Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Bici

  nagyúr

  válasz proci985 #31 üzenetére

  OFF:
  Hali! Láton nagy film és kiadó szakértő vagy. :) Tudnál nekem segíteni abban, hogy Bud Spencer - Terence Hill filmeket honnan lehet megszerezni normális minőségben? A bolti 500-1200 Ft-os változatok közül a legtöbb ótvar képminőséggel, és csúszó hanggal van megáldva, valamint hiányzik belőlük pl. csomó hangeffekt, háttérzaj, stb.
  Egyszerűen nem hiszem el, hogy annak idején ilyen ócskán csinálták meg a hangot, azt meg pláne nem, hogy a Kincs Ami Nincs eleje miért a mondat közepén kezdődik, illetve pár másik film esetén miért jóval kisebb a felbontás a DVD minőségnél? (nem a régi film rossz minősége miatt lesz pixeles...)

  Előre köszi! :R

  ON:
  Én a legtöbb esetben, az eredeti DVD-ről szépen leszedem a reklámot, és a figyelmeztetéseket, és kiírom egy másik lemezre, vagy ISO file-ba (természetesen újratömörítés nélkül)... :K Az, hogy ezután mi történik vele, az attól függ, hogy mennyire vagyok mérges az okozott kellemetlenség miatt. :U

  [ Szerkesztve ]

  The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog (1)

  válasz proci985 #31 üzenetére

  Ebben egyetértek, a ne lopj reklám a bolti legális dvd elején nagyon lol.
  És szerintem meg lehetne piszkálni vele kapcsolatban az ártatlanság vélelme témakört is, ráadásul úgy, hogyha megvetted, akkor nem vélelmezni kell az ártatlanságodat, hanem bizonyítottad a kasszánál.

  Szóval megérne ez egy jó nagy sallert a kiadók felé...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • ujoimro

  tag

  válasz proci985 #47 üzenetére

  szerintetek mennyi idő lenne megoldani egy erősebb authentikációt?
  nem csak hogy sok időbe kerülne, hanem egyenesen lehetetlen. Matematikailag be lehet bizonyítani, hogy nem lehet szoftverekre hatékony védelmet írni (ugyanez a helyzet a zenékkel és a filmekkel). Az egyetlen lehetőség az, ha az ő gépükön fut a program (mint a gmail vagy myspace), de ez egy operációs rendszernél majdnem lehetetlen. És az sem megoldás, hogy minden indításkor betölti a RAM-ba az internetről és egy bitet sem ír ki a lemezre.

  mert ha csak az eredeti programokat tudná használni a user, akkor egyszerűen a távolkeleten észrevenné az MS, hogy hopp, mindenki linuxozik
  jó elgondolás de sajnos ez nem így van (legalább is sokkal összetettebb). Gondolj az OLPC-nél alkalmazott 3$ / licenszre. A gond a monopóliummal van. És a mikrosoft ezt mindig nagyon ügyesen játszotta. A termékei folyamatosan drágulnak, és egy termék ára pontosan annyi, amennyire a felhasználók hozzá vannak kötve. Tehát ha holnaptól senki sem tudna illegális másolatot használni akkor megjelennének az olcsó "kicsit korlátozott" verziók (mint ázsiában az entry pack). És ha tényleg senki nem tudná másolni egy idő után megjelennének az ingyenes-reklámos verziók is (ez történt pl. a ms visual studio-val és a ms sql-el. egyszerűen nem tudták dominálni a piacot ezért kiadtak egy-egy ingyenes verziót is).

 • attila9988

  őstag

  válasz proci985 #63 üzenetére

  Így igaz. Pontosan erről beszéltem.
  Egyébként az anime még viszonylag jó helyzetben is van, ám azt én nem igazán szeretem..:) Viszont a japán filmesek látásmódja nagyon is kedvemre való. Japánban, délkorea -ban, és hongkong -ban is remek filmeket készítenek, sokkal kevesebb a klisé, (tehát nem tudom az első 5 perc után mi lesz a film vége, mint az amerikai filmek 90% -nak esetében... illetve talán hongkong -ot akkor ki is venném a sorból, mert azért ott is rengeteg az ismétlődő motívum, de a másik kettőre kevéssé jellemző) és sokkal széleskörűbb a választék is. Az én véleményem szerint az utóbbi két évtizedben nagyon leeresztett hollywood, ennek okán fordultam el tőlük teljesen. Amikor egy film mégis egy hangyányival érdekesebbnek tűnt, a választékukból, arról is mindíg kiderült hogy remake, és létezik egy nálánál sokkal magasabb minőségi mutatókkal rendelkező eredetije, ami az "amerikaiasítást" megelőzően egész máshogy fest.
  Internet nélkül tized ennyi művet sem ismerhetnék mint amennyit ma, és a kedvenceim jó részéről nem is hallottam volna. A warez így tulajdonképpen a választás szabadsága. Sokkal kevésbé befolyásolhatóak azok az emberek, akik nem csak az "ez megy a moziban, ezt kell szeretni" elven választanak maguknak. Ez mindaddig tart, amíg az internetet nem lehet kordában tartani. Remélem nem is sikerül befognia a közeljövőben senkinek, bár a google -höz hasonló óriások okozhatnak még problémákat.......

  Az ideális eset az volna, ha mindenhez hozzá lehetne jutni helyileg is, de amíg nálunk ekkora az amerika imádat, és minden csak rajtuk keresztül csöpög el idáig, addig erre esély sincs. Addig az igazi választékot éppen a legnagyobb problémaként hirdetett internetes file cserélés adja.

  [ Szerkesztve ]

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

Hozzászólok Aktív témák