Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Milyen routert?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Nem kérdés az omega,többiek sehol.Még mielőtt valaki nekem rontana nem vagyok oda a zenéjükért csak épp zenei körbe mozgok
Amúgy az új lemezek árai brutálisak nem csoda ha döglődik ez az egész.Az embereknek egy egy felkapott zenekar adott zenéje kell de nem ilyen áron és mire leárazzák már rég nem divat kutyának se kell úgy se.Előbb utóbb kitermeli magát az ingyenes zene is ahogyan már sokan felismerték. -
Erasmus
őstag
válasz
WonderCSabo #24 üzenetére
drm free (mp3) úgy általában van az ituneson, de hogy a hungaroton így adja-e vagy drm-mel, nem tudom
-
Cathfaern
nagyúr
Én nagyon sok zenét hallgatok, általában ha otthon a gép előtt ülök végig zene megy (napi 4-5-6 óra legalább), utazás közben is gyakran zenét hallgatok (napi fél - 1 óra). Nem szeretem a rádiókat, mivel általában mindig más stílushoz van kedvem, de akkor kb. egyfajta zenét szeretek hallgatni. Próbálkoztam netes rádiókkal, de egyszerűen nem jöttek be. Szóval de, eladhatók a zenék. Csak el kéne felejteni a DRM meg mindenféle korlátozós baromságokat. Ha valaki akarja úgyis kijátsza őket, viszont megkeseríti a "legális" felhasználók életét.
-
Remélem Tóth Péter Benjamin is válaszol majd, csak ha már felmerült a kérdés akkor leírom amit gondolok.
Szerintem egyszerűen nem éri meg zenét "árulni" se lemezes se digitális formában nálunk, annyira kicsi a piac. A legtöbben inkább rádiót hallgatnak vagy koncertre járnak. Gondoljunk arra hogy milyen sikeres pl. a Sziget fesztivál.
Én azt veszem észre magamon és a környezetemben is, hogy inkább rádiót hallgatnak az emberek. Nekem pl. az okostelefonomon van FM rádió és egy Shoutcast nevű internetes rádió gyűjtő program, asszem ez van Winampban is ami szintén telepítve van a számítógépemre, illetve ott az ingyenes RadioSure nagyon igényes jazz zeneadók vannak rajta, vagy a Chrome Radio Player stb. Egyszerűen nem lehet kifizetődő, másra nem tudok gondolni hazai viszonylatokban.
Most pl. havonta kapok a Mester Kiadótól egy zenei kiadványt, könyv, kártyák lefűzhető mappába és 2 híres zeneszerő CD-je jó minőségben, igényes kiadvány, bármikor le lehet mondani, az első csomag 990Ft volt, ezért voltam hajlandó megnézni, hogy milyen. Hasonló mint a Tudás Fája volt annak idején. Szóval ez az egy kivétel van, csak azért mert igényes, tetszik, klasszikus zene és havi 2400Ft 2 jó minőségű CD, könyvekkel de lehet lemondom, egyelőre hezitálok...
-
eziskamu
addikt
De legalább most kiderül(hetne), hogy a sok ősi zenekarból kik voltak TÉNYLEG világhírűek, és külföldön is kedveltek.
-
szabage
tag
Üdv!
A #12 kommenthez kapcsolódóan érdekelne a véleménye(d).(Az első részről persze.)
Valamint nem lehetne egy (ideiglenesen) alacsonyabb jogdíjjal fellendíteni a hazai digitális értékesítéseket?Mert lehet ugyan annyi a jogdíj, mint külföldön, de ott azért sokkal nagyobb "kultúrája" van ennek.
Egyébként elég szomorú, hogy a magyar műveket lassan csak a magyarok nem érik el...
...és azért érdekes, hogy valamiért csak nem jön ide az itunes ill. minden zenebolt becsődöl... -
tothpb
csendes tag
Bos, lehet, hogy egyszerűbb lenne mindenért minket hibáztatni, de ez téves infó. Az Apple soha nem kereste meg az Artisjust; a magyarországi szerzői jogi helyzet semmivel sem bonyolultabb és drágább, mint Európa más országaiban.
Ha az Applenek lenne szándéka az itteni indulásra, az Artisjus biztosan rugalmas feltételeket kínálna, ezért kezeskedem.
Üdv,
Tóth Péter Benjamin
Artisjus -
Erasmus
őstag
válasz
WonderCSabo #17 üzenetére
szerintem egyébként nincs lossless formátum az ituneson, de nem értek hozzá...
ezt viszont egy olvasó linkelte: [link] a borító igényességét érdemes figyelni
-
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #15 üzenetére
Van.
-
WonderCSabo
félisten
Egyébként iTuneson van veszteségmentes anyag?
-
Zirowe
nagyúr
De pont hogy a netes zene értékesítéshez nem kéne, hogy legyen semmi köze az artisjusnak, hiszen itt pontosan ki lehet mutatni, hogy melyik előadónak melyik számát/albumát hány példányba adták el, és az üzemeltető egyenesen az előadónak fizet, nem pedig a hasraütős, kollektív jogvédőnek.
De persze az artisjus gondolom nem akar kimaradni a sápolásból, miközben ebben az esetben semmi létjogosultsága nem lenne.
-
Zigur
senior tag
Ha jól emlékszem valami horror pénzeket akart az Artisjus az Apple-től, 30%-ra emlékszem ami nem feltétlen pontos, de hasonló szám.
Ezen persze az Apple jól szórakozott és beintett, logikusan. Az Artisjusos majmokat sem értem, a nagy semmiért kapnának pénzt ha nem lennének túl mohók, igy meg semmit sem kapnak. -
dabadab
titán
-
8zabi
őstag
az ilyen dolgokra szoktam mondani, hogy szánalmas
éppen ezért ki sem híreztem volna, mert nem érdemlik meg, tudom, az apple sara, de mégis
-
Zirowe
nagyúr
Gratula.
Zárjuk ki a magyarokat..
Új hozzászólás Aktív témák
it A kiadó felvételei digitális formában már csak külföldön vásárolhatók meg, Magyarországon nem.
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest