Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
A Silverlight -ot most tervezik kiadni az összes mobil platformra (winmobile, symbian, android, mintha iphone is rémlene) plusz már most van mac-en és tán tervezik normálisan portolni linuxra is (nem ilyen összeeszkábált mono-val).
És az SL OpenGL -t használ hardvergyorsításhoz nem DX-et legjobb tudomásom szerint
És nem a Microsoft előnye nemtúlnagy a Moonlight -hoz képest... hanem a Moonlight lemaradása nem túl nagy az ms-hez képest[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz attila9988 #47 üzenetére
A XAML elvileg nem platformfüggő, mindössze a Microsoft-féle Windows-os implementáció képes kihasználni a DirectX gyorsítás előnyeit. De mivel az egész WPF-et túl összetett és hatalmas meló megvalósítani, ezért nem véletlen, hogy a vele együtt bemutatkozó WCF-fel ellentétben a Mono projekt roadmap-jében mint nem valószínű fejlesztés szerepel, így gyakorlatilag nincsen és mostanában nem is lesz más platformra implementációja
A Silverlight, mint technológia sem platformfüggő, itt a Microsoft előnye nem olyan nagy a Moonlighthoz képest.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
attila9988
őstag
Direct3D-vel támogatott animációkat
De jó.. Még egy szálon köthetjük magunkat oda az ms -hez, hogy még nehezebb legyen tőle függetlenül is élni.. A web -et azért ne barmoljuk össze platform függő cuccokkal.. Ezért nem tetszik a silverlight sem.
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
cousin333
addikt
válasz WonderCSabo #45 üzenetére
Nem értek hozzá különösebben, de mivel ez Opera demo, nagy valószínűséggel megfelel az SVG szabványoknak.
Jelen pillanatban ugyanakkor az Operáé a legteljesebb támogatás a böngészők között, habár úgy tűnik, az utóbbi időben visszafelé haladnak (a teljes táblázat). (de lehet, hogy ez csak a béta verzió miatt volt, kiváncsi lennék a 10.5-re is)
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
dark100
aktív tag
válasz fordfairlane #22 üzenetére
Bizony, azza fog valni. Mind a ketto. Az Adobe egyre idegesebbnek tunik a temaban.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
cousin333
addikt
Na, végre megtaláltam, amit kerestem: egyszerű, de tetszetős SVG demo. (nem biztos, hogy minden böngészőben jó!)
Ebben meg már nem csak SVG van, hanem sok minden más is, de pl. Flash az nincs oprendszer UI demo
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
dqdb
nagyúr
Az elsőnél, ha kinagyítom az egyik képet közel teljes képernyősre, és közben forgatom is, akkor Opera 10.50 alatt végig folyamatos a mozgás. Firefox 3.5.7 alatt a végén már alacsony a framerate és eléggé szaggat nálam.
A második példában nem tudok lépni FF alatt, a harmadik helyett pedig egy bordó téglalap jelenik meg
-
dqdb
nagyúr
válasz julius666 #34 üzenetére
Ha az első linkelt oldalon az egyik képet kinagyítom és közben forgatomközel teljes képernyősre, akkor az Opera 10.10 kicsit beszaggat, míg a 10.50 pre-alpha tökéletesen megjeleníti, míg Firefox 3.5 alatt nagyon szaggat. Ha az Operánál később kijön a VEGA motor hardveres gyorsítása, valamint a többiek is rágyúrnak a témára, akkor nagyon durva dolgokat lehet vele megoldani.
-
julius666
addikt
válasz cousin333 #31 üzenetére
Tyűűű, ezek rohadt jók, pláne az első. Megnéztem a forráskódját, és tiszta html, ráadásul magában az svg-ben van a javascript, azt hittem kívülről kell kezelni, tetszik
Mondjuk tetülassú (chrome-on néztem), de ha elterjed, nyílván optimalizálják majd rá a böngészőmotorokat. És azért a flash-nál ANNYIRA nem lassabb.Köszi szépen, ma is okosabb lettem
-
floatr
veterán
Szerintem pesszimista vagy. Nem kéne pl az SVG szabványtól egy flash-el vetekedő eszközkészletet várni, mivel ez egy -- flash szempontjából -- alacsonyszintű megoldás. Erre lehet építeni éppúgy, mint a webgl-re, canvasra, stb. Hogy ezt magasabb programozhatósági szintre emeld, nyilván kellenek framework-ök, amik eddig konszenzus hiányában nem jöhettek létre, viszont az eddig hiányzó alapok ezzel biztosítottak.
A térképes példával kapcsolatban meg éppen nem a platformfüggetlenséget próbáltam kiemelni, bár hamár web, akkor nem elhanyagolható.
-
ddekany
veterán
Amit most elmondtál, az lényegében az, amit én is mondtam: azért nyerő egy adott megoldás, mert szabványos/nyílt/egyéb-szociális-körülmények (platform függetlenség ennek következménye), nem azért mert pusztán technikailag vizsgálva labdába rúghatna. Ez számomra ilyen így-jártunk dolog... nem sűrűn fogunk valódi state-of-the-art cuccokat használni (max. hobbiként), meg nincs télapó sem, stb. Az élet csalódásai.
-
cousin333
addikt
válasz julius666 #26 üzenetére
Egy egyszerű példa (a képek mozgathatók, forgathatók és nagyíthatók.
Operával mindhárom jól megy... (10.5-el meg már kellően élvezhető is a sebessége)
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
floatr
veterán
Na akkor tegyük fel, hogy az a célod, hogy egy interaktív vektorgrafikus (mondjuk egyszerűség kedvéért EOTR-alapú) térképet szeretnél minden platformon tudni megjeleníteni. Számít, hogy mindez silverlight-ban, java-ban kismacif.szában milyen egyszerű? Vagy a függetlenség miatt bukik, de egyéb esetben is vaskos fejlesztés kell hozzá, vagy valami külsős (jó esetben nyílt) lib, hogy egyáltalán menjen a dolog, miközben lenne egy elég szerteágazó vektorgrafikus eszközöd. De ugyanez vonatkozik a többi éppen futó fejlesztés/szabvány témakörében, mivel specifikusak az elemek, és a hozzáadott eszközkészletek is.
Amennyiben hasonló megoldásokat akarsz produkálni pluginekkel, gyakran eléggé teperni kell, hogy a hatékonyságot/egyszerűséget megközlítsd. Ez nekem eléggé versenyképesnek tűnik. Egyelőre hiányzik hozzá mondjuk olyan tervezőeszköz, mint amilyent pl a flash mögé tettek, de idő kérdése ez is
-
ddekany
veterán
Persze persze... csak sajnos az, hogy valamit A és B eszközökkel is meg lehet csinálni, nem jelenti azt, hogy ez ugyanakkora erőfeszítést igényel és ugyan olyan lesz a végeredmény minősége. Más szóval Silverlight (és még néhány más MS cucc) ellen mindeninek (kivéve az MS-t) jobb lenne, ha lenne szabványos/nyitott megoldás ami technikailag is versenyképes, és nem csak azzal győz, hogy szabványos/nyitott. De hát ilyen valószínűleg nem lesz, szóval ezt kell szeretni... Persze fel lehet fogni pozitívan is: mindig lesz munkánk.
-
julius666
addikt
Egyébként az SVG-vel elég sok dolgot meg lehet ám tenni, nem csupán logókat DPI függetlenül rajzolgatni. Bár tudom, h téged nem annyira érdekelnek ezek a dolgok ("web 2.0 fasság"), de azért vannak
Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben, mert eddig én csak logókat láttam. No offense, csak tényleg kíváncsi vagyok.
-
floatr
veterán
válasz fordfairlane #22 üzenetére
Jessz
Meg úgy a pluginek nagy része sokkvévestül, jávástul, bing3d-stül, gugli örszöstül, ahogy vannak.Itt van basszus egy böngi épp a kezem ügyében, ami tökéletesen alkalmas összetett kódok kellően gyors futtatására, komplex grafikai ábrázolásra, interaktív vektoros áblázolásra, videó lejátszásra és részben editálásra/effektezésre, OpenGL 2 alapú grafikára. Platformfüggetlen, és gyakorlatilag kihasználatlan, pedig az általános desktop alkalmazások funkcióit bőven ki tudná szolgálni kiegészítő nélkül a szabványok mentén. És mindez azért, mert a piacot a leglassabb résztvevő határozza meg.
-
floatr
veterán
Jaaaa nem (csak) az SVG-veeeel. Itt azért kicsit több dolog is van a világban, az SVG még csak 8 éve szabvány, de menetközben már történt más is, fyi
Egyébként az SVG-vel elég sok dolgot meg lehet ám tenni, nem csupán logókat DPI függetlenül rajzolgatni. Bár tudom, h téged nem annyira érdekelnek ezek a dolgok ("web 2.0 fasság"), de azért vannak
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Nem, a ms teljesen önként és dalolva tolt bele kitudja mennyi emberórát, hogy a mezei júzer két szép szeméért lecserélje/kioptimalizálja az eddig közutálat tárgyát képező jscript motort egy versenyképesre. Sőt verseny sem kellett hozzá, még ahhoz sem, hogy elkezdjenek a szabványok (és a css3) iránt érdeklődni.
Hajrá, lobogjon a zászló
-
floatr
veterán
Ha nem vetted volna észre, eddig gyakorlatilag az volt a taktikájuk -- bár biztos megint paranoiás vagyok -- hogy a saját technológiát előtérbe helyezik a standardokat meg hátráltatják. Mekkora gáz lenne már, ha kijönne/elterjedne egy olyan szabvány, aminek a segítségével nagy százalékban feleslegessé válna silverlight?!
-
ddekany
veterán
Hát ez mind nagyon vicces meg minden, csak az nem teljesen világos nekem, hogy ha valaki ne adj Isten olyan igényességre vetemedne, hogy szeretné DPI függetlenre csinálni a weboldalait, akkor a T. cégek szerint mivel csinálja az ikonokat meg logókat? Jelenleg ugye leginkább az történik, hogy ezek elkészülnek Illustrator-ban vagy Corel Draw-val, aztán le lesznek butítva raszterbe, és ha valaki nem 1:1-ben nézi őket, akkor homályosak vagy egyéb módon rondák. MS meg itt végre elkezdett a WPF-el rámozdulni arra, hogy valaha kisebbek lehessenek a monitorokon a pixelek, de mit ér a WPF, ha ami a böngésző ablakban van, továbbra is ocsmányan skálázódik? Használjunk miden egyes mütyürhöz silverlight-ot meg flash-t, vagy mit szeretnének? (Na mondjuk a elfogadható raszter kép átméretezést -- ami pl. fotó-alapú dekorációnál elkerülhetetlen -- is csak mostanában kezdték el támogatni a böngészők...)
-
floatr
veterán
Nem, azóta már készült egy CF plugin, mivel nem támogatták -- így megy
Egyébként első körben elég lenne "kölcsönvenniük" egy svg2wml lib-et, sakko még dolgozniuk sem kellett. Aszongya "super standard", SVG meg sehol
Ha azt fogják művelni az SVG munkacsoportban is, amit az es-nél, meg a whatwg-nél, akkor bele se kezdjenek.
(#6) bobsys nem a csoport támogatására, meg részvételre kérték őket, hanem a szabvány támogatására a böngiben. Ehelyett belépnek a munkacsoportba alakítani a szabványt...
[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
"az Explorer támogatni fogja"
intéző? -
Morden24
nagyúr
a Google vezetői felszólították a Microsoftot az SVG támogatására
Ez már így megy?
Sectumsempra - For Enemies
-
WonderCSabo
félisten
Mondjuk az télleg elég gáz, hogy IE nem támogatja az SVG-t - pl. a Wikipedia tele van vele.
-
moonman
titán
"a Google vezetői felszólították a Microsoftot az SVG támogatására."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Digitális Állampolgárság Program
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Autós kamerák
- iOS alkalmazások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Facebook és Messenger
- Plazma TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s