Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ollie

  MODERÁTOR

  Felejtsétek már el ezt a "bizonyítékot mutassanak" hülyeséget. NEM KELL semmi bizonyíték, hanem józan paraszti ész. Erről szól a kockázat esélyének csökkentése. Javaslok egy értelmező szótárat.

  ***

 • doooo

  őstag

  Kínában minden cégnek kötelessége állami felügyelet alatt működnie, különben nem működhet. Kötelességük minden adatot, minden információt megosztani a legmagasabb szervekkel, legyen szó bármilyen külföldi vagy belföldi dologról/személyről, stb.
  És ezen a tényen túl már minden teljesen egyértelmű, és csak a legnaivabb ember képzelheti, hogy általuk kiépíteni hálózatokat biztonságos a szabad világra nézve. Mindazonáltal az Afrikai esetek, amiket fentebb listáztunk páran, bőven beleillenek a bizonyíték kategóriába. (Mellesleg azt nem tudom, hogy hány nemzetbiztonságot érintő adat publikus a világ bármely országában is... akár Magyarországon is...)De pl. az idén is számos esetben vették észre, hogy a mobiljaik megosztják a használóik adatait az anyaországgal. Mindig kérdésesek a nyilvános pénzügyi kimutatásaik, nem tudni kik a tulajdonosok (a dolgozós-részvényes marhaság nyilván nem fedi a teljes igazságot), és így tovább. Semmit nem csinálnak a normális piaci verseny szabályai szerint (ez eleve kizárná őket mindenhonnan, amennyiben a demokratikus világ a saját szabályai szerint kezelné Kínát is; itt cseszték el a dolgokat, ezért van szükség most erre az egész vámháborúra meg hasonlókra), és most ők akarnak nyilvános bizonyítékokat? Az, hogy még mindig húzzák a dolgot, csak annak a bizonyítéka, hogy van működő jogrendszer a normális világban... de szerencsére nem csak egy dologban bűnösek, így lehet fogást találni rajtuk más utakon is, ha a "hálózatosdi" nem elég.

Hozzászólok Aktív témák