkozott McAfee zöldséget, csak hogy legyen még egy malware a felhasználó gépén.
3.: Ehhez képest a Chrome letöltése, telepítése, frissitése végig magyar nyelvű, és ott nem találkoznak ilyen problémákkal.Ezek után azon csodálkozni, hogy a Firefox részesedése csökken, talán nem kellene. Nem magatokból (magunkból) kell(ene) kiindulni, hanem a valódi hétköznapi júzerekből. Akik igen, néha életképtelenül kezelik a számítógépet, de istenem, ez elkerülhető lenne ergonómikusabb megoldásokkal. Mert e téren bizony rohadt nagy lyuk tátong a tűzrókán!
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Stauffenberg #2 üzenetére
Hát igen nincs is jobb a JS+HTML5 kombónál! Ja de minden... (Igen a Flash is.)
Nincs is ésszerűbb dolog mikor egy erőforrás igényes dolgot egy még erőforrás igényesebbre cserélünk és tapsolunk hozzá. -
Dilikutya
félisten
Lehet egyéni probléma, de nekem a céges Dual Core E2140/1Gb RAM gépen a Firefox megakad úgy is, hogy van szabad memória, míg a Chrome a valóban nagyobb memóriahasználat ellenére sem. Más gépen is tapasztaltam ilyet, szóval lehet valami baja a Firefox-nak is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
vicze
félisten
válasz Dilikutya #16 üzenetére
Az akadásos dolgok(bár most nem tudom melyikre gondolsz) tök random jönnek elő buildenként. A legutóbbi óta amit talán a 34 körül jött be, egyszerűen feladtam, mert az hogy az SSD-s gépet 10-20mp-re teljesen lefagyasztja random időközönként az elfogadhatatlan. Úgyhogy 8év használat után repült végleg...
-
Apollyon
Korrektor
"Nem magatokból (magunkból) kell(ene) kiindulni, hanem a valódi hétköznapi júzerekből. Akik igen, néha életképtelenül kezelik a számítógépet, de istenem, ez elkerülhető lenne ergonómikusabb megoldásokkal."
Az igaz, hogy sok az olyan felhasználó, akik azon a szinten vannak hogy "kiírt valamit a gép".
Az pedig egy másik kérdés, hogy a Mozillának (vagy bárkinek) vajon égető szüksége van-e ilyen felhasználókra.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
Igazad van. Biztos nincs. Azért veri a Chrome immár ~másfélszeresen a Firefoxot... És ugye úgy jutottunk ide, hogy 6 éve még verte a mellétt a Mozilla, hogy nálunk a felhasználók fele Firefoxot használ, most meg ugye kevesebb, mint negyede.
De biztos a felhasználók a hibásak, hogy nem a jobb megoldást választják...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nem tudom mi a célja a Mozillának manapság, meg nekem tök mindegy.
Szerintem inkább azért probléma ez a már említett enduser dolog, mert manapság már napi szinten használunk gépet, internetet, mégsem tudják megtanulni használni. A végtelenségig lebutítás meg hosszútávon nem kifizetődő, semmilyen téren.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
camillus
tag
A felhasználói bázis nagysága mióta technikai szempont? Vannak előnyei, de az FF elég elterjedt még most is és a Presto kipusztítása óta a legjobban moddolható böngésző épül a Gecko-ra és sok hiányosságát fogják javítani belátható időn belül.
Ami nem tetszik, az az abszurd fizetések az izgató tanácsban, de az Államokban ennek van divatja. Az biztos hogy egy európait nem motivál keményebb melóra 10 helyett 20 millió $ évi fizu, max korábbi visszavonulásra.[ Szerkesztve ]
http://i.imgur.com/Ea58ASu.jpg
-
nagyúr
Adott szinten a legtöbbször felmerülő probléma, hogy csak angol szöveggel találkoznak. Lehet vitatkozni, hogy most minden hétköznapi felhasználótól elvárható-e, hogy legalább alapszinten elzötyögjön angollal, és tisztába legyen ugyanakkor azzal, hogy például mit jelent az, hogy "...unsafe plugin...".
Én úgy vélem, ha valóban azt akarjuk, hogy az internet mindenkié legyen, akkor az ilyen esetekben is a felhasználóbaráti megoldásokat kellene erőltetni.
Durva példa, de például egy személyautónál se várod el senkitől, hogy ha félreáll az út szélén, akkor elkezdje nézegetni, hogy mimiatt is állt meg, kivéve persze a teljesen magától értetődő dolgoktól (pl. elfeküdt az üzemanyag-szintjelző). Ezzel az erővel egy autószerelő is hozzávághatja a kocsi tulajdonosa fejéhez, hogy miért nem hallgatja meg, hogy zúg-e az üzemanyag-szivattyú? Vagy ad-e szikrát a gyertya? Lelégtelenítette már az adagolót?
-
PuMbA
titán
válasz Dilikutya #12 üzenetére
Egyéni probléma, mert ezt én 2-3 éve tapasztaltam, amikor a böngészők még nem támogatták rendesen a HTML5-öt Fél éve a béta státuszból kivétele óta automatikusan HTML5 only YT megy a cégnél is alapértelmezetten a legfrissebb böngészőverziókkal - és legfrissebb VGA driverekkel ez is fontos - , és otthon is és semmi gond még sebesség szinten se Főként Chrome természetesen, de van Firefox is.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Dilikutya #17 üzenetére
Régi gépeken sajnos ez sem segít.
Egy barátom is állandóan ezért panaszkodik. Szerinte a gugli meg a többi sw fejlesztő összeesküdött ellene, merthogy az új böngészőkkel nem megy a flash videó (vagy képregény), míg régebbi verzióval (pár éves firefox) hiba nélkül megy.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Azóta már frissült a flash, szóval késve jött a megoldás.
-
Apollyon
Korrektor
Azért egy összetettebb, vagy akármilyen egyéb műszaki berendezés meghibásodása mégsem ér fel azzal, hogy (jelen esetben) a firefox megjelenít az ember szeme előtt a képernyőn egy hibaüzenetet, amire két opció közül csak egyet kell kattintani.
Vagy esetleg ott van a google kereső, ami megy flash nélkül is, és oda be lehet írni mi ez az üzenet, sőt még fordítója is van, így ha nincs basic angolunk még akár magyarul is megtudhatjuk mi a frász ez az egész.
Oké, attól nem lehet elvárni aki alkalmanként használja a netet (pl. nagymama) de ma már nem ez a jellemző, az emberek nagy része mindennap netezik valahogy, milliárd ember van egész nap közösségi oldalakon. Ha ez a block akkora traumát okoz nekik, hát megérdemlik.
Nem lehet mindenkinek fogni a kezét, és akkor inkább menjen el X felhasználó minthogy megkockáztassuk akár azt is hogy megint legyen X újabb botnet a hálón.
-
nagyúr
Attól tartok, még mindig nem a problémát, hanem az a probléma által generált helyzetet látod.
Nézd meg ezt az állapotot, és most képzeld el, hogy mi lett volna, ha magyar nyelvű (vagy egyébb, lokalizált nyelveken) szólal meg a Firefox, és két mondatban leírja, miért kell a kérdést feltenni, és mit jelent a két válasz. Ha ennyit tesznek, már egyszerűbb lett volna a felhasználók dolga. Márpedig horrobile dictu, a Firefox egy szolgáltatás, tehát az a célja, hogy a felhasználó életét megkönnyítse, és ne megnehezítse. Ha már úgy döntött a Mozilla, hogy korlátozza a Flash-t, akkor ugyan férjen már bele az, hogy ezt a problémát kezeli.
Hovatovább, volt, aki azért kattintott a Continue blocking-ra, mert a "continue" volt az egyetlen szó, amivel ezek közül már találkozott (windowsnál ugye mindig erre kellett kattingatni).
Most vezesd végig a hibaüzenet által kezelt problémát:
Hibaüzenet -> nem érti a felhasználó -> átvált mondjuk Chrome-ra, vagy másik "sebezhető" böngészőre -> úgy is meglesz a támadási felület, ezáltal az általad vizionált botnet.
Érted mi a gond a Mozilla problémakezelésével?
-
Apollyon
Korrektor
Na igen ez igaz, viszont ha engedélyezi FF-ban, akkor az úgy ugyanúgy öngól lehet.
Abban is igazad van, hogy a FF kiírhatná hogy frissíteni kéne a flasht, meg hogy kb hogy lehet, de pl egy linuxon a nagyinak erre esélye sincs.
De ha jól emlékszem csak azt írja ki hogy a bővítmény elavult.Ezek viszont még mindig nem indokolják, hogy miért ne kellene egy alap felhasználói tudással rendelkezni a biztonságos böngészéshez szinte bármilyen felhasználónak.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #2 üzenetére
ja, és mi lesz helyette?
most p*sálok éppen vért, egy flash microsite-ot kell átírnom "html5"-re az ügyfél kérésére, de mindennek úgy kell kinéznie és működnie mint az eredetiben... (kezdjük ott, hogy van 10 objektum drop shadow effektel, és a html5-ös verzió szaggat az i3-as procin, míg az eredeti flash verzió elfutott egy p4-en, de ez csak a jéghegy csúcsa, egy csomó minden mást is csak nagy adag javascriptes gányolással lehet megcsinálni )egyébként igen, szar a flash, ez nem kérdés, de hogy nincs normális alternatívája, az is biztos.
-
nagyúr
@fordfairlane: Most már kezdek félni, hogy én nem tudok írni és fogalmazni, vagy nem tudom mi van.
Azt hittem elég érthetően megfogalmaztam, hogy a problémám az, hogy egy angol nyelvű hibajelzés van a böngésző felső sávjában, illetve az adott plugint használó modul helyén, ahelyett, hogy egy kicsit bővebb (mondom, két mondat elég!), magyar nyelvű magyarázat állna ott. Vagy ne adj isten magától lefrissitené a Firefox a flash-t.
Merem remélni, hogy egy ilyen hibaüzenetet közlő modul lokalizálásához nincs szükség átírni a böngészőt...
@Iscariah: A Chrome magától letölti a legfrissebb Flash verziót, ugye jól tudom? Ráadásul teszi mindezt évek óta. Oké, utálom én is személy szerint az Adobe Flash-t, de egyorrú felhasználó helyébe képzelve magam rohadtul nem érdekelne, hogy mi van a háttérbe, én nem akarok hibaüzenetekkel vesződni, az én szemszögemből tehát Mozilla nem tudja megoldja ezt a problémát, a Google meg megoldja.
Te vagy én átlátjuk a problémát, de egy hétköznapi felhasználó nem fogja. Ő használni szeretné a böngészőjét, és annyit lát, hogy a Chrome-al kevesebbett kell vesződnie.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Vagy ne adj isten magától lefrissitené a Firefox a flash-t.
Tudomásom szerint még nem volt frissítés, amikor jött a hír, hogy 3 kritikus sebezhetőség is van az aktuális Flash pluginben, amit elkezdtek kihasználni.
Itt egyébként egy kicsit részletesebben le van írva: [link]
A cikk írása alatt többször is próbáltunk frissítéseket keresni a Chrome-hoz és az IE-hez is a Windows Update-en keresztül, sikertelenül. A kontroll itt tehát visszafelé sül el, hiába létezik és egyébként tölthető le már a hibajavítás, a felhasználónak nincs jogosultsága végrehajtani a frissítést. A 8.x-nél korábbi operációs rendszerek alatt lehet manuálisan frissíteni az IE alatt dolgozó Flash Playert, és a Firefox esetében sincs ilyen gond, a letöltés és telepítés után már a javított, 209-es végződésű lejátszó dolgozik a böngészőben.
Tehát ha jól értelmezem a cikket, még Chrome vagy IE alatt sem érhető el a legfrissebb, 18.0.0.209-es plugin, csakis az Adobe oldaláról.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
-=RelakS=-
veterán
válasz fordfairlane #7 üzenetére
Nálam ezt írja:
All versions of Adobe’s Flash Player plugin are currently vulnerable.Hindeközben aktiválva van mondjuk és működik, bár a franc tudja, meddig.
Amúgy valóban, a youtube megy, de pl az indavideo már nem.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
fordfairlane
veterán
válasz -=RelakS=- #38 üzenetére
A 18.0.0.209 verzió van feltelepítve? Ha nem, akkor innen tölthető: [link]
x gon' give it to ya
-
-=RelakS=-
veterán
Azt hittem, csak engem tüntet ki a figyelmével
Nekem olyan hatást kelt, mintha úgymond szabad helyet akarna csinálni a cache-ben az új adatoknak, és ezzel lefoglalja az egész gépet, amíg töröl.
Tisztára, mint korábban a floppy. Ha beraktad, akkor amíg nem olvasta be a gép a lemezt, addig malmozás volt.fordfairlane
Igen, az van.
A flash player sora zöld, naprakész
Fent az összes kiegészítő fölött meg egy bazinagy piros háttéren a korábban említett felirat díszeleg.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Namelesske
addikt
Nekem amúgy is on-demand-on volt...
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
cskamacska
addikt
válasz Pete55555 #41 üzenetére
Nekem meg Core i5-el néha beakad(mintha microlag lenne), érezhetően lassabban prüntyög mint a Chrome, mindkettő nagykanállal zabálja a memóriát(csak a róka lassabban fújja fel a memórialékét), és ha már Flash, Bugróka Flashblock nélkül életveszélyes, egy kiakadt fül bedönti a böngészőt, ha nem az egész gépet. Krómnál ha megdöglik az 50 tab fele, illedelmesen megkérdezi hogy újratöltse-e őket.
Sinesol: Króm frissítésénél nem tudok most hirtelen felhozni felhasználóbarátabbat, csendben letölti a frissítést Flashestül - mindenestül, és vár szépen az újraindításra. Ha becsukódik az utolsó ablak, kapásból a friss böngésző indul, konkrétan észre sem veszed, hogy neked letölteni és next-next-finishelni kellett volna bármikor is. Rókánál is már csak gombnyomás(végre ), de akkor is zavar támadhat az erőben, ha egy laikus nem mer rányomni, az Adobe frissítésétől, meg a McAfee féle adware tankcsapdájától(te jó Isten hogy ezek hová züllöttek, és most már Intel zászló alatt! ), már nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
zseko
veterán
Szvsz több más részen is szép nagy lyuk tátong rajta. Szintén saját vélemény, de nálam az egyik legszarabb böngésző címszó alatt van nyilvántartva évek óta. Egy példa: egy fül, egy script, és 18 óra után megevett 4.5 gigát a 8 gigányi ramból. Chrome-ban ~nyolc fül + a script, és megállt 3.2 giga környékén. (Egyébként Opera a fő böngészőm, csak ahhoz nem volt a script). Nálam szinte sosem volt hibátlan, legtöbbször irtózatos mennyiségű ramot evett, még az IE-t is jobb használni...
HR24.hu
-
leviske
veterán
Igazán megoldhatták volna úgy is, hogy ne tolja folyton az ember arcába a tényt. Mintha nekem lenne dolgom fejleszteni.
-
nubreed
veterán
A Flash Playert (és vele együtt a Java -t is) el kéne örökre felejteni a francba. De tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, mint ahogy leírom. Sok millió weboldal és az ezeket fejlesztők munkája menne kárba ha egyik pillanatról a másikra nyugdíjaznák ezeket. De folyamatot valahogy mégis el kéne kezdeni.
Akinek szintén tele van a töke azzal, hogy hozzá nem értő ismerősei ha ne adj isten valahogy eljutnak odáig, hogy frissítésk a Flash Playert, és vele együtt felmászik a szarszemét McAfee cucc is, annak ajánlom az Adobe Flash Player Distribution oldalt, ahonnan a teljes telepítő készlet tölthető le, mindenféle egyéb zöldség nélkül. Én évek óta csak ezt használom, a rendes letöltő oldalra már rá se nézek.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
zseko
veterán
Én azt sem értem, az Adobe miért nem hajlandó normális frissítési módszert használni. De gondolom azért nem, mert így, hogy böngészőben nyílik meg, rá tudja erőltetni a figyelmetlenekre a McAfee szart. Bár ez sem indok, mert a telepítőkben szintén létezik választható opció, szóval ugyanúgy nem értem.
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s drón (Fly More Combo)++ FMC - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 4 akku
- HP EliteBook x360 1030 G4 i5-8365U 16GB RAM 512GB SSD világító MAGYAR bill érintő képernyő LTE modul
- AKCIÓS áron Dobozos ÚJ Asus Tuf FX506LHB /I5-10300H/16GB/512 GB SSD/GTX1650 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD MAGYAR BILL
- Playstation 4 Pro Spider-Man edition CUH-7116B
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen