Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • shortcutme

  tag

  > Ezt csak úgy itt hagyom: "Pandémiáról akkor beszélünk, ha a hetente orvoshoz forduló betegek száma 15 ezer felett van."

  Ez így önmagában nem igaz, mert ez így még csak epidémia (járvány). Ebből akkor lesz pandémia (világméretű járvány), ha ez több kontinensen is előfordult.

  [ Szerkesztve ]

 • Tikakukac

  félisten

  Plusz az emberek másik dolga, hogy végtelen szintig sz@rjanak le mindent, csúsztassák, titkolják, seperjék a szőnyeg alá és már csak akkor kapjanak a fejükhöz, ha már úgyis mindegy :B

  A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Ez nettó baromság, a mai ember dolga, hogy fogja be a fülét-szemét és fogyasszon, szemeteljen, utazzon, fizessen, fogyasszon.

  Ja, mondtam már, hogy fogyasszon? (nem 500Ft-os maszkot, hanem 500eFt-os okostelót, lehetőleg 2évente cserélve, hogy ne unatkozzon a Vuhan-Párizs járaton)

  Az egyetlen cél a már agymosott szinten pazarló-fogyasztó társadalom - és az agymosásra (==az elit profitjára és hatalmára) bármilyen megállás, 5perc gondolkodás súlyos veszélyt jelent. Egy komolyabb járvány bizony elgondolkodtatja az embereket, hogy jó-e ez a berendezkedés? Jó-e az, hogy egymás vírusos hónalját szagoljuk 10-20emeletes paneltömbökben és "környezetbarát" tömeg(^3...)közlekedési eszközökön? Jó-e az, hogy 8Mrd ember tapossa ezt a bolygót?

  Sétálok a tengerparton, mi jön szembe: a természetes hordaléknál lassan nagyobb tömegű műanyagszar. Tolják egymás után a klímacsúcsokat, közben a valóságban mi történik: a repülőtársaságok boldogan növekedésről számolnak be, (a mindent aláíró) kínában pedig építik az új hőerőműveket - az Antarktiszra pedig lassan nem csak a ruszki, de a mediterrán csajok is készíthetik a bikinit...

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • shortcutme

  tag

  > Rettegj, félj, foglald el magad valamivel, ez a mai ember dolga.

  Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a Kínai kormány azért rakott karanténba 60 millió embert és állította le gazdaságát több hétre, hogy félelmet keltsen.

 • dabadab

  titán

  Szóval szerinted az lenne a megoldás, hogy hagyjuk nyugodtan terjedni, aztán amikor majd naponta tízezrek halnak meg benne és már tényleg elvesztettük az irányítás bármi reményét, akkor állapítsuk meg, hogy "hát most már tényleg baj van"? Mert az előrelátás az valami hülye dolog?

  DRM is theft

 • shortcutme

  tag

  A számok alapján jelenleg valóban nincs ok az aggodalomra.

  Az intézkedések alapján (az emberiség történetében egyedülálló karantén, otthonukba zárt lakosok, rekordgyorsasággal felépített negatív nyomású izolációs kórházi szobák) már aggasztóbb a helyzet.

  Azt már mindenki döntse el maga, hogy minek hisz. Mindenesetre egy kedves, bölcs vezért idézve: "Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem amit teszek!"

  [ Szerkesztve ]

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  1-3bek - tökéletesen egyetértünk :R.

  Számok: a kínai (leginkább Vuhan-i) eü bár fejlettebb és jobb a magyarnál, egyelőre le van taglózva, ki se látnak a hullaszámlálásból, többszáz orvos és ápoló maga is beteg + nincs elég teszt - igazából sztem nem is nagyon vannak 100%-ban megbízható fertőzöttségi adatok, amiket el lehetne titkolni.

  Amit tudunk, és a kínaiak se nagyon titkolják: a jelenleg egyetlen komoly gócpont városban teljes kijárási tilalom van, behegesztik a lakosokat(!), nincs semmiféle lakossági mozgás, és még így is összejött 1000+halott. Egy többhetes lefolyású betegségnél. Nagyon valószínű, ennek többszörösére számítottak karantén nélkül, ezért lőtték le a gazdaságot hetekre/Vuhan-ban feltételezem akár hónapokra.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • dabadab

  titán

  "Nem megoldás letiltani a járatokat, bezárni az embereket"

  A fertőzöttségi adatok ennek pont az ellenkezőjét mutatják, sikerült viszonylag kordában tartani a fertőzést még Kínán belül is.

  "hibáztatni egy piacot, amit kényszerből működtetnek"

  A piac, mint kiindulási pont hipotézisét már elég régen megcáfolták.

  "Ami szerintem megoldást jelentene, az az egészségügy fejlesztése"

  Tehát engedjük nyugodtan terjedni a járványt, ami az eddig látottak alapján pár hónap alatt az egész világot bejárná és azzal kezeljük, hogy egy évtizedes lefutású fejlesztési projektbe kezdjünk. Ez teljesen jól átgondolt terv! Gondolom, ha kigyullad a házad, akkor meg valami folyószabályzásban látnád a megoldást, véletlenül sem abban, hogy odamenjenek a tűzoltók.

  "A betegségek gyógyítása, és nem csak a tünetmentesítése..."

  :U

  "De ez nem 1-2 nap, nem egy hét, a vírussal mit lehet csinálni? Nem tudom, nem vagyok orvos."

  Megmondom: karanténba zárni. Ugyanis az orvosok, akik értenek hozzá, pont ezt mondják. Azt, amiről te kijelentetted, hogy nem értesz hozzá, de hülyeség.

  Komolyan fáj az, amit itt előadsz.

  DRM is theft

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog

  Sokmindent érintesz, menjük végig rajta:
  #1, karantén, "bezárni az embereket, had pusztuljanak" - a gyógyszerkutatás nem varázsló, a rendelkezésre álló kb 2 hónap alatt nem készültek el a megoldással. Ha a fertőzött embereket nem különítjük el a lehető legnagyobb hatékonysággal (= a fertőzésgyanúsakat is), akkor ez a normál influenzához hasonlóan végigmegy az emberiségen, csak épp 0.01 helyett mondjuk 5-10% halálozási rátával. Konkrét helyzetre lefordítva, a kínai vezetés arról döntött, hogy 60millió vagy 1.4Mrd ember 5-10%-át veszítse el (nem beszélve a felvevőpiacai uilyen arányú veszteségéről). Kérdezed, mit lehet egy pár hetes időskálán dolgozó új kórokozóval csinálni: kb ezt.

  #2: eü, egészséges táplálkozás, szűrés, stb-stb, ill kína-specifikus: TISZTA LEVEGŐ: abszolúte helyes meglátás. De ez mind többéves léptékű feladat, aminek fontosságára remélhetőleg a vírus felhívja a kínai vezetés (és egyéb politikai elitek) figyelmét.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

 • nubreed

  addikt

  Ezzel teljesen egyetértek úgy 99%-ban. Tényleg ez megy, én nagyon szánalmasnak találom azt, mikor pl. tényleg az a hír nyáron, hogy meleg van, télen meg az hogy hideg van és/vagy esik a hó. Na meg hogy félj mindentől. De ezt a koronavírust most komolynak érzem, szerintem ez most több mint egyszerű pánik keltés. Elég sok tudós nyilatkozatát, írását megnéztem, elolvastam a napokban, ezt most nem kéne félválról venni.

  We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

Hozzászólok Aktív témák