Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • borg25

  aktív tag

  Azt egyáltalán nem vitatom, hogy az emberek többségét a tech óriások jobban ismerik mint az anyjuk. Hogy az ehhez szükséges adatokat röhögve önként adják át. Az is tiszta sor, hogy ezek a cégek kötelezve vannak, hogyha a hatóságok kérik, akkor önként adják át az adatot, bár ez nem mindig történik meg. (Pl, mikor az Apple nem volt hajlandó a halott terroristák(?) iphonejait feloldani.)
  Igen, van olyan összeesküvés-elmélet, hogy a Facebook létrehozásában a CIA és a többi hárombetűs segédkezett. Hogy a bűntársak felkutatásánál milyen jól tud jönni az önként megadott kapcsolati háló, esetleg a GPS koordináta, hogy az okosórám hol időzött sokat.

  Számomra akkor is különbség van aközt, hogy magánszektor gyűjt adatot, vagy az állam épít adatbázist és pontrendszert. Abban igazad van, hogy mindkettő ugyanarra jó.
  Magánnál mondhatod, hogy nem akarsz belekerülni. Igen tudom, hogy a facebook és társai nem csak bejelentkezési név alapján tartha nyilván, hanem a gépem karakterisztikája alapján anonim személyként is, mindenféle beleegyezésem ellenére. Államinál, ha nem akarsz bekerülni, akkor a kibúvót az jelenti, hogy az élő állampolgárokat tartják nyilván, gondolom érted mire célzok.
  Az is különbség, hogy a facebook a messengerben, google az emailben nem lehallgatással jut hozzá az információhoz, hanem én adom oda. (Használhatnék más rendszereket is, dehát az ember lusta.)

  Azzal, hogy azt mondom, szerintem az USA rendszere jobb mint a Kínai, nem mondom azt, hogy nem-e lehetne az USA-nál jobbat, vagy a a Kínainál rosszabbat kitalálni. Egyértelműen az lenne a jó, ha jobb rendszer lenne. Ebből a szempontból jobb lenne újra a 80-as, 90-es években élni. Számomra a Kínai rendszer előretörése a rossz(abb) előretörését jelenti.

  Ui: Thx az emberi stílusért.

  Mondjuk abban tényleg van valami vicces, hogy a diktatórikus Kínának pénzt kell áldoznia azért, hogy az állampolgárairól legyen adata, a kapitalista USA-ban, magánba megoldják, és az üzemeletetési, fejlesztési költség, legfőképp a felmerülő jogi kérdés nem az államot terheli, mert ő max csak használja az összegyűjtött adatot.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák