Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoleszhun
addikt
Szeptembertől indul a Digi 4G, addig az összes szolgáltató próbál minél több hűséget összehozni...
¯\_(ツ)_/¯
-
Polllen
nagyúr
válasz Zsoleszhun #1 üzenetére
Minden bizonnyal ez lehet a háttérben
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
edk-
őstag
válasz Zsoleszhun #1 üzenetére
A befektetőknek szóló tájékoztatójukban azt írták, 2018-ban esetleg indul a szolgáltatás. (We may also launch a mobile telecommunications business in Hungary in 2018 or later.) Úgyhogy én nem hinnék a szeptemberben.
http://www.bvb.ro/Juridic/files/OfertaDIGI/Digi%20Communications%20N.V.%20-%20Prospectus_EN.pdf
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
viharhozo
addikt
Tavaly a Freedom M (100 perc/100 SMS/1 Mbit) huseg nelkul 4000 Ft/ho-ba, az L (300 perc/300 SMS/2 Mbit) 6000 Ft/ho-ba kerult.
Aztan beszivargott a 0%-os inflacio, es a kisebbik egy ev huseggel 6200 (jo, itt noveltek 150-re a percet es SMS-t), a nagyobbik meg 9600 Ft.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Teal'C
veterán
Én még a legelején csatlakoztam 2 előfizuval Freedom L-re azt kell mondjam kiváló szolgáltatást nyújtanak, sajnos ez az áremelés érthetetlen de majd gondolom megint lesz akciós időszak.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
adoks
aktív tag
Hát a kiváló szolgáltatástól baromi messze van a UPC mobil, de árban nagyon korrekt az biztos.
A net sokszor szakadozik, illetve ha hívást akarok indítani akkor van hogy hosszú másodpercekig csak gondolkozik. Sokszor rápillantok a telóra és nincs térerő. És nem, nem a teló szar. Én is nagyjából a szolgáltatás indulása óta használom pont 2 éve.Én úgy fogalmaznék: ennyi pénzért elfogadom hogy nem éppen tökéletes a szolgáltatás.
-
Teal'C
veterán
Na jó ilyen előfordul amiket írtál nálam is. Nekem azt javasolták cseréltessem ki a sim-et sokban segített is. De sokat vagyok ügyeletes otthonról strimmelek ami havi 18-20 giga. Ennél jobb szolgáltatás nincs erre.
-
adoks
aktív tag
Engem tavaly rádumáltak hogy lépjek át Freedom Bronse-ba, akkor 4500Ft lett.
Aztán az internet áfa csökkenése miatt most 4300Ft. Ennyiért 150perc + korlátlan net nagyon korrekt ár.
Ismerős aki csak Pesten belül használja, azt mondja nála atomstabil. Gondolom ott jobb a lefedettség, korszerűbb a hálózat. -
SzaboZE
addikt
Június 15-től megszűnik a roaming díj a lakossági fehasználók számára, ezt teszik bele a szerződésbe. De ez minden szolgáltatónál így kell legyen, úgyhogy az UPC szokás szerint nem lesz úttörő
http://magyaridok.hu/gazdasag/megallapodtak-az-adatroaming-unios-dijairol-1376143/
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
adoks
aktív tag
Az adat roaming nem szünik meg június 15-től!
Az Európai Bizottság február 1-i sajtóközleménye szerint a felek megállapodtak az egyezségről, így idén június 15-től
hanghívásoknál percenként 3,2 eurócent (kb. 10 forint)
sms-enként 1 eurócent
az adatforgalomnál fokozatos (induláskor gigabájtonként 7,7 euró a nagykereskedelmi ár, ez 2018. január elsejétől 6 euró, 2019. január elsejétől 4,5 euró, 2020. január elsejétől 3,5 euró, 2021. január elsejétől 3 euró, és 2022. január elsejétől pedig 2 euró)
ármérséklés várható.Szóval ez azért jó húzás a UPC-től.
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
Olvasd végig a cikket. Ezt a szolgáltatók (nagykereskedők) fizetik egymásnak...
"A lakosság számára megszűnik a roamingdíj mindhárom kategóriában. Kivételt ez alól a folyamatos külföldi mobilhasználat képez, amelyet az uniós bizottság négy hónapon túli idegen országban való tartózkodásban határozott meg. A folyamatosan külföldinek minősített mobilhasználat esetén a szolgáltatók a nagykereskedelmi árakat alkalmazhatják a felhasználók pótdíjazása esetében, azaz hanghívásokkor percenként 3,2 eurócentet, SMS-enként 1 eurócentet, az adatforgalomra 7,7 euró/gigabájt díjat számolhatnak fel."
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
veterán
A roamingot a szabályoknak megfelelően használó előfizető felé ingyenes lesz az adatroaming!
Amit te idéztél, az a "nagykereskedelmi" ár, azt számolhatják el a szolgáltatók a másik szolgáltató irányába!
(Értsd: A Telekom Hungária ezt fogja számlázni a nem roamingnak számító esetekben GB-onként a Deutche Telekom felé a német kártyások Magyarországi adatforgalmáért, a Deutche Telekom meg szintén ennyit számláz vissza GB-onként a magyar kártyások Németországi adatforgalmáért Telekom Hungáriának. Korrekt biznisz Az elszámolás többe fog kerülni, mint amennyit az egész érne )
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
shiftac
aktív tag
Tetszik ez a korlátlan net a UPC-nél. Oké, hogy nem gyors, de nem is youtube-ozni meg torrentezni kell mobilnettel...
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
adoks
aktív tag
válasz Donki Hóte #15 üzenetére
Valóban az a nagykereskedelmi ár, ezt benéztem kicsit de korlátlan csomag esetén azért van egy kis megkötés:
A javaslat egyedül az adatforgalomnál szab felső határt, azt is akkor, ha az adott előfizető korlátlan adatcsomaggal rendelkezik. Ebben az esetben a szolgáltatónak legalább a díjcsomag ára és az aktuális adatforgalomra vonatkozó nagykereskedelmi ár arányának kétszeresével megegyező adatmennyiséget kell belföldi áron biztosítania.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
adoks
aktív tag
válasz Donki Hóte #18 üzenetére
Őszintén? Fogalmam sincs, de valami olyasmi hogy akinek korlátlan csomagja van ott nem kötelesek a korlátlanságot azon az áron biztosítani csak a valami és valami arányának a kétszereséig
De én UPC-s vagyok úgyhogy nem érint...
Na itt is van a magyarázat lentebb, érthetően megfogalmazva.
[ Szerkesztve ]
-
8
senior tag
Igen, megszűnik, csakhogy a szabályozásban az van, hogy korlátlan mobilinternet csomagnál nem jár automatikusan a korlátlan díjmentes adatroaming.
Ilyen esetben az előfizetőnek minimum annyi eu roaming adatforgalom jár díjmentesen, amennyit a nagyker áron lehet venni a havi (nettó) előfizetési díj kétszereséből. A nagyker adatár idén 7.7 EUR/GB 2017. dec 31-ig, jövőre 2018. jan 1-től 6 EUR/GB. Tehát pl egy nettó 5000Ft-os előfizetési díjnál, amiben korlátlan adat van, adhattak volna kb 4GB díjmentes adatroamingot. Ehelyett korlátlant adnak."For the most competitive contracts that offer unlimited data or data at very low domestic prices, below the wholesale cap: when a customer goes abroad she/he will continue to enjoy the full allowance of calls and texts. For data, the customer will have at least twice the volume of data that can be purchased by the value of the customer's monthly contract at the wholesale roaming data price cap.
For example: with his €70 (€57.85 excl. VAT[5])per month contract, Tim living in the Netherlands gets unlimited calls, texts and data for his smartphone. While travelling abroad, he will have unlimited calls and text. For data, he will get twice the equivalent of €57.85 worth at the wholesale roaming data price cap. Based on the caps agreed by the European Parliament and Member States, this would give Tim over 15 GB of roam like at home data as of 15 June 2017 and 19.3 GB of roam-like-at-home data as of 1 January 2018."[ Szerkesztve ]
Az ingyenes Mobilkincstár appban ajánlással +22.000Ft! 52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Privát üzenetben küldöm
-
SzaboZE
addikt
Lényegében aki itthon mondjuk egy 2gb-os csomagot használ, annak valószerűtlen, hogy nem elég odakint is. De akkor ezek szerint nem az ingyenesség a lényeg, hanem a korlátlanság. Nem úgy ismerem ám az upc-t, hogy benyeli a túlfogyasztó felhasználók költségeit, majd valahogy belassul a net vagy szakadozni fog...
-
azbest
félisten
A vodafonnak (upc) gyengébb a lefedettsége, kapacitása, mint a két kék egyesített 4G hálózatának.
Egyébként, ha itthon kell valahány giga forgalom, arra már egy ideje vannak otthoni mobil internetes csomagok is a voda és a telenor kínálatában, adatkártyával. 25-50-100GB és mellé éjszakai 100-150 keret is szolgáltatófüggően. bruttó ~6k áron hűségesen mindkettőnél. Persze ha a sávszélesség elegendő neked a upc korlátlanjával, akkor az lehet jobb neked. Telenornál ráadásul tv csomag is lehet, annak a forgalma nem számít. A 6k árban pedig náluk 3500 bónusz keret is van, amit el lehet költeni tévére, hbo-ra, éjszakai adatra...
Telenornál bármiélyen eszközbe betehető a sim és kérhető pár százasért mégegy sim, szóval két eszközben is lehet.(#25) 4Grider
ez viszont igaz, vodás és telenoros simet is használok, tapasztalom
Bár a térképek szerint kb ugyanaoda esnek a problémás területek, főleg hegységek környékén.[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Lehet gyorsabb de ez mindenre elég, viber,duo,face,video stb... Az igaz hogy nem oszthatom meg viszont a készülék képét hangját egyszerűen átküldöm monitorra hangfalra és ennyi 7 ezer volt ebay-en egy vezetéknélküli hdmi/vga jack adapter.. Ráadásul 5700ft senki ne mondja hogy tud jobbat, ja és nincs hűség. Egyszerűen nem kell gyorsabb a mindennapi életben.
-
8
senior tag
A karosszékfilozófiát kimaxolod
[ Szerkesztve ]
Az ingyenes Mobilkincstár appban ajánlással +22.000Ft! 52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Privát üzenetben küldöm
-
azbest
félisten
-
tomazin
veterán
Ezt az utolsó mondatrészt nem értem:
már ha hivatalossá válik a tervezet
ha ez kint van a honlapon, mint jún 1től életbe lépő ászf, akkor az nem tervezet, hanem módosítás, amit 30nappal életbe lépése előtt ki kell rakni. -
viharhozo
addikt
Neked. Nekem bongeszni se volt eleg, hasznalhatatlanul lassu volt minden. Akkor meg nem volt huseg, a nyaraloba megvettem a kisebbet. A meresek szerint megvolt az 1 mbit, de gyakorlatban kinszenvedes volt minden. Csereltem a nagyobbra (2 mbit), az is idegesitoen lassu volt. Es nem torrentezni meg videozni akartam, csak bongeszni.
A turheto stream meg azert feljebb van, de itt nem is az lenne a cel.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Euromail
aktív tag
UPC freedom meg digi akik korrekt cégek
A t-comos meg telenoros csak lehúzzák az embert és visszafogják az internetet.
Hogy youtuboztam volna vagy bármi más videót vagy letöltést telenorral sehogy örülök is hogy megszabadultam tőle.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
Teal'C
veterán
-
azbest
félisten
válasz viharhozo #34 üzenetére
Előbb néztem egy index kezdőlap elsőre 7MB körül van, ha aloldalra lépek akkor 2MB körül.
Két megabittel ez fél perc majd aloldalon 8 másodperc töltési idő lenne. Ezek a türelmetlen mai fiatalokEgyébként UPC eszetén nincsen tömörítős APN? Sima voda esetén az egyik apn a képeket áttömöríti gyengébb minőségűre, ami rengeteget tud gyorsítani a betöltésen. Ha valami mégis rossz vele, még mindig át lehet váltani a nem tömörítősre.
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Ez egy szuper lépés lenne a upc részéről.
Komoly fricska a 3 vadkapitalista egyed uralmi kiralyságban!
Amilyen arogáns az a "3 királyok " bagázs Nem biztos, hogy egyáltalán bármit is reagálnak. Már mit üzleti szinten.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. -
jerry311
nagyúr
-
BaLee
addikt
Teljesen igazad van. Telenor nyomatja orrba szájba a hipernet reklámjait, meg a 100mbit-es mobilnet sebességet, aztán a 300mb adatot tartalmazó csomagjuk már több mint 4000ft. A 2gb-os meg több, mint 6...
Igazán felemelő, hogy olyan gyors a hálózatuk, hogy ha akarom fép perc alatt le tudom meríteni vele a havi keretemet.
Inkább legyen 1 vagy 2mb ha az korlátlan... Sosem értettem ezt a sebesség-hajhászást főleg nem korlátos, ráadásul mobil csomagoknál.
-
azbest
félisten
azért van ott 6k-ért ~200GB-os csomag két szolgáltatónál is 3-4G sebességgel. Csak nem opcióként, hanem adatsimként. Hogy miért nem lehet opcióként... talán mert akkor boldog-boldogtalan igényelné azt, így meg csak az, aki igazán akarja
De érdekes lesz a következő 1-2 év, még a végén elkezdenek versenyezni a szolgáltatók.
-
BaLee
addikt
De tudtommal adatsimmel nem tudsz telefonálni. Onnantól pedig pont a lényegét veszti el, hogy azt a mobilodat használd netezésre ami mindig nálad van. A dual sim sem opció, mert az összes modern teló úgy van megcsinálva, hogy ha dual sim kell akkor bukod a micro sd bővíthetőséget és a 16, esetleg 32gb-os belső tárhely elég szűkös...
-
veterán
-
BaLee
addikt
válasz Donki Hóte #49 üzenetére
A szépséghiba, hogy a 32gb-ból inkább 20-22 körüli szabadon használható marad. Egy offline navi térképekkel 3-4giga. Pár egyéb térképes program és ismét ugrik 1-2gb. Aztán onnét még sok kép, pár 4k videó és el is fogyott a tárhely...
De amúgy a 32gb tárhely már akár tényleg elég is lehet, ha online cuccokat használunk, meg ha nem sajnáljuk az időt néha a régi cuccokat áttenni az asztali gépre.Bár én pl. imádom, hogy 4-5 évre visszamenőleg minden képem és videóm rajta van a telómon, cserébe vehettem bele 64 gigás micro sd kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- FOTÓS beárazás
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- SSD kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5 Pro teszt
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- További aktív témák...