Hirdetés

2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mepet


mepet
(PH! addikt)

"míg Magyarországon ugyanebben az időszakban a közönség 46%-a költött több mint ötezer forintot, illetve 2% több mint 20 ezer forintot videóközvetítésekre."

Nagyon érdekes, én sokakat ismerek, akik néznek streameket, de talán senkit, aki jelentős összeggel (5000Ft felett) megdobta volna őket. Vagy csak nem vallják be? :D

Félreértés ne essék, engem aztán nem zavar, ha valaki erre szórja a pénzt. A múltkor egy reggeli rádióműsorban a műsorvezető (talán Harsányi Levente volt a Petőfin, de meg nem esküdnék rá) szarrá fikázta a streamererket (lehet youtuberekről volt csak szó, nem tudom már), mert hogy csak a média dolgozói akik pénzt érdemelnek a munkájukért. Hát én hangosan felnevettem, mert így kapásból beugrott pár az ő szövegénél ezerszer színvonalasabbat küldő online streamer, aki fix havi fizu nélkül jobb munkát végez, mint az agyonfizetett sztár...

(#2) German_TD válasza mepet (#1) üzenetére


German_TD
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Neked speciel nincs ilyen ismerősöd, nekem pedig (csak a WoT klánon belül) akad 15-20 fő. Magam is érintett vagyok, pl. az összes Tomb Raider-epizódot megvettem. Pénz szórást említettél... No igen. Van, aki iszik, dohányzik vagy az autót "buzulja", más fesztiválokra költ rengeteget... Mi erre. :) Tartsuk tiszteletben az eltérő igényeket vagy költési célokat. :)

Apple iPhone 6S (32 GB, Space Grey) / Ego sum via, veritas et vita. / Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar!

(#3) mepet válasza German_TD (#2) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

"míg Magyarországon ugyanebben az időszakban a közönség 46%-a költött több mint ötezer forintot, illetve 2% több mint 20 ezer forintot videóközvetítésekre."

Streamereknek adott donationokról van szó.

(#4) German_TD válasza mepet (#3) üzenetére


German_TD
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Upsz, pedig kétszer is elolvastam. Mindhiába, ezek szerint. :D

Jogos, stream donate ismerősöm nekem sincs. Úgy tűnik, nem azokban a körökben mozog egyikünk sem...

Apple iPhone 6S (32 GB, Space Grey) / Ego sum via, veritas et vita. / Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar!

(#5) izd6583sawoe válasza mepet (#1) üzenetére


izd6583sawoe
(senior tag)

Olyan 130 ezer ft donate-t küldtem már különböző streamereknek az elmúlt 2-3 évben. Konkrétan ez az összeg 4 twitch/youtube csatorna között ment szét. Ők szórakoztató kontentet nyújtottak nekem, én pedig ezt honoráltam.

(#6) haxiboy válasza mepet (#3) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Bár pénzzel nagyon kevés streamert támogattam meg, köztük is kizárólag csak EVE Online streamerek vannak ami amúgy is nagyon időigényes, az említett illető az állását hagyta ott hogy streamelhessen 1-2 évig, csak becsúszott nekik egy gyerkőc, munkát pedig nem talált. A sok sok 1$-ból (meg néhányak több ezer $-os donatejeiből) viszont jól meg tud élni, a gyerkőc sem nélkülözik és a stream is pompásan élvezhető, kivételesen akkor amikor egy-egy nagyobb volumenű űrcsatában viszont láthatod a saját hajód roncsait.

Szerintem ez abszolút nem a pénz kiszórása az ablakon, ez a szórakoztatóipar egy külön ága. Akik jók benne, azok fix fizetés nélkül a rajongótábor nagylelkűségéből jól tud élni, illetve az esetleges reklámbevételekből, de ahhoz fel kell építeni egy színvonalas, nagy látogatottságú műsort, ami rengeteg időt, pénzt (gondolok itt az eszközökre, hardverekre, esetleg ha zene is fut alatta akkor licenszekre) felemészt.

Azért mert valaki a TV-ben keresi a kenyerét és vezeti a saját kis kibeszélő/mellébeszélő műsorát és ismeri egy ország, a streamerekben sokkal nagyobb potenciál van, mert - bár csak bizonyos körök között- de világ szinten ismertté tudnak válni, majd ha kiöregednek akkor elmennek valamilyen műsort vezetni.

A lényeg, számomra egy - amúgy ingyenes - streamért amit élvezek, nincsenek benne undorítóan hosszú reklámok, és tudom hogy a támogatás közvetlenül a szerzőhöz/ötletgazdához kerül (legalábbis a jelentős része) megér 2-3 automatás kávé árát, ha cserébe tovább nézhetem a műsort.

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#7) schawo válasza haxiboy (#6) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Én inkább merchandize-t szoktam vásárolni a kedvenc youtube-ereimtől. Nekem a donate és a patron túl steril.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#8) scdlsc válasza schawo (#7) üzenetére


scdlsc
(tag)

Patronon egy támogatásra érdemes emberről tudok.
[https://www.patreon.com/grafitember]
:))

(#9) haxiboy válasza scdlsc (#8) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Na meg a Kurzgesagt :K

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#10) #21092864


#21092864
(törölt tag)

Eddig azt hittem, a streamekre küldött pénzek csak a legenda kategóriába tartoznak.
Noooormális?
A tévécsatornáknak is utaltok, ha tetszett a talkshow?

(#11) SyMbioTe válasza #21092864 (#10) üzenetére


SyMbioTe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondhatjuk, hiszen előfizetésed van a TV-re :D :P

És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!

(#12) #21092864 válasza SyMbioTe (#11) üzenetére


#21092864
(törölt tag)

Ezt a magyaros kötözködést vártam, bingó.

Attól még nem utalsz külön XY műsorvezetőnek.

(#13) mepet válasza #21092864 (#12) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

Ezt a magyaros magyarozást vártam, bingó! ;]

Nyilván, de ő fizetést kap. Közvetve azért, mert nézed.

(#14) Balika911


Balika911
(PH! nagyúr)

akciójátékokat akciós játékokat

There, I fixed it. ;]

Harman Kardon 171S erősítő eladó

(#15) mepet


mepet
(PH! addikt)

Engem még nem győztetek meg. Azt írják a nézők 46%-a adot 5000felett a streamereknek az elmúlt 3 hónapban. Az majdnem a nézők fele. Szerintem itt valami félrement, az túl sok.

Pl. egy magyar streamet néznek 1000-en. Tegyük fel, hogy a nézők átlagosan 5 különböző streamet néznek, és a nézők fele ad 5000Ft felett a nézett 5 csatornából egynek. Akkor is az jön ki, hogy minden 10. néző donateel 5000felett. Lehetséges ez szerintetek? Ez azt jelentené, hogy 3 hónap alatt egy 1000 nézőjű magyar streamnek 3 hónap alatt 500ezer Ft donate jön... Nyilván nem lehet ilyen egyszerűen kiszámolni, de az arányoknak stimmelnie kell. Lehetséges szerintetek?

(Ne értsetek megint félre, a legkevésbé sem sajnálom tőlük, csak még mindig nem hiszem el, hogy a magyar stream nézők fele rendszeresen donateel.)

(#16) SyMbioTe válasza #21092864 (#12) üzenetére


SyMbioTe
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is gondoltam teljesen komolyan, a smiley nem véletlen van ott.

"Eddig azt hittem, a streamekre küldött pénzek csak a legenda kategóriába tartoznak.
Noooormális?"

Nos. Tekintve, hogy ők abból élnek, hogy donate-t kapnak (persze akik csak ezzel foglalkoznak)
Ha senki nem adna nekik pénzt, valószínűleg nem is tudná nézni senki, mert nem streamelne. Ezért lehet az, hogy van aki 'ingyéé is tudja nézni, de van aki szívesen honorálja 1-2$-al azt, hogy szórakoztatják. Pl. lehet hogy valaki amit a TV előfizetésbe ölne, azt eladományozza streamereknek, mert a TV-t úgyse nézi, streamet annál inkább. Néha jobban is jár vele...

TV-ért azért nem fizetsz, mert ott a fizetést nem "tőled" kapják. Azért nem utalsz XY műsorvezetőnek. Ott a műsorvezető megkapőja a havi fizetését, te előfizettél a TV-re és ennyi. "Közvetve" fizetsz te is neki, hiszen ha nincs előfizetés, nem nagyon nézed a TV-t, max hangyaháborút.

Ha már magyarozás: Ez is ilyen hozzáállás, lehet ingyen nézni, akkor már meg sem érdemli a pénzt?

[ Szerkesztve ]

És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!

(#17) ibenny válasza mepet (#15) üzenetére


ibenny
(senior tag)

Teljesen irreális, a tizedét is sokkallom /session. Emellett én sajnálom is tőlük - de senki ne mondja erre, hogy "de bezzeg sportközvetítést, bármi egyéb közvetítést nézel" - nem, semmi ilyet nem nézek.

(#18) izd6583sawoe válasza mepet (#15) üzenetére


izd6583sawoe
(senior tag)

A theVR-nak bőven több, mint 1000 feliratkozója van twitchen. 5$ az alap ára, aminek a felét kapják meg kb a twitchtől (és adóznak is még abból). Ezeken kívül kapnak sima donate/bits és egyéb dolgokat, tehát teljesen valid, hogy havi nettó ~600 bejöjjön ezekből és ezzel az alsó határa van számítva, tehát a valós inkább közelít az 1 misihez. Maximálisan megérdemli Jani és Pisti ezt és a többszörösét is megérdemelnék.

Aki pedig nem érti és hülyének nézi azokat, akik fizetnek a streamereknek...nos vagy ideje munkát váltanod, hogy normális fizetésed legyen és megtehesd ezt vagy pedig nem értem miért irigykedsz.

ui: Nekik eddig kb 10e ft-ot küldtem, tehát én nem is vagyok igazán nagy támogatójuk.

[ Szerkesztve ]

(#19) Béééla válasza scdlsc (#8) üzenetére


Béééla
(őstag)

Én kapásból háromról:
- https://www.patreon.com/5percelektronika/memberships
- https://www.patreon.com/mod4
- https://www.patreon.com/magyararduinolabor/memberships

Én is támogatok havi 1 dodóval egy hazai tartalomgyártót. Itthon a YouTube kb. sehogy se fizet, és inkább minden feliratkozó adjon havi 1 dodót, mielőtt a szponzorok kopogtatnak!

Az akciójáték itthon nem meglepő, lövöldözni máshogy nem lehet, a túlélőjátékot pedig élőben toljuk :]

[ Szerkesztve ]

Bélabá

(#20) schawo válasza Béééla (#19) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Mindenkinek más listája van :)

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#21) Béééla válasza schawo (#20) üzenetére


Béééla
(őstag)

Jó, arról a listáról nem beszél senki se, amin azok a szegény streamer lányok vannak, akiknek ruhára se futja! :DDD

Bélabá

(#22) mepet válasza izd6583sawoe (#18) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

Idézzük kicsit hosszabban a cikket:
"de az sokak számára újdonságként hathat, hogy a nézők jelentős összegeket hajlandóak költeni a saját videójátékozásukat élőben közvetítő úgynevezett streamerek támogatására. Az Egyesült Államokban a streamerek közönségének több mint egyharmada (34%) költött 50 dollárt vagy többet a kutatást megelőző 3 hónapban, míg Magyarországon ugyanebben az időszakban a közönség 46%-a költött több mint ötezer forintot, illetve 2% több mint 20 ezer forintot videóközvetítésekre."

Ennyi, megvan, hol csúsztam el, szerintem én értettem félre!
"Streamerek közönsége" az nem fedi le az összes videojáték stream nézőt.
Pl. én, mikor nézek egy csgo versenyt a twitchen, akkor én video játék streamet nézek, viszont nem vagyok a közönsége egy bizonyos streamernek, mert az esl_csgo csatorna pl. nem egy bizonyos streamert takar, hanem csak a versenyt közvetíti.

Tehát akkor kétféle értelmezést látok:
1. a streamer közönsége = akik rendszeresen ugyanazon adott streamer adását nézi
2. a streamer közönsége = akik subscribeoltak adott twitch csatornára.

Az első esetben esetleg el tudom képzelni, hogy a rendszeres nézők fele donateel, bár nem tartom valószínűnek. Ha pedig a 2. eset az igaz, akkor aki 4 különböző csatornára subscribeol, az máris többet költött, mint 5000Ft, tehát így könnyen meglehet az a bizonyos 46%... Az utóbbi esetet tartom valószínűbbnek, azt könnyebben tudták mérni. :)

(#23) janeszgol válasza haxiboy (#6) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Miért lenne? Ez ugyan olyan, mint hogy valaki újságot vesz például. Egy modern(!!), értelmes(!) embernek ez a stream donate teljesen elfogadott függetlenül attól, hogy csinálja-e vagy sem. Én pl nem, mert nem nézek streamet.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#24) haxiboy válasza janeszgol (#23) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Sajnos a modern, és értelmes emberből kevés van manapság :D

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#25) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Mikor mi... valamikor városépítős, valamikor RTS, valamikor FPS.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#26) sanchezsa


sanchezsa
(PH! kedvence)

Sokkalta több stream-et néznék, ha nem lenne a legtöbb egy agyonjátszott kiabálos káromkodós valami..

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#27) la_cc válasza sanchezsa (#26) üzenetére


la_cc
(őstag)

Valszeg rossz helyen keresgélsz kolléga... :)

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#28) Hopkins95 válasza izd6583sawoe (#18) üzenetére


Hopkins95
(senior tag)

Egyetértek. Én is toltam a WeAreTheVR-nak bitekben háromszor talán ilyen 3 Eurót. Én szívesen adtam nekik, mert szórakoztató volt a stream és úgy éreztem megérdemlik. Ellenben TV-t abszolút nem nézek, amit oda adtam volna az előfizetéssel azt inkább a streamereknek adtam. :)

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin: Hopkins955

(#29) haxiboy válasza Hopkins95 (#28) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Nem elég hogy fizetni kell még a reklám is több mint a tartalom, inkább a streamereknek menjen :K

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.