Keresés
 • Tetsuo

  tag

  "Az összes nagyobb kínai cég a Kínai Kommunista Párt drónja, bábja..."

  Sherlock erre hogy jöttél rá? :D Ez evidens volt már az első kínai cég felbukkanásakor és ők sem mondanak mást, hiszen ilyen a társadalmi rendszerük.
  Az Egyesült Államok viszont hazudik, amikor versenyről, egyenlőségről és demokráciáról beszél.
  Az Északi Áramlat 2-t is megfúrják, mert az USÁ-nak sokkal fontosabb az állandó növekedés, meg a világ urának lenni, minthogy békesség legyen, vagy akár ne haljon meg millió ember háborúkban, éhinségben.

  Kínáról köztudott, hogy nem demokratikus, ezt nyíltan vállalja is, de Ámerikáról és az egész Nyugatról az a hír járja, hogy ők tisztességesek, mindamellett maguknak vindkálják a jogot, hogy erkölcsi prédikációt tartsanak bárkinek, aki nem követi őket (aki nem hódol be teljes mértékben a Nyugatnak).

  A gondolatmenetedből kiindulva: Az egyes embereket sajnálom, de az ország, az Egyesült Államok megérdemelné, hogy végre valaki eltörölje a föld színéről.

 • Tetsuo

  tag

  Ha Trumpot nem választják újra, akkor van esély a megegyezésre.

 • Tetsuo

  tag

  Talán Ámerika szövetségese az EU és egyéb európai országok maguk el tudják dönteni, hogy jó-e üzletelni Oroszországgal; mindenesetre érdekes, egy magát baráti országnak és demokratikusnak hazudó hatalom puccsol, lefizet és fenyeget európai cégeket, országokat, lobbiköröket azért, hogy a saját érdeke érvényesüljön.
  Oroszországi uralom nem lenne jó - természetesen (ahogy senki nem is állította ezt) -, de ehhez képest ők úriember módjára viselkednek a nem szövetséges országokkal, pl. Európával.
  A lengyelek roppant idióta módon politizálnak az elmúlt száz évben, nem csodálnám, ha újra felosztásra kerülne területük, akár "önmaguktól". Önmagukra céltáblát rajzolva hőbörögnek át az orosz félnek (rakétarendszer telepítése, amerikai katonák állomomásozása). Az a minimum, hogy Pzutyinék ezt nem hagyják válasz nélkül.

  Ukrajnában (mert gondolom ez jönne) a CIA kavarása, az USA erős lobbizása/lefizetése révén fordult az orosz befolyás ellen a nép, ez ezskalálódott addig, hogy orosz többségű terület szavazás útján visszakerült Oroszországhoz. Ez egy példás tett, amit minden nemzetállamnak követnie kellene, miszerint nem hagyja sorsára a külhoniakat.

 • Tetsuo

  tag

  Valamit összekeversz. Az Egyesült Államok a kapitalizmus híve, Kína nem. Ha USA a kapitalista elvekről hőbörög, akkor elvárható tőlük, hogy betartsák azokat. Ezzel csak azt bizonyítják, hogy bort isznak, vizet prédikálnak.

 • Tetsuo

  tag

  Amerikában is van kivégzés; hazaárulásért pedig szerintem alap. Ti most trollkodtok, vagy mi?

 • Tetsuo

  tag

  USA hadseregének mit is köszönhetünk? Kb. ugyanazt, mint a lengyelek: Semmit.
  1956-ban is csak az ígérgetés jött, hogy kiugrasszák a nyulat (magyarokat) a bokorból.

 • Tetsuo

  tag

  Megint trollkodsz. Honnan tudod, milyen eljárás alapján hozták meg a hazaáruló kém kivégzéséről a döntést? Valószínűleg állami szinten, vagyis jogilag megfelelően jártak el, nem hiszem, hogy valaki saját szakállára, hasraütészserűen kivégeztet embereket. Még a hirhedt Putyin sem. Ha egy forrófejű diktátor lenne, nem tudna ilyen érzékeny, hatalmi pozícióban, ilyen változó körülmények közepette sokáig megmaradni.
  Hihtetlen stratéga és az egyik legnagyobb koponya jelenleg a világ vezetői között.

  Szerintem a halálbüntetés igazságos olyan esetekben, amikor valaki parancsmegtagadással a saját népét szándékosan veszélyezteti, informálja az ellenfelet, gyilkol stb. Egyébként a talio-elvnél nincs igazságosabb büntetési rendszer, ez könnyen belátható.

 • Tetsuo

  tag

  Nagyon gyerekesen viselkedsz. Eleve a történelemtudásod a béka segge alatt, de okoskodsz. ("Nem volt ígérgetés...")
  A hozzászólásod alapján úgy tűnik, te az oroszokat utálod, mert szocializmust hoztak a nyakunkra. Most nem írok népet/vallást, mert az vörös posztó, de nem CSAK az oroszok tehetnek erről.
  Én viszont nem etnikai alapon ítélek, hanem ideológia szerint. A bolsevik, szocialista rendszer rabigáját levetve megkaptuk a kapitalista, liberalista Nyugatét, cseberből vederbe kerültünk, ahelyett hogy a magunk ura, hogy szabadok lennénk. Miközben az oroszok némi fasiszta jelleget mutató nacionalizmus során - bizonyos mértékkel - ellenállnak a globális nyomásnak, ami degenerálja társadalmunkat, rombolja értékeinket.
  Természetesen nagyon nagy bajban vannak az oroszok is, hiszen anyagilag (is) komoly támadás alatt vannak, szankciókkal stb., ahogy pl. Irán és most Kína lép a klubba.
  A világ csendőre megszabja, hogy ki, kivel és mikor... nélküle nem lehet biznisz vagy béke. Ő akar uralni mindent - leegyszerűsítve, mert az USA mögött nem az amerikai nép van.

  Ti annak tapsikoltok, hogy van egy nyugati elnyomás, kizsákmányolás és hogy 1944 (vagy '45) óta nincs magyar érdekű kormány. Hú de jó! A jólét fényétől elvakítva erköcsileg piedesztálra emelitek az Egyesült Államokat, mert onnan jön a pazarló életvitel, a pompa és minden mocsok, de ez utóbbit észre sem veszitek, illetve mást okoltok miatta.
  Én nem szeretnék orosz, vagy kínai dominanciát, én magyart szeretnék Magyarországon, mindamellett ragaszkodom az igasághoz.
  Tehát nem Kínát vagy az oroszokat védem, hanem az igazságot. Ha Ámerikáról állítanátok valótlanul rosszat, akkor az ellen írnék.

 • Tetsuo

  tag

  Én nem ismerem az orosz eljárásrendet kémek, kettőskémek hazaárulásával kapcsolatban, te úgy látszik igen.
  Majd biztos egy ajánlott levélben bekéretik a bíróságra, amikor épp szabotál vagy szökésben van. :U

Hozzászólok