Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Geller72

  veterán

  A gyakorlatban:

  Vidék, Volánbusz, egy kis falu:

  -Sehol egy jegypénztár, ugye ez nincs, nem is lesz minden faluban, mondhatni sehol, ahol esetleg nem nagyobb pályaudvar van
  -Vagy nincs Rózsika néninek okos telefonja, vagy nincs mobil net a telefonján - esetleg, teljesen érthető okokból nem ért hozzá, neki ez magas.

  Mission impossible, mert:
  -Akinek nincs okos telója, azon folyamatos nettel, esetleg ahol felszállna baromira nincs mobilnet (ez sokkal gyakoribb vidéken, mint azt sokan hiszik) akkor nem mehet sehova.
  -Jegy a sofőrnél nem válható.
  Kör bezárult.
  Megkérdeztem jó néhány buszos haverom és bizony a helyzet a fent vázolt. Ha mégis jegy nélkül utazol (amennyiben a sofőr felengedne, de elvileg nem tehetné) és jön a kaller, 8 db ezresed bánja.

  Konklúzió?
  -2020-at írunk, technikailag simán évtizedek óta megoldható lenne a bankkártyás fizetés bevezetése és /vagy bármilyen személyi okmányunk átalakítható lett volna már rég chipesre, amit a chip tulajdonságai szerint akár feltölthető bérlettel is használhatnának azok, akiket ez érint. De minimum lehetséges lett volna a bankkártyás fizetés, mert ezelőtt is elég gyakori jelenség volt az, hogy a sofőrt a fordára egy db százassal engedték útra, ez volt A VÁLTÓJA. Kszbzmeg. Miközben ilyen-olyan csilivili wifi, mobil wc és hasonló fszsgok vannak egy szros buszon.

  És most hoztak egy szabályt, amit jó esetben a vidéki utasok 80 %-a nem tud használni.

  Hatalmas gratula.
  :C :C :(((

  [ Szerkesztve ]

  --->>Tevo Tarantula RS, Ender 3 Pro, Ender 5 for szél. Új, bontatlan.<--

 • Geller72

  veterán

  válasz Cyberpunk #22 üzenetére

  Sofőr haveromat kérdeztem:
  -Ha nem tudok nálad jegyet venni, meg online sem, akkor hogyan?
  -Sehogy.

  --->>Tevo Tarantula RS, Ender 3 Pro, Ender 5 for szél. Új, bontatlan.<--

Hozzászólok Aktív témák