Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  ha közlöd a júzerrel, hogy megfigyelik, akkor megszökik.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz DigitXT #2 üzenetére

  idézet a hírközlési törvény 92. paragrafus 6. bekezdéséből:

  "A titkos információgyűjtésre, illetve a titkos adatszerzésre felhatalmazott szervezetek részére az elektronikus hírközlési szolgáltató egyedi kérelemre szolgáltat adatot, közvetlen elektronikus adatkapcsolat útján, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által meghatározott műszaki alapkövetelményeknek megfelelő, az elektronikus hírközlési szolgáltató által kiépített felületen. Amennyiben az elektronikus adatkapcsolat útján az igényelt adat nem hozzáférhető, az adatszolgáltatást az elektronikus hírközlési szolgáltató írásban vagy - erre vonatkozó igény esetén - elektronikus adathordozón teljesíti. Az elektronikus adatkapcsolat kiépítését nem igénylő titkos információgyűjtésre felhatalmazott szervezetek számára az adatszolgáltatást az elektronikus hírközlési szolgáltató írásban vagy elektronikus adathordozón teljesíti. Az adatszolgáltatási felület valamennyi költségét az elektronikus hírközlési szolgáltató viseli, az adatszolgáltatást az elektronikus hírközlési szolgáltató térítésmentesen teljesíti."

  érdemes egyébként ezt a paragrafust teljesen elolvasni, benne van több dolog is, mint hatályos jogszabály, amiről mostanában szó volt.

  [ Szerkesztve ]

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Cifu #4 üzenetére

  nem találgatunk, hogy mit szeretne az ms, benne van a posztban: hogy értesíthesse a felhasználót, hogy nyomoznak utána. ez kriminalisztikai oldalról nézve nonszensz.

  amíg az adataidat ki kell adják, addig minden más csak mellébeszélés meg terelés.

  én nem látok itt jogi medvecsapdát, a témakör az usákoknál pusztán jogi szempontokat nézve rendesen szabályozott. a medvecsapda az, hogy emiatt a világ többi részén az ms komoly bajban van, de ez nem jogi, hanem pénzügyi medvecsapda. egyre több jel mutat afelé, hogy ki kell mondani: microsoft termékeket használni nem biztonságos. mint ahogy a safe harbor eltörlésével ezt bizonyos szinten már ki is mondták. márpedig ha ez a tendencia tartós lesz, akkor a nagy amcsi cégeknek meszeltek.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz bobsys #7 üzenetére

  én nem tudom konkrétan az eu-s felhős cégek gyakorlatát, csak azt gondolom egyszeri józan paraszti eszem szerint, hogy nyomozati szempontból nem jó értesíteni a gyanúsítottat. ezt erősíti a magyar tapasztalat, a rendőrség kifejezetten explicit megtiltja minden megkeresésében, hogy erről értesítsük a delikvenst.

  a biztonsági problémák meg teljesen explicitek, akármit csinálsz, az office tolja az infót redmondba. akár office365-öt veszel, akár helyi telepítésűt, mindig bejelentkezik valahova a microsoftos accountoddal.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák