Hozzászólok Aktív témák

 • borg25

  aktív tag

  Kína szerinted hová megy? Ahol anyagi vesztesége van? Karitatív szeretetből finanszíroz olyan beruházásokat amire nincs szükség, nem térül meg, de a hitelt majd kamatostul bevasalja?
  Kína nem azért nem ment Afganisztánba, mert szent, hanem mert nem volt rá katonailag/gazdaságilag felkészülve, s neki nem volt cselekvési kényszere, hogy szept 11 után tegyen valamit. Ettől ő nem lesz jobb.

  Az USA ténykedése ellenére is jobb rendszer, mint Kína.
  Ennek legfőbb oka, hogy USA-ban demokrácia van, tehát kell tenni azért hogy a nép rá szavazzon, Kínában nem. Ez egy igen fontos különbség. Ettől függ, hogy te tanulhatsz, van egészségügyi ellátásod, nem kényszermunkáztatnak.
  Demokráciában a bevétel az adóból van. Ahhoz munkaerő kell, kénytelen vagy olyan dolgokat megtenni a munkásoknak, amit kérnek.
  Diktatúrában nincs ilyen, ott van valami természeti erőforrás, azt a hülye is ki tudja termelni.
  Ami a jövőt érdekessé teszi, hogy a robotizálás révén egyre inkább az intelligens munkaerőre lesz szükség. Ebből következik, hogy a nem intelligens buta emberre nem. Az ő munkáját a robot el fogja tudni végezni. Velük majd mi lesz? Kína gőzerővel építi az Ipar 4.0-t. Szerinted ott nőni fog a demokrácia, vagy csökkeni, s az a kevés jog ami most jár, az is inkább csak a mérnöknek fog járni? Mérnök bárkiből lehet majd, vagy csak a mérnök fiából? Értsd takarító fia nem fog lehetőséghez jutni.

Hozzászólok Aktív témák