Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
Mindjárt jönnek az "eltűnt a felhőben" hozzászólások.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
moonman
titán
comment a Hotmail blogból:
"My inbox of over 8000 emails from the start of this address over 10 years ago is STILL GONE....I only noticed it last week, but my emails were completely gone from late Oct 10 and prior...I AM DEVASTATED BY THIS LOSS, MY LIFE, BUSINESS, TAX INFO ETC , WAS ALL IN THIS EMAIL I ACCESSED DAILY!!!"
most erre mit mondjak. idióta. nem tudom, hogy használhat valaki 10 évig úgy szolgáltatást, hogy nem csinál mentést. egyébként úgy tudom, csak az ingyenes fiókokat érintette, mert a szoftver rosszul számolta ki az évváltás miatt az inaktivitási időt és azt hitte, törölhető a fiók. engem valószínűleg ezért (sem) érintett, de a 364 millióhoz képest az a tízezer amúgy is elhanyagolható.
és újra: felhőt (is) csak mentéssel!
-
nagyúr
Mondjuk aki nem menti a levelezését vagy fontos infókat tárol egy e-mail fiókba az sikeres ember nem lehet. Ettől függetlenül ez a hiba gázos.
btw. volt egy érdekes kérdés az egyik angol fórumon, honnan tudod, hogy minden leveled visszaállították ha olyan is eltűnt amit még meg se néztél?
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
tuser
aktív tag
Kugli is bocsánatot kért miután a buzz nem kis kellemetlenséget okozott jópár embernek. A célközönség ettől függetlenül szívesen felkoncolta volna .
#6 moonman
Ok, akkor ha már így benne vagy a személyeskedésben. Gyereked elütik, mentők a halálból visszahozzák, de mondjuk fél oldalára újra meg kell tanulnia járni ( mittomén' van e ilyen ).
Ezek szerint nullszaldós vagy, hisz elütötték és meghalt ugyan, de VISSZAHOZTÁÁÁÁK !!!! A téged ért presztizs/pénzügyi/... veszteség - gyerek fél oldalára újra járni tanul - meg végülis mindegy. Egyébként is túlnépesedünk, inkább hagyni kellett volna - kit érdekel az a 10k+ fiók - .
Hotmail egy percre sem állt le ... NÁLAD noobykám.
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
Morden24
nagyúr
Nem teljesen értem, hogy ki a frászt érdekel a Google jelenleg?
Itt nem volt szolgáltatás LEÁLLÁS (nyilván, a levelek hiánya egy elég fájó probléma, de a webmail leállása esetén szintén nem tudsz, csak az offline [ha van] recoverydhez hozzáférni, és EMELLETT még a szolgáltatás sem műxik).Ja, és nem mindegy, hogy adatvédelmi affér, vagy szolgáltatáskiesés. Az egy dolog, ha a bankom netbankárja nem működik, és egy másik, ha megosztják a személyes adataimat a fél világgal...
szerk.: Hogy te moonman eredeti hsz-éből hogy a pék f_szába hoztad ki a Google-ellenességet, azt nem értem. Az egy teljesen logikus megállapítás, hogy ha valakinek létfontosságú adatai vannak, azt nem egy helyen tárolja. Nem egy vinyón, nem egy dvd-n, nem egy szerveren... ez cégtől és fantábortól szerintem teljes mértékben független.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
tuser
aktív tag
Érdekes, egy ms cikkben senkit sem érdekel a google, opera, linux, yahoo, .... de ha egy konkurens fejleszt/hibázik/....
Mondjuk az egyértelmű hogy ez a szerencsétlen 10k+ emberke ami a mentést illeti, maga se volt teljesen komplett.Ha más nincs otthon, legalább a bad sectoros floppykra mentsen. Még mindig jobb ha pár levél vész el mintha az összes .
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
Morden24
nagyúr
Nem egyezik a hiba még a webmailes leállással sem, a Buzz-os példád meg csak simán szezon és fazon. Ezért nem értem, miért kellene itt most hasonlítgatni.
Ha már hasonlítgatunk, akkor sorra kéne venni, hogy melyiknek mennyi és mekkora időperióduson keresztül tartó kiesése volt, ez a kiesés milyen szolgáltatásokat érintett, és még az sem ártana ide, hogy mennyi embert érintett. Speciel engem annyira nem érdekel a dolog, hogy ezt meglépjem, enélkül viszont kár lenne bezzegelni itt.
-
floatr
veterán
Bár nem néztem utána a külföldi sajtóban, de Pali közlésében nekem ez az egész úgy tűnik, hogy egyelőre halvány lila pukijuk sincsen arról, hogy mi okozta magát a hibát, maximum a tüneteket orvosolták többnyire. Magyarán időszakos mentésekből egy bizonyos állapotot vissza tudnak állítani, de nem tudják, hogy ez mikor és miért fordul elő.
Ennek fényében valóban kissé elnézők vagytok velük szemben. Amikor régebben a guglinál volt egy nap, amikor az IMAP nem ment, osztották az áldást rendesen.
-
dajkopali
addikt
moonman jobban képben van, egy ilyen hiba simán elképzelhető
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Morden24
nagyúr
Szerencsére sem akkor, sem máskor nem kellett használnom a Google-t, szóval nekem aztán halálosan mindegy.
Amellett dudáló kamionként robogsz el, hogy a két kiesés nem igazán hasonlítható össze. Csak az, hogy webmail meg webmail, és hiba meg hiba.A külföldi sajtóban én azt olvastam, hogy január 2-ra MINDEN érintett (17,355 ember) visszakapta a leveleit. Eddig nem láttam olyan update-et, ahol panaszkodtak volna hiány okán. Ettől persze lehet, de talán érdemesebb lenne a megtörténtek miatt fikázni az MS-t, meg elégtételt venni a Google-fikázásért, nem pedig kitalálni talán-esetleg-lehetséges hülyeségeket nem igaz?
-
moonman
titán
megintcsak tudtommal tényleges adatvesztés nem történt, csak elrejtette a leveleket, mintha inaktív lenne a fiók, de belépve az üresnek látszó fiókba leveleket küldve, fogadva azok már látszottak, csak a régiek nem. így végülis nem adatmentést, hanem fiók-újraaktiválást kellett végezni és visszajöttek a levelek.
ez egyelőre egy feltételes információ, mert a vizsgálat még folyik, de ezt tartják a legvalószínűbbnek. fizetős accountok egyszer sem voltak érintettek.
szerk: gáz ez akárhogy nézzük, de azért "komolytalanná" nem teszi, főleg, hogy a valóban fontos, fizetős accountokat egyáltalán nem befolyásolta a dolog és a ~0,004%-os érintettséget sem nevezném széleskörűnek.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
válasz dajkopali #14 üzenetére
Hogy az a fránya dátumváltás ennyi gondot okoz náluk is, meg az apple-nél is...
Annyi mindenesetre biztos, hogy ez az eset eléggé komolytalanná teszi a szolgáltatást, ehhez képest vállat vonni mondom én, hogy "jócéges" szempont.
(#16) moonman az valóban a jobbik eset lenne. Dolgoztam korábban egy rokon éles szolgáltatással ügyletelő kiscégnél (rosszcég), de amikor ott a legkisebb hiba volt, fejek hulltak, és mindenki térden kúszott, sírva, saját hátát korbácsolva. Most -- nekem legalábbis -- a bizonytalankodás a legnagyobb probléma, bár nyilván ha ki is derül, nem fogják egyrészt nagydobra verni, hogy mi volt a tényleges hiba, kit koncoltak fel miatta, másrészt meg vszeg nem egyből nyomozzák ezt ki.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Nyilván az elsődleges és PR-szempontból is leginkább fontos mozzanat a szolgáltatás maradéktalan visszaállítása volt
A hiba kivizsgálása meg az esetleges felelősségrevonások kezelése igazából minden cég belügye, de egyébként én nem úgy vettem észre, hogy az ilyesmik azonnal derülnek ki. A Google-nél sem így volt, vagy éppen a közelmúltban a Skype-nál sem.[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Na a skype érdekes eset volt. Konkrétan céges kommunikáció alapult rajta, legalábbis ami a közvetlen kapcsolattartást illeti -- ezért lenne jó egy saját wave szerver, dehát... álmodik a nyomor. Az egyetlen szerencsés mozzanat az időzítés volt, amikor már mindenki elhúzta a csíkot szabira.
De legalább kaptam egy félóra ingyen beszélgetési lehetőséget bár még nem láttam a számlán jóváírni...
-
EmberXY
veterán
Én is úgy látom, hogy nem a felhasználó a felelős azért, mert mondjuk egy, azaz egy fiókot használ, nem 33-at, és ha már úgyis nagy a tárhely, nem törölgeti a leveleit... (Néha ugyan illene valami mentést csinálni, az igaz..)
Attól, hogy ingyenes, még nem szükségszerű, hogy bármikor elveszhessen...
Mivel már szinte mindent el lehet intézni e-mailen keresztül is, így nyilvánvaló, hogy "fontos" levelek is lehetnek a fiókban, az enyémben is vannak, ha elvesznének, én is mérges lennék.
Nyilván nem mindenki gondolja így a topikban, de én veled vagyok. (egy az avatarunk)[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Morden24
nagyúr
Attól, hogy ingyenes, még nem szükségszerű, hogy bármikor elveszhessen...
Viszont elég sokmindent figyelembe kell venni. Azt aztért tisztázni kell, hogy kiesés sokminden miatt lehet, és ebből csak az egyik az, hogy az MS hibázik.
Manapság tök ingyen rohadt jó mailklienseket telepíthetsz, sokan a Live Security Essentials-el ezt meg is teszik. A fiókbeállítások semmivel nem bonyolultabbak, mint a webmailes regisztráció, a használat pedig némivel egyszerűbb, mint a Pasziánsz.Nem az a lényeg, hogy egy, vagy 33 fiókot használ, hanem az, hogy a FONTOS DOLGAID, amikre bármikor szükséged lehet, azok ne egy helyen legyenek. Merthogy állhat az MS szolgáltatása, elszakadhat a kábel, elmehet az áram, megpurcanhat a te ISP-d, feltörik, ráesik a meteor stb.
Ha nekem PÓTOLHATATLAN anyagaim (képek, e-mailek stb.) vannak, akkor azok több helyen vannak; és ezt úgy mondom, hogy én is Live használó vagyok (igaz, Hotmail Plus-os), ráadásul kedvelem a Microsoftot, és a szolgáltatás minősége is (többnyire) megfelel. Ez a dolog nem fanboyságtól, bizalomtól, az adott cég kedveléséről függ: ha azt hiszed, hogy az egy helyen tárolt adat mindig biztonságban/elérhető lesz, akkor buta vagy.
A kiesés maga természetesen NEM a felhasználó felelőssége, hanem az MS-é. A gond az, hogy lehetne olyan szitu is, amikor még csak nem is az MS-é - ez olyan, mint a szívgyógyszered; oké, nem a te felelősséged, ha a takarítónő véletlenül kidobja, de ez nem nagyon fog vígasztalni, ha nem találod, amikor kell. Az ember a fontos, pótolhatatlan, létfontosságú stb. dolgait többszörösen biztosítja, pont (a negatívot sem dobta ki anno senki még attól, hogy előhívatta a családi nyaralásról a képeket).
Ettől természetesen semmivel nem lesz kisebb, vagy nagyobb az MS hibája, de az azért tény, hogy akármilyen szolgáltatásról van szó, illik a helyén kezelni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
"1. nem veszett el semmi."
Ez tiszteletreméltó, tehát akár létfontosságú és csak ott tárolt adatokat is tarthattam volna rajta (ha használnám, de ugyebár az, hogy nem használom, még nem zárja ki azt, hogy véleményem legyen az e-mail fiókokról)
"2. mikor volt utoljára adatvesztése a Hotmail-nek?"
Nem tudom, remélem, hogy soha nem volt és ne is legyen, éppen ez lenne a megízhatóság lényege, amire a véleményemet alapoztam.
Morden24: Abban egyetértek, hogy nem szabad a fontos dolgokat csak egy helyen tárolni, adott esetben sok bosszúságtól kímélheti meg az embert, ugyanakkor bízom abban, hogy kicsi az esélye annak, hogy egyik pillanatról a másikra örökre eltűnjön a fiókom. Abban is bízom, hogy megfelelően képzett és hozzáértő szakemberek "kezében" van az accountom. Nem Hotmail-t használok, de én a Google-t szeretem annyira, mint amennyire te a Microsoft-ot. Nyilván készül pár biztonsági mentés is "néhanapján", és ugyebár a törölt adatokat is vissza lehet állítani jó esetben, nameg amit egyszer a google szerverei eltárolnak, amiatt én többet nem aggódnék.. (a meteorbecsapódások talán kivételt képeznek)
De ezután mindenképpen le fogom tölteni időnként egy levelezőklienssel a leveleimet, biztos ami biztos alapon.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
moonman
titán
1. nézd, nekem immár pont 10 évnyi levelezésem van fönt, munkám is, szinte minden utazós fotóalbumom, szóval én ilyen szinten megbízom a Live rendszerben. teszem ezt azért könnyű lelkiismerettel, mert természetesen minden megvan a helyi gépen és még egy külső adattárolón is, ahová rendszeres időközönként csinálok mentést az aktív tartalomról. (nem húkuszpókusz, egy ütemezett differential copy, egyszer beállítottam, azóta - évek óta - teszi a dolgát, csak legyen rádugva.) szóval ami nélkülözhetetlen, arról így is, úgy is kell több példány, mert ha nincs, akkor nem nélkülözhetetlen. ez az én filozófiám.
2. én sem emlékszem konkrétan, hogy lett volna (ettől még lehetett), és mint említettem a 10 év alatt komolyabb problémám sem volt vele. volt olyan, hogy eszméletlen lassú volt, nem lehetett fél napokig bejelentkezni, stb. ilyen minden rendszerben előfordul. de ezek ritka alkalmak voltak és - talán azért, mert a szakmában dolgozom - van bennem annyi tolerancia, hogy megvárjam, amíg a jómunkásemberek reagálni tudnak egyáltalán valamit. sokszor elfelejtjük, hogy könnyű a monitor mögül nekiesni valakinek, de ha te felügyelsz egy szerverparkot és tudod jól, hogy a fejedet veszik a legkisebb bakiért is, akkor garantálom, hogy rongyosra izzadod az inged, miközben debugolod a 300millió useres rendszered...
"bízom abban, hogy kicsi az esélye annak, hogy egyik pillanatról a másikra örökre eltűnjön a fiókom."
meglehetősen kicsi, én csak Live-ról tudok nyilatkozni, mert azt ismerem valamennyire, de pl. a SkyDrive-ról érdemes tudni, hogy feltöltés után nem sokkal 4 másolat készül mindenről (fotókról több méretű is a miniatűrök és a különböző eszközök számára), amit feltöltöttél, így igen valószínűtlen, hogy egy-egy fontos anyag véglegesen eltűnjön (gondolom, így működik ez a Hotmail-nél is). -
törölt tag
Egy példa : Email Archiving and Backup with MailStore Home
-
Kashim
őstag
Szépen kijavították, pár napja azt vettem észre, hogy mindenem eltűnt a bejövő levelekből... hát köszönöm szépen Microsoft, a folyamatos szakadozás után ez volt az utolsó csepp a pohárban. Gyakorlatilag már 6-7 éve megvan a címem, de ezután csak Gmailt fogok használni, hotmail meg marad msn passportnak.
A munkámat meg ilyesmit nem nem ott folytattam, de volt pár levél ami esetleg jól jött volna visszanézve, gondoltam egy ekkora cég jobban megoldja az adatmentést mint én, szóval nem foglalkoztam vele. Hangsúlyozom, annyira nem fontos és nem vág földhöz a dolog, ennek ellenére elszomorító és szánalmas, hogy ilyen megtörténhet egyik pillanatról a másikra.
[ Szerkesztve ]
-
Kashim
őstag
Néhány nappal ezelőtt ugyanezt mondtam volna én is.
Ha már itt tartunk, nem értem például egy Gmail miért képes folyamatosan működni mindenféle hiba nélkül, Hotmail pedig miért picsog nekem állandóan jelszó megerősítésért iPhone-on és OSX Mail vagy épp Windows Live Mail-ben, ha úgy tartja kedve. Néha egyszerűen a jelszavam se fogadja el, pedig direkt erre van az a nyamvadt pipa hogy ne kelljen napi 2x beírnom ha lekérem a leveleket... Marhára dühítő hogy van 4 címem beállítva, amiket óránként mondjuk lekér a telefon, ezek közül 3 Gmail-es de a Hotmail miatt kell további perceket várnom, mert cseszik válaszolni, ráadásként pedig még egy hibaüzenetet, vagy egy jelszó megerősítést is kapok az arcomba. Jól van beállítva minden, van hogy napokig nem csinál ilyet, de van hogy naponta többször is eljátssza, és be kell logolnom online hogy láthassam a leveleimet, mert másképp nem megy. Remélem megérted, nem fog vigasztalni, hogy nálad 10 éve problémamentesen megy. Mert nálam pedig nem, és marha dühítő, hogy csak emiatt kell szívnom, holott semmit nem csinálok rosszul, csak használni szeretném. Már rég eldobtam volna a fenébe, ha nem lenne egy csomó accountom hozzárendelve. (Én hülye anno erre regisztráltam szinte mindent.)
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
"nem értem például egy Gmail miért képes folyamatosan működni mindenféle hiba nélkül"
nem képes. vagy az elmúlt két évben nem olvastál újságot? Hotmailről kb. kétszer volt szó."Remélem megérted, nem fog vigasztalni, hogy nálad 10 éve problémamentesen megy."
elhiszem, attól még így van. sose kér megerősítést, nem szakad le, nem cseszik válaszolni. de ha ennyi problémád van vele, miért nem írsz a supportnak? van egy ismerősöm, akinek nemrég eltűnt mindene az elküldött elemekből, ha jól emlékszem, segítettek neki visszaállítani. merthogy természetesen van mentésük. -
Kashim
őstag
"nem képes. vagy az elmúlt két évben nem olvastál újságot? Hotmailről kb. kétszer volt szó."
Azt írom amit tapasztaltam, eddig soha semmi fennakadás nem történt, ellentétben a hotmail-lel. Majd ha valami keresztbe tesz Gmailen, arról is meglesz a véleményem. Egyszerűen nem értem, hogy több évig megbízhatóan működik valami, és elkezd fostosodni majd tetőpontként elviszi az összes levelem. Ez van, mint mondtam, nem volt közte semmi fontos dolog, majd apránként átállok másik rendszerre és kész, nem írok a supportnak, mert nem éri meg energiát fektetni bele, hogy hülyének nézzék az embert, mint ahogy te is teszed most. Egyébként is, egy Microsoft-nak ne én kezdjek már el magyarázkodni, a fizetett tesztelőik mit csinálnak? Mindegy, vesztettek egy felhasználót a sok millióból, annyi baj legyen. Csak gondoltam megjegyzem, hogy a hiba még mindig fenn áll, ne lepődjön meg aki belefut, esetleg emlékeztetőül mentsék az adatokat, ha fontos levelezéseket folytatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Androidos tablet topic
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
- Milyen TV-t vegyek?
- DDR5 CUDIMM memóriákat villantott a Corsair
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest