Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ddekany

  addikt

  Ezt az érvelést viszont jól lehet lázításra is használni: Tessék másokat jól lenyúlni pénzzel (megfelelő munkakör és persze pajtik...), és abból becsületesen jól megvenni mindent, ami a parasztnak nem jár. ;] Szóval itt van az a tüske, ami miatt sokról, akik se nem szerzetesek sem nem elitisták, ez a fajta érvelés úgy pattan le, mint... ő... mint falról a ráhányt borsó. Magyarázd el a kisembernek, hogy neki, és csakis neki, becsületesnek kell lennie.

 • ddekany

  addikt

  Nincs is itt vita... Ez egy létező érv, ami jelen van a legtöbb emberben és kész. Mellékesen még csak nem is alaptalan. De amúgy főleg azért löktem ezt be, mert irritál az a rugalmatlan gondolkodás, amit a mindenféle önjelölt szentek folytatnak ilyen témákban... :U

 • ddekany

  addikt

  "Le lett már írva egy párszor mások által, de ismét le lehet írni: ha valakinek nem telik minden hónapban új játékra, még nem jogosítja fel, hogy ellopja."

  Feljogosít, nem jogosít... túl absztrakt dolgok, önmagában nem jelent semmit. Ha csak egyszerűen le lehetett volna tölteni azt a teleszkópot, valószínűleg letöltötted volna. Mondjátok itt embereknek, hogy "vazze, nincs rá pénzed, kész, nyugodj bele". De könyörgöm, ezt semmi értelme mondani, ugyanis bele is nyugodnának hogy nem lesz nekik, ha valóban csak a hivatalos árért juthatnának hozzá, de nem, szóval nincs mibe belenyugodniuk. Ott a lehetőség. Mennyire reális elvárni egy civilizált, kapitalista/technokrata "vallású" embertől, hogy ezt ne használja ki? Ami a cégnél uralkodó mentalitás (kemény rövidtávú racionalitás, verseny, büntetésekkel mint költséggel számolunk, stb), az átragad az emberekre is. Elborult dolog a környezetet figyelmen kívül hagyva azon vacakolni, hogy az emberek "erkölcstelenek"... eleve, ekkora civilizációban igencsak problémás fenntartani ezt az ösztöni erkölcsöt, hát még ha direkt ennek visszaszorítására játszik az egész gépezet. Szóval az egyetlen reális út a warez eltaposására úgyis a terminálosodás (cloud) és a törvényi szigorítás. (Lásd az itt vitatott 3 dobásos dolog, mint utóbbira erre (is...) egy (béna?) próbálkozást.) A kérdés csupán az, hogy a szoftveres törvények 100%-os betartatása valóban érdeke-e az embereknek... fog-e javulni a termékek minősége, kisebb vagy nagyobb lesz a lehúzás átlagosan, stb.

 • ddekany

  addikt

  Persze ott van még egy a csavar a dologban, hogy egy adott pillanatban a korban arra alkalmasak hány százalékának van munkája. Talán bő felének, kétharmadának? (Vidékre is gondoljon aki BP-i.) Na, ha azzal még beszorozzuk... lesz az 7-800K helyett 5K is. (Eleve el lehet képzelni, mikor a 30e körüli meg alatti gépek eladása megy, azokon milyen sűrűn találni legál bármit... tudom, tudom, Linux, OpenOffice. Ez fontos ám a lelki nyugalomhoz, nehogy ám illegál MS cucc legyen rajtuk. :N Igaz, ha Linux/OO van rajta, akkor legalább árt az ember az MS-nek, és az sokaknak adhat némi lelki kielégülést. ;] )

Hozzászólok Aktív témák