Hirdetés
- Synology NAS
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A gamerek már veszítettek a Microsoft elleni Activision-harcban
- Linux kezdőknek
- A Meta szerint nem az ő pénzük a megoldás az EU-s telekomgondokra
- Leállítanák a 18 év alattiak közösségi médiás lázát
- VPN topic
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Csak úgy... Barátom kérdezi: hogyan is lehet a weblapokat a history megtekintésétől eltiltani/blokkolni?
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)
-
És olyat nem lehetne, hogy a tisztelt Google, Facebook, Apple stb. semmilyen információt se kapjon rólam? Beleértve az (amúgy) illegális böngésző-ujjlenyomatozást is.
A tej élet, erő, egészség.
-
-
Gargouille
őstag
Régen (még 10 évvel ezelőtt) szórakoztam ezzel a kérdéssel, hogy írni egy olyan kiegészítőt, ami folyamatosan (minden egyes lekérdezésre) random generált információkat küld mint browser fingerprint. De végül feladtam, ehhez kevés vagyok. No meg sok webes szolgáltatás sem működne rendesen valószínűleg.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
k-adi
nagyúr
google: FLoC
users: how about no?
google: FLoC 2.0 -
válasz
Gargouille #4 üzenetére
Vannak ilyen próbálkozások. Ugyanakkor ha véletlen hülyeségeket küldesz, követhető ugyan nem leszel, de azonosítható, mint valaki, aki ki akarja kerülni az adatgyűjtést. És akkor a Google/Facebook nem enged be.
Van olyan projekt, ahol néhány profil közül lehet válogatni, vagy az addon ezeket cserélgeti.
Apró hátrány, hogy alapból angolul jelennek meg az oldalak.
Másik hátrány, hogy az összes kéretlenül paranoid bejelentkezésű oldal minden alkalommal vinnyog, hogy új eszközről jelentkezel be, és ez gyanús.Jelenleg a legnagyobb privacy gondnak a betűtípusok és a WebGL motor/driver pontos verziójának lekérdezhetőségét látom, amit egyelőre nem tudok kikapcsolni. A Firefoxban elvileg van config beállítás ezeknek a stringeknek a felülírására, csak épp akkor is az eredetit kapja meg a suttyó lekérdező.
[ Szerkesztve ]
A tej élet, erő, egészség.
-
bambano
titán
válasz
aprokaroka87 #3 üzenetére
végre egy jó hír.
a cikkhez: az elmeroggyant gugli nem érti, hogy nem lehet egyszerre valakinek a magánszféráját védeni és nyomkövetni? vagy csak aljas anyagi érdekből nem akarja érteni?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Depression
veterán
Akármit is csinálnak, valamit megkeresek 1 nap alatt, és megrendeltem. Utána hetekig annak a reklámját nézem, ami már itthon van.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Depression #8 üzenetére
A "célzott reklám" csak egy béna ürügy az adatlopáshoz. A pénz már réges-rég csak sokadlagos szereplő a dologban.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ezt akartam írni
Mondjuk az én preferenciáimmal is gondban lennének, mert semmilyen témát nem szeretnék a reklámok között látni...
@bambano : Miért akarná érteni, abból él, hogy adatokat gyűjt
@Depression : Én olyasmiket szoktam keresni, hogy valamit hogy lehet szétszedni/megjavítani. És azt akarja eladni nekem, amit éppen szerelek
[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
strogov
senior tag
A mostani reklámokkal az a legnagyobb baj, hogy ha követ akkor legtöbbször olyan dolgot akar eladni amit már megvettem. pl. vettem laptop-ot. Hetekig laptop reklámokat kaptam ... de még egyet nem veszek. Bezzeg létra-radiátor gyártó reklámját nem kapok.
-
KISDUCK
addikt
"kizárják a potenciálisan érzékeny kategóriákat, mint például a nem vagy faj"
De jó, ezentúl ha kajára keresek rá akkor fel fogja dobni hírdetésbe a kutya kajákat, ha nőkre akkor.. oh shit! -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Az előző javaslatuk nem talált kedvező visszhangra, így most előálltak egy ahhoz nagyon hasonlóval.
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest