Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • moonman

  titán

  válasz EmberXY #23 üzenetére

  "Attól, hogy ingyenes, még nem szükségszerű, hogy bármikor elveszhessen..."

  1. nem veszett el semmi.
  2. mikor volt utoljára adatvesztése a Hotmail-nek?

 • Morden24

  nagyúr

  válasz EmberXY #23 üzenetére

  Attól, hogy ingyenes, még nem szükségszerű, hogy bármikor elveszhessen...

  Viszont elég sokmindent figyelembe kell venni. Azt aztért tisztázni kell, hogy kiesés sokminden miatt lehet, és ebből csak az egyik az, hogy az MS hibázik.
  Manapság tök ingyen rohadt jó mailklienseket telepíthetsz, sokan a Live Security Essentials-el ezt meg is teszik. A fiókbeállítások semmivel nem bonyolultabbak, mint a webmailes regisztráció, a használat pedig némivel egyszerűbb, mint a Pasziánsz.

  Nem az a lényeg, hogy egy, vagy 33 fiókot használ, hanem az, hogy a FONTOS DOLGAID, amikre bármikor szükséged lehet, azok ne egy helyen legyenek. Merthogy állhat az MS szolgáltatása, elszakadhat a kábel, elmehet az áram, megpurcanhat a te ISP-d, feltörik, ráesik a meteor stb.

  Ha nekem PÓTOLHATATLAN anyagaim (képek, e-mailek stb.) vannak, akkor azok több helyen vannak; és ezt úgy mondom, hogy én is Live használó vagyok (igaz, Hotmail Plus-os), ráadásul kedvelem a Microsoftot, és a szolgáltatás minősége is (többnyire) megfelel. Ez a dolog nem fanboyságtól, bizalomtól, az adott cég kedveléséről függ: ha azt hiszed, hogy az egy helyen tárolt adat mindig biztonságban/elérhető lesz, akkor buta vagy.

  A kiesés maga természetesen NEM a felhasználó felelőssége, hanem az MS-é. A gond az, hogy lehetne olyan szitu is, amikor még csak nem is az MS-é - ez olyan, mint a szívgyógyszered; oké, nem a te felelősséged, ha a takarítónő véletlenül kidobja, de ez nem nagyon fog vígasztalni, ha nem találod, amikor kell. Az ember a fontos, pótolhatatlan, létfontosságú stb. dolgait többszörösen biztosítja, pont (a negatívot sem dobta ki anno senki még attól, hogy előhívatta a családi nyaralásról a képeket).

  Ettől természetesen semmivel nem lesz kisebb, vagy nagyobb az MS hibája, de az azért tény, hogy akármilyen szolgáltatásról van szó, illik a helyén kezelni a dolgokat.

  [ Szerkesztve ]

  Sectumsempra - For Enemies

 • moonman

  titán

  válasz EmberXY #27 üzenetére

  1. nézd, nekem immár pont 10 évnyi levelezésem van fönt, munkám is, szinte minden utazós fotóalbumom, szóval én ilyen szinten megbízom a Live rendszerben. teszem ezt azért könnyű lelkiismerettel, mert természetesen minden megvan a helyi gépen és még egy külső adattárolón is, ahová rendszeres időközönként csinálok mentést az aktív tartalomról. (nem húkuszpókusz, egy ütemezett differential copy, egyszer beállítottam, azóta - évek óta - teszi a dolgát, csak legyen rádugva.) szóval ami nélkülözhetetlen, arról így is, úgy is kell több példány, mert ha nincs, akkor nem nélkülözhetetlen. ez az én filozófiám.

  2. én sem emlékszem konkrétan, hogy lett volna (ettől még lehetett), és mint említettem a 10 év alatt komolyabb problémám sem volt vele. volt olyan, hogy eszméletlen lassú volt, nem lehetett fél napokig bejelentkezni, stb. ilyen minden rendszerben előfordul. de ezek ritka alkalmak voltak és - talán azért, mert a szakmában dolgozom - van bennem annyi tolerancia, hogy megvárjam, amíg a jómunkásemberek reagálni tudnak egyáltalán valamit. sokszor elfelejtjük, hogy könnyű a monitor mögül nekiesni valakinek, de ha te felügyelsz egy szerverparkot és tudod jól, hogy a fejedet veszik a legkisebb bakiért is, akkor garantálom, hogy rongyosra izzadod az inged, miközben debugolod a 300millió useres rendszered... :)

  "bízom abban, hogy kicsi az esélye annak, hogy egyik pillanatról a másikra örökre eltűnjön a fiókom."
  meglehetősen kicsi, én csak Live-ról tudok nyilatkozni, mert azt ismerem valamennyire, de pl. a SkyDrive-ról érdemes tudni, hogy feltöltés után nem sokkal 4 másolat készül mindenről (fotókról több méretű is a miniatűrök és a különböző eszközök számára), amit feltöltöttél, így igen valószínűtlen, hogy egy-egy fontos anyag véglegesen eltűnjön (gondolom, így működik ez a Hotmail-nél is).

Hozzászólok Aktív témák