Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Szakbarbár

  aktív tag

  válasz hunluki #19 üzenetére

  Gyerek és otthonról dolgozás témában szólnék hozzá mint 2 gyerekes szülő. A pici most 3 hónapos, a nagyobbik 2,5 éves, így az ovi-iskola bezárás nem érintett minket, sokkal inkább a #Maradjotthon mert a nagyszülők és más ismerősök nem tudnak jönni segíteni. Az átlagos hatékonyságom egy normál hétköznaphoz képest amikor az irodában dolgozom kb. az ötödére esett vissza mert valamelyik gyerekkel mindig foglalkozni kell. A napi 2x1 óra ingázás megspórolását tudom felhozni mint pozitív dolog illetve azt, hogy nem csak 1-2 órára látom napközben a gyerekeket. Mivel IT support munkát végzek fontos lenne, hogy 8-17 óra között a gép előtt legyek, de két hasfájós/hisztiző gyerek mellett nem olyan egyszerű megoldani . :) Az meg ritka, amikor olyan munka van, hogy este tudnám csinálni amikor már mindenki alszik. De szerencsére megértőek a munkahelyen.
  Szóval én már várom, hogy mikor mehessek vissza dolgozni, a feleségem kevésbé :D

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

 • Szakbarbár

  aktív tag

  válasz Dark Archon #39 üzenetére

  Nincs külön dolgozószobám, a gyerekek szobájában tudok csak dolgozni, ott van az íróasztalom.
  Azt megkérdezném, hogy nálad mennyi és milyen idős gyerek van a családban? Egy gyerekkel most sem lenne semmi probléma vagy ha már nagyobbak lennének és egyedül is eljátszanának. De igénylik a folyamatos felügyeletet, sokszor egyszerre.
  Máskor átjönnek a nagyszülők segíteni mert két gyerek simán lefoglal 2 felnőttet egész nap, mellé még jön a házimunka pl feleségem sokszor úgy vasal, hogy hordozóban rajta van a pici.
  Ha azt tenném amit javasolsz a feleségem már kész idegroncs lenne.

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

 • Szakbarbár

  aktív tag

  válasz Dark Archon #48 üzenetére

  Tudod mi a jó abban ha két gyereked van? Egyszerre is tudnak sírni :D
  Mi is naivan azt hittük, hogy nem lesz sokkal nehezebb. De az lett. Ebben mondjuk közrejátszik a COVID is, mert a gyereknek teljesen felfordult az élete, jött a tesó, viszont a nagyszüleit, rokonokat nem láthatja már másfél hónapja, játszótérre sem mehetünk. jött helyette a hiszti korszak.
  A házban nincs kisgyerekes család, az egyik szomszéd családdal vagyunk jóban, oda szokott átmenni a gyerek játszani, De most ezt sem teheti meg.
  Az addig rendben van, hogy ránk fiatal felnőttekre és a gyerekekre nem annyira veszélyes, de van nálunk egy 11 hetes csecsemő is akinek még nincs igazán kifejlődve az immunrendszere és nem szeretném kitenni a fertőzés kockázatának. Ezért Március 17 óta mindössze egy alkalommal hagytam el a lakást, akkor patikába voltam, a feleségem Február eleje óta van itthon. Szerencsére van egy zsebkendőnyi kert oda azért le tudunk menni hintázni - homokozni.

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

Hozzászólok Aktív témák