Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olyan mint egy Apple rendezvény, csak itt visszafogottabb a közönség őrjöngése
A végén az ARM gépes bemutató viszont odab*sz.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
attila9988
őstag
A végén még megéljük a bivaly erős arm cpu -k korát is.... ha képes lesz hozni a megfelelő színvonalat.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
floatr
veterán
Innét vidékről is szeretettel csókolom a lábujját annak, aki szerint a silverlight-only média megfelelő módja a közzétételnek.
-
Black Dragon
addikt
Azt utálom az ilyen videókba, hogy csak a végén történik valami, ami az elején van, azt már mindenki tudja, de hát 10 perces előadást csak nem lehet tartani.
Amugy a 36.-dik perctől érdemes nézni, legalábbis ott bemutatnak pár elég faja dolgot:
-
Erasmus
őstag
nem értem az ms-t, egyszerűen feladják a tabletpiacot. a win phone 7-ből egy tisztességes tablet os-t lehetett volna csinálni emberi idő alatt. e helyett bejelentik, hogy másfél-két év múlva, amikorra a szegmensben lesz kb. 3-4 erős os (android, web os, ios esetleg a qnx meg a meego) lesz, majd lesz egy windows arm-ra.
értem én, hogy arra készülnek, hogy az arm kinövi a mobiltelefon- meg tabletek szintjét, de akkor is...
-
WonderCSabo
félisten
Az 51. perctől feltétlenül érdemes megnézni. Mondjuk picit olyan Horst Fuchssos teleshopos, ahogy Ballmer kiegészíti a Mike nevű fickót.
-
pzstm
titán
Nem tudom miért olyan nagy gond a Silverlight... (cégnél pl. a flash le van tiltva, SIlverlight viszont megy. )
Várjuk szeretettel amúgy a tesztverziókat!
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Rickazoid
addikt
Letölthető .wmv-ben és .mp4-ben. Tudom nem a legjobb annak, aki nem akarja az egészet megnézni, csak időpontra ugrani, de nálam valamiért a csúszkára megáll az egész, úgyhogy MP4-ben töltöm épp lefelé... Persze ha csak a SL-ban van hozzá link, de pont az nem megy, akkor megint nem sokat ér a dolog.
Mi ez a sok 503 az egész lapcsaládban?
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
floatr
veterán
Hát ez azért megérne egy külön vitát. Épp te kérdezed ezt, aki a ms/win alkalmazások létjogosultságát többek közt az elterjedtséggel is próbálod igazolni...? Az meg hogy egy cégnél nem tiltanak egy olyan plugint, ami nem a legnagyobb netes média és játékplatform, az meg pont, hogy nem jó érv ide
(#11) lordfreyr kerestem az oldal forrásában, de titkolják, mint az állat, vagy csak én vagyok a vak.
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Nyomul az ARM!
-
pzstm
titán
aki a ms/win alkalmazások létjogosultságát többek közt az elterjedtséggel is próbálod igazolni...?
ez azért kissé túlzás, de ne menjünk bele.Nyilván flash elég komolyan el van terjedve, de céges környezetben IE alatt gondolom kapásból tiltva van...vagy ha a flash nem is akkor a youtube és annak minden beágyazott formátuma. (amúgy ha megnyugtat én pl nem tudok beletekerni sem, letöltésnél meg link nem jön be, így majd este megnézem)
Én azt nem értem csupán, hogy miért fáj valakinek, hogy felrakjon egy Silverlight-ot is ha még eddig nem tette meg...persze lehet, hogy rossza felfogásom és bennem van a hiba....[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Black Dragon
addikt
Tulajdonképpen az a gép, amit bemutattak, talán a 3. vagy 4. gép lehetett, amit ha összecsuktál, olyan, mint egy tablet. Szerintem az már azért elég közel áll egy tablethez, bár ugye win 7 fut rajta, de az ereje, és a tudása, és a külsője is megvan hozzá, hogy egy tablet szerűség legyen. A másik, hogy a win phone 7-ből, tehát magából az os-ből nem tudom elképzelni, hogy lehet tabletet csinálni. Az mobilba nagyon jó, de tabletbe szerintem őrültség olyat rakni.
-
Lenry
félisten
válasz Black Dragon #15 üzenetére
a Metro UI szerintem se világbajnok ötlet tabletbe, de gondolom MS-éknek nem okozott volna túlságosan gondot, egy másik UI beépítése.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
zoltanz
nagyúr
Elég érdekes, főleg az a két aktívmátrixos kijelzős noti amelyiknek a képernyője tükrözve van a "billentyűzetre" amit csinál lent az működik fent.
-
Polllen
nagyúr
Ez tetszik... Mindig is win alapú tablet-t szerettem volna és arm alapokon ötvözni lehetne az előnyöket...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
nagyúr
Acernek a 2 kijelzős laptopa igen tetszetős.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
floatr
veterán
Egész egyszerűen azért, mert vagy nincs rá lehetőség (nem desktop eszköz), vagy csak sajnálja az ember felpakolni egy-két nyomorék videó (vagy az rtlklubmost) miatt. De hagyjuk, kezdem totál elveszteni az eddig küszöbszint feletti érdeklődésemet. Mondjuk úgy, hogy ez vagy leszarás, vagy minimum arrogancia a részükről.
Azt a cégnél nem tiltják, hogy plugineket installálj?
(#19) Polllen milyen előnyöket nyújt egy ios/android tablettel szemben? Valóban érdekelne...
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Most hogy mondod, lehet h az egyik VM-emben menne IE8-al, bár azt nem merem külső böngészésre használni, mert túl sok értékes dolgot tartalmaz
BTW pár partnerünknél az IE8 is tiltva van Aszongyák valami belső rendszer, fogalmam sincsen ki lehet a felelős emiatt
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Mivel az asztali gépemen és a netbook-mon is windows fut, így egy win alapú tablet-tel egy egységesebb és könnyebben átjárható "hálózatom" lenne. Nem kellene külön programokat telepítgetni, mindenhol ugyanazt használhatnám, úgy ahogyan megszoktam és pl. minden különösebb 3rd party program nélkül érhetném el wifi-n mind három készüléken tárolt álományaim oda és vissza.
Valószínűleg, ha mac-m lenne vagy linux-t használnék ez nem lenne szempont.
Egyébként tudom, hogy az ios/android tablet-n is mindent meg tudnék csinálni, amire kellene, de ha van hasonló hardverrel, teljesítménnyel és üzemidővel rendelkező eszköz, simán a win os-t választanám a fenti szempontok miatt.És nem kell nagy dolgokra gondolni a használt programoknál... Sőt a bőngésző/videólejátszó sem különösebben szempont, hogy milyen, de pl. kedvenc szótár programom, csak win-n fut...innentől kezdve tablet-n is lenne egy perfect offline szótáram... stb-stb..
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
HPAA
őstag
ez tisztára a délelőtti tv-shop adásokat juttatta eszembe ...
************* censored
-
moonman
titán
nem értem, mit nem értesz. a telefonos OS tabletre egy ideiglenes kényszermegoldás, ezek a kacatok komoly munkára valljuk be, nem alkalmasak. ehhez képest vársz még egy évet és full desktop OS-t fogsz kapni akkorra már remélhetőleg elég erős hardveren. nekem legalábbis sokkal imponálóbb lenne egy zsebrevágható PC, mint egy túlméretezett iPod.
a "vége" úgyis az lesz, hogy hazaérve kikapod az övtokból a smartphone-t, ráteszed a dokkolóra és leülsz a 30"-as monitor elé HD filmet nézni vagy Crysis 8-azni...
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
A következő, egyelőre Windows 8 néven hivatkozott Windows várhatóan csak 2012-ben jelenik meg,
Már 2012-ben ki akarják hozni? ARM Windows 2 éven belül, ez jól hangzik. Úgy látom, nagy potenciált látnak a tablet piacban.
x gon' give it to ya
-
Az ARM nagyon bekeményített az utóbbi időszakban, komoly változások jönnek, és már vannak is minden téren. 2-3 éve még nem is sejtettem, mi lesz itt. Furcsa, valamiért tartok ezektől a változásoktól (ugyanakkor kíváncsian várom), lehet, hogy öregszem?
-
azbest
félisten
no úgy látszik értelmet nyer végre a bájtkódos .net ... gondolom azokat a programokat nem is kell újrafordítani, csak a frameworkből kell egy arm-os port.
-
kurtuzov
senior tag
Én is fogok örülni egy Win-t futtató ARM procis tablet-nek.
De abban nem vagyok biztos, hogy a jelenleg csak Win alatt futó programjaim fognak majd ezen is futni, mert ezek X86 architektúrán futnak, hiába lesz a tableten is Win, az ARM-re épül.
Vagy ez is meg lesz oldva? -
eziskamu
addikt
Ha jól tévedek, akkor .net alapúakkal biztos nem lesz gond. X86-ra meg Itanium esetén is ott volt a wow64, csak Itanium alatt több dolga volt mint x86-64-es változat alatt, hátha itt is lesz ilyesmi. Ha ilyesmi tényleg lenne az ARM verzióban, hogy legalább a 32-bites x86-os programok (nagy számba) futni tudjanak, már sokat dobhat az ARM népszerűségén.
[ Szerkesztve ]
-
eziskamu
addikt
Hát a 16 bites támogatást úgy tudom, hogy már az összes 64 bites Windows-ból kihagyták. Azokra DosBox, és hasonló emulátoros megoldásokat kell használni, vagy elmenni egy bontóba, de szerintem pár évig még csak nem vész el az egész x86-os vonal, addig meg csak illene váltani.
Egy közeli cégnél is DOS-os ügyviteli cuccok voltak, aztán tavaly valahogy sikerült linux alá fordítani, és most az a változat fut terminálszerveren.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
eziskamu
addikt
válasz Neil Watts #37 üzenetére
Lehet, hogy most jó Moonlight-al, de pont itt az oldalon a régebbi Silverlight-os közvetítések nem mentek vele, már legalább is azok szerint, akik próbálták.
-
eziskamu
addikt
-
Воланд
titán
Éppen most nézem a videót és lenne egy kérdésem, remélem egy tőlem okosabb ember meg tudja válaszolni: a copy paste az miért ilyen bonyolult az okostelefonokon, hogy csak külön frissítés után érhető el, lehet használni? Mert nem csak a wp7-nél, de más rendszernél is olvastam már ezt, hogy nincs copy paste, majd lesz frissítés, vagy a következő verzióba beleteszik. Lehet, sőt biztos, hogy ez már másik topikban meg lett magyarázva, de én még nem találkoztam a válasszal.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
floatr
veterán
válasz Neil Watts #37 üzenetére
Mondjuk flash Nemá télleg, hogy azért terjedjen el egy plugin, mert pár streamet erőltetetten erre tolnak, amikor már van egy nem kissé bejáratott technológia. Most az, hogy neked nem szimpatikus, arra csak annyit tudok mondani, hogy nekem meg ez nem az.
Megjegyzem: nem zavar, ha vannak SL-only tartalmak, de egy reklámnak minősülő, publikusnak szánt közlésnél nem kéne ennyire fafejűnek lenni.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz WonderCSabo #43 üzenetére
piros nyilak segítenek
1, Nincs keresési mező (Címsorral összeolvasztották valószínűleg)
2, ablak teteje vastagabb és nagyobbak a gombok (bár ez a kép illetve az ottani megjelenítő optikai csalódása miatt is lehet)
3, megváltozott állapotsoriPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz WonderCSabo #45 üzenetére
kiváncsi vagyok, hogyan.
én sem látom pontosan mik vannak ott, de más mint eddig volt állítólag(bár most nem Win7-ről vagyok)
-
max-pain
senior tag
Hat en nem igazan ertem miert kell annyira ARM-ra is portolni a klasszikus Windowst, ugyanigy nem ertem mit akarnak a normal Windowszal egy tableten.
-
floatr
veterán
Gondolom azért van rá szükség, hogy tableten fusson a fotóbolt, ótóked, krájzis, vizsuál stúdió, adatbázis, webszerver, sőt a jelenlegi tablet operációs rendszerekre igazábul szoftvert sem lehessen fejleszteni, csak a nagybetüs windowsra, ja és mindezt ujjal böködve persze
Viccet félretéve látszik az a trend, ami korábban a CISC/RISC esetében is, és a ms ezek szerint kis lemaradással alkalmazkodik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest