Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • moonman

  titán

  válasz EmberXY #23 üzenetére

  "Attól, hogy ingyenes, még nem szükségszerű, hogy bármikor elveszhessen..."

  1. nem veszett el semmi.
  2. mikor volt utoljára adatvesztése a Hotmail-nek?

 • Morden24

  nagyúr

  válasz EmberXY #23 üzenetére

  Attól, hogy ingyenes, még nem szükségszerű, hogy bármikor elveszhessen...

  Viszont elég sokmindent figyelembe kell venni. Azt aztért tisztázni kell, hogy kiesés sokminden miatt lehet, és ebből csak az egyik az, hogy az MS hibázik.
  Manapság tök ingyen rohadt jó mailklienseket telepíthetsz, sokan a Live Security Essentials-el ezt meg is teszik. A fiókbeállítások semmivel nem bonyolultabbak, mint a webmailes regisztráció, a használat pedig némivel egyszerűbb, mint a Pasziánsz.

  Nem az a lényeg, hogy egy, vagy 33 fiókot használ, hanem az, hogy a FONTOS DOLGAID, amikre bármikor szükséged lehet, azok ne egy helyen legyenek. Merthogy állhat az MS szolgáltatása, elszakadhat a kábel, elmehet az áram, megpurcanhat a te ISP-d, feltörik, ráesik a meteor stb.

  Ha nekem PÓTOLHATATLAN anyagaim (képek, e-mailek stb.) vannak, akkor azok több helyen vannak; és ezt úgy mondom, hogy én is Live használó vagyok (igaz, Hotmail Plus-os), ráadásul kedvelem a Microsoftot, és a szolgáltatás minősége is (többnyire) megfelel. Ez a dolog nem fanboyságtól, bizalomtól, az adott cég kedveléséről függ: ha azt hiszed, hogy az egy helyen tárolt adat mindig biztonságban/elérhető lesz, akkor buta vagy.

  A kiesés maga természetesen NEM a felhasználó felelőssége, hanem az MS-é. A gond az, hogy lehetne olyan szitu is, amikor még csak nem is az MS-é - ez olyan, mint a szívgyógyszered; oké, nem a te felelősséged, ha a takarítónő véletlenül kidobja, de ez nem nagyon fog vígasztalni, ha nem találod, amikor kell. Az ember a fontos, pótolhatatlan, létfontosságú stb. dolgait többszörösen biztosítja, pont (a negatívot sem dobta ki anno senki még attól, hogy előhívatta a családi nyaralásról a képeket).

  Ettől természetesen semmivel nem lesz kisebb, vagy nagyobb az MS hibája, de az azért tény, hogy akármilyen szolgáltatásról van szó, illik a helyén kezelni a dolgokat.

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés