Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • mepet

  addikt

  Én még csak olyan hasonló dokumentumot láttam a napokban, amivel azt igazoltad, hogy nem jártál x ideje Kínában. Nem kellett semmilyen igazolást kérni a nagykövetségről, sehonnan, csak aláírni, hogy nem jártál ott. Bizalmi alapon.

  Konkrétan azt, hogy nincs kapcsolatom fertőzött személlyel, ezt nyilván nem lehet igazolni, de miért ne igazolhatnám az aláírásommal, hogy nincs tudomásom róla, hogy fertőző beteggel állnék kapcsolatban. Ez is nagyon fontos szerintem. Nem csak a lehetséges jogi, hanem a lelkiismereti következményei miatt is. Én mindent odafigyelve, pontos fordítás után, részletesen elolvasok, mielőtt azt az alíáírásommal hitelesítem, mielőtt aláírásommal a nevemet adom ahhoz. Az aláírás kikényszerítése nyilván mélyebb hatást gyakorol egy emberre, mint egy tábla a falon.

  Az "aláírom, pedig tudok róla" esethez: egy vízumkérelemkor minek kell aláírnom, hogy nem vagyok terrorista? Ha az lennék, nem írnám alá? :)

  Egyébként meg úgyis le lesz mondva ez a rendezvény, csak reklám okokból húzzák az időt, a rossz reklám is jó reklám, és így még 30-szor elhangzik a médiában az MWC...

Hozzászólok Aktív témák