Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VMware
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
fila
senior tag
Az XP-s drivert elfogadta az eszközkezelőn keresztül, csak használni nem lehet vele a szkennert. A hozzá való programot nem is sikerült hozzá telepítenem, még kompatibilis módban sem.
Egyébként minden hardveremet felismerte, és telepítette az update-n keresztül.
Gyakorlatilag nem kellett semmihez sem saját drivert keresnem.Mivel a szkenneremet szeretném használni, marad a jó öreg XP.
-
marcee
addikt
Nálad lehet, de aki dolgozik a gépén, annak nagyon nem mindegy, hogy a teljesítményen felül, amit akár maga is meg tud állapítani, driver-ek és programok szintjén van-e esetleges inkompatibilitás.
Jól jött volna egy ilyen alkalmazás XP x64-hez nemrégiben. Rendeltek tőlem két combos gépet, x64-es XP-vel és a HP LaserJet 1000-eshez nem volt driver, alig akartam elhinni. Miközben Vistához is van.
-
Még csak 4 éves lesz a széria (2005. szeptember), és egyébként is, méltán népszerű típusról van szó. És tényleg, a videodrivert leszámítva tökéletesen megy rajta a W7 - még az OSX is kultúráltan fut rajta, ha az jelent valamit.
Dehogy való rá XP, nem őskövület ez. Akkor már inkább a Vista.
-
max-pain
senior tag
OEM verziohoz elvileg nem lehet kerni 64 bites lemezt
http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/compare-editions/64-bit.aspx
-
Csakénvagyok
őstag
Nekem nem mondta meg. (UBI 8.1)
Microsoftéknál direkt nem is akarják visszatériteni az egyébb OPrendszerek felé szállingózókat? -
Így van. A ThinkPad X40-ben egy Intel 855GME chipset van, az Intelnek ennyire futotta a Vistánál is, a W7-ből meg teljesen kihagyták még ezt az XDDM-es drivert.
Érdekes, hogy az Ubuntu 9.04 zsebből futtatja rajta a Compizt, teljesen korrekt sebességgel, W7-en meg már a videólejátszás is köhög, főleg ha 720p-t akarnék lejátszani
Ilyenkor kár, hogy nekem a Linux nem alternatíva. Bár újfenn csábító.
30z.Samu: Miféle Setup.exe-vel?
Vistára nincsen külön ("Included with Operating System", mondja a Lenovo), az XP-s pedig régebbi, mint amit ki lehet operálni a Vistából (6.14.10.4656 vs. 6.14.10.3943). Azért ha majd befejeztem a backupolást (Vista reinstall lesz), kipróbálom ezt az öregebb verziót is.
-
Alchemist
addikt
Nem tetszettek neki a fejlesztőrendszereim...
-
coyote55
őstag
Próbaképpen feltettem a W7-et, egész szép, meg jó, na, akkor menjünk fel a netre...
Aranyos volt, mert bocsánatkérőleg közölte, hogy ő nem tudja kezelni a hálókártyát ( NVidia NForce2) de menjek fel a netre, ott találok erre a hibára megoldást
Én mennék, de hogyan?
Nem kell nagy intelligencia a programozóknak, hogy csináljanak egy kivételt, hogy ha net-elérési hiba van, ne ajánlgassa az online hibajavítást - szerintem.
Az a bizonyos józan paraszti ész -
30z.Samu
félisten
válasz
Kai Hansen #22 üzenetére
Engem szerintem konkréten arra kérne, hogy cseréljek notit.
-
Kai Hansen
csendes tag
Hehe, én W7 alatt lefuttattam, és közölte, hogy az usb wifi vevőm nem kompatibilis, miközben most is arról netezek
-
fila
senior tag
Nálam megbukott a program.
Van egy mustek szkennerem, ami már a vistával sem volt kompatibilis. Ez a program meg azt se írja hozzá hogy kompatibilis, meg azt sem, hogy nem kompatibilis. Egyszerűen kihagyja a listából. (mielőtt megkérdezné bárki, csatlakoztatva van)
-
moonman
titán
"Vistára nincs külön driver a Lenovo oldalán, mert a Windows beépítve tartalmazta azt (és már akkor is csak XDDM volt"
izé, az XDDM azt jelenti, hogy XP drivermodellhez illeszkedő, tehát "XP-s" driver. most nem mernék megesküdni rá, de szerintem maximum nagyonlegacy hardverekhez tartalmaz XDDM drivert a Vista.
-
WonderCSabo
félisten
Nekem azon sírt, h. nincs elég hely. De könyörgöm a Vistát letörlöm és rárakom a Sevent, 50GBos partíción csak elfér.
-
moonman
titán
válasz
Jim Tonic #14 üzenetére
az előtelepítésnél nem lehetett választani, hogy milyet akarsz? nálam (hp) négy lehetőség volt Business x86 vagy x64 illetve azon belül angol vagy magyar. persze egyszer dönthettem, utána a többi image-et törölte. de úgyis az Ultimate-em ment rá.
amúgy MS-nél lehet kérni 64 bites telepítőlemezt, a kulcs jó ahhoz is. goto ügyfélszolgálat, segítenek. asszem csak a postaköltséget kell fizetni.
az upgrade úgy megy, hogy megveszed az OEM upgrade-et, beteszed a lemezt, beírod a kulcsot és ráhúzod, mint rendesen. én egyébként nem ajánlanék upgrade-et.
-
Akkor tovább kérdezek, ha nem baj.
Ha most felteszem a win7 x64-et, a letöltéskor kapott kulccsal, később, mikor végleges verziót akarok, hogyan kapom meg upgrade áron? Vagy hogy megy ez?
Jelenleg egy Vista32 Home Premiumom van, laptopon, vásárlással kaptam. A bajom az, hogy gyárilag van 4GB RAM-om, mégis 32bites Vistaval kaptam. -
Skynet258
veterán
Nálam mindenre pipát adott, mondjuk Win 7 alól futtattam - gondoltam megszívatom, de nem dőlt be a trükknek és nem kezdett el sikoltozni, hogy jaaaj, itt nem fog menni a Seven...!
-
Az XP-s driver itt meg se mukkan, Vistára nincs külön driver a Lenovo oldalán, mert a Windows beépítve tartalmazta azt (és már akkor is csak XDDM volt, nem WDDM). A standard VGA driver helyett felküzdöttem a Vistából kinyert drivert, de az említett jelenséget produkálja. Egy kicsit felb..., hogy nem tudok normálisan videót lejátszani, vagy egyszerű, de már DirectX-et igénylő játékkal játszani.
-
Na, 6 megát megér, megnézem mit dob.
-
Depression
veterán
Biztos vagyok benne, hogy ezt is valami perelgetés elkerülése végett adták ki. Dos és linux változata is van?
-
Nekem nem kell külön program ahhoz, hogy megállapítsam, menni fog-e vagy sem
-
GrandeP
addikt
Én csak azt nem értem h ezt miért kell telepíteni?
Magától nem tud "futni"?
Nekem aztírja, h kellene még ramocska h fasa legyen a 64 bites windowshoz... mert most csak 1,75 gb van...
-
VladimirR
nagyúr
nekem azt irta, hogy megfelelne ugyan a gepem, de a w7 megbukott, ugyhogy foloslegesen
-
Hevius
tag
Én kipróbálom majd..
-
Aranyos program, már összefutottam vele, amikor Vista Upgrade Advisor-nak hívták. Bár jobban értékelném, ha megcsinálnák normálisan a videódrivert a ThinkPad X40-emhez. A sleep és a 3D gyorsítás nem lenne hátrány, mivel egyébként jól megy a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Windows 7 Upgrade Advisor béta-verziója szabadon letölthető a Microsoft honlapjáról.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Memóriakártya topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Lenovo ThinkCentre M720q / M920q Tiny mini PC- 8.gen Win11- Számla/garancia
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest