Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz Bici #32 üzenetére

  jó, de dvd9 még drága. és ugye a fíling... én ennyire egyedül a caesar féle különleges történeteken húztam fel magam a totál elszúrt dvd struktúrájával... aztán inkább nem vettem meg. a másik három a két Battle Royale volt a divX képminőséggel és a Descent, aminél még a youtubeos trailernek is szebbek a színei:DDD utóbbi hárommal egyszerűen nem lehet mit kezdeni... ja de, nem veszem meg;]

  rekord nekem az volt, hogy kishíján felszámoltam a gyűjteményemet (jó, pár darab biztos maradt volna, dehát ugye a kedvencek...). és tényleg nem értem, hogy miért velem szúrnak ki, amikor kalózverzióknál első dolog a trailer/nelopj helyettesítése nulla mps feketeséggel/struktúra átírása, nomeg a másolásvédelmek kiirtása. tényleg csak a vásárlókkal szúrnak ki. az meg engem hol érdekel, hogy más mit csinál és mennyien lopják? vagy ha ők így, akkor mit szóljon az, aki még vásárol is? anydvd és kiadók bojkottja? :( arra meg megint ráfogják, hogy dehát lopják... :(((

  [ Szerkesztve ]

  Social distancing in lagom amount.

 • ujoimro

  tag

  válasz Bici #39 üzenetére

  akkor ezek szerint, ha használom azt, amit letöltöttem, akkor kárt okozok, ha pedig nem használom vagy nem is töltöm le, akkor nem okozok kárt?
  A kettő között mi a különbség a MS felől nézve?

  az hogy az utóbbi esetben az MS jogilag nem tehet semmit. ha én kínálok egy terméket ami nem kell senkinek az az én bajom. ha viszont ezt használod (tehát kell neked) akkor az MS-nek joga van jogdíjat szednie utána.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog (1)

  válasz Bici #39 üzenetére

  A dolog úgy működik (nagy vonalakban, közgazdaságilag), hogy neked van valamire igényed, minél nagyobb és fontosabb az igényed, annál nagyobb keresletet támaszt a dolog, ez emelheti a termék általános keresletét. Ebben az egész láncban benne van az, hogyha a termék neked hasznos, akkor szívesebben fizetsz érte.

  Ha letöltötted, de nem használtad semmire, akkor az nyilvánvalóan nem hajt neked hasznot, nem keletkezik belőle szabad piacot befolyásoló kereslet. Ha nem töltötted le, dettó.

  A másik egyfajta erkölcsi nézőpont: ha használod más cuccát, az neked hasznot hajt, ebből a haszonból illik visszajuttatni valamennyit a gyártónak. Ez a fajta gondolkodásmód egészen nyilvánvaló és közérthető pl. az élelmiszer esetén, de nagyon sokan nem akarják elfogadni, hogy ugyanígy működik szoftver esetén is. Ezek azzal érvelnek, hogy ha már elkészült ugyanazon szoftver n kereskedelmi példánya, az n+1. előállításának a költsége erősen konvergál a 0-hoz (főleg, ha nem dobozos a termék). Én ez utóbbi szemléletet nem fogadom el, mert a fejlesztés költsége, az egyéb költségek fedezetét is meg kell termelni.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog (1)

  válasz Bici #54 üzenetére

  Az a baj ezzel, hogy minden más terméket kidobnak, ha elavul, ezzel egyrészt a használati értékének 0-ra csökkenésével összhangba kerül a használata, másrészt megveszed az újat és ez bele van kalkulálva a piaci folyamatokba.

  Csak a szoftvert nem akarja senki sem úgy kezelni, mint egy terméket, pedig az előállítása, terjesztése, stb. mind ugyanúgy pénzbe kerül, mint egy autóé vagy hamburgeré.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák