Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
A Flashet alapjaiban kellene újra írni, vagy még inkább el kellene felejteni.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Toth_Jani
őstag
Az még rendben van hogy a Videók formátumot váltanak, de a játékipar motorja a Flash, az Online játékokban pedig a prémium funkciók miatt örült nagy pénz van.
De láttam már olyan hazai Web oldalt is ahol a Flash reklám ablak letakarta az oldalt, addig nem lehetett bezárni amíg nem lett engedélyezve a futása.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
Mikor volt az?
Egyébként meg az Adobe is unja már nagyon az egészet. Amikor megcsinálták, nem hitték, hogy ennyi baj lesz vele.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
félisten
A Flash akkor fog meghalni, amikor a Youtube videókhoz nem lesz már rá szükség.
Várom a napot..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
cami][us
senior tag
Szerencsére kapcsoltak hogy ezzel nem érdemes várni jövő hétig.
#1 Hát persze. A felhasználókat ki fogja újra írni?
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
AtHoS
nagyúr
Kint a .226 [link]
read-only mode on the forum
-
misx
senior tag
A facebook sem biztonságos, mégis használjuk. Pedig ott még rengeteg alternatíva is van.
-
69Raizen69
tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz 69Raizen69 #15 üzenetére
Hát látod ez jó kérdés ha nem,akkor arról biztosan olvasunk
read-only mode on the forum
-
cami][us
senior tag
válasz 69Raizen69 #15 üzenetére
van valakinek tapasztalata?
Az hogy felesleges. Az ff már tartalmaz plugin blokkolót alapból.
-
69Raizen69
tag
igen tudom,hogy lelehet tiltani a firefixban is de elég macerás folyton bemászkál a kiegészítőkhöz ha pl egy videót meg akarsz nézni.
De ez a blokkolót rögtön az oldalon kitudod kapcson csak egy kattintással,miközben a videón kívül minden mást tovább blokkol
,csak hogy ez a blok
Szerintem jobb és gyorsabb megoldás
De te nyugodtan csináld a te módszereddelTermel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
cami][us
senior tag
válasz 69Raizen69 #19 üzenetére
Tény hogy a script blokkolók miatt csak sejtem hogy mit művel a vanilla ff blokkoló. Lehet hogy lenne mit finomítani rajta, de a flashblock nálam csak +1 bloatware lenne és a mostani gépemen lehet hogy nincs is flash. Ámen.
[ Szerkesztve ]
-
gabor.79
aktív tag
Szeretem a Flash-es cikkeket, kiválóan lehet mérni vele az olvasók dilettantizmusát, és nem vagyok benne biztos, hogy ez nem szándékos provokáció-e az itcafé szerzői részéről (hisz jó kis olvasottságot generál).
Felhasználói szempontból
A Flash-t kritizálók általában azt hozzák fel ellenérvként, hogy megöli a gépet a sok Flash alapú reklám, ami tény, hisz a hirdetések készítői általában nem képzett programozók. Viszont arról elfelejtkeznek, hogy a Flash-t leváltó Javascriptet ugyanezek a hozzá nem értő fejlesztők készítik, tehát pontosan ugyanott vagyunk, ahol a part szakad.
Ezentúl a JS reklámok miatt lesz tetűlassú az oldal, ráadásul, mivel így nagyobb a kontroll a website gazdáinál, jóval könnyebben megoldhatják, hogy ha valaki blokkolja a hirdetéseket, akkor tartalmat sem fog kapni.
Arról is elfelejtkezik a tisztelt kommentelők egy része, hogy a böngészőkben lévő Javascript motorok is ugyanúgy tele vannak hibával, mint a Flash, csak ezek jóval kisebb nyilvánosságot kapnak. Ha nem így lenne, nem lennének akármi.0.1 verziójú browsereink. A böngészőkben lévő sebezhetőségek 99,9%-át Javascript segítségével lehet kihasználni.
Fejlesztői szempontból
Fejlesztői körökben a Flash ellen általában azt szokták felhozni, hogy nem jó, mert plugin, azaz külső program kell a használatához. 2005 körül volt a csúcson volt a Flash elterjedtsége, 98%, ami azt jelenti, hogy az emberek 98%-át nem zavarta, hogy plugint kell telepíteniük, és itt most milliárdos nagyságrendű netezőről beszélünk. Ez az érv tehát nem állja meg a helyét, a fejlesztők egyszerűen meg lettek hülyítve.
Továbbá, ha megnézzük, hogy milyen szinten lehetett a Flash-t programozni, amikor a csúcson volt, ahhoz képest
1, a Javascript minden tekintetben visszalépés,
2, az animációk készítése jóval kevésbé támogatott.Összességében tehát a Flash leváltásával csak rosszabbul járt mindenki, ráadásul elment tíz év az életünkből, ami idő alatt nem fejlődött a net (hisz az alternatíváját kellett megalkotni).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igazából a Flash-nek a kritikus hibák miatt is vége lett volna. Persze az, hogy folyamatosan mindig külön frissíteni kellett, és a leglaikusabb is hallotta már, hogy sokszor veszélyben vannak az adatai ha ez telepítve van is előrevetítette a dolgot, de a HTML5 terjedésével egyébként is feleslegessé válik, sőt már most is az. Az én gépemen a mai naptól kezdve nincs fent, anyum gépén marad mert az ottani Windows 10 rendszeren a TV2 oldalait is nézi, és ahhoz még kell...
Az én saját Windows 10-emnél kiszedtem.
-
gabor.79
aktív tag
Nagyjából úgy lehet ezt elképzelni, hogy a kikapcsolt JS olyan, mintha az autód motorháztetőjéhez nem kapnál fogantyút, amivel kinyisd, az autó azt fogja csinálni, amit a gyárban megengedtek. Ha bekapcsolod a scriptelést, akkor pedig lehet módosítani az egyes alkatrészek viselkedését.
-
gabor.79
aktív tag
-
törölt tag
Lehet, csak a böngészőpiac több szereplős. Ha van évente x számú hiba az összes böngészőben, az szétoszlik, az Explorer, Edge, Firefox, Opera, Chrome stb használok rétegei között, mert az átlag felhasználó vagy ezt használja vagy azt. A Flash viszont ott van, illetve volt az összes laikus gépén is szinte, mert évekig nélkülözhetetlen volt, aztán jó esetben rendszeresen frissítette, rossz esetben meg nem, maximum akkor amikor a kedvenc oldala már meg sem jelent a régi verzió miatt. A másik dolog pedig pont az, hogy az az x számú hiba nem oszlott szét, hanem ugye a Flash-ben volt jelen, és érintett mindenkit akinek telepítve volt.
Aztán még ott van az is, hogy az átlag felhasználó, csak használni akarja a gépét. A Flash-t viszont külön kellett telepíteni Firefox és Opera alá. Az IE egy ideje beépítve tartalmazza (Windows 8 óta), a Chrome felhasználók meg megint nem kell, hogy tököljenek vele.
-
őstag
Adóbevalláshoz is java-t kell használni...
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
törölt tag
válasz Bluesummers #30 üzenetére
Nekem nem, megcsinálják helyettem, megnézem nem e írták el, aláírom aztán kész
-
gabor.79
aktív tag
válasz #41133696 #28 üzenetére
A flash telepítése két kattintás volt bármelyik böngészőben, 2005-ben, a csúcson a felhasználók 98%-ának ez sikerült, és mivel az ő 98%-uk is csak Next->Next->Finish módon installált, az automatikus frissítés is meg volt oldva.
A félelem a Flash-től meg a hibáitól csak egy mesterségesen gerjesztett, üzleti alapú hisztéria.
-
törölt tag
Azért ez a két kattintás nem feltétlen igaz. Aki rendszergazdaként használja annak az volt, de aki általános jogosultságú fiókkal, annak ki kell jelentkezni, át kell jelentkezni, és úgy kattintgatni.
A másik dolog, hogy 2005-ben, de még 2010-ben is képtelen volt sokszor nem bent hagyni a régi sebezhető verziót frissítés után, és manuálisan kellett olykor-olykor törölni. Ja hát lehet nem is tudott róla a user, de attól még ott volt a régi verzió is.
-
Chamea2
tag
Értem már: ha szerzői jogot sértenek, akkor minden üzemeltető fél és mindenhova lassan fegyveres haderővel megy ki még az FBI is, ha meg hackerekről van szó, akkor letiltjuk a Flash-t meg ezt azt amazt és senki sem próbálja felderíteni minimum annak a hostnak a szolgáltatóját, amin a hack tool fenn van(általában oldalra vezet át minden és azon van fenn, tapasztalat). Vagy azonosítja a vírusirtó, hogy melyik hoston van a "zűrös anyag" és blokkolja, mint malware, nem lelövik magát a hostot vagy szolgáltatót illetve blokkolják az egész kontinensen. Csak szerzői jog esetében van 3 csapás meg egyebek, itt és pl. na**sz**nál, p**uttyá*á* stb. rágalmazó oldalakon nem, itt nem kell a szolgáltatóknak tiltaniuk, mint a fogadással foglalkozó weboldalakon, hogy kijön egy üzenet, hogy a NAV bla bla bla. Minden világos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ukrajnai háború
- Copycat teszt
- Hibátlan Raptor Lake CPU-kat is cserél az Intel
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...