Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • ibenny

  senior tag

  Mesélje már el valaki, hogy mégis miért olyan izgalmas, trendi téma ez az M2M..a cégnél, ahol dolgozom is hónapok óta fárasztják vele az egyik kollégát, de őszíntén nem értem, hogy mitől lenne érdekes. Az elmúlt években és a közeljövőben három ilyen témakör kezdett el felfutni, a Big Data, az M2Més az IoT, ebből az első mérsékelten hasznos lehet idővel, a másik kettő viszont azt gondolom, totálisan érdektelen.

  Ugyanakkor tényleg érdekelne, ki mit lát benne, mitől olyan nagy szám..

 • lajosba51

  csendes tag

  válasz ibenny #1 üzenetére

  Otthon automatizálásra szerintem nem fog elterjedni, meg ez a viselhető számítógépek-szenzorok is az otthoni 3D-hez hasonlítható vakvágányok, sosem fognak jelentősen elterjedni. Viszont az okosmérők, villany, víz, gázórák, rengeteget segíthetnek az erőforrások optimalizálásában. De IoT-nek számít a BKK FUTÁR rendszer is (minden BKK járaton van egy fedélzeti GPS, 3G modemel), meg az autópályák mentén található időjárás és forgalomfigyelő rendszerek, és még létezik elég sok ipari szenzorhálózat, különböző célokkal, csak ezek nem kerülnek annyira reflektorfénybe, mivel nem lehet minden emberre rásózni :D

 • ibenny

  senior tag

  válasz lajosba51 #2 üzenetére

  Teljesen igazad van, valószínűleg így lesz, és az is esélyes, hogy a különböző okosmérők és hasonk esetében lesz a legrelevánsabb. Az én kérdésem mégis az, hogy na és? Ez mégis kit érdekel? Oké, tegyenek a járatokba 3G sim-kártyát, és minden egyebet, de ez miért akkora szám, hogy a következő évek IT-jának egyik meghatározó eleme lesz?
  Őszintén szólva sem ez, sem az IoT nem érdekes számomra egy kicsit sem, és nem értem mi ez a hype, mitől lenne ez akkora durranás, hogy egyből ezeket kell elemezni, kutatni, stb.

 • TomMusic

  senior tag

  válasz ibenny #3 üzenetére

  Az, hogy pontosan mi hajtja ezeket, mi "civilek" sose tudjuk meg, mert sok helyen már összeesküvés elméletek is előjönnek, de talán ez a két szó lefedi az egyik okot: pénz, profit.
  Ami szörnyű, hogy ma már tényleg ott tartunk, hogy az IT-t fel lehetne arra használni, hogy sokkal jobb körülmény uralkodjon a Földön, mint most. Csakhát az ember gyarló.
  Ez mi sem bizonyítja jobban, mint pl. a TV. Én már évek óta nem nézem, és jutubon vagy akárhol, mikor valami hiba, vagy kíváncsiság folytán belenézek, eldobom az agyam, hogy lehet annyi moslék badarságot butaságot összehordani, mint ott?! Szerintem egy "kicsit" jobb dolgokra is lehetne használni a médiát, mint arra, hogy reklámozzák az atommultikat. Akiknek egyébként eszük ágában sincs jobbá tenni a világot. Mert az szerintük nem hoz profitot. És sajnos ugyanez próbál befurakodni az Internetbe is egyébkét.
  Na közben bocsi, kicsit elkanyarodtam a témától. :D

  Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

Hozzászólok Aktív témák