Hozzászólok Aktív témák

 • proci985

  MODERÁTOR

  én olyan felmérést akarok, hogy a legalitásrendőrök mennyi anyagi kárt okoznak nekem. mert pl a boltban vásárolt eredeti dvdmet nem tudom lejátszani az ilyen célokra (is) épített gépemen. avagy ha a gépemben megfelelő hardver van, hogy teljes értékű helyettesítő terméke legyen egy highend dvd lejátszónak (értsd, képjavító chip, digitális passtrough, hdmi kimenet, svideo/composit kimenet, dts-hd, dd és kutyafüle dekódolás), valamint megvettem a dvdt (legális forrás, eredetimatrica meg minden), akkor:

  - miért én nézem a ne lopj reklámot?
  - miért nem tudom a htpcmet a céljára használni, mert a lemez nem indul a különböző védelmek miatt, magyarul ha már megvettem a jogot, hogy a filmet lejátszhassam, miért gátolnak ebben meg mégis?

  mondom ezt helyszűkében lévő filmfanatikusként, akinek tvre és külön lejátszóra nincs helye (előbbi helyett monitor(ok), utóbbi helyett a gépét használja mindentegybe cuccnak), ellenben eléggé masszív gyűjteménye van otthon filmekből (olyan 250-300 lemez, kb 5 kivételétől eltekintve nem a turkálós, inkább a drágább kategóriából... igényesség miatt veszem, amit veszek). külön lejátszót venni természetesen nem akarok, 50kt egy panára is sajnálnék, csak hogy a géppel egyszinten/afölött lévő lejátszóm legyen.

  és végül: miért nem b*sszák meg a kiadókat is annak rendje és módja szerint, ha P/S vagy egyéb módon csonkolt képarányú filmet adnak ki, katasztrófa transferrel adnak ki, fizikai/felépítés- hibás lemezt adnak ki, agyonvágott filmet adnak ki, rossz minőségű alapanyagra adnak ki, csökkentett értékű kiadványt adnak ki (japán hang van, de magyar felirat nincs pl), ugorhatatlan 3 perces reklámmal kezdődő filmet adnak ki, valótlanságokat állítanak a specifikációkban. mindegyikre volt/van példa itthon, és van olyan kiadó, ami konkrétan nagyhibás kiadványok kiadására specializálódott. aminek eredményeképpen mielőtt bármit is megveszek, körbenézek a kiadvány minőségével kapcsolatban... és jelenleg kb 4 olyan hazai kiadó létezik, amiben feltétlenül megbízok (Odeon -ők már sajnos nem adnak ki-, Corner -kis és relatíve új kiadó, ők vették át az Odeontól a stafétabotot, pl Bosszú Triológia-, Navigátor - kis kiadó, hiánypótló alkotásokra szakosodva főleg anime téren- , Ultra -bár tőlük inkább csak az extra változatok, meg a korai kiadásoknak voltak apróbb gyermekbetegségei, általában hiánypótló kiadásaik vannak horrorrajongóknak-). és van tiltólistám is, avagy Caesartól soha, semmit, még ha olcsó és hiányzik is.

  értem én, hogy a BSAnak ez a dolga, de akkor már valami visszajelzést is adjon. pl nem azért nem fogy az adott dolog, mert lopják, hanem csak mert simán és egyszerűen rossz, és mindenki mindenkit óva int tőle.

  [ Szerkesztve ]

  Social distancing in lagom amount.

Hozzászólok Aktív témák