Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Yllgrim

  őstag

  válasz King Unique #38 üzenetére

  Ez szamomra nem kinek nagyobb a ...-ja jatek, a szamok beszelnek magukaert. Alapvetoen egy olyan programot szivesen teszek a gepeimre amelyiknek a kodjahoz hozzaferhetek ha akarok, latom mi hogyan mukodik, ha akarom modosithatom a sajat igenyeimhez.Desktop-on meg ket olyan mozgatorugo van ami miatt elsosorban az MS termekei az elsok, 1 jatekok/jatekos tarsadalom 2 vallalatok rendszerei erre a termekcsaladra epulnek, nekik oriasi koltseget jelenteni mas OS-re atallni.

  Virtualizacio sem segiti ezen termekek (dekstop/laptop) eladasat, ennyivel kevesebb gepet vesznek es ez a szam noni fog ahogy az egyre oregedo asztali gepeket kikukazzak es kivaltjak VDI-al.

  Nagyon remelem hogy az open source megoldasok elterjednek a routereken is, nekem is az van fent, teljesen meg vagyok elegedve vele, a kozossegi fejlesztestol nem kell felni, dolgoznak elegen rajta hogy megbizhato legyen, illetve ha van hiba jon gyorsan javitas, nem akad el mindenfele burokratikus engedelyezesi folyamaton. Aki ert hozza megcsinalja, atnezik kozosen es ha rendben van kiadjak.

  Mindenki szamara nyitott es vannak alapitvanyok akik megtehetik hogy folyamatosan auditaltatjak mint ahogy az tortenik az OpenBSD-vel is vagy mas OS-ekkel.

  szerk: meg halkabban: munkahelyen MS termekekkel dolgozom es otthon is van feltelepitve VM-en, mert jatszani is szeretek, MS-DOS 5.0-tol MS termekeken eltem es tobbe kevesbe elegedett voltam veluk. MCP-krol nem szeretnek beszelni :U :B

  [ Szerkesztve ]

  Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

 • hallador

  addikt

  válasz King Unique #40 üzenetére

  Ez alapvetően csak azokra a rendszerekre igaz, ahol alaphelyzetben mindennapi User interakciókra van szükség, azonban, a nagyvállalati rendszerek esetében csak ott van Microsoft, ahol valamilyen app ezt igényli. A háttérrendszer pedig amin ez az egész fut, a beépített rendszerek az embadded rendszerek között a Microsoft ki van zárva. Nem azért mert rossz lenne, hanem azért mert drága, és feleslegesen nagy. Félre ne értsd nem rossz, de mint pl ez a router história nehezen elképzelhető, hogy egy komoly célhardveren Windows fusson. Legyen az akár egy router, storage, szerver remote processor, stb.
  Arra szeretnék kilyukadni, hogy gyakorlatilag minden opensource alapokra építkezik ma már. A microsoftnak is megvan a helye ebben az infrastruktúrában, de csak alkalmazás oldalon.

  Persze NO Offense, és csak szerintem.

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

 • hallador

  addikt

  válasz King Unique #43 üzenetére

  Igen azért fogalmaztam valamint odaírtam, hogy szerintem..... :) :) :) :) (Gondoltam észrevetted de ezek szerint csak azért semmmmm :) :) :) :K :U :F )

  Igazad van, de a amiket mondtál ha jól gondolom alkalmazás oldal ugye? ... :) A router, meg az OpenWRT mióta az? Szerintem

  Aztán a topik pont routerről szól ugye nem a Windows-ról... Meg OpenSource-ról ha jól láttam a címét vagy rosszul látom.....

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Hozzászólok Aktív témák