Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Aprósólyom

  őstag

  OFF: az a helyzet, hogy évtizedek óta inkompetens politikusaink vannak. Lehet, hogy anyagilag sokkal jobban jövünk ki egy Huawei 5G-vel, de hosszú távú stratégia szempontjából nem szerencsés egy kommunista állam hátszelét élvező céget előnyben részesíteni, pláne akkor, ha kifejezetten a hozzánk közelebb eső nézeteket valló szuperhatalom erről ki is fejtette a véleményét. Persze, amilyen "erős keresztény" kormányunk van, számára nem létezik a politikában világnézeti/kultúrális stratégia, amik hosszú távon behatárolnának minket a világ valamelyik szegletébe... Persze-persze, lehet azt mondani, hogy az üzletet külön kell választani minden mástól. A fa*zt! Ha külön lehetne választani, akkor én fűvel kereskednék, mert sokkal jobban megélnék belőle. De nem ezt teszem, mert nem egyezik a felfogásommal. A magyar politika csapong ide-oda évtizedek óta, mint egy partra vetett hal. Nincsen hosszú távú vízió. 4 éves ciklusokban foltozási tervek vannak a köznép etetésével, ezt lehetne részletezni... De ez nem az a totyik.

 • Aprósólyom

  őstag

  Gyaníthatóan ez stratégiai kérdés, csak kellett valami ürügy. De neves, Magyarországon is befutott CCTV eszközökről (Hikvision) olvastam, hogy adatokat, talán még stream-t is küldtek Kína felé. Csak példának okáért.
  Egyrészt gazdasági, másrészt biztonsági szempontból szeretné elkerülni az USA, hogy egy globális 5G hálózat jelentős részét "kína" építse ki. Ha jól tudom az 5G lesz az a hálózat, ami aztán mindent-mindennel összeköt már, nem? Ebből a szempontból nem elhanyagolható ez a kérdést.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák