Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecogame
veterán
Ha nekünk egyik sincs, akkor nagyon kilógunk a sorból?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
bostone
addikt
Tekintve, hogy a szolgáltatók csak abban az esetben kínálnak kedvezőbb lehetőséget az internet biztosítására, ha csomagban veszed igénybe, akkor nincs is mit csodálkozni ezen.
Annak ellenére, hogy a televíziós tartalmak gyártása drága műfaj, ez a minőségen egyre kevésbé érhető tetten.
A reklámok mennyisége viszont teljesen élvezhetetlenné teszi a szórakozás ezen formáját.
50 vagy 150 csatorna sem tud kiszolgálni manapság egy átlagos családot, olyan szinten szürkévé vált a választék. 60-70% feleslegesen üzemel. -
anulu
félisten
nálunk asszony néz "TV"-t, TV Go, tableten, set-top boxunk nincs. van még mellette egy Directv Stream előfizetés, én leginkább ezt nézem (igen, Magyarországról )
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
Tavalyelőtt lemondtam a TV-előfizetést, annyira élvezhetetlen volt már. Abszolút nem hiányzott 1 évig, csak streaming volt. Sajnos tavaly évvégén elcsábultam (gyk. fillérekért kínáltak újra előfizetést), de nagyon hamar megbántam: a helyzet csak rosszabb lett, a folyamatos reklámok még inkább élvezhetelenné teszik az amúgy százszor ismételt filmeket.
Eredmény: a legtöbb csatorna letiltva, minimálisan van bekapcsolva a TV. Már alig várom a decembert, amikor immár végérvényesen és örökre megszabadulok az előfizetéstől.....
-
túróslaptop1
csendes tag
Kizárólag a sportcsatornák miatt van tv előfizum. Erre nincs legális alternatíva még, és várhatóan egy darabig nem is lesz mert kb ez tartja életben szerintem...
-
senior tag
Szerintem a TV még mindig a legköltséghatékonyabb megoldás a szórakozásra: sokféle műsortípust nyújt, elég bő a választék, és általában minden magyarul beszél.
Egy gond van vele, a linearitás: a már említett reklámok, illetve a lehetetlen időpontban (éjjel kettőkor, stb.) sugárzott tartalmak. Viszont erre a problémára úgy negyven-ötven éve ismert a megoldás: a műsorrögzítés. Manapság ez már digitálisan történik, azaz nincs minőségromlás, és sok modern tévénél segédeszköz nélkül történhet (csak csatlakoztatni kell egy merevlemezt a tévéhez).
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
bostone
addikt
válasz túróslaptop1 #5 üzenetére
Aki kedveli a focit azt jobban kiszolgálja, de ha picit más irányba is kiterjedne a néző figyelme, akkor öngól.
-
ceia
őstag
Én a kék sávba kerültem, met csak tv-m van. De mit nézhetnék? Csak egy keveset tudok angolul, a beszédet nehezen értem. (kivéve egy csapatét, akiket rendszeresen nézek a YT-on) De sosem tanultam angolul, és kint sem voltam soha. Mégis, mit kéne néznem? A tv-t csak ha valami nagyon jó mozi film van, South Park, Bob Burger, Agymenők, Columbo, F1, ritkán más sport is, dokumentumok, hírek. De egyre több a reklám, amit egyre nehezebb elviselni. Amíg nincs magyar stream szolgáltatás magyar filmekkel, és külföldiek legalább magyar felirattal, adddig itt nem is lesz nagy stream paradicsom. Látom, a PH-n sok streamelő van, hiszen sok az angolul jól tudó IT-s, de országos szinten nem ilyen az arány, az biztos. Lenne igényem rá, ha lenne egy nagy választékot kínáló, legalább feliratos szolgáltatás. Na igen, és nem az újabb hulladék sorozatok érdekelnek, lásd a most divatos Strange Things, a csapból is az folyik. Inkább a régebbiek. Sitcomok, krimik, és sci-fi-k. Akár az olyan régiek is, mint az UFO sorozat,vagy a San Francisco Utcáin, na és a Taxi.. És filmekben is inkább a régiek, olyan 1996-ig. Utána jött a tv nyomor időszaka, ami máig tart. Kivéve egy-két mozifilmet.
it's more fun to compute
-
moleculez
veterán
válasz túróslaptop1 #5 üzenetére
Nem tudom Mo-n hogy megy, nálunk Angliában lehet csak a sportcsatikra előfizetni, és nézni appban vagy weben. Mióta a gyerekek focibuzik azóta vagyok kigyurva ebből
TV... kb 15 éve nem láttam. Amúgy Magyarországon feltűnt hogy a reklámok nagyrésze valami gyógyszer/gyógyhatású készítmény.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
janeszgol
félisten
Nekem is lett négy év után az albérletemben. Egyszer-kétszer be is kapcsoltam (kaptam hozzá ajándék tévét a Vodától), aztán azóta sem. Sőt a TV-t ki is húztam a konnektorból.
Klassz a tévékészülék, de én a hagyományos televíziózáshoz már nem ülök le. Nincs annyi időm, sem kedvem. harminc éven át használtam a hagyományos tévét, aztán ma már el nem viselem. -
senior tag
válasz arnyekxxx #10 üzenetére
"dizni"-ről tudok nyilatkozni: egy részét angolul kell nézni, mert nincs szinkron, és egy kisebb részéhez magyar felirat sem. (A szerződési feltételekben külön ki is van hangsúlyozva, hogy a lokális nyelv támogatása nem része a szolgáltatásnak.) Amúgy olyan filmek esetében is ez lehet a helyzet, amik mozikban vagy tévében magyarul futottak.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
félisten
+1 - igen, rengeteg reménykedő krónikus beteg van a reklámok világában.
A tévézés szerintem amúgy nagyban generációs kérdés is. Azok számára, akik tévézve nőttek fel, van valami varázsa annak, hogy a kész műsorfolyamot nézik. Valahogy segít választani a végtelen kínálatból.
Az már más kérdés, hogy bár ebbe a korcsoportba tartozom, eszembe nem jutna például filmet nézni a tévében. Sport, ismeretterjesztés, vitaműsorok. Mást nemigen nézek.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Medocsabi
addikt
Igazából nálunk kár is összehasonlítani a streaminget a hagyományos tévéadással. A magyar piac mindig is árérzékeny volt,mindenben, és egy "hagyományos" csatorna csomag internet mellé még mindig az ötöde annak,amit a legnagyobb streaming oldalaknak kellene fizetni. A "sok a reklám" hiszti neg már 20 éve is volt,és mégis nézik. Öregedő társadalom vagyunk,sok a nyugdíjas aki egesz nap a tévét bambulja 0-24, ez max az én öregkoromra (37 vagyok) változhat meg,mert akkor még mindenki influenszer lesz a METAverzumban
-
Tasunkó
senior tag
régebben arra volt jó az előfizetés. hogy a comedy central ment kép nélkül, csak hang. most tiszta tanácstalanul állok a tescóban. már a tudatalattim is leállt a közvetítéssel.még a nagyapára aki négykézláb a fűben a gyerekekkel, emlékszem de hogy persil vagy voltaren már keverem. egyszer meg akartam nézni a kharib tenger kalózait a tévében, de 15 perc után akkora reklámblokk ment hogy elfelejtettem miért megy a tévé, betettem egy filmet, csak másnap jutott eszembe hogy meg akartam nézni a karib tenger kalózait 2 -est de már azóta láttam.
[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú
-
zseko
veterán
Én sem tudok jól angolul, mégsem nézek magyar tévét, és nem akadályoz meg abban, hogy streameket nézzek. Abban sem, hogy adott esetben angolul kezdjek el nézni valamit.
Én úgy állok hozzá, hogy majd vagy megértem vagy nem. A hallás utánit azt elengedtem, én is nehezen értem mit mondanak, így felirattal megy.
Eddig egy 56 részes sorozat volt a leghosszabb amit angolul néztem, szótárral! (mondjuk még nem értem a végére, kicsit belaposodott így beleuntam), de mellette már megnéztem kettő vagy három rövidebb, 20-30 részes sorozatot is ugyanígy.
Persze elkezdeni rohadt nehéz volt, de 6-8 rész után már viszonylag rá tudtam hangolódni az angolra, csak a szótárazás macerás kicsit...
És persze volt olyan hogy túlbonyolított a mondatszerkezet és tele ismeretlen szavakkal, így azt a sorozatot inkább elengedtem, annyira semmit nem értettem belőle. De az, hogy nem beszélem jól a nyelvet, nem tart(ott) sosem vissza. Sőt, mondok jobbat. Csak azért megtanultam a koreai írást, mert érdekelt mit jelentenek egyes feliratok a sorozatokban a falakon, levelezésben, táblákonA Disney+ sok régi filmet tartalmaz, Conan, Predator, The Fly (bár ez csak angol) így hirtelen kettő ami eszembe jutott, esetleg próbálj rá egy hónapot.
HR24.hu
-
bostone
addikt
válasz Medocsabi #17 üzenetére
Szerinted nem igényli a nyugdíjas szervezet a kifinomult szórakozást? Nem mindegy, kinek mennyiből kell kihúzni egy hónapot.
Vagy nincs választási lehetősége, vagy nem tájékozott a témában. Tényleg olyan szinten k. sok a reklám, hogy egy Kubrick filmben érzi tőle magát az egyszeri ember. Átváltanál egy másik csatornára, de csak egy másik reklám jön be újra. Valódi téboly, a saját pénzeden.
Egyébként a csatornák műsorstruktúrája olyan szinten változatos, mint egy faék.
A dokumentum csatornák minősége is botrányos egy Attenborough sorozathoz képest.@ceia:
Én a Stranger Things-et nem húznám le. Annyira hozza a 80-as évek zsánerét, hogy Spielberg is megkönnyezhetné.
Egyébként a sorozat éppen a virág korát éli manapság, tényleg annyi és olyan minőségi mű születik, mint még soha.
Magyar nyelven vagy felirattal hónapokat ki lehet húzni, mire a végére érsz, ha 0-24-ben végzed a tevékenységet. -
senior tag
válasz arnyekxxx #15 üzenetére
Mind az idegen nyelv, mind a felirat elvesz az élvezetből (ha valaki nem perfekt az idegen nyelvből). A TV-n minden szinkronizált. A streaming platformokon meg nem. Nálam ez egy érv a TV mellett. (D+-on négy filmből hármat angolul kellett megnéznem (mert nincs magyar szinkron, vagy a D+ nem rendelkezik a jogaival.) Ez persze nem statisztika, de nem is annyira biztató...)
-
Qtya123
őstag
Én pont úgy értékelem a dolgot, hogy nagy előny a feliratos film/sorozat.
Az évek alatt brutálisat fejlődött a szókincsem ettől, rengeteg új szó megragadt bennem a sok feliratos filmtől, sorozattól. Rengeteget tett arra az alapra, amit a gimiben anno megtanultam a középfokú nyelvvizsgához.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tanulni jó a feliratos film, de az élvezetet egészen magas nyelvi szintig csorbítja.
Persze, tudom, hogy sokak számára menő dolog azt állítani, hogy náluk aztán nem, de egy jó szinkron átviszi azt a nyelvi többlet információt is, ami a nem anyanyelvi néző számára elvész, a felirat olvasása pedig megosztja a figyelmet.
MaCS
-
Qtya123
őstag
A figyelem attól is függ, hogy mennyire olvasol gyorsan.
Az tény, hogy adott esetben egy szinkron tud pluszt adni. Erre jó példa mostaniak közül a The Boys sorozat. Angolul a fuck/wanker/cunt szavakkal operál, a magyar szinkronban viszont olyan káromkodásokat eresztenek el, hogy visítasz.
Viszont vannak filmek és sorozatok szép számban, amiben az eredeti színész orgánuma sokkal jobb, mint a szinkron.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én elég gyorsan olvasok, de nem tudok olyan gyorsan, hogy a felirat ne ossza meg a figyelmemet. A feliratra pedig még angol hang esetén is szükségem van, pedig anno még egy rövid szinkrontolmácsi életszakaszt is túléltem...
Az orgánum kétesélyes dolog: vagy az eredeti jobb, vagy a szinkroné. Példa ez utóbbira: Bács Ferenc mint dr. Brinkmann. Még a legelvadultabb német rajongók is seggre estek attól, hogy mennyivel jobb volt a hangja mint Wussowé. De ez baromi szubjektív.
Rendszeresen nézek feliratos műveket, mert ébren akarom tartani a tudásomat. De ha élvezni akarom a látottakat, akkor lehetőleg szinkron... (Kivétel: Agymenők. Na, annak értelmezhetetlen volt a szinkronja, eredetibe, felirattal viszont a legnagyobb kedvencem.)
MaCS
-
senior tag
Egy finn filmet inkább hogy néznél meg: magyar szinkronnal, vagy finnül+felirattal?
Amúgy MaCS-csal értek egyet. Hiába olvasol gyorsan, ha olyan filmet nézel, amiben kevés az akció és sok a szöveg(elés), az nem lesz élmény felirattal. (És különösen idegesítő, amikor tévében magyarul láttad, streaming-en újranézve meg angolul van.)
Plusz a cikkben említett tkp. elég félelmetes nézési idő (napi 4 óra!) az idősebb korosztály segítségével jön össze, és náluk pláne nem alternatíva a feliratos streaming.
Amúgy meg a tévében egy csomó olyan film vagy sorozat is elérhető, ami streaming-ben nem. (Továbbra is tartom, hogy a tévében jelenleg változatosabb a felhozatal mint egy adott streaming platformon.)
-
moleculez
veterán
10 éve Angliában élek, elég jó az angolom, leginkább kerülöm hogy magyarul nézzem a filmeket, mert sokszor nem jön át, valamint manapság sokat esett a színvonal, de nekem a Family Guy ilyen, magyarul sokkal jobb mint angolul. De pl a Peaky Blinders csak eredetiben, bár ott a '20as évek vidéki akcentusa miatt kell a felirat (főleg Alfie Solomonhoz ). Sokszor a jó(!) szinkron hozzáadott érték, az biztos
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
bostone
addikt
Ha a 80-as éveket veszem etalonnak rengeteget esett a szinkron színvonala. Amit a valódi színészek csuklóból kiráznak, azt nem tudják elsajátítani a szinkronszínész tanfolyamokon, mert ez nem egy szakma, hanem hivatás.
Beszélni nem tudnak, nemhogy hangsúlyozni.
Arról nem is beszélve, hogy a fordítás nyelvezete kifejezetten ordenáré, magyartalan.
Bár így biztosan lényegesen olcsóbb, mint valódi szakemberekkel előállítani valami hatásosat, érvényeset. -
Degeczi
nagyúr
Dehogy az! Egytől egyig olyan színészekkel, akiket eredeti hangjukon érdemes hallani.
Persze az tény, h a 70-es években kategóriákkal jobb színvonalon végezték a hazai szinkront mint az utóbbi évtizedekben, így valóban nem volt rossz az sem - de szó sincs róla, h jobb lenne az eredetinél. -
kurta9999
tag
Több, mint 10 éve nem nézek TV-t és előfizetésünk sincs lassan 7 - 8 éve, nem is lesz, az kvaélet. Nézzem a tampon reklámokat meg a sok ökörséget, 2 órás filmet 4 óra alatt fejezzem be? Ezért nekik kéne nekem fizetni, hogy képes legyek bámulni. Többet érne, ha a klasszikus TV-zés lassan feledésbe merülne, mert ez egyenlő a nullával.
Streaming szolgátatatás egy fokkal jobb, de messze vannak azok attól, hogy egy centet is áldozzak rájuk. Alacsony bitráta, hiányos kínálat, fizessek elő 4-5-re ha "minden" kell.
-
TreXesZ
csendes tag
Nagyon generációs kérdés ez.
Én például 2 éve költöztem ki a szülői házból új lakásba. Kapásból megmondtam a diginek hogy 1Gbit-es netet húzhatják. Ekkor persze próbálták rámtukmálni a tv-t is, hogy nem sok plusz az stb. Sokra nem mentek vele mert lehet nem sok havi 2-3k, de sose nézném(ekkor kb már vagy 7 éve nem néztem tv-t, pedig a szülői házban mindig lehetőség volt). Lett helyette netflix(mondjuk olcsóbban is, 4 haverral fizetjük együtt valami családi csomagot vagy ilyesmit, fejenként egy ezres per hó). Persze a youtube nézése is állandó a tv-n, meg nagyon gondolkozok egy disney pluson is.
A plusz hogy közben lett egy párom akinál majdnem ugyanez a rendszer van, csak ő a streaminget se igényli magának, a tv-e kizárólag youtube-ra van neki.
Közben például nagyimnál elképzelni se bírnám hogy nem fizet többet tv-t hanem mondjuk egy netflixet szeretne e(pedig egészen jól megtud barátkozni a technika vívmányaival a 60as éveiben is)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A felvételre gondolsz? Nem nyerem ki, ugyanazon tévén megnézem.
Pl. Sorozat epizód 19:00-20:00-ig. 7 előtt kicsivel megnyomom a felvétel gombot a távirányítón. Kimegyek, befejezem a mosogatást. Kb. 7:20-kor leülök a tévé elé, a film elejére tekerek, nézem. A reklámokat áttekerem. 8-ra végzek az epizóddal, a végén vagy elmentem, vagy letörlöm.
(De ez ritkaság, mert ritkán adják pont akkor a filmeket, amikor ráérek. Szóval általában időzített felvételekkel gyűjtöm be a néznivalót. A TV24 alkalmazásnak pl. van film válogatása, ez egy átlagos napra kb. 100 filmet tartalmaz (sorozat, ismeretterjesztés, stb. külön van), persze sok az ismétlés. Ha valamelyik érdekesnek tűnik, azt beprogramozom felvételre. Ha leülök a tévé elé, akkor 95%-ban a korábbi felvételek közül választok valamit, nem az aktuális TV adást nézem.)
A jelenlegi tévém tud felvenni, azaz csak rá kell dugni az USB portjára egy 2.5-ös merevlemezt, és kész. HD adás kb. 5 GB/óra, azaz egy 500 GB-os merevlemezre kb. 100 órányi felvétel fér (SD adásból háromszor ennyi). A rögzítés az eredeti stream-et menti, nincs átkódolás, így minőségvesztés sem. Nézni viszont csak a TV-n lehet, mert kódolt, de ez nekem megfelel. (Korábban analóg tévéhez asztali merevlemezes felvevőt használtam, kb. ugyanezt tudja, csak sokkal normálisabb a kezelői felülete. Ezek a modern tévék siralmasak.)
A streaming két szempontból vitathatatlanul kényelmesebb: 1. nem kell felvételeket programozgatni és reklámokat áttekerni, 2. nem lehet elrontani a felvételt. A streaming hátránya, hogy a) kevesebb a szinkronizált felvétel, b) sokkal vegyesebb a minőség(?), c) erősen korlátos a választék (csak bizonyos stúdiók, csak bizonyos típusú tartalmak). Utóbbin lehet segíteni, ha sok szolgáltatásra fizetünk elő (drága), vagy váltogatjuk (kényelmetlen), de sok olyan tartalom van, ami egyáltalán nem érhető el streaming-en, tv-n viszont előfordul. A streaming mellett szól még, ha valaki pl. 4K-ra meg HDR-re utazik, nem tartalomra (ez engem nem izgat). A streaming ellen szól, hogy elképzelhetetlenül pazarló (de ez meg másokat nem izgat, tudom).
-
bostone
addikt
Nem arra gondoltam, hogy a tartalmakat más eszközök között megosztod, hanem az általad felvázolt mód érdekelt.
Viszont ez nem egyezik a televíziózás hagyományos formáival. Az általad használt készülék tudja ezt a funkciót, sok más típus nem. Nem beszélve arról, hogy szolgáltatás függvényében is változik a helyzet.
Rápillantottam a sorozatos és filmes kínálatra és ezek többsége nem friss vagy sokadszor ismételt és nem kifejezetten válogatott. Spanyol, Francia, Skandináv filmek sehol.
Az árak tekintetében, ha egy mozijegy árát számításba vesszük, szerintem elfogadható.
A pazarlást sem értem, hogy mire célzol.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahogy lentebb írták, az a 91% nem azt jelenti, hogy az emberek ilyen arányban ragaszkodnak a tévéelőfizetéshez. A szolgáltatók is ragaszkodhatnak hozzá.
A Vodafone legutóbb már egy ezressel lett volna drágább havonta, ha nem fizetek elő tévére is, ráadásul az ügyintéző majdnem agyvérzést kapott amikor latolgattam, hogy ennyiért tároljam-e a médiakártyájukat. Biztos jutalékot is kapnak. A mostani díjcsomagjaikban talán már ez nincs így.
Visszanéztem, hogy a régi szép UPC-s időkben milyen kiváló minőségű STB-t kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Meglepődtem, hogy a legkevesebben vagyunk, akik csak streaminget fizetnek.
Én a Telekomnál a kedvezményesebb net árat, úgy oldottam meg, hogy nem tv-t fizetek, hanem otthoni telefont, így lesz kedvezményes csomag. Amit kértem, hogy ki se hozzanak. Szóval fizikailag nincs otthoni telefon, csak ~500 fizetek rá.
Streaming van most három. Netflix, HBO Max, és Disney+
A sport lenne a gáz. Itt is olvasom, hogy sokan azért fizetik a tv-t. Én is így voltam évekig.
Most szüleim Telekomos előfizetésével nézem a Telekom TV-t (nem tudom mi a pontos neve). Böngészőt áthúzom a tv-re, és kész.
Korábban fizettem az Arena4+ streaminget is. Leginkább a NASCAR miatt. De az viccesen drága magyar viszonylatban.Streamingek közül viszont a Netflix-nél rezeg a léc. Többször megfordult a fejemben, hogy lemondom. Mert a 4K csak a legdrágább csomagban elérhető. Mi viszont egyedül a tv-n használjuk a Netflixet, felesleges a sok felhasználó.
Ez a streaming engem annyira elkényelmesített, hogy alig töltök már le is dolgokat "onnan ahonnan nem is szabadna".
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nagyúr
Generációs kérdés, 40-50 év felett nagyon nehéz az embereket rábeszélni arra, hogy maguknak "keressék" a tartalmat, a feliratos film, sorozat meg nyűg nekik. Aztán meg panaszkodnak, hogy reklám reklám hátán van. Idővel ki fog ez kopni, a mai huszonévesek már nem tévéznek, a harmincasok vegyes még, talán ők a vízválasztó, úgyhogy a jó kis propagandamédia ami 6-8 csatornán árad majd le lesz idővel építve.
Thanos was right.
-
zseko
veterán
Szerintem ez nagyrészt hozzáállás kérdése is, nem csak generációs. Esetleg még (anno fiatalkori) érdeklődési köré. Ugyanis én is már 45 vagyok, de nincs az a pénz hogy hagyományos tévéműsort nézzek, hozzám már több mint egy évtizede be sincs kötve. Ám mindig is technikai érdeklődésű voltam és pc meg újdonság mániás, valószínűleg ezért, és felirat sem zavar egyáltalán, moziban is úgy nézném, csak a környékünkön ilyenre esély sincs, pestre kellene utazni érte.
Ugyanakkor tesóm még nincs 40, de nem különösebben hatja meg a streaming, pedig kölcsönadtam neki a FireTV 4k Max Stick-emet négy stream szolgáltatóval, ímmel-ámmal nézegeti, feliratos filmet na meg aztán végképp nem, elvannak a tévével. Ugyanígy nem érdekli sem a pc, sem a mobil, sem semmi kütyümánia, csak nyűgnek tartja némelyiket, van, mert kell, kb. ennyi, teljesen más irányú az érdeklődési köre.HR24.hu
-
"Tanulni jó a feliratos film, de az élvezetet egészen magas nyelvi szintig csorbítja."
Azért a tanuláshoz nem túl optimális a feliratos film nézése.
A felirat szinte minden esetben párhuzamos történet. Az eredeti beszélgetések egyszerűsített változata. Időnként kihelyettesített szöveggel. Nem nagy csoda, ha az idegen nyelvű beszélgetés és annak fordítása között csak összefüggésnyomokat lehet találni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
zseko
veterán
válasz Hieronymus #46 üzenetére
Én le is tettem arról hogy feliratból tanuljak nyelvet, néha annyi félrefordítás van. Mert az egyszerűsítés esetleg még megérthető - gyors beszéd, sok szöveg, nincs idő elolvasni - de mikor egyértelmű dolgoknál totál szart fordítanak azt nem értem. Pl. angolul a beszéd és a felirat is egyértelműen 10:30-as időpontot mond, akkor abból hogy a bánatba lesz magyarul 9:30, az rejtély Szoba/kód számok elírva, amit ráadásul _kiírva is látok_ a filmben , vagy apából anya, vagy totál ellentettje van fordítva. És ezek csak azok amiket az én tudásommal észre tudtam venni.
HR24.hu
-
arnyekxxx
veterán
finnül+felirat. Az eredeti nyelv rengeteget hozzátesz egy filmhez akkor is ha nem érted, egy koreait vagy japánt pl vétek nem az eredeti nyávogós karattyolással hallgatni.
Nyilván mindez megszokás és olvasási készség függvénye is, de nekem tejesen illúzióromboló ugyanaz a 30 hangot hallani egy amerikai, egy dán meg egy japán filmben/sorozatban. Anno Battlestar Galactica és megszólal Adama kapitány a gálvölgyisóból "gyúrunkvaze-gyúrunk" hangján. Hangulat meg is halt instant. És akkor még tegyük hozzá a háttérhangokat, a szinkronos filmeken az atmoszféra egy kiherélt szar az eredetikhez képest.
-
jozefgucci1
addikt
Nálunk tv előfizu csak két dolog miatt van . Az F1 az M4-en nézhető így és csomagban olcsóbb az előfizu . Ha visszamondanám T-nél a tv-t és csak net maradna akkor egy ezressel drágább lenne a csomag . Persze mellette van Prime+ Netflix . A 16 éves fiam már rá sem néz a tv-re csak a streaming megy nála .
[ Szerkesztve ]
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
arnyekxxx
veterán
Nem tudom milyen mintából merítesz, én jövőre leszek 50, 40-50 közti az ismerettségi köröm nagy része, nem nagyon tudok olyanról aki ne netről szedné a tartalmat. Nekem személy szerint a digitális átállás óta nincs bedugva antenna a tévé fenekébe, talán a Lost első két évada volt amit még tévében néztem, ez 2007 környéke, meg az F1 közvetítések mentek onnan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen