Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dark Archon

  addikt

  A legjobb, hogy te osztod be az idődet, nem? Már olyan munkakörben, ahol lehet. Király napközben sétálni egyet a kutyával, szünetként Doomozni egy kicsit vagy a kertbe kiülve melózni.

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • Dark Archon

  addikt

  válasz Szakbarbár #21 üzenetére

  Nem értelek. Ha munkahelyről dolgozol, akkor az asszony intézi a gyerekeket, nem? Nálunk legalábbis így van. Tehát, ha otthonról melózom, akkor becsukom a dolgozószoba ajtaját, minta otthon se lennék, aztán oldja meg, mint máskor. Nyilván időnként azért besegítek, ha már otthon vagyok, de egyébként ua., mintha otthon se lennék.

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • Dark Archon

  addikt

  válasz Bibby #41 üzenetére

  Valóban nem tudom, mi olyan nehéz az otthon maradásban. Mindenki elsiklott afelett a tény felett, hogy az időseket kérték meg, hogy maradjanak otthon. Erre leállt a fél világ, számos cég önként bezárt, romokban a gazdaság. Rosszul esett persze nekem is, hogy nem lesznek kutyás rendezvények, de attól még ugyanúgy el tudunk menni kirándulni, mint eddig - kivéve oda, ahol az idióta önkormányzatok kitiltják a természetjárókat. Egyébként mindegy lenne, hány hektáros erdőd van, ha csak egyedül bóklászhatsz. De nem csak egyedül bóklászhatsz, kisebb csoportok, megfelelő követési távolsággal mehetnek.

  Szakbarbár: egy kétéves kislányunk van. Elhiszem, hogy két gyerekkel egész más. Én mondjuk úgy álltam neki a második gyereknek, hogy megkérdeztem az asszonyt, bírná-e ugyanezt két gyerekkel + a kutya. Hiszen normál esetben sem vagyok otthon, ahogy te sem. Az is biztos, hogy elképzelni, milyen két gyerekkel, meg konkrétan megélni két gyerek nevelését köszönő viszonyban sincs egymással, ahogy az egy gyerek esetén is volt :-)

  A feleségemék napközben átmennek a szomszédba pár órára, ott is van egy gyerek, aztán játszanak. Vagy a szomszéd anyuka jön át a gyerekkel. Gondolom felétek is vannak hasonló korú gyerekek, illetve kell hasonló gondolkozású szülői pár, hogy attól még a gyerekeket bizony le kell foglalni, mert járvány van. Illetve nyilván igénylik más gyerekek társaságát. Nagyszülők veszélyeztetettek, oké, ki vannak zárva, de nincs ott más gyerek hasonló korosztályú szülőkkel? Mert rájuk kb. annyira veszélyes a vírus, mint, hogy mondjuk a fejemre esik egy cserép vagy elül egy autó.

  Tetsuo: te is, lásd fentieket. Vannak, akik önként bezárják magukat, és abból persze egyenes út az idegbaj. Alkalmazkodni kell, körbejárni a szomszédokat, akik ugyanabban a csapdában vannak.

  [ Szerkesztve ]

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • Dark Archon

  addikt

  válasz ntomka #49 üzenetére

  A többség azt nem fogja fel, hogy ez nem egy pár hónapos időszak. Évekről beszélünk ideális esetben is, járványhullámokról, mire lesz kellő mennyiségű oltóanyag. Kevésbé ideálisban ez már így marad, és erre rájátszanak a kormány érthetetlen döntései.

  Miért nem lehetnek nyitva az állateledelesek 15:00 után? Mert, hogy nem jutok el egy barkácsboltba vagy kertészetbe, mint dolgozó ember, az még nem veszélyeztet életet, de, hogy a kutyámat ne tudjam rendesen ellátni, az már túlzás. Konkrétan el kell kéredzkedjek melóhelyről, hogy tápot vegyek. Vagy, hogy a fogorvosom nem fogadhat, ha nem haldoklom. Nem csak ez a vírus létezik, ettől még egyéb kezelések szükségesek lennének, ha még mondjuk 60 évesen is a saját fogaimmal szeretnék rágni.

  Köszönöm, de én nem szeretnék így élni évekig. Remélem, 4-én feloldják ezeket a baromságokat, és marad a maszk viselése kötelező zárt helyeken, amivel egyébként is kezdeni kellett volna.

  Hogy aztán a távolságtartás a jó, vagy hagyni kellett volna végigsöpörni a vírust a nyájimmunitás miatt, arról szerintem az orvosok véleménye is megoszlik. De nekem személy szerint elegem van a dolgozók szívatásából.

  Stauffenberg: gyakorlatilag ezt írtam le. A vírus semmilyen gazdasági károkat nem okozott volna, saját magunknak okoztuk (paranoia). Igen, az emberek meghalnak... szerencsés esetben öreg korukban. Legalábbis nekem haltak meg felmenőim a koronavírus előtt is, csak akkor nem attól.

  [ Szerkesztve ]

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • Dark Archon

  addikt

  válasz Stauffenberg #56 üzenetére

  Útba esik az állateledeles hazafelé, azért mindent én sem rendelek online, nincs annyi felesleges 1-2 ezresem.

  Én biztos nem húzatnám ki a fogamat, ha egyszer menthető lenne. Orvosa válogatja, mit vállal be, de nyilván érthető, ha nem akarják kockáztatni az engedélyüket. Még egyébként jó, hogy az állatorvosok dolgozhatnak.

  Ha el lehet hinni, hogy Vuhanból eredt a vírus, az ottani pánikkeltés miatt menekültek szanaszét az emberek. Aztán gyűrűzött tovább. Persze, hogy beleroppant az egészségügy.

  Gyakorlatilag mi fog történni a korlátozások feloldásával? Szerintem a tovább nyitva tartó boltokban jobban eloszlik a tömeg. A home office-osok legalább fele ideális esetben marad otthon. Kezet fogni továbbra sem lesz ajánlott, maszkot kell hordani boltokban / tömegközlekedésen. Rendezvényeket bizonyára továbbra sem lehet majd tartani x fő felett. Mitől robbanna be akkor a vírus? Hirtelen csak nem felejti el mindenki, hogy mi a helyzet.

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • Dark Archon

  addikt

  válasz Stauffenberg #61 üzenetére

  Hát igen, mondjuk abban egyetérthetünk, hogy az emberek segghülyék. Van, akinek csak a száján van a maszk. Emiatt aztán úgyis mindenki el fogja kapni, aztán az immunrendszer válaszától függ a sorsunk. S az sem jelent védettséget, ha túléled, mivel ugye a vírus is tud mutálódni.

  Ami biztos, hogy majd meglátjuk :)

  Hi!King: igen, az éttermek egy fogós kérdés... aki még nem ment tönkre, két kézzel kap a vendégek után. Szerencsére jön a jó idő, ahol van kerthelyiség, oda érdemes ülni.

  [ Szerkesztve ]

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

 • Dark Archon

  addikt

  válasz Szakbarbár #69 üzenetére

  A gyereket mi összeraktuk a kutyával már az elején. Más kérdés, hogy a kutya kerülte jó darabig. Majdnem kétévesen volt először beteg. Ez így működik, ki kell tenned a szervezetet egy kis mennyiségű "kosznak", hogy az immunrendszer fel tudjon készülni. Mi csak az ajánlott 6 hétig tartottuk a gyereket távol másoktól, aki nem rokon. Utána jöttek-mentek az emberek, ami bizonyára szintén segített. Most ugye ez nem lehetséges, ki tudja, mennyire jó ez egy fejlődő immunrendszernek.

  Azért remélem, ha egyszerre tudnak sírni, egyszerre tudnak is játszani, és addig legalább békén hagynak :D

  Dark Archon | i5-8600 - RTX 2060 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN

Hozzászólok Aktív témák