Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gömböc közvetlenül a Bud Spencer szobor mellett lesz? :D

  Vissza kell vinnem pár kazettát.

 • -=MrLF=-

  senior tag

  és csak azért forog össze vissza mert megsérült valami harcban a legénysége is elpusztult. :DDD

  protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

 • Alchemist

  őstag

  Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

 • EmberXY

  addikt

  " Mivel eddig sem a csillagközi térből érkező, sem pedig az ’Oumuamuát akár megközelítő elnyúltságú égi objektum vizsgálatára nem volt lehetőség, felmerült a gyanú, hogy esetleg csillagközi űrhajóval állunk szemben."

  Vagyis ha olyan dologgal kerülünk szembe, amit eddig még nem láttunk, akkor bizony gyanús, hogy az egy csillagközi űrhajó. És ezt egy professzor mondta. :D

  Up the Irons!

 • Barthezz2

  MODERÁTOR

  Ez egy X304-es lesz, csak elromlott a hiperhajtómű, azért jön lassan.

  [ Szerkesztve ]

  Everybody lies.

 • Pedig az a forma inkább a Haldor 01 űrhajóra emlékeztet :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Vissza kell vinnem pár kazettát.

 • Dr. Romano

  veterán

  Szerintem ez a bálna szonda a Star Trekből.

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • gabor.79

  tag

  Remélem, hogy magánpénzből finanszírozták az ELTE-n a kutatást, mert sajnálok minden adóforintot, amit Domokos Gábor, Sipos András, Várkonyi Péter és Szabó M. Gyula kapott, hogy ilyen "értékes" kutatást végezzen.

  A legszebb, hogy saját bevallásuk szerint is az eredmények "felbecsülhetetlen tudás birtokába juttathatják" a "tudósokat", azaz még ők sem biztosak benne, hogy bármit le tudnak belőle szűrni.

  Teljesen irreleváns, hogy egy kődarab a világűr valamelyik szegletében milyen alakú, ennél sokkal égetőbb probléma, hogy Magyarországon a választópolgárok 45%-a nem rendelkezik érettségivel, vagy hogy az emberek fele más gyerekét neveli.

  Ez nagyjából ekvivalens azzal, mint ha Vikiék ellopnák, az erre a kutatásra szánt pénz egy az egyben el lett égetve.

 • Barthezz2

  MODERÁTOR

  Az asztrofizikusok dolga volna ezeket megoldani? Vagy mit szeretnél? Az országban senki ne csináljon semmit, míg másban/máshol probléma van? Akkor kapcsoljuk le a villanyt és lehet téli álmot aludni..

  Hagyjuk már ezeket.. :U

  Everybody lies.

 • gabor.79

  tag

  Repül a világűrben, sokmillió kilométernyire egy kődarab, amivel semmit sem tudunk kezdeni, teljesen mindegy, hogy milyen az alakja. Ha nyusziformájú lenne, vagy olyan, mint a Bazilika, akkor sem. Ez a tudás konkrétan szart sem ér, mert ha elmész falura, és veszel egy utánfutó trágyát, attól legalább jobb lesz a termés, az aszteroidával meg még a feneked sem tudod kitörölni.

  Erre pénzt áldozni teljesen fölösleges.

  Inkább oktatásra, egészségügyre kéne - közhely, de tényleg sokkal fontosabb. Az asztrofizikus egy luxusszakma.

  De ha van egy magáncég, aki ezt finanszírozza, akkor lelkük rajta.

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  jó ideje figyelem a hozzászólásaidat
  remélem, hogy fizetnek érte, mert különben...

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • Kopi31415

  félisten

  Tágabban szemlélve a kérdést: ezen információk, amiket meg lehet ismerni a nem szokványos alakú égitestek megfigyeléséből sokat segíthetnek a majdani extraterresztriális bányászatban, ahogy az erózió folyamatának megértésében is már most is. Utóbbi pedig elég sok gondot okoz világszerte.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • rii

  nagyúr

  a Vénusz bolygó tanulmányozásakor jöttek rá hogy mennyire veszélyesek a melegházi-gázok. És hogyha a Vénuszon megszaladó üvegházhatást tudtak létrehozni, akkor a földön is veszélyesek.

  szerintem akkor volt a nagy deo-spray váltás.

  inkább a hadiiparral van baj.

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • Ed_007

  aktív tag

  Annak idején, amikor a korlátra kötött békacombokat böködték különböző anyagú pálcákkal és vigyorogva figyelték, hogy az egyik pálcától jobban, a másiktól meg kevésbé rándul meg a békacomb, az egésznek semmi értelme sem látszott.
  Hiábavaló léhaság volt, na.
  Úri huncutság, a nemesség szórakozott a békacombokkal, pórnép meg közben kint a földeken dolgozott.
  Aztán eltelt kétszáz év, és most elektromosságnak nevezzük azt a huncutságot.
  Néha használjuk is.
  :P

 • Barthezz2

  MODERÁTOR

  Gondolom majd mikor a leszármazottaid nem kapnak jegyet a megmentésünkre szolgáló bolygó felé tartó járatra, akkor is azt mondod, hogy felesleges..
  Persze, tudom, ez sci-fi, de valahol csak el kell kezdeni.

  Mellesleg attól, hogy egy távoli aszteroidát NEM vizsgálnak, attól még nem lesz jobb a kórházak helyzete.

  Everybody lies.

 • gabor.79

  tag

  "segíthetnek" - Nem tudjuk. Vagy segítenek, vagy pedig nem. Egyelőre még nagyon messze vagyunk ettől, és szerintem ráérünk majd akkor foglalkozni vele, ha aktuális lesz.

 • gabor.79

  tag

  Ha nem lenne Vénusz a közelünkben, akkor is rájöttek volna előbb-utóbb. A hadiipar pedig valóban nagy probléma.

 • gabor.79

  tag

  A saját pénzével mindenki azt tesz, amit akar. De közpénzből olyanra költeni, ami "hátha majd egyszer jó lesz majd valakinek, még mi sem tudjuk", az nem tisztességes.

 • Hieronymus

  senior tag

  LOGOUT blog

  "Persze, tudom, ez sci-fi, de valahol csak el kell kezdeni."

  Ma már nem teljesen sci-fi.
  Azt már teljesen tisztán látjuk, hogy az emberiség tűélési esélye, csak a Földön maradva, nagyon alacsony.
  Nem csak magunk tehetjük tönkre a földünket. A világűrből érkező érkező fenyegetések mellett, maga a Föld is tönkre teheti részben vagy egészben a rajta lévő életet.
  A naprendszerünkben lévő bolygók kolonizálása segíti az emberiség túlélését. Ma a sci-fi kategória, a naprendszerünkön túli lakható zónában tartozó bolygók kolonizálása. Pedig ez az egyetlen lehetőség az emberiség biztonságos túlélésére.

  Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

 • gabor.79

  tag

  Mi lenne, ha inkább rendet tennénk a saját házunk táján, hogy ne legyen környezetszennyezés, ne irtsuk egymást, hogy ne kelljen elmenekülni ebből a kuplerájból? Nem egyszerűbb?

 • Barthezz2

  MODERÁTOR

  Nem.. Attól még sokmilliárdan leszünk, attól még a föld továbbra sem fog tudni eltartani bennünket, és attól még kiirthat bennünket bármilyen természeti csapás, vagy külső tényező is.

  Volt már itt jégkorszak, ahhoz sem volt sok közünk, mégis volt. Lehet is még. Itt nem feltétlenül rólam, vagy rólad van szó, hanem az emberiségről.

  Nem mellesleg, ahogy fentebb is írták, ha "ilyen marhaságokra" nem "szórnánk a pénzt", akkor még barlangban pattintanánk a követ, hogy legyen tűz.

  [ Szerkesztve ]

  Everybody lies.

 • gabor.79

  tag

  Mert különben mi van? Muszáj úgy gondolkodnom, mint a többiek, és azt fontosnak tartanom? Ha nem, akkor vagy fizetnek vagy nem vagyok normális? És ha én gondolom jól és mások rosszul? Próbáltál már vitatkozni velem, érvelni? Ha nem, akkor már csak a személyeskedés marad?

  Azokat a dolgokat, amit az űrkutatás adott az emberiségnek, lehetett volna másképp/olcsóbban is felfedezni? Minden, amit tudományosnak neveznek, az egyértelműen jó? Olvastad, hogy a Facebook összeköt, de egyben szét is választ minket? Meg tudjuk védeni magunkat attól, hogy rossz kezekbe kerüljön az atomenergia? Tisztában vagyunk azzal, hogy bár fantasztikus dolog világot látni, de ez mekkora terhet ró a környezetre és az ott élőkre? A Yin-Yang elvről hallottál már? Szabad szkeptikusnak lenni a tudománnyal kapcsolatban?

 • Dhampir

  nagyúr

  Bezzeg amikor a kis gömböc rejtélyét kellett megoldani, a kondásfiú hamariban feltalálta magát:

  ... Gurult tovább, s az út szélén bekapott egy kondásfiút, aki éppen javában ette a paprikás szalonnát. No, hanem a kondásfiúval megjárta. Egy jó hegyes, fanyelű bicska volt a kondásfiúnál, s amikor éppen bekapta, a kés megakadott a szájában, végighasította. ...

  No, de aztán Harrison Ford gondosan belegöngyölítette Mark Hamillt, mert szegény párát már majd megette a hideg és a szemöldökükre vastagon hízott a zúzmara, réges-régen volt, tán igaz se volt.

  (#26) gabor.79

  KIMSz-esek vágtak hajdan e tájnak, Élükön Harry Potter járt.

  [ Szerkesztve ]

 • gabor.79

  tag

  Gondolkodtál már azon komolyabban, hogy mit is nyertünk azzal, hogy lejöttünk a fáról? Szerintem érdemes.

  Hevertél a fán, semmi stressz. Kinyújtottad a bal kezed, leszakítottál egy banánt, megetted. Jött egy színpatikus majomlány, szerelmeskedtetek. Ha jelzett az őrszem, hogy itt a jaguár, elmentetek kicsit arrébb.

  Most mi van? Dolgozol nyolc-tíz órát éhbérért, évente elmész egy hétre nyaralni, meg év végén van pár szabadnap karácsonykor. Szívhatod a szmogot, a környezetedben élők többsége kezd érzékeny lenni a lisztre, a tejre, a cukorra, 2/5 eséllyel nem éred meg a 65 évet, választhatsz Trunp/Putyin/Viki között, az újabb szoftverek újabb bugokkal vannak teli és így tovább.

  Megérte?

 • rii

  nagyúr

  rengeteg probléma van a világon, de a csillagászat legalább az emberiség javát szolgálja, akár tágabb, akár egyéni szinten nézzük.

  Én pld. örülök neki, mert érdekel. kva nem értek hozzá de érdekel. .-)))

  az a baj, hogy az emberiségnek minél többet meg kell tudnia a környezetéről csillagászati mértékekben, és nincs elég korán lindítani más bolygókon a terraformálást. A nap felől jövő üstökösöket már csak nagyon későn lehet pld. észlelni, hogy fel lehessen készülni ellene. Szupervulkán is egy létező veszélyforrás pláne a felsőbb légkörökbe kilövelt hamu miatt, mert amire ott az eloszlik, a föl egy része jégkorszakba borul.

  " ... Mi lenne, ha inkább rendet tennénk a saját házunk táján ... "
  engem spec. itthon a stadionok meg a kisvasút jobban zavarnak, mint a csillagászat kutatására költött pénzek.

  " .... hogy ne legyen környezetszennyezés, ne irtsuk egymást, hogy ne kelljen elmenekülni ebből a kuplerájból? Nem egyszerűbb? .... "

  ez lenne a legjobb, de ehhez a földön jelenlevő globális méreteket öltött egyeduralkodó Fogyasztói társadalmat kellene felszámolni, amely egyeseknek rengeteg pénzt, a rengeteg pénz meg hatalmat ad.

  de nem fogják azt mondani, hogy fogyassz kevesebb áramot, hogy vegyél használtan autót, hogy számoljuk fel a felesleges iparokat .... hippiknek kéne a földet irányítani ...
  // már ha nem szívták volna el a zösszes agyukat .-))))))) //

  fogyasztói társadalomban egyet mondanak: fogyassz!. Reklám mindenhol. tv rádió offline online.
  egy környezettudatos társadalomban nem a környezettől el, hanem a környezet felé fordítanák az embert.

  [ Szerkesztve ]

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • rii

  nagyúr

  teljesen igazad van
  nem élünk, csak létezünk
  haver küldte ... kva jó .... hun sub - eng sub

  szabadon tartott rabszolgák, művelt rabszolgák vagyunk, építjük egész életen át azt a kib.szott fogy. társadalmat ... ami a mi életünkbe se készül el ....
  ez nem élet, egész nap azzal foglalkozni, hogy másnak mi a jó (mert erről szól a munka .... )

  a csillagászat azért lenne fontos, mert ha az ember megpróbálja kicsit is megérteni a csillagok világát, felismeri hogy mekkora ajándék, hogy a földön kialakult az élet, és hogy mennyi midnen kellett hozzá hogy a mai napig is fennmaradjon:

  nem csak hogy a "zöld-zónában" legyen a bolygó, de
  - kell a jupiter (meteorok, aszteroidák, üsötkösök)
  - kell a hold
  - kell a vas-mag magnetoszféra miatt
  - kell föld forgáastengelyének dőlésszöge
  - kell a tektonikus mozgás (Vénuszon nincs, nem tudja leadni a hőt)
  - kell a légkör (a marsnak gyenge a gravitációja, és a légkör elillant)
  - centrikus pályán kell lennie a bolygónak, extrecrikuson baktériumokon kívül nemsok minden tudna megmaradni míg újra a nap közelébe ér
  - minden bolygónak a naprendszerben is valamennyire rendnek kell lennie, mert ha egy másik bolygó excentrikus pályán megközelítené a földet, akkor a kisbolygó övezetet felkavarván a föld felé zavarhatna sok aszteroidát.

  [ Szerkesztve ]

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • Barthezz2

  MODERÁTOR

  Ha neked jobb a tudatlanság és a semmittevés a tudásnál és tudni akarásnál, akkor nyilván nem..

  Everybody lies.

 • Hieronymus

  senior tag

  LOGOUT blog

  "A hadiipar pedig valóban nagy probléma."

  Nem a hadiipar a gond. A hadiipar fejlesztései idővel átkerülnek a polgári felhasználási területekre. Hadiipar nélkül ma nem lehetne viszonylag pontos navigációnk. Jó minőségű edényeink és tartós élű, fémmentes késeink.

  Ráadásul, ha valaki lopott teherautóval játszik Carmageddont játszik a karácsonyi vásárban - vallási alapon, nem kisebb probléma a hadiiparnál.

  "De közpénzből olyanra költeni, ami "hátha majd egyszer jó lesz majd valakinek, még mi sem tudjuk", az nem tisztességes."

  Pedig a tudomány pontosan erről szól.
  A logikád szerint! A rák vagy a diabétesz kutatásokra költeni sem érdemes, hiszen nem minden embernek egyformán hasznos.

  "Hevertél a fán, semmi stressz. Kinyújtottad a bal kezed, leszakítottál egy banánt, megetted."

  A banán nem fán terem. A növény inkább a fűfélék csoportjába tartozik. A termés alapján bogyós gyümölcs. :DDD

  "Dolgozol nyolc-tíz órát éhbérért, évente elmész egy hétre nyaralni, "

  Rossz életutat választottál. :((

  (#28) rii: "...művelt rabszolgák vagyunk, építjük egész életen át azt a kib.szott fogy. társadalmat ... ami a mi életünkbe se készül el .."

  Ugye te az idősebb fórumozók közé tartozol?!
  A szocializmus építésének analógiáját alkalmazod. A fogyasztói társadalom nem építhető valami. Vagy van, vagy nincs.

  Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

 • gabor.79

  tag

  Én a magam részéről az energiahatékonyságra törekszem mindenhol, például az általam készített szoftverek erőforrásigénye töredéke a konkurens termékeknek. Úgy gondolom, hogy a jövőben ez nagyon versenyelőnyt fog jelenteni, és erre érdemes időt és energiát szánni.

 • rii

  nagyúr

  a fogyasztói társadalom kb. 200 éve épül.

  " ... Ugye te az idősebb fórumozók közé tartozol?! ... "
  40-en leszek jövőre...
  " ... A szocializmus építésének analógiáját alkalmazod. ... "
  aha ... szerintem meg kicsit nagyon tele lett a f.szom azzal, hogy
  - munkába kell járni - kiesett idő, energia .. napi hány órákat ingáznak az emberek?
  - olyan helyen kell lenni ami nem az otthonom, nem az ahol "szeretek lenni"
  - olyan emberekkel akikkel nem biztos h a szabadidőmet is együttölteném - szóval olyan emberekkel kell napközben lennem, ami nem az én választásom, többet van az ember a munkatársaival mint a családjávl, barátaival
  - azt kell csinálnom egész nap, ami valaki másnak jó, mert én aztán kva lesz.rom hogy hogy néz ki az a szórólap
  ez heti 40 órában, plusz a túlóra plusz a bejárás, hétvégente meg takarítás, mosás, és van 20-25 nap szabadságod egy évben. röhej. pofátalnság. ez nem szabadság ... ez kimenő.

  nekem ebből lett elegem, őszintén szlva nem tudom Te miről beszélsz.

  " .... Nem a hadiipar a gond. A hadiipar fejlesztései idővel átkerülnek a polgári felhasználási területekre. Hadiipar nélkül ma nem lehetne viszonylag pontos navigációnk. Jó minőségű edényeink és tartós élű, fémmentes késeink. .... "

  a hadiipar nélkül is meglehetnének ezek a fejlesztések .... nem a hadiipar termeli ki ezeket a mérnököket ... csak alkalmazza ...

  [ Szerkesztve ]

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • rii

  nagyúr

  "Hadiipar nélkül ma nem lehetne viszonylag pontos navigációnk."

  igen :))
  mert a totál pontos-t a hadiipar nem adja ki :))
  annyira kedves :DDD édibédi :DDD

  belegondoltál már abba hogy a lőtereken hány állat sérül, hal meg, fossa magát őssze, lesz idegbajos amikor gyanutlanul bemegy egy lőtérre, és elkezdődik a ramazuri?

  Hevernek megcsonkítva, haláltusájuktól mikor váltja meg őket a kegyes halál, ha már élni nem tudnak az emberek pöcsméregetése miatt, akkor legalább szenvedés nélkül távozhassanak? Mennyire öncélú, kegyetlen az ember?

  ez ... a fogyasztói társadalom
  teljesen elidegenít a természettől .... mintha ott se lenne, mintha a természet az ember érdekeit szolgálná csak.

  pedig természet nélkül nincs paradicsom a hipermarketek hűtőpolcain.
  a földekről kerül be a fogyasztói társadalom üvegburka alá.

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • gabor.79

  tag

  Nehéz kérdés. Tulajdonképpen mit tudunk? Tudod, hogyan működik a számítógép? Sejtésed van, de reprodukálni esélyed sincs. Hogyan működik az autó? Megy, megy, de még biciklit sem tudnál készíteni. Mi van a gyógyszerekben? A gabonákat erősen permetezni kell vegyszerekkel, hogy életben tudjanak maradni.

  És így tovább.

  Az elődeinknek a vérzivataros idők után volt esélyük új életet kezdeni, de ma egy világháború sokkal nagyobb pusztítást vinne végbe a civilek között. Jó dolog a technológia, de nagyon eltávolodtunk a természettől, és nagyon törékeny kártyavárat építettünk rá.

  Egy processzor ma töbmilliárd tranzisztorból áll. A világon párezer ember van (a hétmilliárdból), akik tudják azokat az eszközöket használni, amivel processzort lehet tervezni. Ha őket baj éri, az ámítástechnikára épülő nyugati világ egyszerűen összeomlik.

  [ Szerkesztve ]

 • Hieronymus

  senior tag

  LOGOUT blog

  ez ... a fogyasztói társadalom teljesen elidegenít a természettől ..

  ??
  Ezt hogyan kell értelmezni?

  Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

 • azbest

  nagyúr

  Semmi probléma, menj közép-afrika valamelyik ember nélküli helyére és fogd a banánodat, mássz fel vele egy fára. Sok sikert.

  Jaj, hogy nem is úgy néz ki, mint a bevásárlóközpontban. Éhen halnál, elvinne egy betegség, megenne az első éhes állat.

  A másik kommentedből látom, hogy tudás helyett inkább a hit tetszik neked. A modern társadalom átesett a ló túloldalára, amikor a legutolsónak is jár a csoki. Így egyre terjed a butaság és egyre több szavazata van a hívőknek a tudósokhoz képest.

  Nem kutatásra kell költeni, hanem oktatásra, mi? Hát szerinted mi a jófenét oktatnak az iskolában, hittant? A korábbi tudósok kutatási eredményeit. Semmi értelme a kommentjeidnek, ellentmodóak, hiányzik belőlük a logika. Emlékeztetsz a hwsw egyik kommentelőjére, aki a csuda oprendszerén dolgozik, ami majd megváltja a világot, csak senki sem érti meg őt. Fűszerezve egy kis trumppal. Igazából kár is bárkinek reagálni rád, mivel egy nagy zagyvaság amiket írkálsz, értelmetlen zagyvasággal meg nem lehet vitatkozni, mert nincs értelme.

  (#28) rii
  te meg ne add alá a lovat, mert ő teljesen másról beszél. Abban igazad van, hogy háborúskodás nélkül is fel lehetett volna fedezni sokmindent, de pont az ilyen gabor.79 félék azok, akik olyankor a legkevésbé fontos területnek tartják a kutatásokat. Csak a saját érdekeiket nézik, semmibe véve minden mást. Békeidőben szoktak az elkényelmesedett emberek butulni, felejteni és akkor jön egy zavaros eszméket hirdető, hataloméhes ember, aki leépíti a tudományt, hogy a buták vakhitére támaszkodva mindent összeszedjen magának. Majd ha kiveti magából a társadalom az ilyen viselkedést és mindenki egyénileg is felelősséget vállal, akkor lesz fejlettebb társadalmunk.

  És amúgy is, mi köze ennek a sok zagyvaságnak ahhoz, hogy egy fura égitest halad át a naprendszerünkön? :U

  [ Szerkesztve ]

 • gabor.79

  tag

  Hit. Ez is érdekes téma. A hit sokkal nagyobb szerepet játszik az életben, mint hinnéd : )

  Kik a szüleid? Honnan tudod, hogy ők azok? Mondták? Az van az anyakönyvbe írva? Az szentírás? Végeztél genetikai vizsgálatot?

  Honnan tudod, hogy léteznek bacilusok? Láttál már egyet is? Vagy mondták, hogy vannak?

  A Tyrannosaurusokról régen az volt az elmélet, hogy ragadozók. Aztán jött az új, hogy dögevők. Ma olvastam, hogy megint ragadozóknak gondolják őket. Na, most akkor melyik?

  A kilencvenes években a tévében ment egy műsor, hogy a hús rákkeltő. Aztán egy ideig nem volt az, de idén megint előszedték a témát. Most akkor rákkeltő vagy sem? Melyik az és melyik nem az?

  A sort lehetne folytatni, remélem, érthető.

  Az meg, hogy az általam írtakban nem fedezel fel logikát, még nem feltétlenül azt jelenti, hogy bennem van a hiba : )

  [ Szerkesztve ]

 • #73749248

  törölt tag

  Miért nem a focistákra fordított milliárdok miatt reklamálsz? Az legalább ennyire releváns. :)

 • abéla

  aktív tag

  Azért mert te nem látod át, nem érted vagy nem tudod át,-felfogni tudással/ésszel/logikával a körülötted zajló (vagy lezajlott) eseményeket, történéseket, tényeket azért nehogy már a külvilág legyen a felelős...
  A világban zajló fejlődés/változás gyors, így egyre inkább képtelenség vele mindenben és mélységében lépést tartani, de már ne haragudj, az ebből fakadó frusztráltságod okán azért engedtessék meg hogy ne a fejlődést/változást tegyük felelőssé.
  Mi több, egyfajta ellen-tudományos fél-vallási zagyvasággal akarod azt helyettesíteni, csak hogy nyugodtan aludj, hogy te/ti vagy(tok) a világod(otok) közepe...

  Egyébként igen, baccilusokat(már amennyiben pálcika alakú baktériumok vizualizálása a cél) láthatsz egy cca. 50-100e ft-os mikroszkóp segítségével.
  És képzeld, a Föld sem lapos.
  ...persze persze tudom, mitől vagyok ilyen okos, hiszen senki sem látta, csak a "tudósok" mondták, igaze?

  Ezt az anyakönyvi szentírás-más gyerekét nevelem-témát sem értem: van valami szomorú érintettséged hogy ez olyannyira piszkálja az orrod?

  És igen, a világ nem tökéletes és változik és nem áll le és ha te lemaradsz erről-arról még nem probléma, az viszont annál inkább, ahogy és amint kivánod a saját bizonytalanságod/repedező világképed megerősítését azáltal, hogy cinikusan/lekezelően megkérdőjelezed, kétségbe vonod, mi több becsmérlően támadod az egészet.
  Mint valami újkori szomorú luddita, annak punkos vagánysága nélkül. Az meg külön szánalmas, hogy a kritikákra egyből a zavarosban halászás eszközét alkalmazod, egyfajta kiválasztotttság-érzéssel fűszerezve.

  És igen, minden újító kicsit széllel szemben vizelt, de biza' attól még, hogy behugyozol nem leszel forradalmár...

  mondjuk tény, nekem meg ebből a jelenségtől van már elegem és lehet, hogy kissé darabosan reagálok, nna... de legalább belátom :D

  [ Szerkesztve ]

  Hootka!

 • rii

  nagyúr

  -- a fogyasztói társadalom teljesen elidegenít a természettől ..
  ----- Ezt hogyan kell értelmezni?

  szó szerint

  indirekt módon történik, nem direktben, védekező mechanizmus ez a fogy. társadalomban.
  - az állatok nem más mint vagy érdekesség egy tudományos filmbben, vagy a boltok polcain beárazott "termék" .... ami valaha élő volt.senki nem is gondol arra, hogy valaha az egy élő állat volt, voltak érzései. Le van degradálva a tehén arra a szinte, hogy lapocka tarja comb nyelv.
  - kozmetikai ipar - állatkisérletek
  - ruházati ipar - hosszú a lista, pedig ma már elő tudunk állítani magunk is műbőrt, .... a prémet végképp nem lehet kimagyarázni ....
  - hajózási útvonalak, ..... de belegondolt már egy motorcsónakos is, hogy amíg ő döngeti a gépet, alatta éppen mások élnek? Teljes érzéketlenség .... bele se gondolunk, ezön kbe se jut ez .... mert nem is mondják ... csak hogy élvezd az életet azon a csúcsszuper motorcsónakon. jahát a crossmotorosoktól akik úgy mennek a határba hogy kilométerekről lehet hallani a recsegést .... normálisan nem lehet? Neki az a szórakozás, hogy 60.80.100-al száguldozik a határba, nyulak hollók varjak meg néznek h ezmifasz volt ....
  - kutyatartásból is divat lett, állattenyésztés - sok fajta-kutyának van fajta jellemző betegsége .... a fogy társadalom beállította úgy a kutyákat. ,mint egy divbatcikket. mint egy ruházati, vagy lakáskelléket, dekorációt.
  - rovarírtás rágcácsló írtás ...
  egyszerűen a fogy társadalomban semmi jel nem utal arra, hogy az állatokban az élőlényt tisztelné ....
  ... hogy mondaná: ne taposs el egy bogarat puszta jókedvből. A fogy. társadalom szól az emberekhez az állatok ügyében azon a csatornán ahol a reklámot tolják? Nem. Mert nem érdeke, hogy az emberek elkezdjenek a természetes életmódhoz, a természethez vonzódni, megismerni .... KAPCSOLATOT LÉTESÍTENI . ufóval persze ... azt mindenki akar. De a kismacskájával, .... a növényekkel? Megismerni? Megérteni?

  Elmondják, hogy egy kutyában mekkora szeretet van?
  azt nem. Az nem fontos, hogy tudd, mit is veszel meg, csak fizess.

  És nem az emberek a hibásak, hanem akik nem mondják el ezeket. mert az emberek nagyrésze csak megy a soidrással, nincs ezzel ideje foglalkozni, és ha nem ébred rá a növényvilág és az állatvilág jelentőségére , akkor úgy fogja leélni az életét, hogy a réten bosszantó elemként éli meg a hangyákat, ha kiköltzik, akkor veszi az ultrahnagos vakondriasztót, és rohan vissza a betonba mert hogy a fű beletörik a hófehér nadrágjába.... de azt nem mondják el senkinek, hogy ha nem lennének rovarok, akkor emlősök, emberek se lennének .... a növények, állatok jelentősége teljesen el van tusolva.

  növényekre belegondol valaki is, hogy az egy élőlény? Persze h nem mert nem mondják, .... nem mondják mert akkor meg kellene állítaniuk az egész gépezetet, amit fogy. társadalomnak neveznek, hiszen így nem lehet békében és harmóniában élni a természettel ahogy ez most folyik.

  gyümölcsfáknál is mi van? csak a kapzsiság. Azért metszik hogy több gyümölcsöt teremjen.
  ez az önzés - még több gyümölcs
  és ez a kegyetlenség - leszarja, a növénynek, annak a másik élőlénynek ez milyen

  ez a kettő - önzés és kegyetlenség - a fogyasztói társadalom hagyataka ....
  önzők vagyunk: kell az új iphone megin (meg amit a reklámok belénk öltek) .... és kegyetlenek: mert nem tudunk segíteni ha látunk is hajléktalant - hiszen nem is nekünk, magánembereknek kellene rajta segítenünk, hanem az államaparátusnak - és érezzük is, hogy jó lenne valamit tenni ... de nem tudjunk az új iphone-ról letenni ... önzés és kegyetlenség. minden kell, és semmit se adok.

  a greenpeace is elmehet a p.csába, amikor figyelemfelhívásként lebombló festéket tettek a folyóba .... búvárkodjon már ő a lebomló festékes vízben szemüveg nélkül.
  Bármely egysejtű több a szememben mint egy greenpeaces aki festéket önt a folyóba ... a baromállat megtisztelő kifehezés rá, meg a gyökér is ....

  valaki mondta valahol hogy a környezetvédelem valójában csak embervédelem.
  addig szól a környezetvédelemről, amíg az embernek számára fontos.
  amikor elérkezünk egy olyan ponthoz, hogy az embernek nem baj, minden más meg úgyis le van szarva, akkor csináljuk.

  szemétszigetek az óceánon, atomerővművek visszakapcsolása.
  nem leállítunk néhány ipart, ami felesleges már, és továbbra sem 20 évre terveznek meg egy kávédarálót hanem egy évre. autót sem 50 évre csinálnak.

  tervezett elavulás. minél több ipar. a természet nem számít, amíg bírja.

  de még egy dolog ahol látszik, mennyire el vagyunk idegenítve a természettől.
  karácsony - karácsonyfa
  egy hét múlva lehet már hullik a levele, és valaki sípolni kezd, hogy ki kell dobni, mert hulliiiiiik

  igen .... hullik .... mert meghalt .... (1 perces néma csebdet megérdemelne minden fenyőfa)
  mert az egy élőlény volt, és az életének a fonalát elvágták, .... így kezdődik a szeretet 3 napos ünnepe. csontokon való táncolás, érzéketlenség, tudatlanságban tartás. dodb ki, összeszedjük. És tele van karácsony után halottakkal a város. Ésszerűtlen, szükségtelen, érzéketlen, kegyetlen,

  mert nem kezdhetik el felhívni a figyelmet a környezetre, mert dominóként kellene összeomlasztani az egészet a hadiipartól kezdve autóiparon át mindent .... hszen mivel lehet megmagyarázni annak szükségszerűségét pld. hogy pillangóhimnzéses késeket adnak már el? Az 50 éves kés nem vág?

  tudatos életmód ...

  mi az hogy gaz? Gyom? Ékes példája ez annak, hogy hogy ledegradálja a fogy. társadalom a növényvilágot.
  hogy meri valaki gaznak mondani egy növényt, aminek egy "hibája" van: életképesebb mint a haszonnövények. ... csak épp nem termel "hasznot"? És emiatt teljes megvetéssel viseltetnek az emberek iránta. hiszen a fogy tásadalom csak ennyit kommunikál róluk: gyom - gyomírtó.

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • Dr. Romano

  veterán

  Boooriing....

  én már inkább szeretnék térváltással közlekedni, mintsem sepregetni az unalmas ház körül

  Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

 • dabadab

  titán

  "atomerővművek visszakapcsolása"

  Úgy érted, hogy sokkal jobb volt addig, amíg olajerőművek működtek helyettük?

  A Greenpeace egyik nagy bűne az agyatlan atomellenesség propagálása.

  DRM is theft

 • rii

  nagyúr

  " ... Úgy érted, hogy sokkal jobb volt addig, amíg olajerőművek működtek helyettük? .. "

  nem
  úgy értem, hogy környezetünk megóvása érdekében nem a minél nagyobb energia igényeket kellene kiszolgálnunk, hanem leállítani a felesleges iparokat
  autó, háztartáási cikkek, stb
  és 50 évig működő elektronikai cikkeket csinálni, ... csak ez nem érdeke a fogy. társadalomnak
  tudnánk pedig? igen.

  ezért fontos a csillagászat, mert minél nagyobb mélységébe tekintesz bele a világűrbe, annál nagyobb az esélye, hgy megbecsülendő értéket fog jelenteni az ember számára a föld bolygó, és annál inkább elhalványpodik annak jelentősége, hogy most oled van a falon, vagy csak sima lcd, hogy most új kocsival jársz, vagy egy 15 évessel.

  a fogy. társadalom csak felszínes dolgokat tud adni
  az igazi értékek mellett elmegyünk, és úgy éljük le az életünket, hogy fel sem fogjuk, milyen csodálatos a mi bolygónk, a természet, az élet. mind a földön levő élet, mind a saját életünk.

  rabszolgák vagyunk a saját rendszerünben. önnön fogjaink.

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • haxiboy

  addikt

  Még ha egy űrhajó is...szerinted mekkora valószínűséggel jelentik be a felfedezést??? A tömeges pánikot a legegyszerűbb úgy elkerülni hogy nem mondják meg az igazat. A hívők csalódottak, a félős emberek meg nem félnek ennyi. Én a nyílt találkozót várom (vagy nem), ha világ méretű dologról beszélünk akkor a szándék már kérdéses.

  Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

 • Kopi31415

  félisten

  A lekapcsolt iparokkal kezdhetjük a főbe lövést veled és családoddal?
  Vagy megint nem sikerült végig gondolni, csak egy gyönyörű régen minden jobb volt és de védte a környezetet kamu illúzió drogos felhőjében rekedtél?

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • rii

  nagyúr

  " ... A lekapcsolt iparokkal kezdhetjük a főbe lövést veled és családoddal? ... "

  vedd megtiszteltetésnek, hogy egy ilyen után egyáltalán szóba állok Veled

  " ... Vagy megint nem sikerült végig gondolni, csak egy gyönyörű régen minden jobb volt és de védte a környezetet kamu illúzió drogos felhőjében rekedtél? ... "

  Te hol olvastál ilyet tőlem, hogy "régen minden jobb" a természettel, természetes életmóddal kapcsolatban?

  "A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

 • Realradical

  őstag

  Van baj

  Things that try to look like things often do look more like things than things

 • Virág et.

  senior tag

  Szia!

  "belegondoltál már abba hogy a lőtereken hány állat sérül, hal meg, fossa magát őssze, lesz idegbajos amikor gyanutlanul bemegy egy lőtérre, és elkezdődik a ramazuri?"
  Milyen lőtéren láttál császkáló állatokat? Ha a lőtérfejlesztési programot akartad bírálni akkor mellément, a kézifegyveres zárt lőtereken nemigen van vadállat...
  Persze ha az ágyúk/tankok/hajók éleslövészetére gondoltál akkor nem szóltam, elképzelhető, hogy ott előfordulhat ilyesmi.

  "50 évig működő elektronikai cikkeket csinálni" - és mit fog csinálni Hans és Csang, miután legyártotta az 50 évre elegendő számú kézimixert? Munkája nem lesz, így munkabére sem. Itt jönne képbe az alanyi jogon járó jövedelem? Azt miből termelné ki az állam, ha az ipari termelést visszafogja? Esetleg az 50 évig működő botmixer az adók miatt tízszer annyiba kerülne, mint a jelenlegi, ami öt év után megy a kukába?
  És mi történik akkor, ha feltalálnak (persze csak akkor, ha a műszaki fejlesztést nem tiltják be) egy energiatakarékosabb mixert? A gyártás áttérhet arra, de az energiamegtakarítás csak szép lassan, mintegy 20-30-50 év múlva lesz érezhető.

  Értem én, hogy miről beszélsz, egy barátom nemrég kifejtette,hogy ő sokkal környezetbarátabb a 25 éves dízel Passatjával mintha 5 évente lecserélte volna egy újra, mert az öreg kocsija kipufogójából kijövő korom sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint amit 4-5 autó legyártása jelent. Valószínűleg igaza is van.
  Én sem évente cserélgetem a TV-t meg botmixert, de azért ne essünk át a ló túlsó oldalára.

 • Vangelis

  nagyúr

  Holnap tuti vissza mászok a fára és meglátjuk...

  De amúgy sok dologban igazad van :)

 • gabor.79

  tag

  Te átlátod, érted a világot és a körülötted zajló eseményeket? A cikkben is leírta Dajkó Pál, hogy a tudósok nem biztosak a felfedezés tanulságában - pedig őket ezért fizetik.

  Mert ha érted, akkor lenne pár kérdésem: hogyan működik a hosszútávú memória? Hogyan lehet az, hogy egy régebben begyakorolt mozdulatsorra az izmaid emlékeznek, és nem az agyad? Hogyan működik az intuíció?

  De ezek nagyon absztrakt kérdések, legyen pár IT-s, ha már ez az oldal témája! Miért van az, hogy a világ legnagyobb számtech cégeihez (Google, Microsoft, Yahoo és társaik) egyre többen törnek be, és visznek el milliós nagyságrendben adatokat, amikor ezeknél a vállalatoknál vannak a legnagyobb, legjobban megfizetett koponyák? Ugyanis ha betörnek egy rendszerbe, az azt jelenti, hogy a készítői nem voltak tisztában minden biztonsági réssel, azaz nem értették a saját maguk által készített szoftvert. Ez hogyan lehet?

Hozzászólok Aktív témák